Ciltteki yara izlerini çok dert ediyor

En yakın arkadaşlarımdan biri geçenlerde koluna faça atmış ve şu anda şok pişman. Çoğu kişi ona o izler geçmez demiş fakat bence o izler illa ki geçer zaman içinde. Sonuçta üst deri kendini 3-4 haftada tamamen yeniliyor. Derinin tamamı ise yaklaşık 5 yılda kendini tamamen yeniliyor. Bu demek oluyor ki o deriyi ege kadar kesmiş olsanız bile yara izi en fazla 5 yıl içinde geçecektir. Sonulta insan en gelişmiş canlı türüdür. Kırılan kemiği yeniden kaynataliyorsa ciltteki yara izini hayli hayli geçirir. Sizce de arkadaşım gereksiz yere umutsuzluğa kapılmıyor mu?

Eşiminkiler duruyor
18 sene önce falan yapmış
İnce ince belli oluyor

Bana çok mantıklı gelmiyor faça izlerinin kalıcı olması. Genetik bir bozukluk yoksa o izler illa ki geçer. Sonuçta kırılan kemikler bile geri kaynıyor. Vücut bunu mu onaramayacak?
Onaramıyor işte geçmiyor ısrar etmeyin insanlar boşuna mı estetik ameliyat oluyor a aaa. Sizin mantıgınıza göre işlemiyor her şey.
Dayımda var 30 senedir geçmedi
Ne bu ısrar kendinizi kandırmak oluyor

Hic mi hayatinda biyerin kesilmedi veya biyeri kesilen gormedin mi? Okula da mi gitmedin ogrenmedin?

Kemik onariliyor diye derimiz o denli yenilenmiyor. Bundan 7 yil onceki egzoz yanigimin izi duruyor. Yine 15 yaslarinda parmagimi kesmistim onun da izi duruyor gayet. Kolumda da kesik izi var bitane o da rahat 10 sene once oldu. Derin kesik ve cizikler tamamen gecmez kendiliginden.

En yakın arkadaşlarımdan biri geçenlerde koluna faça atmış ve şu anda şok pişman. Çoğu kişi ona o izler geçmez demiş fakat bence o izler illa ki geçer zaman içinde. Sonuçta üst deri kendini 3-4 haftada tamamen yeniliyor. Derinin tamamı ise yaklaşık 5 yılda kendini tamamen yeniliyor. Bu demek oluyor ki o deriyi ege kadar kesmiş olsanız bile yara izi en fazla 5 yıl içinde geçecektir. Sonulta insan en gelişmiş canlı türüdür. Kırılan kemiği yeniden kaynataliyorsa ciltteki yara izini hayli hayli geçirir. Sizce de arkadaşım gereksiz yere umutsuzluğa kapılmıyor mu?

O işler öyle olmuyor canım. Ciltteki sivilce izleri için bile burada yollarca uğraşan kadınlar var. Bunun gelişmiş canlı türü olmamızla ilgisi yok, iz kalır. Yara yeniyse tedavi olsun

Falçata ve jilet izleri geçmez. Evet vücut kendini yeniliyor ama bir yere kadar.

ee ozaman kirk yillik ameliyat izleri niye gecmio??? 5 sene önce kolum esimin saatine sürtü kanamadi bile ama hala izi duruyo:deli:

Derdi neymiş ?

Solucan mıyız biz sürekli derimizi yenileyelim? Derin bir izse geçmez. Üstüne dövme yaptırabilir, estetik yaptırabilir ama.
Ahahshsha çok güldüm yaşa!
Millet geçmez yazmış hala israrla geçer diye diretiyor. Öyle 5 yıllık periyodlarla cilt yenilenmiş olsa hayat ne güzel olurdu. Yılan gibi eski deriyi kenara bırakıp pasparlak pembe derimizle hayata devam eder çatlak matlak derdimiz olmazdı.

Ahahshsha çok güldüm yaşa!
Millet geçmez yazmış hala israrla geçer diye diretiyor. Öyle 5 yıllık periyodlarla cilt yenilenmiş olsa hayat ne güzel olurdu. Yılan gibi eski deriyi kenara bırakıp pasparlak pembe derimizle hayata devam eder çatlak matlak derdimiz olmazdı.
afasjkfashfk ya valla o aklıma gelmemiş, çatlaklarım yıllardır var derim bunları niye yenileyemiyor :KK51: Selülit vs de yok olurdu o zaman birkaç yıl içinde

İlla ki geçer. İnsan bücutları kemiklerdeki kırıkları bile onarabiliyor. Bunu mu onaramayacak?

Jilet izi gecmez .dediginizle ayni sey degil.o izler kalici olabiliyor. Vucuttu iltihapli yaralarin olusturdugu izlerde kolay gecmez hatta çukur kalir. Çunku iltihap ordaki dokuyu tahrip eder ve vucut bunu onaramaz. Bazi izler kalicidir ne yazikki

Israrla geçer diyorsunuz ona şaşırdım :)
Bundan 10 yıl önce bulaşık yıkarken bardak kırılıp elime girdi ve hala o iz benimle yaşıyor :KK19: ama ben seviyorum o izi..
Sonuçta izleri seversek üzülmemis oluruz :spor:
Keşke doğum çatlakları da geçse ama geçmiyor :halay: Ve ben onları da seviyorum anasını satıyım..

Kızımda iki yaşındayken olduğu üstelik estetik dikiş yapılan ameliyat izi duruyor hala... 5 sene geçti üzerinden... O izler bencede geçmez üzgünüm...

Bende geçmiyor diye biliyorum tıpkı diğer yorum yazan arkadaşlar gibi.
Israrla geçer demenize şaşırdım. E geçiyorsa madem, bizlik bi durum yok. :)

Bende Geçmez diye biliyorum ama bence önce bir psikoloğa gitsin zoru neymişte kolunu kesmiş

Maalesef geçmiyor. Ortaokuldayken bende arkadaşlarıma uyup böyle bir cahillik yapmıştım. Sadece 3 tane çizgi vardı incecik hiç bir derinliği falan da yok. 10 sene olmuştur hala ilk günkü gibi duruyorlar.

Geçmiyor buna emin olabilirsin. Tam 7-8 sene önce bir şeyler doğrarken meyve bıçağı ile bilek kısmım ince bir çizgi şeklinde kesildi. Bir santimden biraz uzun bir çizgi Ve hala geçmedi. Yaranın kapandığı yer beyaz sekilde belli oluyor. Ve emin ol geçmiyor o kesi izi duruyor hala. Ve geçeceğini de düşün müyorum

Faça izi geçmez daha yeni yara contractubex diye bir krem var meliyat İzlerinde falan kullanılıyor ondan kullansın 120 tl falan olması lazım

Valla o izler geçmez . Çoğu kişide gördüm aynı kolları kokoreç gibi geziyorlardı .

Bence siz bir dermatologa gidin. Zira bu kadar geçer ısrarının altında kabullenemiyor oluşunuz var gibi sanki . Ortada bir arkadaş yok bence .

Maket yaparken maket bıçağıyla yüzlerce kere bir yerlerimi kestim . Gitmiyorlar . Malesef mesleki deformasyonum diyip kabullendim .

Back
X