Ciltteki yara izlerini çok dert ediyor

ge12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2018
9
0
1
28
En yakın arkadaşlarımdan biri geçenlerde koluna faça atmış ve şu anda şok pişman. Çoğu kişi ona o izler geçmez demiş fakat bence o izler illa ki geçer zaman içinde. Sonuçta üst deri kendini 3-4 haftada tamamen yeniliyor. Derinin tamamı ise yaklaşık 5 yılda kendini tamamen yeniliyor. Bu demek oluyor ki o deriyi ege kadar kesmiş olsanız bile yara izi en fazla 5 yıl içinde geçecektir. Sonulta insan en gelişmiş canlı türüdür. Kırılan kemiği yeniden kaynataliyorsa ciltteki yara izini hayli hayli geçirir. Sizce de arkadaşım gereksiz yere umutsuzluğa kapılmıyor mu?

Eğer cok derin kestiyse o iz operasyon ile geçer ama ince bir çizgi ise yavas yavaş küçülür.

En yakın arkadaşlarımdan biri geçenlerde koluna faça atmış ve şu anda şok pişman. Çoğu kişi ona o izler geçmez demiş fakat bence o izler illa ki geçer zaman içinde. Sonuçta üst deri kendini 3-4 haftada tamamen yeniliyor. Derinin tamamı ise yaklaşık 5 yılda kendini tamamen yeniliyor. Bu demek oluyor ki o deriyi ege kadar kesmiş olsanız bile yara izi en fazla 5 yıl içinde geçecektir. Sonulta insan en gelişmiş canlı türüdür. Kırılan kemiği yeniden kaynataliyorsa ciltteki yara izini hayli hayli geçirir. Sizce de arkadaşım gereksiz yere umutsuzluğa kapılmıyor mu?
gecmiyor o izler .

İyide cillteki derin sivilce izleri bile geçmiyorken değil beş yıl isterse on yık içinde bile... Desteksiz geçmez bence , ilaç ,krem , lazer tedavisiyle geçebilir diye düşünüyorum... Tabi çok derin değilse bişey diyemicem o zaman iyileşebilir kendiliğinden.

İyide cillteki derin sivilce izleri bile geçmiyorken değil beş yıl isterse on yık içinde bile... Desteksiz geçmez bence , ilaç ,krem , lazer tedavisiyle geçebilir diye düşünüyorum... Tabi çok derin değilse bişey diyemicem o zaman iyileşebilir kendiliğinden.
Bana çok mantıklı gelmiyor faça izlerinin kalıcı olması. Genetik bir bozukluk yoksa o izler illa ki geçer. Sonuçta kırılan kemikler bile geri kaynıyor. Vücut bunu mu onaramayacak?

Üst deri doktor kontrolünde yuzuluyor. Sonra yavaş yavaş kapanıyor. Kendimden biliyorum. Faça atmadım. Yüzüm yandı ama çok derin değil aynen böyle bir tedavi uygulandi

Bana çok mantıklı gelmiyor faça izlerinin kalıcı olması. Genetik bir bozukluk yoksa o izler illa ki geçer. Sonuçta kırılan kemikler bile geri kaynıyor. Vücut bunu mu onaramayacak?
Kırılan kemikler birbirine kaynıyor elbette ama üzerinden yıllar geçse de bir doktor röntgende o kemiğin vakti zamanında kırıldığını anlayabiliyor. Yani orada bile iz kalıyor, tıpkısının aynısı olmuyor.

Jilet izi geçmiyor. Bunu biraz araştırarak görebilirsiniz. İnsanlar ya estetik ya da izin üzerine dövme yaptırarak kurtuluyorlar bunlardan.

Maalesef geçmiyor. Kemiğin kaynamasiyla aynı şey değil. Siz bence geçer diye mantık yürütüp yanlış bilgi vermeyin arkadaşınıza.

Ama bir eczaneye sorun yine de belki izi hafifletici krem vs vardır.

Solucan mıyız biz sürekli derimizi yenileyelim? Derin bir izse geçmez. Üstüne dövme yaptırabilir, estetik yaptırabilir ama.

Hafif çizikse geçer ama faça geçmez kaç yaşında koca koca adamların kolunda var destek olayım derken sonu kötü olmasın arkadaşınızı dr a yönlendirin

Back
X