Cilt lekesi bende yıllardır olan bir problem ne kadar koruyucu kullansam da cildim güneşten çabuk etkileniyor ve leke oluşuyor daha öncesinde lekelerim için bir kaç kez doktora gittim krem tedavisi uygulandı pek netice alınamadı sonraki dr da kimyasal peeling uygulayalım dedi bir kış dönemince peeling yaptırdım, peeling yapılan dönemde cilt parlaklaşıp canlı görünse de sonrasında lekeler yeniden belirdi yani o da fayda etmedi. Önceki mesajlarımda bahsettiğim şekilde bu forumda önerilen kremden memnun kaldım aynı şekilde dermoday'den de cildim şuan eskiye oranla oldukça güzel görünüyor ayrıca bunu bir de çevremdekilerden duymak da hoş oluyor tabi, fakat şunu anladim ki ne kullanırsam kullanayım tamamen geçti artık bitti tekrar kullanmama gerek yok diye bir olay yok biliyorum ki ömrüm boyunca benim cildim lekelenmeye hep müsait olacak ve ben bu tür kremleri hep kullanmak durumunda kalacağım ama en azından faydası olan kremleri bulup kullanmak, forumdaki yorumlar gerçekten faydalı oluyor bu nedenle yorum yapıp tecrübesini paylaşan öneride bulunan herkese teşekkür ederim ben de bu nedenle artık ara ara deneyimlerimi yazıp paylaşıyorum.
Sevgiler..
Cilt lekeleri eğer kurumuş sivilceden kaynaklanmıyorsa ciltteki fazla melaninden kaynaklanıyor demektir.
Ciltte fazla melanin oluşumu ise güneş,yaş,genetik yapı,karaciyer enzimlerindeki düzensizlik vs ile ilgili olabilir.dolayısıyla fazla melanini inhibe edecek yani baskılayacak ürünler kullanmak gereklidir.peeling yeterli olmaz.ama çok iyi sonuçlar verebilir.
ciltteki fazla melanini baskılayacak aktifler ise arbutin,kojik asit,tretin(A vitamini),hidrokinon,azelaik asit,kinetin,zeatin ve türevleri olarak sıralanabilir.
Dolayısıyla satın alacağın ürünlerin bu aktifleri etkin dozda içermesi gerekir.
kesinlikle adı sanı duyulmamış markaları bu amaçla deneme.
dermoday,kinerase,la praire,uriage gibi bir çok bilindik markanın bu tarz ürünleri var.
daha ucuz ürün arıyorsan fade out var.
daha da ucuz ürün arıyorsan eczanelerde bu aktifleri içeren ilaçlar var.
Ama hangisini kullanırsan kullan en az +50 SPF li kremi de yanına ekle.
dermoday mavi anemon çiçeği kremi biraz daha komplex yapıda olduğu için hem çok iyi nemlendiriyor ,kırışıkları açıyor hem de çok iyi leke karşıtı bir silah haline gelebiliyor.
yani içerikle alakalı.
hoşçakal canım