• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

dugun yerini tutmasi gereken erkek tarafina kizin babasi yarisini odeyerek destek cikmis? beyaz esyalar koltuk vs erkek tarafina aitken babasi ona da el atmis? kizin annesi telefonda esyalardan bahsederken oglanin annesi el gibi hayirli olsun diyor? paragoz diyeceksek ille de birine bu konu sahibi ve ailesi degil.

Lüks yazmasını bilmeyen insan lüks yerde düğün yapma peşinde. Türkçe'de x yoktur. İngilizce'de ise lux, ışık birimi lüksü ifade eder. İlla İngilizce diyorsan luxury yaz.
Asıl konuya gelelim. Eşimin fazlasıyla iyi bir maaşı ve bankada da 1 değil 10 lüks düğün yapmaya yetecek parası olmasına rağmen bir kere düğün lafını ağzıma almadım, nikah yaptım sadece, nedir bu merakınız anlamıyorum.
Kısacası seven insan düğün müğün takmaz, bu kadar da parayı ağzına almaz. Bence sen bir daha düşün. Ama en çok da eş adayın düşünsün.

Son düzenleme:
Lüks yazmasını bilmeyen insan lüks yerde düğün yapma peşinde. Türkçe'de x yoktur. İngilizce'de ise lux ışık birimi lüksü ifade eder. İlla İngilizce diyorsan luxury yaz.
Asıl konuya gelelim. Eşimin fazlasıyla iyi bir maaşı ve bankada da 1 değil 10 lüks düğün yapmaya yetecek parası olmasına rağmen bir kere düğün lafını ağzıma almadım, nikah yaptım sadece, nedir bu merakınız anlamıyorum.
Kısacası seven insan düğün müğün takmaz, bu kadar da parayı ağzına almaz. Bence sen bir daha düşün. Ama en çok da eş adayın düşünsün.

Mesajın aslı şudur !!! Merlin906 Merlin906

"Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
Sırf şu derdimi yazayım bir çare bulurum diye kayıt oldum..
1 aylık nişanlıyım öncesi 7 aya dayanıyor ilişkimizin. Toplam 8 ay yani.
Kısmetse 6 ay sonra evlenicez.
Ben 25 o 32 yaşında.
Ailesi filan kızı gibi sever böyle her istediğimi yapmak için uğraşırlar. Maddi durumları fena değil.
Ama nişanda nişanlımın bekarken biriktirdiği bilezi taktılar kendileri ise sadece çok ince bişe ve bir tane şu kalın zincirli kolyeler var ya içine büyük altın konuyor. (ben set istemedim) onu bile çok büyük bişe gibi taktılar saçma sapan bi heyecan çok büyük bişe sanki..
( Nişan alışverişini nişanlıma yüklediler. )
Tabi bunu millete biz yaptık diye söylüyorlar.
Neyse 3 görümce ablası var kendisi tek erkek.
KB dediki önceden babama bir tane oğlum var düğünü çok güzel olacak her şeyim tek oğlumun oda gelinim benim kızımdır dedi. (Ailem para göz değildir bizim ekonomik durumumuz onlardan kat be kat fazla)
Babam diğer kızların var onlara ver gerek yok dedi. İkiside çalışıyor yapar ederler dedi.
KB yooook o benim tek oğlum düğünü krallar gibi olacak dedi.
Neyse sustuk.
KB KV köyde hayvanları ve tarlaları var şehirde evleri de var.
Hayvancılığı oğlum evlensin diye yapıyormuş.
Bizi tabi ekonomisi ilgilendirmez.
Düğün için yer bakılacak nişanlım dediki ailesi 12 binlik bilezik takacakmış.
Hımm düğün için iyi dedim düğün yeri parasını onu ayrı yaparlar o zaman dedim.
Ya canım bilmiyorum ama düğünü ben yapcam herhalde kredi çekicem dedi.
Ben şok oldum Düğün için krediye asla izin veremem çünkü zaten her şeyimizi kendimiz yapıcaz. Ve kabul etmedim.
Nasıl yani dedim onun için uygun bir yer tutalım dedi.
Bende veryansın ( zoruma gitti söz verip sonra caymak ve bir çevre var köklü bir aileyiz babamın tek kızıyım. Haklı olarak düğünüm iyi olsun ister.. ben ailemden saklamadım bu durumu söyledim hemen)
Babam küplere bindi bunlar dalgamı geçiyor diye..
Sonra bi düğün tarihi ertelendi bişeyler oldu filan.
Sonra bu babamı aradı ben arayıp konuşmadım ya kendisiyle. Babasını ailesini savunuyor babama Yok ben kızınızı seviyorum yok şu yok bu. Babam ceketini satar evlendirir. Zamanında kendi kızlarına 20 bin verdi evlilik için. Böyle ama haddini aşarak konuşuyor. Sesi yüksek (Kesin ailesinin dolduruşuna geldi) Babamın parası var yapar yapacak filan.
Babamda dediki oğlum kendinize güvenmiyorsanız paranız yoksa samimi olun dürüstçe söyleyin nişan uzar bişe olmaz yılın sonunda evlenirsiniz. Bu o lafa darılmış bana parasız diyor baban diye. ( Bende alttan almadım ailen beni kırdı aileme samimi değil düğün için dedim)
Neyse ara düzeldi kaynana beni aradı kızım hiç bir şeyden haberim Yok biz en güzelini yapıcaz öyle demişsek üstüne dahada veririz. Biz sadece takı için onu dedik normalde düğünü biz yapıcaz dedi. Hiç bişe anlamadım ne dönüyor
Bende çok kırıldım açıkçası samimi gelmedi dedim. Biz parasında pulunda değiliz ama siz düğün iyi olacak dediniz biz yapıcaz dediniz.
Yapılmayacaksa böyle şeylere gerek Yok açıkça söyleyin dedim.
Ayrıca nişanlımın düğün için asla kredi çekmesini istemem zaten bi ton borca giricez dedim.
Kadın anladı anlayacağını bence nişanlımı kullanıp cambazlık yapmaya çalıştırlar ama yemez.
Kadın diyoki her şey unutulur ama laf unutulmaz benim kızlarım evlendi erkek tarafı hiç bişe yapmadı bir kürdan olmadı her şeyi ikisi yaptı dedi. Ama biz laf etmedik dedi.
Bende benim ailem laf etmiyor benim için Her şeyi yaparlar ki yaptılar nişanımı gördünüz dedim. ( Büyük nişan yaptı babam.)
Sonra bu bizde memnun edemedik mi dedi memnun oldum anne konu bu değil kırıldım açıkçası basit bir evlilik düğün yeri olacak sandım siz söz verdiniz çünkü dedim. Yok kızım benim oğlum tek oda üzülmüş her şeyin en iyisi olacak dedi.
Neyse kapandı konu.
Nişanlım mesaj attı bana annesi aramadan önce napıyosun diye. Gönlünü almaya çalışıyor ki telefonlarını hiç açmadım. Bu akşam biniyorum yarın istediğin düğün yerlerine bakılır dedi.
Peki dedim. Kapandı konu.
Sonra mesaj atmış canım sana bişe dicem. Bak annem babam benim için değerli. Onların benden beklentisi var yani ben vicdanlı biriyim bana ihtiyaçları var dedi. Eeeeee dedim yani hasta olursa bu yaşadığımız yere getiririm dedi.
Ben telefonda sinir krizi geçirdim. Telefonu fırlattım delilendim yani. Bu korktu herhalde.
Başladı ben seni kimseye ezdirmem bu şu demeye. (Beni çok seviyor biliyorum ama biraz ana kuzusu)
Bende açık konuşucam hasta olur bakarsın ilgilenirsin ama ben ömür boyu ailenle yaşamam. Elden ayaktan düşer Allah korusun 3 ablan var sırayla bakarız dedim. Bu Kırım kırın etti. İstemiyosun benim kurallar bu evlenmezsin nişanı atarsın dedim. Peki dedi nişanı atacak güya..
1 saat sonra mesaj atmış ben sana onumu demek istedim öyle bişe yok hep bizle kalmazlar.
Dedim siz danışıklı döğüşlü bana bişeyleri empoze etmek istiyosunuz ama ben bunu kabul edemem.
Bu yola girdim evlenicem dedi. Bidaha bu mevzuyu açmıycam dedi.
Çok üzgünüm kızlar nişanlımın evlendikten sonra değişeceğinden korkuyorum.. ve ailesinin iki yüzlü olmasından. Zaten ablalarına güvenmiyorum.. Ama o ailesini hiç bişe bile yapmasa savunucu tarafı beni öldürüyor.. sonra düzeliyor ben çemkirdikten sonra ama ne fayda beni sinir hastası etti.
ne yapmalıyım?"
Bende diyorum bu kızın üstüne niye bu kadar gitmişler meğer konuyu değişmiş :) valla damat ve ailesine acıdım .... kız ve ailesi paragöz değiliz diyo bide paragöz olsa ne olurdu acaba ???

En nefret ettigim şey kız tarafı şunları yaptı erkek tarafı bunları yaptı zart zurt geç bunları anam sen esin için ne yapabilcen herşeyi göze alıp gidebilcenmi evlilik bazen bazı seylerden feragat etmek demek çok istediğin biseyi alamadığında olsun olmasa da olur snn canın sağolsun kocam diyebilcen mi... Boyle herşeyi şimdiden yüzüne vuruyorsun çok zor be kardeşim snn işin...

Görümcemin ilerde kı hayatı olabilir bu yazdıkların çünkü kayinvalidem kızına bul bi fakir onunla evlen bize yakın otur bi garibanı kurtarmış olalım diyor ve ben o an bi şok oluyorum milletin oğlunu alıp paralarıyla ezecekler yani..sizin yaptığınızda buna yakın aileniz yaptı diye onlarda yapmak zorunda değil herkes çocuğunun iyiliğini ister ve yapabildikleri bu demek ki yoksa onlarda mahcup olmak istemezlerdi diye düşünüyorum.

Ben evlilikte madden denklik önemli diye dusunuyorum. Yada daha doğrusu arada bi uçurum olmamali. Başta sevgi hepsinin ustunden gelir diye dusunulse de gün geçtikçe sorunlar baş gösterir. (Bu olayda zaten olgun diyebileceğimiz bi aile ve kız zaten yok) Sizin aranizda madden koca bi farklılık yok bence ama konu sahibi kiz o kadar gösteriş meraklısı ki, yok ailem düğün ayarında buyuk bi nisan yaptı, yok babamın çevresi var, yok babasi sen dul musun, böyle ezik evleneceksin demiş. (demek babası da kızın kafasında) Düğün yapmış olmak için, evlenen bi kız.. Allahım dusman başına!!

İnsanin en güzel zamanı elbette hayalindeki gibi olsun bi şeyler ister. Düğün böyle olsa, gelinliğim şöyle olsun, evim eşyalarım.. Ama konu sahibi o kadar çiğ bi uslupla anlatıyor ki, su doğal hisler hiç anlaşılmıyor. Teneke içi boş bilezik takmışlar falan. Belki de insanlarda bıraktığı karşılığın odur, küçük hanım.. Hatta bence senin için yapılan her çaba, madden her harcama fuzuli. O çocuk da ins silkinir kendine gelir, bozar bu işi. Köprüden önce son cikista haberi yok. Ailesi de, çocukları istiyor diye bu ise katlanıyor. Ben onların kesinlikle seni gelin olarak öncelikli tercih edeceklerini sanmam, bu iş için acele etmemeleri o yüzden. Çünkü bana kalırsa babanın banka hesabı dışında senin hiçbir albenin yok yavrum. Bence ne guzelsin, ne iyi bi eğitim almış kendini iyi ifade edebilen birisin, ne beceriksin, ne huyun güzel, ne de bütün bunlarla yarın doğacak bi çocuğa iyi bi anne olabilirsin.. Herşeyi geçtim niyetin kötü. Ben de nisanlimi şöyle seviyorum. Onun için bazı şeylere de katlaniyorum, yada onun için şu feadakarligi yaptım tarzında hiçbir ifaden yok. Hep ben rest çektim, benim ardımdan ağladı, ben kaçtım o kovaladı, annesi aradı soyle dedi, ben pas vermedim, babasına o konuyu babamla konuşun dedim. Devam et kizim. İns sana senin gibi biri rastgelir, dilediğin takıyı sana takar o gösterişli düğünü yapar, millet falancanin damadı şöyle zengin, vuuu şöyle bi düğün yaptılar diye kırk gün konuşur.. Sonra da hayatın gerçekleri ile karşılaşır, bir omur birbirinizi yersiniz. Senin için dileğim bu..

Son düzenleme:
Seviye yerlerde.. Bu kadar ufak şeylere takilmaya ne gerek var? madem maasin iyi nisanlinda calisiyor kendiniz yapıverin aileleri ne karistiriyorsunuz. onlar karisinca sidik yarisina dönüyor is boyle. Ailenin tarlasi var hayvani varsa o ailenindir size ne? destek ciksalar ne ala fakat cikmiyolarsa asla kendimi küçük düşürmem oylede yaptim herseyi esimle ikimiz karsiladik mukkemmel bi dugunumuz oldu hrika bi evimiz. Biz de biraz kredi cektik valla oyle bir bahsetmissin ki banka soyduk falan zannettim:deli:

Laf kalabalığı yapmayacağım bazı hadsiz kişilere cevabım bile Yok..
Evet munenin bilgisi var bana eski konu üzerinden devam et ve güncellemelerini orada yap dedi.
Mesajı değişip değişmemek bana kalmış. (ki anlam bütünlüğü kaybolmadan anlattım diğer yeni gelişmeleri)
İstediğiniz kadar eleştirin(iyi ve kötü anlamda) istediğiniz kadar hakaret edin !!!
Konu budur. Her şey tüm çıplaklığıyla ortada hanımlar.
Ben asla yazdığım cümlelerde bir aşağılama veya küçümseme görmedim.
Neyse onu anlattım. :)
Bazıları aşırı içerlemiş..
Yoksa görümce ve kaynana tayfasımı diye düşünmedim de değil doğrusu :işsiz:
Size kendimi anlatacak değilim hiç bir açıklama yapmak zorunda da değilim.
Yorumunu yaparsın ve kesip sesini kenara çekilirsin. :KK50:
Bazı kelime tahlili yapanlar kaynamış araya :kahve: yok löküs değilde lüks yazılırmış lüx diye bir tabir yokmuş gerçekten katıla katıla gülüyorum :KK70: Burada ne işiniz var ki.. Gidin çevirmenlik yapın, dil kurumlarında vs. master, yüksek lisans, doktora... her ne üst mevki varsa onda ilerleyin :) KK bunun yeri değil..

Demagoji yapmaya çalışanlardan :kusmuk:geldi artık...

Son düzenleme:
dugun yerini tutmasi gereken erkek tarafina kizin babasi yarisini odeyerek destek cikmis? beyaz esyalar koltuk vs erkek tarafina aitken babasi ona da el atmis? kizin annesi telefonda esyalardan bahsederken oglanin annesi el gibi hayirli olsun diyor? paragoz diyeceksek ille de birine bu konu sahibi ve ailesi degil.
İşte at gözlüğü ile baktıkları için durum bu..

Konuyu öyle bir değiştirmişssiniz ki alakası kalmamış ilk konuyla.müstakbel nişanlınız size maddi olarak yetemiyor bu sizin kaldırabilceginiz birşey değilse ayrılın

Back
X