• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

doğum sonrasında çok çıldırtan söz duydum haa kızım büyüyor geçiyor derken
şimdi deeee
bu çocuk yemiyormu neden tombiş değil
özellikle kaynanamn sanki çocugumun düzenin çok iyi bilirmiş gibi bu çocuk saat başı uyumaz uyutmaya çalışma boşver uyumasın sevelim biz hergun uyuyo zaten demesi
zihniyete bak çıldırmamak elde değil çocugun uyku saatleri belli nedemek uyumasın töbe töbe ya

kızım dogalı 2.5 ay oldu annemlere gittiğimizde ay bu ne kadar çirkin aynı babası :kızgın:kaynanamlara gittiğiimizden ay bu ne kadar çirkin aynı anası kızıma:kızgın: sütüm yetmediği için ek mama veriyorum kayınpederim biberonu gördü sen niye süt vermiyorsun vsvs bende çabuk yoruluyor biberona süt sagıp veriyorum ne maması diyorum :kedi:annemlerin evi sobalı eşim onlara giderken bak çoçuk üşür hasta olursa ben sana ozaman sorarım sanki kendi konaklarda yaşamış bunlara sinir oluyorum allahtan kimse pek fazla gelmiyor o yüzden kafam rahat çok zorda kaldıgımda onlara sormaktansa netten bakıyorum en iyisizemuszemus ay hele dayımın lafı kargaya yavrusu şahin gelirmiş bunu bana demedi tabiki ama ne gıcık ya insan kendi kızana öyle dermi:1no2:

yelek giydir,çorap giydir,zayıfladımı ne?,çok kilo almış, çorba içir,ekmek yesin,ekmek yemesin,terlemiş,üşümüş, :bbo:

bizim zamanımızda (diye başlayan her laf ) ...

oğlum 9 ,kızım 15 yaşında ve ben hala bu lafları dinliyorum. :kızgın:

bebeğim 3 aylık vede gazlı bir bebek. Gaz sancısı olup ağladığı zamanlarda kayınbabam "demekki senin sütün yaramıyor" demesinmiiiiiiii sinir oluyorum yaaaa.... ayrıca kaynanam ne yesem müdahele ediyor. özelliklede yediklerime. her an yediğime bakıyor o gaz yapar şunu yeme gibi... bebeğim bir ara kakasını zor yapıyordu,bende o dönem süt yapsın diye bötübör bisküvi yemeye başlamıştım... kaynanam ne dese beğenirisniz " yiyorsun o bisküvileri çocuk kabız oluyor " ne alaka yaaa... güldüm geçtim ama çok sinirlendim...evimiz uzak sürekli aradığımda veya aradığında...aman sakın mama verme sütünü ver diyor... bende ben sizden dahga çok düşünürüm elbette sütüm yettiği sürece ek mama vermem diyorum...ama buna rağmen her seferinde diyor.sütün nasıl vs. bu aralar buna fena halde takmış durumda...

yazmayı unutmuşum beni deli eden en büyük olayda"kaynanmın ben oğlumu emzirirken başımda dikilmesi kafasını adeta sokarcasına bebeğin emişine bakması" ya ben belki utanıyorum ki ilk başlarda çok utanmıştım:) oooofffffffffffffff offffffffffffffffffffff birde bebeğim çenesi yorulunca kendini geri çekiyorya hemen bitti emmesi ver gazını çıkarayım deyip kucağımdan kaçırması ve sonra cırlayan oğlum:(

yeni emzirmeme rağmen başını sağa sola çevirince aranıyor emzir bunu.(ard arda defalarca emzirtdiriyolar)
:kızgın:
bizim zamanımızda bumu vardı,şumu vardı.acaba ne vardı onların zamanında.(hiç bişeyde yokmuş)ilginç

Soğan ye bulgur pilavı ye sütün olur .tabeeee teyze çok olur emme bebeme gazda olur onu ne yapacaz yaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ikinci beebek ne zaman glecek?
doğumdan sonra kaç kilo verdin/aldın?
gazlı şeyler yeme
ayağına yün çorap giy
bebeği sıkı sıkı sar gece üşümesin(ev doğalgazlı ve heryer hamam gibi sıcak)
meyve suyu ver çorbadan tattır( oğlum daha 4. ayı içinde)
bebek gece yıkanmaz tırnakları gece kesilmez..........
... gibi bir sürü anlamsız şeyler duyuyoruz zaten bebeğin stresi yetiyorbi de kayınvalidelerle ve bilmiş akraba ve komşularla uğraşıyoruz. anneme allahtan kızabiliyorum:D

kalabalık ortam görmemiş bu...sadece evde yaa..ooo yazık annen seni dışarı çıkarmıyor mu..
yok kelepçeleyip zincirliyorum eve:olmaz: napiim canım küçücük bebek fellik fellik dolaştırayım mı..

bütün anneler çocukları için en iyisini en güzelini ister. imkanında varsa gücünün yettiği kadar en iyisini en kalitelisini al bence... zaten kim için çalışıyoruz, bundan sonra herşey bebeğimiz için, kendime almam ona alırım kimsede karışamaz... :oklava:

benim annem ben bebeğime markalı şeyler alırım dio.bana birşey aldırtmıo.(hamileyken 6 aylıktan beri)bebek doğdu 1 aylık bile oldu.hiç bişey almadı daha.bilezik takcaklardı sözde altın yüksek diye onun bile almadılar.düşmesini bekliyorlar yaaaaaaaaa.sırnaşık şeysırnaşık şey

'annen kurrrrban olsun sana' kaygananın yeni sloganı.

(yanlış anlamayın burda cinas var biraz. annesi kendisi oluyo bebeğimin.
ama arada sanki beni harcıoda) :roflol:

evet ya bu söze bende uyuz oluyorum.bunu benim annem yapıyo bide.yegenimi büyüttü.çocuk onu anne zandetti anne dedi tamam.ama bebeğimim benim yanımda ve ben büyütüyorum çok şükür. niye ona anne desin ki.birde ard arda kim dövmüş,kim dövmüş,kim dövmüş diokötükedihüso

benim kayınvalidemde buz gb evde oturtuyor bizi walla.
durmadan bu cocugun birseye ihtiyacı varmı deyip duruyor ama bugüne kadar bir paket bez bile alamdı sorsan cok seviyor ...sevgi fedakarlık ister....

benim annemde güya herşeyini yapcaktı.her gelişinde bir paket bez getircekti.geçen gelişinde bir baktim ki elinde kocaman bir çarşaf.yasakkelime

ya bide siz daa ii bilirsinz..geçen kayınvalideme bebgin kundak yapılması zararlıymış dedim..öle şe olurmu dedi..biz nası büyüttük dedi..ama ben çok karşıyım valla benim bebeğimolsun bu karı kesin bana karışır bende onu karışlarım heralde..nese sorum şu kundak gerçekten zararlımı??

ya geçen ben sağlık ocağına gittim kundak olayını ebeye sordum(bende kundak yapmıyorum)ayakları eğri oluyomuş dedim.hani kundağı düz olsun diye yaparlar ya.oda,düz ayak diye bir şey yoktur,ayaklar zaten kıvrılmalıdır felan dedi.yani tıp bile onaylamıyor.yine de sen nasıl i,stersen öyle yap....

aa benimki de hamile kaldigimdan süpheleniyom.eminim baya doktorun muyenesindeyiz. hemen süphelenme köylerindede bir kari varmis dis gebelik oluyomus.karnin sistiginde.birde benide beklemedi di ben neticeyi aldigimda.kizinla carsi da gezdiler. hamileymisim dedigimde hayirli olsun bile demedi.ilk torunu bideee. soguttular kendilerinden geri zekalilarr..lohusalik bile yasamadim.eve geldim.evim harb sahasii gibi esim camasirlari koltuklarin üzerine asmis.bir kasik yemek yok.girdim aksam yemegimi yaptim kaynana gelince karnini doyurdum.ben yaparim yaparim yaptigi bir sey yok.misafir gelincede beni oturduyo.bu kadari pes yani .....soguttular yaa

benim üvey kaynanam ve annem hastanede diye kendi kaynanam hastaneye bile gelmedi.eşim bebek oldu diye tlf açtığında 2 tane kaynana var bana gerek yok demiş.çıkıyo canım böyle dengesizler.neymiş efendim şimdide eşime bebeği getir göreyim diyormuş.beni sayıp hastaneye bile gelmediyse bundan sonra rüyasında bile göremez torununu.hem 40ı bile çıkmamış ne işi var sokaklarda.gerçekten soğutuyolar kendilerinden.allahtan eşim anlayışlı benim istediğim gibi davranıyo.

harikasınız bayanlar çok güldüm yazacak bişey bulamadım çünkü hepsi benimde başıma gelsi kızım şuanda 6 aylık bu sözlerin hepsini duydum :):):)

merhaba bayanlar..
bu topicte okuduklarim inanin beni cok guldurdu bu sozlerin hepsini ben defalarca duydum.en gicik oldugum sozde gazi varken agladiginda 'acaba gercekten gazi mi var yoksa ac mi?' denmesi..yok kucaga alismis bu yok suna alismis yok buna..ya kardesim keyfimizden mi aliyoruz kucaga..aglamaktan catliycak nerdeyse cocuk kucaga almada goreyim..ayrica bebek benim ben dogurdumkaydirigubbakcemile3 kucagada alistiririm istedigim yerede:)))her neyse kizlar bu topic cok guzel olmus her annenin yasadiklarina tercuman olmus..benimde bebegim 2 aylik ve hamilelik doneminde yok suna alistirmam buna alistirmam dedigim herseyi yapiyorum mecburen sirf cocugum aglamasimda sussun diye..cunku benim bebis tam bir kolik ve inanin aglamasi beni cok uzuyor surekli kivraniyor geceleri..

hamileyken atıp tutuyrdm yok emzik vermem yok kucağa alıstırmam doğunca hersey cok farklılasıyr değil mi:)cnm inş koliği gecer bebişinin...

Kızlar, yazılanları okudukça korkuyorum. Kayınvalidemle hiçbir sorunum yok ama doğum esnasında neler olacak bilmediğim için korku sardı içimi. Doğumda hep annemin olmasını istiyordum sadece ama kayınvalidemde gelecekmiş. Şimdiden korkuyorum...
Ben lohusa olacağım, onlar ilk torun telaşında. Of of şimdiden çok korkuyorum. mafoldumben

Canım bende doğumdan önce çok iyiydim kayınvalidemle, hamileyken felan sürekli giderdim evine ama doğum olunca oğlumu sahiplenmeye başladı.
Verin bakiyim oğlumu, diye elimden aldı, annem diye sevdi, lohusayken sürekli kucağındaydı emzirdikten sonra sürekli alırdı benden ve bana çok koyardı o zamanlar bişey diyemiyordum ama üzülüyordum. Ne olduysa doğumdan sonra oldu, çok sahiplendi ve kendinden uzaklaştırdı, artık herşeyi batmaya başladı. İyi niyetli ama düşüncesiz, inşallah siz öyle olmassınız.

Back