Çıldırtan sözler...

bence bu teyzeler haftada 1 gün rutin, gizli bir adreste toplanıp ne desek nasıl etsek bu yeni anneleri canından bezdirsek diye toplantı yapıyolar. yoksa nasıl bu kadar ağız birliği etmişcesine aynı cümleleri kuruyolar anlamak mümkün değil.
mesela bu ara en çok duyduğum cümleler...
-yaşında yürür annesi korkma sen (sanki tüm çocuklar yaşında yürümek zorunda)
-yemiyosa boşver acıkınca yer (duymaktan bıktım ama biraz haklılar galiba:))
-sen işe başlayınca en az 2 hafta ağlar bu senin ardından annesi
-sen işe başlayınca kim bakacak?
babannesi bakacak teyze
bakabilecek mi ki?(teyzeye dert oldu sanki o bakamazsa kendi gelip bakacak)
-ha bir de konuşuyor mu?yürüyor mu?yok benim bacımın kızı 8 aylıkken konuştu yok 5 aylıkken yürüdü yok 3 aylıkken emekledi,1 yaşında da uzaya gider mübarek o zaman:))
-benim kızım çok hareketli ona binaen duyduğum cümleler bilek kestirtecek cinsten...
-kime çekmiş bu kız fırıl fırıl maaşallah...
-bu kız hareketli de ondan zayıf zaar..
-nasıl alıştırdın bunu böyle annesi hiç durmuyo yerinde (sabahtan nişadır sürüyom poposuna,töbe töbeee)

ooof of daha neler neler...
çoğuna gülüp geçiyorum,ah bu ömür törpüsü her işe maydanoz teyzeler...

Ayağına çorap giy,soğuk içme sütün üşür bebeğe gaz yapar
Aaaa çocuk üşümüş ört üstünü(yeni anneyim ya üşüdüğünü anlamıyorum)
Tatlı ye sütün olsun (alakası yok tatlı süt yapmaz yoğurt, süt, su tüketmek lazım)
Çocuk uyurken uyu dinlen (gitseniz uyuyacağım ama)
aaa kundaklamıyor musun iyeleri batar (yalan öyle birşey yok çocuğun hiç bir yeri batmazmış)
gögüslerini bağla süt gelmesin bebeğin (gelebilir normaldir)
uyuturken ellerini bağla kendini korkutur uyandırır (sana ne uyku onun uyku)
salla çocuğu uyusun (uykusu gelince sallamadan uyuyr zaten)
suyuna limon damlat
dışarı çıkma çarpılırsın
nelerrr neleeer bunaldım artık

Son düzenleme:
Yanakları üşüyor bu çocuğun dedi bugün kayınvalidem. Tamam da yanaklarını da nasıl ısıtabilirim ki? Kar maskesi almak lazım zaar :52:

Kayınvalidemin kucağında uyudu oğlum bugün mağazada , pusetine koy da rahat uyusun dedim. Yok böyle iyi dedi. Mağazadan çıkar çıkmaz eşime "oğlum bebeği pusetine koyalım" demezmi! Ne yapsak ne desek hatalıyız. Yeni anneyiz ya :emir_bebek:

yeni annelikle alakası yok kızlar, bebeğiniz ne kadar büyürse büyüsün onlardan sonra anne olduk ya, yine duyacağız duyacaklarımızı bitmez bu teraneler :9: dünyaya gelişimiz zamanlamamız yanlış bizim onlardan önce doğmamız lazımdı ki onlardan önce anne olabileydik iyiydi :27: ahanda çıldırttılar en sonunda :52::52::52:

Bayıldım konuya eşime dert anlatmaktan illlallah demişti adamcağız
Oğlum iştahsızdı acıksa yer derlerdi (çocuk yaklaşık 24saattir birşey yememiş)
Soğuk soğuk terliyo üşütmüş bu çocuk ( ağustos ayında iki kat pijama giydirmişler nasıl terlemesin )
Gündüz uyutma akşam erken uyusun ( ben uyutmuyorum o kendi sızıp kalıyor )
Kızım biraz toplu ama sık hasta olur bununki fos et hastalıktan korumuyor
Niye ağlıyor bu kız cok cadı ( sensin cadı yavrumun uykusu gelmiş cadılıktan değil)
İlaç verme iyi değilmiş (sanki keyfimden veriyorum antibiyotik bile değil yani ateş düşürücü )
Deniz yorarmış (denize gideli iki ay olmuş şimdi yorulmuş çocuk. sabahtan beri koşturuyor yorulması normalde deniz ne alaka )

Yanakları üşüyor bu çocuğun dedi bugün kayınvalidem. Tamam da yanaklarını da nasıl ısıtabilirim ki? Kar maskesi almak lazım zaar :52:

Kayınvalidemin kucağında uyudu oğlum bugün mağazada , pusetine koy da rahat uyusun dedim. Yok böyle iyi dedi. Mağazadan çıkar çıkmaz eşime "oğlum bebeği pusetine koyalım" demezmi! Ne yapsak ne desek hatalıyız. Yeni anneyiz ya :emir_bebek:

Yeni anneyiz ya bir şeyden anlamayız biz oofff oofffffff

Kızlar valla gözüm korktu okuyunca konuyu. Ben 7aylık hamileyim bebek arabamızı yeni aldık kv ye gösterdik geldiğinde ay dur bi süreyim ben de kullanırım doğunca dedi ;-) ben çalışmıyorum bebeğim doğduktan sonra da düşünmüyorum gerekmediği sürece çalışmayı çocuğumu kendim büyütmek istiyorum kv ikide bir annesi biraz bakar 2-3aylık olunca biz alır bakarız o işe başlar deyip duruyo ona neyse uyuz oluyorum. Şimdiden böyleyse doğumdan sonrasını düşünemiyorum bırak çocuğu evimde bile herşeye karışır tuvalet kağıdıma varıncaya kadar. Allah hepimize sabır versin onlara da mantık akıl fikir..

Kızlar valla gözüm korktu okuyunca konuyu. Ben 7aylık hamileyim bebek arabamızı yeni aldık kv ye gösterdik geldiğinde ay dur bi süreyim ben de kullanırım doğunca dedi ;-) ben çalışmıyorum bebeğim doğduktan sonra da düşünmüyorum gerekmediği sürece çalışmayı çocuğumu kendim büyütmek istiyorum kv ikide bir annesi biraz bakar 2-3aylık olunca biz alır bakarız o işe başlar deyip duruyo ona neyse uyuz oluyorum. Şimdiden böyleyse doğumdan sonrasını düşünemiyorum bırak çocuğu evimde bile herşeye karışır tuvalet kağıdıma varıncaya kadar. Allah hepimize sabır versin onlara da mantık akıl fikir..

Evimize doğru düzgün gelmeyen insanlar şimdi evimizden çıkmıyor. Bence kendi bakma kararın yerinde olur. Benim kv ve kp de çok seviyor bebeği arabasıyla gezdirmeyi! Ayrıca doğduktan sonra emzirebildiğin kadar emzir ki bebek senin yanında olsun. Ne demek 2-3 ay sonra biz bakarız, kendisi mi emzirecekmiş. Bana da 1 yaşından sonra ben bakarım dedi eşimin babaannesi. Uyuz oluyorum hepsine. Gözümün önünde sevdikleri zaman kıskanıyorum oğlumu. Sanırım bu kıskançlık hormonlardan kaynaklanıyor. Umarım düzene girer de geçer bu duygular.

Evimize doğru düzgün gelmeyen insanlar şimdi evimizden çıkmıyor. Bence kendi bakma kararın yerinde olur. Benim kv ve kp de çok seviyor bebeği arabasıyla gezdirmeyi! Ayrıca doğduktan sonra emzirebildiğin kadar emzir ki bebek senin yanında olsun. Ne demek 2-3 ay sonra biz bakarız, kendisi mi emzirecekmiş. Bana da 1 yaşından sonra ben bakarım dedi eşimin babaannesi. Uyuz oluyorum hepsine. Gözümün önünde sevdikleri zaman kıskanıyorum oğlumu. Sanırım bu kıskançlık hormonlardan kaynaklanıyor. Umarım düzene girer de geçer bu duygular.

Evet ya daha doğmadan kıskanıyorum bebeğimi doğduktan sonra ne yapıcam bilmiyorum. O da çok fena saçmalayıp elinden geleni yapıyor beni delirtmek için.

bu çocuk aç ondan ağlıyor.çocuk kokunu almış falan filan.birde kendiler konuşuyor seni hiç duymuyorlar ya sinir oluyorum

Cocuk karsilastirmalarindan nefret ediyorum. Hergüne bı yenisi başıma geliyor. En aklımda kalanını anlatayım. Bebegim henüz yirmi günlük kadardı yarı kirkliydi. Ziyaret edenlerden bı tanesi geldi bebeğimin tam karşısına gecti işaret parmağını bir saga bir sola götürüyor. Anladım ki görüp görmediğini ölçüyor. Bizimki de hiç orali deil parmağı takipetmiyor. Sonra yaa ama bilmem kimin bebeğine aynı şeyi yaptım takip etti. Bu niye takip etmedi dedi. Ben de o 4 aylik olduğu icin olmasın sakın dedim. :9: :9: :9: pes!!!

ewt ya şu alıcaz demeleri yokmu hemde lohusalı birine akıllarınca şaka yapıyorlarmış:20: ilkini bize verde sonra ne yaparsan yap oldu canım başka derdiniz alla alla:53:

Bundan bende rahatsiz oluyorum.gorumcemin biri severken hep boyle diyo.severimde aslinda gorumcemi ama benimde erkek kardesim var ve ben boyle demem yarin oburgun cocugu olsa. Kotu niyetle demiyorlardir ama ben suan etkileniyorum.esimede diyemiyorum.ne var bunda demesinden cekiniyorum.
Ama benim ilk cocugm ve henuz 15 gunluk ve ben etkileniyorum .... Acaba alindigimi kibar bir sekilde dile getirsem mi?

benim oğluşum dr'un verdiği tarihten 12 gün sonra geldi
en çok duyduğum ve en sinir olduğum cümle şuydu,

sen daha doğurmadın mı? :37:sanki benim elimdeki bir şey
karşımdakinin üzerine atlamamak için kendimi zor tutuyordum

şimdilerde ise
ayyyynı babası :37:
diyerek beni sinir ediyorlar:47::47::47:

sütün yetmiyor.başlarda ağlamama sebep olan ve moralımı bozan sözdür.doğru bile olsa yeni anne olmus birine en son soylenicek söz

o sütün yaramıyor diyenleri Allah ne etmeli bilmem.
yahu bir anneye, hele ki bu duyguyu ilk defa yaşayan tazecik anneye bu denir mi?
Nasıl insan bunlar aklım almıyor.
Allah bereket versin çok güzel sütüm geliyordu dilediği kadar emiyordu ve emmesi bittiğinde kontrol ediyordum hala süt var.
kızım yapı itibari ile minik bir çocuk, minyon tipli zaten zayıf doğdu olan bu işte daha ne istiyorsunuz derdiniz ne?
Süt yaramaması ne demek?

sütün yetmiyorrr.çocuk kusunca benim sütümden üşütme geçiomuş çocuğa ben midemi üşüttüğüm için kusuomuş yenidoğmuş bebek nasıl kusmaz ya allhm sinir oluorum en son ne zaman emzirdin en son ne zaman altını aldınn ve çocuğu emzirirken gelip gelip emiomu die sorması allhm ve gelipçocuk emerken seyretmesi eğilip çocuğu sewmesi sinir oluorum ya çocuk öksürdü bnm içdiğim grip ilacının yantesiri olabilirmiş ilacı ben içiorum çocuk da yantesiri ortaya çıkıo çocuk öksürüo hiçde bu çocuğun boğazında balgam olucağı aklına gelmez kötübi insan değil kv ama kendini çocuk büyütme profösörü gibi göstermeye çalşmasa olcak

Back