• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

canım benimkide aynen senin anlattıklarını yaptı ve şimdi her dediği laf batıyo bana ve hala sahiplenmeye çalışıo:oklava:

Benimki sahiplenemiyor artık ben izin vermiyorum ama herşeye karışıyor sonrada şunu şöyle yap annem diyor itiraz ettiğimi görünce sen bilirsin diyor, iyi niyetli söylüyor ama söylemesini bilmiyor emrivaki yapıyor.

valla doğumdan sonra kaynanalar kendilerini belli ediyor...ben 2 yıllık evliyim hiç problem yaşamamıştık........
anammm bir doğum yaptım.....ortalık karıştı...şimdi konuşmuyorum kendisiyle yaşadıklarımı anlatmak ve hatırlamak istemiyorum kırk yıl düşünsem bunları yaşayacağımı tahmin edemezdim.......
çokkk şükür ki eşim benim kolum kanadım doğum yaptığım ilk günden bu yana herşeyimizle tek tek ilgilenir çok yardımcı oldu çok destek oldu bana çocumuza da gülll gibi bakıyo allah ondan razı olsun...
o da annesini tanıyamadoı doğumdan sonra zavallım halaşokta

Bende doğumdan önce problem yaşamadım, çok iyiydik evde canım sıkılınca soluğu orda alırdık ama ne olduysa doğumdan sonra oldu, artık herşeyi batmaya başlıyor iyi şeyler söylese bile ben ters anlıyorum artık ama kendisi soğuttu.
Sana ne yaptı canım?

sütün yetmiyo mu acaba
çıplak geziyon cocuk ondan hasta oluyo
şunu yediriyon mu bunu yedirion mu
:bbo:kafamçokkarıştıkötükedihüso

sütün yararsa kilo alır yaramazsa almaz söyleyen kayınvalidem
bebeğimi emzirince yüzünü göğsüme dayamaktan kızarıyor kayınpederim bebeğin yüzünü kırmızı görünce heralde süt tam gelmiyor zorlanıyor bebek
emzirirken tepemde dikilip memeyi aldımı süt geliyormu niye çıkarıyor ağzından yorumlarından bunalım geldi
sütümü bazen sağdığım zaman kayınvalidem benden önce biberonu kapıp bebeğime vermesi beni deli ediyor birde üstüne pek iştahlı içmiyor küçücük bebek nasıl iştahını gösterecekse

Kizlar buna ne dersiniz
" ben yakin olsam ( aman Allah korusun) bak cocuklar nasil kilo alirlar pisiririm corbalari, sen yemek pisirmesini bilmiyorsun."
dr mus bunlarin kilosu standartin cok üstünde dikat etmeniz gerekiyor diyor yoksa kilo sorunu olabilir.

severken_ bu sizi ac birakiyor_ bakmiyor. hic agzindan anne kelimesi duymadim

ben müdale edince_ karisma bizim cocuklarimiz_ babanin evindenmi getirdin

Valla bacılar benimki bebekten önce de beterdi dediğim dedik çaldığım düdük.Bebekten sonra karı alev aldı anaamm kendini kaybetti.ılk başlar da özellikle lohusalıkta ağzım dilim bağlanmış gibi birşey diyemezdim.Ama artık yeterrr.Valla bunalınca cevabını şak diye veriyorum.Şimdiler de biraz kendine anne demesini istiyor gibiydi.Ama eşimde bende her fırsatta kızım o babaanne dedik yavrum şimdi baba diyor kaynanama.Neyse yavaş yavaş öğrenecek yavrum

annemin(kaynanam) sözü biz herseyi daha cok biliyoruz tabi.sen benim 5 te 1 im olamazsin.ben senden daha iyi bakiyorum cocugaa.dogrudur ne diyim..gamyoncuiremsuyinede seviyorum onu.

benim kızım 3400 gr doğdu. kayınvalidem kızım hep zayıf doğduğunu dolaylı yoldan hep dile getirir. ilk günler kızımın altını değiştirirken yavrum etin yok butun yok diye sevmesi beni deli etmişti. ah ah aklıma geldikçe sinirlerim tepeme çıkıyor doğumdan sonra kayınvalidemden iyice soğudum. benim kızım bir hafta geç doğdu sezeryan olmak zorunda kaldım bana naz yapmazsan ayağa çabuk kalkarsın demişti o sözünüde hiç unutamıyorum.

annemin(kaynanam) sözü biz herseyi daha cok biliyoruz tabi.sen benim 5 te 1 im olamazsin.ben senden daha iyi bakiyorum cocugaa.dogrudur ne diyim..gamyoncuiremsuyinede seviyorum onu.

anam allah korusun ne sabırlısın sen.. bana bunları diyecek valla dünyayı dar ederim onada oğlunada:oklava:

kızlar okudukça şaşırdım çünkü sanırım bunların hepsi aynı..benimkinede doğumdan sonra birşeyler oldu.o melek kadın gitti yerine değişik biri geldi boshayallersmile başlıyorum kaydirigubbakcemile5
**sen kendine stres yaptın o yüzden sütün yok senin..(doğum yaptım 2.gün kayınpederimle birlikte bizde kalıp benim sezeryanlı halimle strese girmemi sağladı, o halde kasım kasım kasıldım sayesinde, allah tan annem yetişti bidaha da gitmedi:) )
** bende kaldığı süre içinde gece bebeğim ağladığında kapı bile çalmadan yatak odamıza girip noluyo diye damlıyodu
**emzirirken ikide bir emiyo mu??? beni delirten olay işte bu ikide bir emiyo mu..emmiyo bakışıyoruz da
kaydirigubbakcemile
**ne zaman altını değiştirsem yanıma gelip hadi ben giydirim sen bezi at demesi
**mama vereceğim zaman ver ben EMZıREYıM sen yemeğini ye ya da çayını iç demesi
**yediklerinden tattır alışsın demesi

daha aklıma gelmiyor ama en sinir olduklarım bunlarrrrrrrrr akannehir

ay kizlar cok güldüm valla cok yasayin siz! :))

Bizde oglumda yurt disindaydik, kayinvalidem gelmek istedi yanimiza TR den bizde getirdik...
Aman getirmez olaydim valla, güya yardimci olmaya geldi kadin. Ama gel görki yanimda kaldigi 3 ay icinde beni hizmetci olarak kullandi hanfendi... Onun yüzünden ne lohusalik yasayabildim nede sütüm oldu. Kahvalti hazirla, sonra cocugu emzirmeye git gel (sütüm cok azdi, sonrada tamamen kesildi zaten) kahvalti masasini topla, hergün yemek (pisir en az 3 cesit ), aksam meyve cay kahve ikraminda bulun. YATAKLARI topla, hanfendi kendi odasini bile havalandirmadigi icin camlari ac,bunlari yaparken bide arada cocuga bak (oglum geceleri hic uyumuyordu) bir yandan etrafi süpür,temizle tozlari al, bulasiklari makinadan topla, camasir as, ütü yap... daha neler neler... Evde ruh gibi geziyordum...
Artik esimde bikti ve ise giderken " anne Ecem bugün hic kalkmicak tamammi" diye tembihlerdi ama o gittikten sonra yine ayni...
Kendinden nefret ettirdi, aradan 3 yil gecti ama nefretim hala aynen devam ediyor..
Simdi ikinciyi dogurmak üzereyim ve TR de yasiyorum ama kesinlikle bana böyle muamele yapmasina izin vermeyecegim

devam ediyoruuummmm......

sımsıkı kundakla bak nasıl uyur...( hadi ya uyur bekleyin bebe gazdan çatlıyo ! )

biz evvelden altına toprak sarardık...( yok deve)

bu çocuk niye durmuyo...( bi bilsem susturcam zaten )

ensesinden öpme aksi olur...

ayağını öpme geç yürür ( oğlu 11 aylık yürüdü )

içirdiğin ilaç ne, verme, ilaçla büyüyen çocuk iyi olmaz (içirdiğimde devit)

emzirirken konuşma süt genzine sıçrar

emzirirken yüzünü ört nefesinden bile üşür ( oha içerisi 30 derece )

altına toprak sarmak doğru bişey. ben de duydum. aynen deve yani dedim. hani eskiden muşamba bile bulunamayan yerlerde olurmuş. bana çok saçma geldi çünkü çook eskiden bile pencerelerden soğuk girmesin diye şeffaf muşamba tarzı şeyler çakarlardı. bari onları kesip yapsalarmış. toprak dışkıyı emiyormuş falan filan..

ay kizlar cok güldüm valla cok yasayin siz! :))

Bizde oglumda yurt disindaydik, kayinvalidem gelmek istedi yanimiza TR den bizde getirdik...
Aman getirmez olaydim valla, güya yardimci olmaya geldi kadin. Ama gel görki yanimda kaldigi 3 ay icinde beni hizmetci olarak kullandi hanfendi... Onun yüzünden ne lohusalik yasayabildim nede sütüm oldu. Kahvalti hazirla, sonra cocugu emzirmeye git gel (sütüm cok azdi, sonrada tamamen kesildi zaten) kahvalti masasini topla, hergün yemek (pisir en az 3 cesit ), aksam meyve cay kahve ikraminda bulun. YATAKLARI topla, hanfendi kendi odasini bile havalandirmadigi icin camlari ac,bunlari yaparken bide arada cocuga bak (oglum geceleri hic uyumuyordu) bir yandan etrafi süpür,temizle tozlari al, bulasiklari makinadan topla, camasir as, ütü yap... daha neler neler... Evde ruh gibi geziyordum...
Artik esimde bikti ve ise giderken " anne Ecem bugün hic kalkmicak tamammi" diye tembihlerdi ama o gittikten sonra yine ayni...
Kendinden nefret ettirdi, aradan 3 yil gecti ama nefretim hala aynen devam ediyor..
Simdi ikinciyi dogurmak üzereyim ve TR de yasiyorum ama kesinlikle bana böyle muamele yapmasina izin vermeyecegim

kız yoksa seninle elti miyiz :1ninca:

Yaa kızlar bu yazdıklarınız gerçek mi yaa?Şaştım kaldım valla.. Bu devirde böyle kaynanalar var mı hala ? ayy iyi dayanıyorsunuz siz...Allahtan bende böyle bir kaynana yok..Allah hepinize sabır versin...delikafadulden

oğlum yemek yemez
kayınvalıdeme gıderız allem eder kallem eder yedirir
kaydirigubbakcemile3
sonra bana döner bak yiyomus demek ki..
aklinialirimsmile
heheee severım ben kaynanamı yaww..
ALLAh başımızadan eksik etmesin...

kızlarrr benim bebeğim yok ama gülmekten öldüm yazdıklarınıza yaaa süperr:roflol:
demekki bunlar olağan şeyler

Alemsiniz kızlar çok güldüm ya. Lohusalığımda aynı sorunları ben de yasadım.Gerildim gerildim ağlama krizleri falan off off. Evde fazla kişi olmamalı sadece annemizin ya da lohusalığımızda bizi çıldırtmadan ilgilenebilecek bir yakınımız olması yeterli bence. Diğer türlü hizmet bekleniyor o halimizde bizden.
Daha sezaryenimin 4. gününde kendi kendime bakabileceğim söylenmişti nası olacaksa o..
Bebeğim ilk haftalarda kilo kaybettiği için sütün yaramıyor ya da yetmiyor..
Ayağını giy sırtını giy sütünü üşütme.
Bebeğim huysuzlandığında sütün üşümüştür,gazlandırdın bebeği..
Misafirliğe gittiğimizde bebeğin kalabalıktan sıkılması sonucu ağlaması ve insanların gazlandı bebek demesi hadi emzir yeni emzirmiş olsamda bi daha emzir..
En çok da buna sinir oluyorum emdiği halde ağlayınca bi daha emzir denmesi ve basıma gelip emiyo mu emiyo mu seklinde sorulması.
2. bebekte daha dikkatli olcam insallah.. Lohusalığımı rahat geçirmek için önlemlerimi alcam.Yoksa çok ama çok zor oluyor.
Dikişlerinin acısına mı gaz sancısına mı yanasın evdekilerin çekişmesine mi?Çok dolmuşum sanırım baya yazdım:)

kizlar kayinvaldecik geldi bende iyi duyarli ücüz annesi olarak sevgili babaanemmizi carsiya götürdük ne gördükse aldirdig kaydirigubbakcemile5, ay buda güzelmis anneme söyliyimde alsin ( kendi annemi kast ederek ) kötükedihüso kayinvalde alalim, ay buda lagzim alalim kötükedihüso, ay bu oyncagi cocuklar ne samandan beri istiyorlar, kötükedihüso alalim,senağlama alalim senağlama alalim, artik üc, bes ay, evin önünden bile gecmez baya terledi paraciklarin arkasindan yastutsun.
dinsizin hakindan imansiz gelir.
gelinler baskaldiriyor alkisalkisalkis

kizlar kayinvaldecik geldi bende iyi duyarli ücüz annesi olarak sevgili babaanemmizi carsiya götürdük ne gördükse aldirdig kaydirigubbakcemile5, ay buda güzelmis anneme söyliyimde alsin ( kendi annemi kast ederek ) kötükedihüso kayinvalde alalim, ay buda lagzim alalim kötükedihüso, ay bu oyncagi cocuklar ne samandan beri istiyorlar, kötükedihüso alalim,senağlama alalim senağlama alalim, artik üc, bes ay, evin önünden bile gecmez baya terledi paraciklarin arkasindan yastutsun.
dinsizin hakindan imansiz gelir.
gelinler baskaldiriyor alkisalkisalkis

elemsin yewwwww:)

Back