• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

ayyyyy allahım dunyanın sonumu geldı yaa bune böle yaa insan kendını hıcmı gelıştırmez manyakmı ne yaa canım o kadın bebişine dıkkat et

kendisi içmemiş galiba çiş bebekken baksana çarpılmış gibi konuşuyor allah akıl fikir versin

ben daha doğum yapmadım ama kayınvaldem geçenlerde bana bulaşıkları ben yıkayayım dediğimde şimdi ben yıkarım bebek doğunca sen yıkarsın ben bebeğe bakarım dedi ama şok geçirdim hiç bişi diyemedim sanki ben çocuğumu onun için doğuruyorum istersen emzirme işinide sen yap diyecektim düşünsenize ben lohusa halimle acıdan kıvranarak bulaşık yıkarmışım allahtan bulaşık makinasi aldılar öle bişe derse bulaşık makinasına tıkarım bulaşıkları bide sürekli bizim zamanımızda hastane mi vardı demesi yokmu kafayı yiyom valla ben 3 tane doğurdum sadece doğurmaya gittim onada gitmeseydin evde doğursaydın sıkıyosa bide bizimki çok anaç ben yaparım ben ederim diyo sürekli sanki annesi o ben sadece taşıyorum sahiplenmesi yokmu öldürüyo beni...

ızin vermeyin arkadaşlar, büyüklerin bebeğinize saçma sapan şeyler yapmasına...insan sinir oluyor ya hayret birşey, şimdi anneler bilinçli dr lar anlatıyor, net var, gerekiyorsa bebeğinizin sağlığı için yeri geldiğinde konuşacaksınız.

Demek sadece ben değilmişim bu lafları duyan kızım mayıs doğumlu ve Adanada dogdu yazın ı sıcakta çoçuk terliyo gündüz hiç uyumuyo ağlıyo gece yarıları banyo yaptırıyorum millet gelip sütün yetmiyo aç ondan ağlıyo kucaga alıştırmışsın hatta sıcaktan kaçtım köye gittim eşimin babanesi yaşlı bişey diyemedim çarşafta sallamaya alıştırdı sonra çoçuk ağlıyo ben gazı var diyince e çarşafa girince olmuyomu bu gaz bak nasıl susuyo ordan geldik çoçuk durmaz artık babamın evine gittim orda yanlız oldugum için çarşaftan vazgeçirdim unutturdum bu sefer çoçugun günahına girdin niye sallamıyon artık ay daha bir sürü şey.Şimidi çoçuk diş çıkarıyo ve artık ilk aylardaki gibi kilo almıyo normal olarak bide boyu uzuyo ne o çoçuk zayıflamış niye zayıflatmışım ya kafayı yicem kızlar yazın artık kimse görmediği zaman ağlıyodum acaba gerçekten bakamıyomuyum açmı diye buarada ayda 1200 gr kilo alıyodu ...

ilahi hanımlar beni güldürdünüz. allahta sızı güldürsünopuyorumnanaktan öpüyorum sizleri

Valaha ne bu kayinvalideler de hep boylemi ya. her çildirdan sey onlardan cikiyor.
benim kayin valimde de bebegimi bilmem ne arkadasinin vefat eden ogluna benzedir iyide lohusayim zaten ufak bir seyde panik ediyorum. eltimde yeni dogum yapti onada birinin bebegi kusmus bogularak olmus aman sen dikkat et ha demis. kara haber tellali gibi ya. kayin baba zaten baska bi alem cocuk her agladiginda senin bu oglan inat olcak inat deyip duruyo acikinkinca aglar hep yavrum gazi bile yok Allah' sukur) iyide hiiç mi aglimicak bu cocuk nasil anlatacak halini konusarakmi aaaa. birde kayin valimdem ilk gun bebege surme ile kaslari yok diye kas cekmis neymis kaslari yay gibi incecik olacakmis gorunce sok oldum hani bez bebeklere kas yaparlarda onlar gibi olmus cocugum. Rabbim onun gozunu kirbigini kasini zaten eksiksiz yaratmis. sen kim oluyon ki boyle bir seye kalkiyon ya sinirden çatladimya. bu buyukler bize destek olucak yerde daha yangina korukle gidiyorlar. bizdemi oyle olacaz acaba? ama yok okdar olmam ben :)))

Son düzenleme:
'' figen bu çocuk yalanıyor / aranıyor '' - daha emzireli yarım saat olmuş

'' figen sütün mü yetmiyor / gelmiyor acaba '' - sağdığım zmn 100ml çıkarıyorum 2 göğüsten

'' aa sen bunu kucağa alıştırmışsın şimdiden '' - yahu çocuk benim, kucağıma alacağım tabi sürekli

'' gece gece bebek yıkanmaz, onun başında beklerler şimdi '' - kim başında bekler hani nerde göster..

'' herşeyi de çok biliyorsunuz. biz internetten mi büyüttük sizi ''

'' arayı fazla açmadan yapıverin ikinciyi '' - ısmarlamayla oluyor sanki

'' tek çocuk olmaz, şımarık olur sonra '' - sen mi okutacaksın ikisini de

'' yeleğini giydir '' - çocuk kıpkırmızı oluyor sıcaktan

'' sütün çeker ye yoksa avuç içini yala '' - iğğğğh ben onu sevmemki niye sütüm çeksin ??

'' ben beş tane büyüttüm hiç görmedim böyle şey ''

tüm kayınvalidelere sevgiler ;))

hee bir de en sıklıkla karşılaştığımız cümle, özellikle daha lohusayken;

'' aa figen göbeğin duruyor dikkat et bak kalır o sonra öyle '' - daha doğum yapalı 42 gün olmuştu

bir de şu süperdi;

mağazada kasadayım,

kasiyer kız tüm yapmacık şirinliğiyle: '' a hamile misiniz ? ''

ben kızgın: '' hayır lohusayım ! ''

:1shok: ayy daha ilk sayfadan bıkkınlık geldi:bbo:
Ayy Allah nasip eder de bi bebeğimiz olursa birgün,bu sözleri duymamak için ne yapmam lazım siz esas onu diyiverin bacılarfisfisfis
Yoksa ben delikafadulden böyle olurum heralde en sonunda kaydirigubbakcemile3

Kizlar bende daha hamileyim, bakalim ben neler duyacagim :)
benimde ben daha bebekken yasadigim, annemin anlattigi bir olayi anlatayim. halamin ogluyla aramizda ay farki varmis, o buyuk. Adida omer. oda bebek bende, bu bir gun benim sacimi cekmis annem ben aglamaya baslayinca bakmiski halam oglum yapma demiyor, beni elinden almaya calismin omerin. babannem yada halamsa ( hangisi demis simdi hatirlayamadim)dedigi : masallah Hz. omer gibi guclu !!! olmus.

Valaha ne bu kayinvalideler de hep boylemi ya. her çildirdan sey onlardan cikiyor.
benim kayin valimde de bebegimi bilmem ne arkadasinin vefat eden ogluna benzedir iyide lohusayim zaten ufak bir seyde panik ediyorum. eltimde yeni dogum yapti onada birinin bebegi kusmus bogularak olmus aman sen dikkat et ha demis. kara haber tellali gibi ya. kayin baba zaten baska bi alem cocuk her agladiginda senin bu oglan inat olcak inat deyip duruyo acikinkinca aglar hep yavrum gazi bile yok Allah' sukur) iyide hiiç mi aglimicak bu cocuk nasil anlatacak halini konusarakmi aaaa. birde kayin valimdem ilk gun bebege surme ile kaslari yok diye kas cekmis neymis kaslari yay gibi incecik olacakmis gorunce sok oldum hani bez bebeklere kas yaparlarda onlar gibi olmus cocugum. Rabbim onun gozunu kirbigini kasini zaten eksiksiz yaratmis. sen kim oluyon ki boyle bir seye kalkiyon ya sinirden çatladimya. bu buyukler bize destek olucak yerde daha yangina korukle gidiyorlar. bizdemi oyle olacaz acaba? ama yok okdar olmam ben :)))

Ay canim seninkinin kas yapmasina gulmekten mahvoldum, esim icerden geldi neye guluyorsun diye. pes yani :))

Size teyzemin basina geleni anlatayim.Hani bu kayinvaldelr hep bilmislik taslar ya.Bize de teyzemin eltisi soyledi.eltisi dogum yapmis ilk banyosu yapilacak bebegin kayinvalde tutuyor bebegi bayoda birden bebegi dusurmus bebebk cirpiniyor kadin cocugu cikarmaya calismak yerine birakip kacmis.bebegin annesi zor kurtariyor bogulmaktan.Bu kadinin 5 cocugu olmus ustelik ikizleride vardi.teyzem ikizlerinden erkek olaniyla evliydi.

Ya hepsi de hepinizde alemsiniz çok güldüm çoğu yaşadıklarımın tıpkısının aynısı.Benimde daha doğum yapalı 2 gün olmuş k.validem senin sütün yetmiyor bu çocuk aç ben birini emzirirken diğeri fışkırırdı dedi annemde senin 4 tane olmuş o daha 2 günlük anne süt öyle kolay gelirmi sen böyle deyipte kızın moralini bozma demişti.Aferin anneme.Birde ben lohusalığım geçipte normale dönüp cevap vermeye başlayınca her sözünün başında "istersen,bence"vb.kelimeler kullanıyordu.Oda birşeymi k.pederim k.validemden daha beter saçını toplama acır,ağlıyor aç galiba,günahtır yediğime bakıyor vereyim.Ya baba o daha bebek her istediğini vereceksen o taşa toprağa da ağlıyor verelim mi?Ay ay bitmez bunlar ya yeni anne adayları Allah sabır versin

Ha birde her banyoda tuzlayalım teri kokmasın derdi yav bu turşumu tuzlayacağız bir iki kere ben görmeden yapmış ama daha sonra karşı çıktım

"ben sana sürekli emzir demiştim" (6 ay emzirebildim,sütüm vardı da ben vermedim sanki)
"gidene hoşçakal deme sütün gider"
hamileyken"erkeğe benziyo karnın,kız değil bu" ( halbuki kız,bisürü oğlun var torunun da kız oluversin)
"mama verme,inek sütünü sulandır çine limon sık" ( yeni doğmuş bebek içecek sütü,sen değil ki)
"erkeğe benziyo aynen,arkası erkek bunun bak gör"(erkek hegamonyası bitmedi,bitmeyecek bu gidişle)

merhaba kızlar benim favorilerim:
1-kucağa mı alıştırdın
2-sallamaya mı alıştırdın
3-aa kilo almışsın-hem de doğum yaptığımı bilen kadınlar söylüyor gelde deli olma evet 2 ay önce doğum yaptım 66 kg yum 10 kilo fazlamvar :kızgın:
4-ve kaynanamın benim hamileliğimi ve çocuğumu kendi hamileliğine ve çocupuna benzetmesi. ne alaka ya!

1-sezeryan mı oldu? ben evet diyorum.evet belli karnında gaz kalmış(ne alaka bunu söyleyenlerde doğum yamışlar)
2-aa biraz zayıflamış bu,doğduğunda daha kiloluydu.(doğumdan 1 hafta sonra bebeğim için söylüyolar,doğan bebek kilo kaybeder her seferinde açıkladım.)
3-benm karnım küçüktü kiloda almadım çok bi arkadaş vardı o da hamile her seferinde ooo senn karnın hiç yok ben senden 2 ay küçüğüm benm daha fazla.(eeeeeee napayım,3 hafta erken doğdu bebeğim ama 3600gr dı.demek karna bakmıomuş bebeğin küçük büyük olduğu)

Back