Çıldırtan sözler...

erkeğe benzeyen kızım için;
'erkek çocuğuna niye ıkz kıyafeti giydirdin' diyen pazacı şahsiyet,başka bir arkadaşın kızı için hanımefendi şöyle otursun diye mama koltuğu uzatan ve beyefendi de böyle otursun diyen garson kişi. Ama ençok da bunun arkası erkek diyen genel halk.doğurmıcam kardeşim başka,benim kapasite bu kadar

Cocugun sirtina havlu veya tülbent koy terlemis,
bu cocuk egri basiyor :bbo:
Yürümeyi ögrenirken aykkabi giysin
cocugun sacini kestir........
ama sacini kestirmedim 3 yasina kadar :roflol:

kızlar bende pazartesi doğum yapıyorum hayırlısıyla bir kızım olacak..epidural olucam biraz korkuyorum ama neyse...daha şimdiden gıcık edici şeyler başladı..benim tek derdim işime karışılmaması..her konuda bu böyleydi çocukda da böyle olmalı...sonuçta bilmediğim konuları tabiiki sorucam ama ilk başta doktoruna..ve kimse unutmamalı ki onun annesi benim ve onun iyiliğini en çok ben düşünürüm..ay içimi döktüm rahatladım..:)

benim öyle belli başlı cümleler yok gıcık kaptığım ben genele gıcık oluyorum zaten..ama en sinir olduğum biz eskiden yaptıkda bişey olmadı gibi cümleler..ben yapmıyorum kardeşim..hayret bişi..lülülülülülü

bu ara sen nerden çıktın derseniz ben aranıza yeni katıldım..:)

Hayirli bir evlat olur insaallah,Rabbim güzel günlerini göstersin sizlere.
Canim hic kimsenin dediklerini takma. Insan cocugunu öyle bir güzel bakiyorki anneler ve kayinvalideler hep karismak istiyor ama onlar en son ne zaman bir bebek büyütmüsler. Yillar gectikce cogu seyi unutuyorlar. Valla ben ilk bebegimde hic kimseden yardimda almadim cogu seyi sormadimda. Kizimi ilk zamandan beri kendim yikadim ve böyle oldugundanda cok memnunum. Bilmedigimiz seyleri sorariz ama genelde baskasini ilgilendirecek kadar zor birsey degil bebek bakmak.

Son düzenleme:
daha önce yazmıştım buraya da yazayım bari:

-bebeği öyle tutma,dizlerinden bastır sırtı dinlensin. (tüm gün sırtında yük taşıyor,doğru)
connie_glowpumpkin.gif

-haftada bir ellerini , ayaklarını sil. (yok kokuşuk daha iyi oluyor)
-yedek önlük yok mu yanında,bu nemli hasta olcak. (acemi anne yedek önlük koymamış)
JC_spank.gif

-çok kusuyor,hasta etmiş olmayasın? (evet çok uğraştım,başardım)
-top gibi olmuş çocuk,battaniyesini düzelt. (o rahat böyle)
-üzerine yelek giydirelim,üşücek. (hee tüm hafta hasta gezen 4 yaşındaki elti cocuğunun yeleğini giydirmek süper fikir)
to_pick_ones_nose3.gif

-beşiğe koy ben uyutayım. (benim bebeğim ben uyutmak istiyorum)
-sen yemeğini ye,bırak ben sallıyım. (benim bebeğim ben sallamak istiyorum)
-sen in,arabaya ben indireyim. (benim bebeğim ben indiricem,sen evinde kal)
-sen bulaşıklara bak ben tutarım. (...)
hysteric.gif

-altını ıslak mendille sildikten sonra kremini sür (yok ben b.kunun üstüne sürücem,özel zevkim)
whistle3.gif

-çorabının lastiği sıkıyor gibi,kıvır uç kısmını. (bebek çorabı bu ya!?)
sarcastic_hand.gif

-elbisesi yok mu neden giydirmiyorsun? (yok garibanın elbisesi falan,kızılaydan gelecek yardımı bekliyoruz)
-boynuna bişey koy,kusunca ıslanıyor,hasta olcak. (boynuna sünger döşettim ben onun,bişey olmaz)
-tükürükleri çıktı,ağzını sil. (yok yakışıyor ona)
-tatlıdan da ye,fasülyeden de sütün kesilcek. (ben iyi cins bir ineğim,sütüm kesilmez)
Laie_89.gif

-bebeklerin tırnakları jilet gibi olur,sık kesiyor musun? (hayır oje şık durmuyor o zaman)
-kucağında nasıl duruyor o öyle,oturtuyor musun yoksa! (hayır amuda kaldırdım)

Vallaha canim bu yazdiklarina cok güldüm:roflol:
Ama maalesef hepside oluyordur.
Helede kocakari laflari var sanki allahin emri yapmazlarsa birsey olacakmis gibi konusuluyor:bbo::bbo:

Canim hic kimsenin dediklerini takma. Insan cocugunu öyle bir güzel bakiyorki anneler ve kayinvalideler hep karismak istiyor ama onlar en son ne zaman bir bebek büyütmüsler. Yillar gectikce cogu seyi unutuyorlar. Valla ben ilk bebegimde hic kimseden yardimda almadim cogu seyi sormadimda. Kizimi ilk zamandan beri kendim yikadim ve böyle oldugundanda cok memnunum. Bilmedigimiz seyleri sorariz ama genelde baskasini ilgilendirecek kadar zor birsey degil bebek bakmak

evet sana hak veriyorum benim kayınvalidem her şeye karışır normalde ve her şeyin kendisine otorite gibi sorulmasını bekler ve sözlediği şeyler illaki yapılacak doğumumda bu yüzden papaz olmuştuk zaten ben direndim diye kıyamet koptu küslük falan oldu aramızda bi süre hala da soğuğuz, geçen geldi bana 15 gün kaldı, ben de çocuğun bakımına çok titizleniyorum szöylemesi ayıp, saati saatine uyuturum, her gün hemen hemen taze yoğurt yaparım peynir yaparım, ütüsüz giydirmem temiz pak giydirirm, yemeklerini öğünlük taze ve vitamin kaybı olmaması için buharda falan pişiririm vb şeyler, tabi o varken daha da dikkat ettim, var ya karışacak bişey bulamadı resmen bulsa kesin söylerdi, bi de çocuğu bi kere bile uyutmasını beceremedi baktım hiç sesi çıkmıyo bana karşı en sonunda hiç bişey bulamayınca ne dedi, benim saçlarım uzun, hep topluyorum ama sağdan soldan çıkıyo tabi çocuk elledikçe falan, bebeğimle oynaşıyorduk, diyo ki saçım yüzüne değiyomuş mikrop alırmış saçımdan saçımı değdirmeyecekmişim, bu dediği imkansız bişey bütün gün tülbentle gezemem ya, ben de dedim ben sürekli duş alıyorum tek mikrobu o olsun yeter ki mikroba da biraz ihtiyacı var hepten steril tutamayız çocuğu dedim sustu...hayret bişey yaaa..

annem bir sürü kıyafet gönderdi,giydirdik dışarı cıktık,malum kaynanaya da ugradık.
biz aldık sandı tabi.kim aldı muhabbeti başladı.baban aldı dicek.annemin yolladıgını duyunca
"sanki yokmuş da" dedi ya :(
allah2tan eşim de evet hiç yazlığı yoktu,alıcaktım iyi oldu dedi.mort oldu.

ay süpersiniz kızlar ya hem çok güldüm hem de aynılarını şu an yaşıyormuş gibi sinir oldum :))

benim oğlum kendi kendine oyalanırdı bıraktığımda
babaanne kapıdan girer girmez kucağına alır bir süre gezdirir yerine bırakır çocuk doğal olarak sesler çıkartır bizimkinden tepki:
oh tamam babannecim-yada annecim ki en sinir bozucu kısım- kızma kızma tamam bırakmadım deyip hop kıucağa
halbuki bıraksa oynayacak oyuncağıyla

bir de herkesin klasiği acıkmış bu annesi -ki bunu kayınpederimin yapması daha da sinir bozucu
hem de
saksağan gibi bu annesi ne kadar midesi var ki emdiği hemen bitiyo acıkmış bu acıkmış
bu arada saat 1e kadar emzirmekten ve oyalamaktan kahvaltı edememiş ben kahvaltı namına 1-2 lokma bişey ağzıma atmaya çalışırken - daha şimdi emzirdim diyorum dededen gelen cevap
çok acıkmış bu annesi doyuralım karnını - iyi sağ sen kendini ordan ver uyuz adam
ve sonunda çenesi kapansın diye kahvaltıyı bırakıp görev başına geçen ben :oklava:

ha ben daha çok kayınpedere uyuzum

- bu çocuğun dünyada en rahat ettiği yer dedesinin kucağı daha rahat başka yer yok
onun için bir an önce kucaktan atlamaya çalışıyor ve senin kucağındayken bana yalvaran gözlerle bakıyor

- kusura bakmayın çocuklar torunumun sazını alamadım henüz müzik hocası muhtarlık seçimlerine katılmak için köyüne gitmiş ama dönsün hemen alacağım
ya çocuk daha yeni 4 aylık oldu sazı ne yapsın yaaaaaaaaaaa-zaten türkü falan sevmem

-bi 6 aylık olsun dedesi çınarın poposundan ısıracak
oldu biraz da kolundan alsaydınız saygı değer!!!!!! kayınpederim

ay bak düşündükçe yenileri çıkıyor sinirlerim zıpladı valla

bnm kayganamın bombası bi sürü varda nm kızım yabancı gorunce verdıgı tepkı ağlamak
kayganam :aa bu nıye aglıo arada yanıma getırde ınsan yuzu gorsun
(ohaaaaaaaaaaa bız hayvanmıyızzzzzzzzzzz)

benden cevap gecıkmedı tabee
yeterınce ınsan yuzu goruo alısık ınsana da bazen yapıo bunu bılmıom artık

ne dicen yaslı baslı ınsan kndını bılmez ınsana ne dersen de devam edıyo tam gazzzzz

bnm kayganamın bombası bi sürü varda nm kızım yabancı gorunce verdıgı tepkı ağlamak
kayganam :aa bu nıye aglıo arada yanıma getırde ınsan yuzu gorsun
(ohaaaaaaaaaaa bız hayvanmıyızzzzzzzzzzz)

benden cevap gecıkmedı tabee
yeterınce ınsan yuzu goruo alısık ınsana da bazen yapıo bunu bılmıom artık

ne dicen yaslı baslı ınsan kndını bılmez ınsana ne dersen de devam edıyo tam gazzzzz

o insan yüzü göstermiyosunuz u bize de cok dediler.evet biz hayvanız.( kalabalıktan,yabancılardan hoşlanmaması normal oysa)
ev sessizmiş gürültüye alışmalşıymış.halbuki klasik müzikle filan uyuyordu.

epeydir bakmamıştım buraya... ağlasam mı gülsem mi bilemedim... hepimizde aynı dertler... sinirden dişlerimi sıkmaktan ağzımda diş kalmadı....

bir sene büyük giyer, bir sene tam giyer, bir sene de küçük giyer... bu da benim görümcenin çocuk kıyafetleri üzerine yaptığı yorum... OHAAAA 3 sene giydircez bi kıyafeti...

benim çocuklarım hiç ağlamazdı... bu da elti... seninkiler herhalde bez bebekti...

ben hiç bööle çocuk görmedim, bir dakka durmuyooo.... aç gözlerini iyi bak o zaman sen gör diye doğurdum zaten...

emcekse emzir... yoo niye emziriyimki sütümü yoğurt yapcam ben...

çocuğun yediği helal, giydiği haram... size ne kardeşim, dilenci gibi mi gezsin çocuk...

erkek kıyafeti diye giydirmemezlik yapma giysin abisinin kıyafetlerini... oldu o kadar kız isteyelim onu da abisinin kıyafetleriyle büyütelim...

dr. ek gıdaya başlayın dedi, bizimkiler evet ver tabi artık yemeklerin sularından... YUHHH bizimkilerin ek gıda anlayışı...

AYYYY yine dişlerimi sıkmaya başladımmmmm.... kalanını sonra yazarım....

o insan yüzü göstermiyosunuz u bize de cok dediler.evet biz hayvanız.( kalabalıktan,yabancılardan hoşlanmaması normal oysa)
ev sessizmiş gürültüye alışmalşıymış.halbuki klasik müzikle filan uyuyordu.

canım sen erzıncanlımısınnnna.s.

epeydir bakmamıştım buraya... ağlasam mı gülsem mi bilemedim... hepimizde aynı dertler... sinirden dişlerimi sıkmaktan ağzımda diş kalmadı....

bir sene büyük giyer, bir sene tam giyer, bir sene de küçük giyer... bu da benim görümcenin çocuk kıyafetleri üzerine yaptığı yorum... OHAAAA 3 sene giydircez bi kıyafeti...

benim çocuklarım hiç ağlamazdı... bu da elti... seninkiler herhalde bez bebekti...

ben hiç bööle çocuk görmedim, bir dakka durmuyooo.... aç gözlerini iyi bak o zaman sen gör diye doğurdum zaten...

emcekse emzir... yoo niye emziriyimki sütümü yoğurt yapcam ben...

çocuğun yediği helal, giydiği haram... size ne kardeşim, dilenci gibi mi gezsin çocuk...

erkek kıyafeti diye giydirmemezlik yapma giysin abisinin kıyafetlerini... oldu o kadar kız isteyelim onu da abisinin kıyafetleriyle büyütelim...

dr. ek gıdaya başlayın dedi, bizimkiler evet ver tabi artık yemeklerin sularından... YUHHH bizimkilerin ek gıda anlayışı...

AYYYY yine dişlerimi sıkmaya başladımmmmm.... kalanını sonra yazarım....

yemeklerin sularında mı? :roflol:

'annen kurrrrban olsun sana' kaygananın yeni sloganı.

(yanlış anlamayın burda cinas var biraz. annesi kendisi oluyo bebeğimin.
ama arada sanki beni harcıoda) :roflol:

siteye girdikçe ilk baktığım konu bu arkadaşlar
kızım babasına çok benziyor sadece göz yapısı bana benziyor ama hem babası hem kızım sarışın olduğu için bunu farkeden olmadı bugüne kadar hiç bu arada kızım 4.5 aylık
bugün akraba gezmesi vardı kaydirigubbakcemile nihayet orda aaa bu kız aynı annesi diyen oldu bende nihayet bana benzeten biri çıktı herkes babasına benzetiyor dedim o da walla aynı sen onu söyleyenler halt etmiş demezmi benim kaynananın suratını görmeniz lazımdı ondan sonra herkes daha dikkatli baktıki sanırım banada benzetmeye başladılar kaydirigubbakcemile3

bu arada bizde yeni ek gıdalara geçtik ama geçmeden önce geçen haftaydı kaynana ıspanaklı pide yapmış bol tuzlu ve yağlı tarafından ben bile kırılmasın diye yerken o almış kızımın emziğini suyuna batırmaya çalışmazmı delikafadulden
ben: hayır olmaz yasakkelime
kaynana: alışsın artık yavaş yavaş vermek lazım ama
ben: çok tuzlu olmaz verme
kaynana: sonra zorluk çekersin ama bişey yediremezsin
ben: olmaz yaa hem gaz yapar hemde şap gibi yakarız çocuğu
fena bozuldu ama bozulma yedek parça yok bozulma diyemedim :roflol:

kucağa alma alışır
ayakta sallama sakın alışır
emzik verme alışır
gören de derki uyuşturucuya yada alkole alışıyor sanki :)))

acıktı o emzir
belinden tut
ayy beli ağrıyo ondan ağlıyo bu çocuk
sulu şeyler ye süt olsun
altını aldınmı
damlasını verdinmi

bebeğimin her ağladığında annemin sen bu kızı emzirdinmi demesi yarım saat önce emzirmiş olmamam ramen ve daha sonra amamn annemin kalbi kırılmasın diye zorla emzirmeye çalışmam ve ve beebiğim karnı tok olduğu için emmek istememesi ve ağlamaya başlamasıııı beni deli ediyor

nedense aynı durumu annemle bende yaşıyorum cocuk doyunca bıle emdır daha doymadı bu cocuk dıyor butun anneler aynı herhalde:teytey:

Back