• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırıcam ya!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
selamlar ..
dayanımacam artık ya..bi insan nasıl bu kadar hesapsız olur nasıl borcunu harcını hesap etmez ya......akşam eşime "net ortaklığından çıkalım her ay 20 tl çok bana bu kadar borç varken" dedim..dursun ya nolcak dedi.."sen ev bak 1+1 satılıklara" şok oldum efendim?? ne evi bu kadar borç içinde.."neymiş efendim ödenirmiş arkadaşı kredi çekmiş 1200 tl ödüyormuş..bu işyerinde kredi çektim çektim başka yerde çekemem "diye bir tartışma hatat kavga alevlendi..
şöyle söyleyeyim ;9 ay önce doğum yağtım eşim işsiz kaldı lohusayken sonra bi yere girdi şuan maaş iyi şükür ama;malesef 1 seneye yakın zmanda iş bitecek ve eşim yenidn iş arayacak..şantiye bitince herkes çıkıyormuş işten...şuanki şirket ise büyük şirketlerden olduğu için bankadan kredi çekerken maaş bodrosunda eksik maaş gösteremzler;çoğu şirket vergiden kaçırmak için eksik hatta asgari gösterir ve biz de kredi çekemezdik..
fakat biz hamaileyken dolandırıldık ve o yüzden 2 kredi ödüyoruz..yetmedi ayrıca iki kredi kadar taksit..bebeğimin ve okula giden kızımın masrafı ve maaşımız yetmiyor bile sürekli açık veriyoruz:( faturalar birikir saati bile sökmeye geldiler 2 kere..
ya anlamıyorum ben böyle yetişmedim ayağımızı yorgana göre uzatırdık..orta halli ailede büyüdüğüm için...o ana aciliyeti olmayan bişeyi hiç düşünmeden kartla gidip alıyor eşim..bu kadar borç içinde en son led tv daha ucuza alacakken 2 katı fiyatına elektrik süpürgesi alması ayrı mesele..
yüreğim hep ağzımda "işten mi çıktı" "ne yaparız "diye...kızımın okulundan 23 nisanla ilgili para istiyorlar katılacaklar para verecek diye..ondan bile vazgeçtim kendimce..yani okadar borcumuz var anlayın...ama beyefendide hiç borç kortkusu yok!!
ya dedim yeni işinde bundan düşük maaşın olursa şimdi bile yemezken ev alınca nasıl yetecek ?diyorum "geleceği bilemem ki sıkacağız kendimizi sen bana hiç destek olmuyorsun ki "diyr ya...geleceği hesap etmek zorunda insan..köşede birikimimiz yok arkada destekçimiz yok...işten çıksa borçlar çok Allah vermesin batarız hepten...dedimama bana "geleceği bilemem sen gelecekten bahsediyorsun "diyor..sonra beni aşağılıyor "seninle konuşulmaz anlamıyorsun vs.."diye.
tamam kendince haklı; başka işyerleri maaşı düşük gösterdiği için alamam bu işten çıkmadan alayım krediyi..diyor ama dünya kadar borç içinde mantıklı mı?biraz önce mailinde kart ödenmemiş takibe gircek uyarısı okudum.
yetmedi yazın memlekete düğüne gideceğiz diyor ki 2ailece gidince en aşağı 1500 tl ye mal olacak bize..ben gitmem dedim kızdı.
kızlar nasıl davranayım ne yapayım şaşırdım. arada kenara 20-30 tl atıyordum biriksin diye sıkışınca markete kullandım hep onları..ama bu adam akıllanmaz saklayıp göstermemek lazım ona aslında..nasıl bir yol izleyeyim ki eşimin bu konuda yola getireyim.8 senelik evliliğimzde daha hiç oturup bu ay şu giderimiz olacak diye hesap etmedik...en kötüsü bütçemizi aşan bir eşya vs bana danışmadan alır ;bu ağrıma gider oldu...ben onun iyiliği çocuklarımın ve bizim zorda kalmamız için uğraşıyorum anlamıyor ama...hem kredi onla kalmaz ki tapu vs dünya kadar para gerek ekstaradan diyorum ama yok ..
"ben bu iş yerindeyken çektim çektim daha da hiç kredi çekemem bu işten çıkmadan çekmemiz lazım krediyi "diyor?
siz olsanız naparsınız?destek olup ev mi ararsınız yoksa direnir misiniz?
(bu arada çalışamam bebeğme bakacak kimsem yok burada yalnızım evden yapılcak işe de baktım yok malesef)

Son düzenleme:
ya walla ne desem bos cnm be...
adam bole buyumus demekkı..
ınsan borcu varken nasıl rahat olur ben hala cozmus degılım ztn..
ama bı tanıdıgım var esın gıbı...
cok cektırdı aılesıne yıllarca...
ne soylenılcek nede yapılabılcek bısey war...
ama durum anlattıgın gıbıyse ev cok sacma su an

Allah sabir versin
İns Allah kisa surede butun borclarinizdan kurtulursunuz.
Bol bol dua edin bu donemlerde
Rl

aman sakın deli misin. bu durumda kredi çekersenız herşey daha kotu olur. asla çekme bu göruşune destek verme. malesef erkekler hesabını pek bılemıyo. atlayıverıyolar hemen.
bızde araba alacakken eşim sıfır almak ıstedı. hayır dedim okadar kredı cekmıyoruz sıfır araba bızım neyımıze yanı. aldırmadım. alır almaz ilk gun ufak bı çapta arabaya zarar verdık zaten. iyiki sıfır almamışız. zaten bu kredıyı zor oduyoruz onu hıç ödeyemezdık
erkeklere bırakmamak lazım bu kararları. aman dıyeyım

Bu milletin kredi bataginda olmasinin sebebi bu
Sanki banka o parayi babasinin hayrina veriyor

Esiniz bu gunu kurtardik yarina Allah kerim derdinde

Sen akli basindasin, ne yap et krediyi cektirme
Borc batagindayken, isten cikma olasiligi varken neyine guveniyor bu adam?

Sorumsuzluk baska bir sey degil...

ya walla ne desem bos cnm be...
adam bole buyumus demekkı..
ınsan borcu varken nasıl rahat olur ben hala cozmus degılım ztn..
ama bı tanıdıgım var esın gıbı...
cok cektırdı aılesıne yıllarca...
ne soylenılcek nede yapılabılcek bısey war...
ama durum anlattıgın gıbıyse ev cok sacma su an

evet canım anlattığım gibi hatta daha beter faturalar birikir bi elektrik saatini bi doğalgaz saatini sökmeye geldiler..içim gitti deli oldum o günlerde.kaldı ki ben "aman fatura günü geçmesin faizi olur(faizi de 1tl var yok) diyen bi babanın yanında büyüdüm.kaldı ki saati sökmek! dediğin gibi bu rahatlığı beni öldürecek....yapılacak şey en önemklisi şuan ev kredisine engel olmak....

canım yorum yapmak istiyorum ama biraz açarmısın kiradamı oturuyorsunuz toplam ne kadar borcunuz var ne kadar süre sonra bitecek

Allah sabir versin
İns Allah kisa surede butun borclarinizdan kurtulursunuz.
Bol bol dua edin bu donemlerde
Rl
amin canım inşallah..

aman sakın deli misin. bu durumda kredi çekersenız herşey daha kotu olur. asla çekme bu göruşune destek verme. malesef erkekler hesabını pek bılemıyo. atlayıverıyolar hemen.
bızde araba alacakken eşim sıfır almak ıstedı. hayır dedim okadar kredı cekmıyoruz sıfır araba bızım neyımıze yanı. aldırmadım. alır almaz ilk gun ufak bı çapta arabaya zarar verdık zaten. iyiki sıfır almamışız. zaten bu kredıyı zor oduyoruz onu hıç ödeyemezdık
erkeklere bırakmamak lazım bu kararları. aman dıyeyım

canım akşam bi ara çeksek mi diye evlere bile baktım netten ama az önce annemlerle görüştü ekstra o kadar masrafı var ki...bir de bu kadar kredi..bir de işten çıkacağını bile bile..haklısın bu delilik olur..deli bile yapmaz bunu aptallık olur!ben sinirli bi insanım bu borçlardan aşırı sinirli oldum iyice batarız Allah vermesin ya kendime uya çocuklara bişi yaparım die korktum enine boyuna düşününce...kredi masrafları sadece 2 bin tutacak kaldı ki hiç yemecek içmeyecek miyiz bir de bez masrafı üst baş vs bunun kışı var...yok Allah vermesin bunalıma girer kendimden korkarım niye kendimi uçuruma sürükleyeyim...ama bana bi akıl verin ben naıl ne yapsam değiştirsem bu huyunu...ev kredisi yokken bile şuan zorlanıyoruz adam bi de memlekete düğüne gidicem diye tutturdu yani böyle bi insan anla..başkası olsa "gelecek durumum yok diye özür diler yada kendisi gidip takısını takar gelir..ailece gidersek üst baş bilet masrafı batarız...ama anlatamıyorum..fakat bundan sonra para atsam da köşşeye vermemeye karar verdim biriksin hemen küçük külçe altımnlarından alıcam inşallah o zman harcayamam..ya var ya i,nsna hesabını bilmeyince düştüğüm şu hallere bakın!

Bu milletin kredi bataginda olmasinin sebebi bu
Sanki banka o parayi babasinin hayrina veriyor

Esiniz bu gunu kurtardik yarina Allah kerim derdinde

Sen akli basindasin, ne yap et krediyi cektirme
Borc batagindayken, isten cikma olasiligi varken neyine guveniyor bu adam?

Sorumsuzluk baska bir sey degil...

canım ben de aynısını dedim "kime neyine güveniyorsun?" neler saydırdı bana çok kırıldım .."cesaret vermiyormuşum benimle konuşulmazmış!" ben ilerisini düşünmeye çalışıyorum bunuki resmen karanlıkta çukurlu yollarda ayağımı basayım ya düşerim çukura ya düşmem şans işi diye çıkıyor ama 2 tane yavrumuz var Allah bağışlasın onları kucağımıza alıp çukura ya düşeriz ya düşmeyiz diyemem ben...banka dediğin zaten 3 kağıtçı ne masraflar çıkarıyor ekstradan...

Son düzenleme:
canım Allah kolaylık versin öncelikle. eşin şuan bir işi varmış kredi çekip ev aldığınızı düşünelim. ee 1 sene sonra çıkacakmış işten. zaten 2 krediniz ve kredi kartları borcunuz var e bide bu borç eklenecek iyice sizi çıkmaza götürecek. bence borçlarınızı sıfırlayacak kadar kredi çekin tek bir kredi ödeyin. işden ayrılmadan öncede başka bir iş aramaya başlayın. senin çocuğun biraz daha büyüsün sende bir işe gir o zaman daire alırsınız...

biz ikimiz çalıştığımız halde ev almaya cesaretimiz yok eşin de ki cesarete şaştım valla
bu kadar borcun içinde nasıl ödeyecek krediyi daha işinin garantisi bile yok
ne olursa olsun çektirmezdim krediyi

canım Allah kolaylık versin öncelikle. eşin şuan bir işi varmış kredi çekip ev aldığınızı düşünelim. ee 1 sene sonra çıkacakmış işten. zaten 2 krediniz ve kredi kartları borcunuz var e bide bu borç eklenecek iyice sizi çıkmaza götürecek. bence borçlarınızı sıfırlayacak kadar kredi çekin tek bir kredi ödeyin. işden ayrılmadan öncede başka bir iş aramaya başlayın. senin çocuğun biraz daha büyüsün sende bir işe gir o zaman daire alırsınız...

canım çocukları bırakacak kimsem yok olsa şimdi iş arardım ama kpss olur inşalalh inan o kadar ihtiyacım var ki..iş konusunu sordumm başka işe bakıyor musun diye;"çalışırken nasıl başka işe bakayım "diye tersledi .

canım yorum yapmak istiyorum ama biraz açarmısın kiradamı oturuyorsunuz toplam ne kadar borcunuz var ne kadar süre sonra bitecek

canım kirtadayım 450 kira
450 kredi
350 kredi
1000 kredi kartları
250 faturalar
120 servis
265 taksitler
su ekmek vs okul masraflarını saymıyorum bile.... şuan deli gibi mesai yaparak denkleştirmeye çalışıyor kartların asgarisioluyor faturalar kalıyor 3 ayda 1 tanesi ödeniyor...kredi ve kira mecburi öedenmek zorunda..çalışamıyorum bebeğe bakan kimse yok...kredilerimiz 1 sene sonra bitecek..neyi nerden kaç paraya aldığını hesaplamadan borcunu;alan bir eşim var....ben düşüne düşüne sinir sahibi oldum...bu yüzden konuşmasını unuttum kekeler hale geldim evin içinde kaldım konuşacak kimsem yok..akşam eşim gelsin konuşayım diyorum beni aşağılıyor dikkatimi çekiyor son zamanlarda...doğum günüme güzel bi elektrik süpürgesi almış 3 gün evvel umrumda değil aşağılamasın da..konuşamıyorıuz dierek tartışma bile değil kavvgaya dönüyor "sen ne anlarsın seninle konuşulmaz"lafları hep bu..çocuklardan ev işinden kitap okumayı unuttum bi yere gitsem para..havalar da bozuk zaten..ben böyle değildim beni resmen toprağa çakılan kalasa çevirdi o bu hayat herşey.....

kusura bakma sen ne sordun ben ne anlattım ekstradan...

selamlar ..
dayanımacam artık ya..bi insan nasıl bu kadar hesapsız olur nasıl borcunu harcını hesap etmez ya......akşam eşime "net ortaklığından çıkalım her ay 20 tl çok bana bu kadar borç varken" dedim..dursun ya nolcak dedi.."sen ev bak 1+1 satılıklara" şok oldum efendim?? ne evi bu kadar borç içinde.."neymiş efendim ödenirmiş arkadaşı kredi çekmiş 1200 tl ödüyormuş..bu işyerinde kredi çektim çektim başka yerde çekemem "diye bir tartışma hatat kavga alevlendi..
şöyle söyleyeyim ;9 ay önce doğum yağtım eşim işsiz kaldı lohusayken sonra bi yere girdi şuan maaş iyi şükür ama;malesef 1 seneye yakın zmanda iş bitecek ve eşim yenidn iş arayacak..şantiye bitince herkes çıkıyormuş işten...şuanki şirket ise büyük şirketlerden olduğu için bankadan kredi çekerken maaş bodrosunda eksik maaş gösteremzler;çoğu şirket vergiden kaçırmak için eksik hatta asgari gösterir ve biz de kredi çekemezdik..
fakat biz hamaileyken dolandırıldık ve o yüzden 2 kredi ödüyoruz..yetmedi ayrıca iki kredi kadar taksit..bebeğimin ve okula giden kızımın masrafı ve maaşımız yetmiyor bile sürekli açık veriyoruz:( faturalar birikir saati bile sökmeye geldiler 2 kere..
ya anlamıyorum ben böyle yetişmedim ayağımızı yorgana göre uzatırdık..orta halli ailede büyüdüğüm için...o ana aciliyeti olmayan bişeyi hiç düşünmeden kartla gidip alıyor eşim..bu kadar borç içinde en son led tv daha ucuza alacakken 2 katı fiyatına elektrik süpürgesi alması ayrı mesele..
yüreğim hep ağzımda "işten mi çıktı" "ne yaparız "diye...kızımın okulundan 23 nisanla ilgili para istiyorlar katılacaklar para verecek diye..ondan bile vazgeçtim kendimce..yani okadar borcumuz var anlayın...ama beyefendide hiç borç kortkusu yok!!
ya dedim yeni işinde bundan düşük maaşın olursa şimdi bile yemezken ev alınca nasıl yetecek ?diyorum "geleceği bilemem ki sıkacağız kendimizi sen bana hiç destek olmuyorsun ki "diyr ya...geleceği hesap etmek zorunda insan..köşede birikimimiz yok arkada destekçimiz yok...işten çıksa borçlar çok Allah vermesin batarız hepten...dedimama bana "geleceği bilemem sen gelecekten bahsediyorsun "diyor..sonra beni aşağılıyor "seninle konuşulmaz anlamıyorsun vs.."diye.
tamam kendince haklı; başka işyerleri maaşı düşük gösterdiği için alamam bu işten çıkmadan alayım krediyi..diyor ama dünya kadar borç içinde mantıklı mı?biraz önce mailinde kart ödenmemiş takibe gircek uyarısı okudum.
yetmedi yazın memlekete düğüne gideceğiz diyor ki 2ailece gidince en aşağı 1500 tl ye mal olacak bize..ben gitmem dedim kızdı.
kızlar nasıl davranayım ne yapayım şaşırdım. arada kenara 20-30 tl atıyordum biriksin diye sıkışınca markete kullandım hep onları..ama bu adam akıllanmaz saklayıp göstermemek lazım ona aslında..nasıl bir yol izleyeyim ki eşimin bu konuda yola getireyim.8 senelik evliliğimzde daha hiç oturup bu ay şu giderimiz olacak diye hesap etmedik...en kötüsü bütçemizi aşan bir eşya vs bana danışmadan alır ;bu ağrıma gider oldu...ben onun iyiliği çocuklarımın ve bizim zorda kalmamız için uğraşıyorum anlamıyor ama...hem kredi onla kalmaz ki tapu vs dünya kadar para gerek ekstaradan diyorum ama yok ..
"ben bu iş yerindeyken çektim çektim daha da hiç kredi çekemem bu işten çıkmadan çekmemiz lazım krediyi "diyor?
siz olsanız naparsınız?destek olup ev mi ararsınız yoksa direnir misiniz?
(bu arada çalışamam bebeğme bakacak kimsem yok burada yalnızım evden yapılcak işe de baktım yok malesef)

aLLAH SABIR VERSİN.. BÖYLE GELMİŞ BÖYLEDE GİDİYOR NE SÖLENCEK SÖZ NE YAPILCAK BİŞE VAR ... UMARIM DÜZELİR AMA

canım kirtadayım 450 kira
450 kredi
350 kredi
1000 kredi kartları
250 faturalar
120 servis
265 taksitler
su ekmek vs okul masraflarını saymıyorum bile.... şuan deli gibi mesai yaparak denkleştirmeye çalışıyor kartların asgarisioluyor faturalar kalıyor 3 ayda 1 tanesi ödeniyor...kredi ve kira mecburi öedenmek zorunda..çalışamıyorum bebeğe bakan kimse yok...kredilerimiz 1 sene sonra bitecek..neyi nerden kaç paraya aldığını hesaplamadan borcunu;alan bir eşim var....ben düşüne düşüne sinir sahibi oldum...bu yüzden konuşmasını unuttum kekeler hale geldim evin içinde kaldım konuşacak kimsem yok..akşam eşim gelsin konuşayım diyorum beni aşağılıyor dikkatimi çekiyor son zamanlarda...doğum günüme güzel bi elektrik süpürgesi almış 3 gün evvel umrumda değil aşağılamasın da..konuşamıyorıuz dierek tartışma bile değil kavvgaya dönüyor "sen ne anlarsın seninle konuşulmaz"lafları hep bu..çocuklardan ev işinden kitap okumayı unuttum bi yere gitsem para..havalar da bozuk zaten..ben böyle değildim beni resmen toprağa çakılan kalasa çevirdi o bu hayat herşey.....

kusura bakma sen ne sordun ben ne anlattım ekstradan...

Elinize bir kağıt kalem alın ve bu giderleri,sonrada eşinizin maaşını yazın.
Geriye elinizde kaç lira kalıyor gösterin ,''aylık 100 lira taksitle ev alınıyosa alalım tabi kocacım ''deyin.:ssz:

aLLAH SABIR VERSİN.. BÖYLE GELMİŞ BÖYLEDE GİDİYOR NE SÖLENCEK SÖZ NE YAPILCAK BİŞE VAR ... UMARIM DÜZELİR AMA

inşallah canım akşam aşağolamasından sonra anladım ki;ne para biriktirirsem 10 tl dahi olsa ona vemem gerektiğini öğrendim gitsin karttan çeksin onu öder ama bana ödemez...ancak böyle birikim yapabilirim..ben anlamıyor muşum ne bilirmişim ya görür bakalım!!!!

para konusunda hesabını bilmeyen insanlara, özellikle erkeklere sinir oluyorum.. Allah sabır versin canım. böyle kredi ödeye ödeye aldığımız paranında hayrı kalmıyor maalesef :19:
eviniz kiraysa ev almak mantıklı geldi bana ama.çünkü kirada da olsanız kredide ödeseniz o para ödenecek başka çaresi yok ama taksitler öncemli. birde kenara para koyabilseymişsiniz iyiymiş öncesinden

biz ikimiz çalıştığımız halde ev almaya cesaretimiz yok eşin de ki cesarete şaştım valla
bu kadar borcun içinde nasıl ödeyecek krediyi daha işinin garantisi bile yok
ne olursa olsun çektirmezdim krediyi
deli cesareti derler ama deli bile bakar arkasına ;desteğim var mı bi yerden bi kişiden diye...

Son düzenleme:
Elinize bir kağıt kalem alın ve bu giderleri,sonrada eşinizin maaşını yazın.
Geriye elinizde kaç lira kalıyor gösterin ,''aylık 100 lira taksitle ev alınıyosa alalım tabi kocacım ''deyin.:ssz:

tam da yazıp akşam eline verip mutfağa gitmeyi düşünüyodum..havadan hesaplıyor ya görünce kağıtta belki akıllanır diye..evet 100 tl ye oluyorsa girelim...(!) durduk yere bunalıma girmek olacak benimkisiaylık kira vermey razıyım şuan...çünkü işten çıksa mazallah kirayı bekletebiliriz ama kredi beklemez günlük fazi işler..

para konusunda hesabını bilmeyen insanlara, özellikle erkeklere sinir oluyorum.. Allah sabır versin canım. böyle kredi ödeye ödeye aldığımız paranında hayrı kalmıyor maalesef :19:
eviniz kiraysa ev almak mantıklı geldi bana ama.çünkü kirada da olsanız kredide ödeseniz o para ödenecek başka çaresi yok ama taksitler öncemli. birde kenara para koyabilseymişsiniz iyiymiş öncesinden

yok canım nerde birikim yapmak adam daha yeni evliyken kolumda kalan 2-3 bilezikten birini arkadaşının düğününe altın takmak için bozdurmaya istedi ki arkadaşı da ne düğünüme geldi ne yeni doğmuş bebeğme ama o altın takacak;hayır dedim düşün yani hesabını böyle yapan birisi.sanki ben milyarderim herkese dağıtayım havasında....

Back