Görümcemin bebeği

Bebek Allah´tan gelen bir şey. Allah bir lütuf ile görümcenize bir bebek vermiş.
Şartlar zor tabi ki. İnsanlar neler yaşıyorlar.

Ev rutubetli diyorsunuz, o bebek o evde ne kadar sağlıklı yaşar?
Belki görümcenizin sorumsuzluğu var ortada ama şu saatten sonra çözüm üretilmeli.
Siz destek olamak istemeye bilirsiniz, bu da çok normal.
Beraberce konuşulması gerekiyor, görümcenizinde ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.
Eşinizi küstürmeden konuşmalısınız, kardeşine desteği belki maddi olarak sağlayamabilir ama manevi olarak kesinlikle destek olmalı.
Evet Allahın lutfu ama ben borclar bitene kadar bebek sahıbı olmayı ertelıyorum bende sorumsuzca hamıle kalıp ama bırı bakar nasılsa dıye mı hareket edeyım

Bebek Allah´tan gelen bir şey. Allah bir lütuf ile görümcenize bir bebek vermiş.
Şartlar zor tabi ki. İnsanlar neler yaşıyorlar.

Ev rutubetli diyorsunuz, o bebek o evde ne kadar sağlıklı yaşar?
Belki görümcenizin sorumsuzluğu var ortada ama şu saatten sonra çözüm üretilmeli.
Siz destek olamak istemeye bilirsiniz, bu da çok normal.
Beraberce konuşulması gerekiyor, görümcenizinde ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.
Eşinizi küstürmeden konuşmalısınız, kardeşine desteği belki maddi olarak sağlayamabilir ama manevi olarak kesinlikle destek olmalı.
bebek rutubetli evde yaşar merak etmeyin zira annesinin karnındayken daha yeterince karbonmonoksit ve zehirli gazlara filan maruz kalmış olacak hala fosur fosur sigara içen anası sayesinde

Evet Allahın lutfu ama ben borclar bitene kadar bebek sahıbı olmayı ertelıyorum bende sorumsuzca hamıle kalıp ama bırı bakar nasılsa dıye mı hareket edeyım

Siz doğru olanı yapıyorsunuz zaten buna bişey diyen yok.

bebek rutubetli evde yaşar merak etmeyin zira annesinin karnındayken daha yeterince karbonmonoksit ve zehirli gazlara filan maruz kalmış olacak hala fosur fosur sigara içen anası sayesinde

İyi doğunca öldürün çocuğu o zaman..

Töbe estağfurullah yorumlara bak ya çocuğu öldürüne kadar gitmiş! Ortadaki emrivakiyi göremiyor kadıncağızın her ay elinden alınan emeğini farkedemiyorsunuz galiba mesele yardım meselesi değil art niyetli bir eş kv kp ve görümce var.
Kadının kendi çocuğunu ertelemiş eşi sırf borçları bitsin diye. Maaşı her ay elinden gidiyo. Yan gelip yatmak isteyen görümce elini cebine atmayan kp karısının parasıyla yiğitliğe soyunan bir eş!
Herkes anne baba olmak isteyebilir ama çocuğunun geleceğini düşünmek dayısının karısına değil ana babasına düşer. Çocuk olana kadar girip çalışsaydı görümce madem yok ama keyfi kaçar kim uyanacak sabahın köründe yollara dökülecek babası kirayı versin abisi mutfak masrafını halletsin yengesi sigarasını alsın kp de çocuğa baksın.
Ohh iş bölümünü de yaptım aman görümcenin keyfi kaçmasın

Töbe estağfurullah yorumlara bak ya çocuğu öldürüne kadar gitmiş! Ortadaki emrivakiyi göremiyor kadıncağızın her ay elinden alınan emeğini farkedemiyorsunuz galiba mesele yardım meselesi değil art niyetli bir eş kv kp ve görümce var.
Kadının kendi çocuğunu ertelemiş eşi sırf borçları bitsin diye. Maaşı her ay elinden gidiyo. Yan gelip yatmak isteyen görümce elini cebine atmayan kp karısının parasıyla yiğitliğe soyunan bir eş!
Herkes anne baba olmak isteyebilir ama çocuğunun geleceğini düşünmek dayısının karısına değil ana babasına düşer. Çocuk olana kadar girip çalışsaydı görümce madem yok ama keyfi kaçar kim uyanacak sabahın köründe yollara dökülecek babası kirayı versin abisi mutfak masrafını halletsin yengesi sigarasını alsın kp de çocuğa baksın.
Ohh iş bölümünü de yaptım aman görümcenin keyfi kaçmasın
Bende bu rahatlıktan istiyorum ama bakıyorum 30 yılıma hep çalışmışım okumuşum bir dikili agacım olsun diye ugrasıyorum hayatımı ertelıyorum

Amin bugun baya mesajlaştık evde konusucaz inşallah güzel bir yol buluruz çünki kavga etmek küsmek beni çok yoruyor bunalıyorum artık

sunu da aklindan cikarma.
simdi esin gaza gelip babasina tabi tabi karsilariz demistir.
oyle dedigi icin de su an donup yapamiyacaz demesi cok zor.
en iyisi mantikli bir yol bulmak.
mesela babasini arayip, sunlari sunlari planladim, ama acayip derecede de paraya sIkistim,
biz kendimiz bile cocugu erteledik, daha fazla vermeye gucum yok diyecek.
elimizde avcumuzda kalan para bile belli, baska insalara da borcum var, ben de peruisanim dicek.
anca boyle cozulur sizin sorununuz.
bu arada esinin elinden de kredi kartlarini, varsa da maas kartini al.

PS: Bu arada gorumceni acayip derecede kinadim.
hamileyken sigara icmesi affedilemiyecek bir sey.
o kadar bebegi dusunuyolarsa KP in almasin kizinin sigarasini bu donemde, ya da emizirirken.
Ne insafsiz anne babalar var.

Ne insanlar var şu hayatta. Afedersinizde poposuna güvenmeyen neden çocuk yapar ki? Hem sizin rızanız olmadan sizin paranızdan yardım yapılması ne kadar etik? Bir de kuzum siz kendinize hiç değer vermiyor musunuz? Siz çalışmıyorsunuz diye size surat yapan adamla hayatınızı devam ettirmeye çalışıyorsunuz. İlginç vallaha. Demekki çalıştığınız eve para getirdiğiniz ölçüde değerlisiniz. İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum sizin adınıza çok üzüldüm. Ben şu an bekarım sırf çalışan bayan istiyor diye gelen görücüleri sormadan def ediyorum.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

son durum
Bankalardan düzensiz ödemelerden dolayı kredi çekememiş, arkadaşından borç istemiş 100-200 gibi bir meblağ olmadığı için haliyle veren çıkmamış. Arkadaşına kredi çektirip ödemeyi teklif etmiş ama arkadaşı sen daha kendi borçlarını ödemekte zorlanıyorsun bunu nasıl ödersin kusura bakma diyince üzgün bir şekilde eve dönmüş. Bana boşuna küstüğünün farkına varmış arkadaşı da benim söylediklerimi bir nevi tekrar etmiş. Ben ona güvenmediğimi söyledim illa bir arkadışının onaylamasını gerekiyordu biz birbirimize danışmayıp fikirlerimize güvenmiyorsak neden evlendik. Kardeşine düşman olmuşum Allahın verdiği bebege ne yapılabilirmiş. Ben bilincsizce kendilerine bile bakmakta zorlanırken hamile kalabilmek için doktor doktor gezdiğini planlı bir hamilelik oldugunu basit bir hap sayesinde benim bile ertelediğim bebeği onunda yapabileceğini soyledim. Eşim bebegin korundukları halde oldugunu düşünüyormuş. Bunu da benden öğrendi. Sonuç olarak bebek doğana kadar hiçbirşey yapmayacağımızı durumumuz olursa elimizden geleni yapacagımız konusunda anlaştık. Eniştesini arayıp tüm detayları öğrendi evin tadilatı içinde usta tavsiyesinde bulundu.

Esiniz en basta dinlemesi gereken karisini elalemden akil aldiktan sonra dinleyengillerden. Cok ugrasacaksiniz coook...

Esiniz en basta dinlemesi gereken karisini elalemden akil aldiktan sonra dinleyengillerden. Cok ugrasacaksiniz coook...
Evet bu büyük bir problem bizde burda paylaşıyoruz ama yarın kimse önümüze getirmeyecek sonucta ama arkadası esıne anlatmıs hiç arayıp sormayan insan merhaba nasılsın diye mesaj atmış

son durum
Bankalardan düzensiz ödemelerden dolayı kredi çekememiş, arkadaşından borç istemiş 100-200 gibi bir meblağ olmadığı için haliyle veren çıkmamış. Arkadaşına kredi çektirip ödemeyi teklif etmiş ama arkadaşı sen daha kendi borçlarını ödemekte zorlanıyorsun bunu nasıl ödersin kusura bakma diyince üzgün bir şekilde eve dönmüş. Bana boşuna küstüğünün farkına varmış arkadaşı da benim söylediklerimi bir nevi tekrar etmiş. Ben ona güvenmediğimi söyledim illa bir arkadışının onaylamasını gerekiyordu biz birbirimize danışmayıp fikirlerimize güvenmiyorsak neden evlendik. Kardeşine düşman olmuşum Allahın verdiği bebege ne yapılabilirmiş. Ben bilincsizce kendilerine bile bakmakta zorlanırken hamile kalabilmek için doktor doktor gezdiğini planlı bir hamilelik oldugunu basit bir hap sayesinde benim bile ertelediğim bebeği onunda yapabileceğini soyledim. Eşim bebegin korundukları halde oldugunu düşünüyormuş. Bunu da benden öğrendi. Sonuç olarak bebek doğana kadar hiçbirşey yapmayacağımızı durumumuz olursa elimizden geleni yapacagımız konusunda anlaştık. Eniştesini arayıp tüm detayları öğrendi evin tadilatı içinde usta tavsiyesinde bulundu.

Canım öyle ya da böyle eşin senin lafına gelmişmi gelmiş. Çok sevindim inan! Rahatlamışsındır sende. Bide öyle aman işim var bu adamla diye düşünme, eşler birbirini olaylarla tanıyor işte. Bak bu sayede eşin senin lafını dinlemeyi öğrenecek, olayları etraflıca öğrenmesi de iyi olmuş. Hadi hayırlısı rabbim bunu unutturacak dert sıkıntı imtihan vermesin. İnşallah bu imtihanı allahın rızasını kazanarak geçmişsindir, eşin de aklını başına toplamıştır.

Canım öyle ya da böyle eşin senin lafına gelmişmi gelmiş. Çok sevindim inan! Rahatlamışsındır sende. Bide öyle aman işim var bu adamla diye düşünme, eşler birbirini olaylarla tanıyor işte. Bak bu sayede eşin senin lafını dinlemeyi öğrenecek, olayları etraflıca öğrenmesi de iyi olmuş. Hadi hayırlısı rabbim bunu unutturacak dert sıkıntı imtihan vermesin. İnşallah bu imtihanı allahın rızasını kazanarak geçmişsindir, eşin de aklını başına toplamıştır.
İnşallah gerçekten aklını başına toplamıştır ama güven duygusu o kadar naif ve kırılgan ki bana karşı on yargılı olması aslında daha çok inciten ailesinin yaptıgı onca şeyi sineye çekip bir gün bile yüzüne vurmadım ama o kardeşine karşı düşmanlık beslediğimi düşündü. Benim yerimde bir başkası olsaydı ya sürekli bunları senin ailen şöyle böyle diye yüzüne vurus sürekli fırsat kollardı. Ama ben bana taş atana bile yapma demedim elbet sonu gelir fark eder sabır dedim. Öok şükür şimdi anladı ama yarım tekrar bu konularda fikir ayrılığına düşermiyiz bilemiyorum

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
CANIM BENİM SENDE BENİM GİBİSİN DESENE. BEN 5 ŞUBATTA EVLENDİM. EVLENMEDEN ÖNCE HEP AİLESİNE EŞİM BAKMIŞ EVLENDİKTEN SONRADA DEVAM EDİCEĞİNİ SANDILAR SANIRSAMKİ. HER GİTTİĞİMİZDE KAYNANAM AĞLADI. ODUN YOK KÖMÜR YOK DOLAP BOŞ.
BİR ELTİMİN COCUĞU ÜŞÜDÜM.. ODUN YOKMUŞ AMCA ALSANA DEDİ. 6 YAŞINDA VELED..
BENDE KÜÇÜK VELEDE BAK. BABANA AKŞAMA SÖYLEDE BABAN ALSIN.. AAA HER GELİŞİMDE BİŞİ BİTİYO BU EVDE DUYANDA 5 MİLYAR MAAŞ ALIYOM SANIR .. ALTI ÜSTÜ Bİ DEVLET MEMURU MAAŞI NE KADAR OLABİLİRKİ DEDİM... BENDEN 13 BİN MEHİR PARAMI İSTEDİ KÜÇÜK KAYNIM. VERMEYİNCE ELTİM LAF SOKTU DURDU.
BİZİMDE DÜĞÜN BORCUMUZ ŞUBATTA BİTTİ. BENDE HEMEN EŞİMİN GÖNLÜNÜ YAPTIM. BİDE O ARA İKİNCİ BEBEĞİMİDE KAYBEDİNCE. EŞİME AĞLADIM SIZLADIM KÜÇÜÇÜK 2+1 BİR EV ALDIK.. BENİM MAAŞ KOMPLE KREDİYE GİDİCEK EŞİMİN MAAŞININ YARISI KREDİYE GİDİCEK... GEÇİNCEZ.. OLMADI SİZE GELCEZ SEZ BAKCANIZ DEDİM KAYNANAYA ŞOK OLDU KADINCAĞIZZZ.. HAHAH

kirada olan sizsiniz. asil onların size yardım etmesi gerek el birliğiyle. yuhh diyorum zaten kiradasınız ve bi de görümcenin kirasınım mı ödeyeceksiniz...

CANIM BENİM SENDE BENİM GİBİSİN DESENE. BEN 5 ŞUBATTA EVLENDİM. EVLENMEDEN ÖNCE HEP AİLESİNE EŞİM BAKMIŞ EVLENDİKTEN SONRADA DEVAM EDİCEĞİNİ SANDILAR SANIRSAMKİ. HER GİTTİĞİMİZDE KAYNANAM AĞLADI. ODUN YOK KÖMÜR YOK DOLAP BOŞ.
BİR ELTİMİN COCUĞU ÜŞÜDÜM.. ODUN YOKMUŞ AMCA ALSANA DEDİ. 6 YAŞINDA VELED..
BENDE KÜÇÜK VELEDE BAK. BABANA AKŞAMA SÖYLEDE BABAN ALSIN.. AAA HER GELİŞİMDE BİŞİ BİTİYO BU EVDE DUYANDA 5 MİLYAR MAAŞ ALIYOM SANIR .. ALTI ÜSTÜ Bİ DEVLET MEMURU MAAŞI NE KADAR OLABİLİRKİ DEDİM... BENDEN 13 BİN MEHİR PARAMI İSTEDİ KÜÇÜK KAYNIM. VERMEYİNCE ELTİM LAF SOKTU DURDU.
BİZİMDE DÜĞÜN BORCUMUZ ŞUBATTA BİTTİ. BENDE HEMEN EŞİMİN GÖNLÜNÜ YAPTIM. BİDE O ARA İKİNCİ BEBEĞİMİDE KAYBEDİNCE. EŞİME AĞLADIM SIZLADIM KÜÇÜÇÜK 2+1 BİR EV ALDIK.. BENİM MAAŞ KOMPLE KREDİYE GİDİCEK EŞİMİN MAAŞININ YARISI KREDİYE GİDİCEK... GEÇİNCEZ.. OLMADI SİZE GELCEZ SEZ BAKCANIZ DEDİM KAYNANAYA ŞOK OLDU KADINCAĞIZZZ.. HAHAH
Mehirini istemeleri hiç hoş olmamış vermedin diye laf söylemeleride insanlara kazanılan parayı kullanmak kolay geliyor sanırım. Ailesine tabiki destek verebilir ama yokken borç yaparak yardım edilmez

X