Eşinize güvenmiyor musunuz? İki evli insanın birikiminin hangi hesapta olduğunun önemi yoktur bence, olmamalıdır. Ama sizde bir problem var sanırım bunu problem ettiğinize göre.
Vakti zamanında eşime çok güveniyordum. Aksi nasıl düşünülebilirdi ki zaten? İki çocuğumun babası, aşık olduğum adam. Gelecekle ilgili hayaller kurduğum adam...
Bir gün parasını kendisinin verdiği herşeyi (kahve kupası dahil) alarak evi terketti. Buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, salon takımı, halılar, ocak. Halbuki çoğunu evliyken beraber ödemiştik. Ama direk onun kartından ödendiği için onun gibi yorumladı, gitti.
İki çocuğumla yeni bir ev tuttum, yeni eşyalar aldım. Taşınma, nakliye, eşyalar dünyanın masrafını yaptım. Ama bana en çok koyan neydi biliyor musunuz? Buzdolabı ve ocağı alması. İki çocuğum kullanacak bunu dememesi. Eşyaları kullanacak olsa gam yemezdim ama hepsini bir depoya koydu, eskimeye terketti.
Bunları yaparken tek amacı benden intikam almak, bana acı çektirmekti. Hani o güvendiği karısı var ya, evliyken gülüp eğlendiği, konuştuğu, seviştiği karısı.
Boşanma davası açtım, bankadaki parasına tedbir koydurdum. Bankada olduğunu düşündüğüm 1,5 milyon TL (eski haliyle bir buçuk trilyon!) hiç bir yerde yoktu! Başkasının adına yatırmış!
Çocuklarına nafaka vermemek için bunları yapabilecek adamlar var bu dünyada.
Herşey sizin evlilikleriniz gibi sevgi, güven, anlayış dolu değil ne yazık ki. Evliliğinde şiddet görüp boşanmak isteyen ama avukata bile verecek parası olmayan kadınlarımız var. Ben şanslıydım, işim ve birikmiş param vardı, bana psikolojik ve ekonomik şiddet uygulayan kocamdan boşanabildim. Çocuklarımla kendime yeni bir hayat kurabildim.
Konu sahibi size önerim; ortak hesabı kılıbıklık olarak görüyorsa sadece sizin adınıza olan hesap açılsın, oraya yatırılsın para. Israr edin.