Ortak hesap:/

Cok gecmis olsun. Umarim.bundan sonra mutlu ve huzurlu bır hayatınız olur evlatlarinizla birlikte...

Çok teşekkürler :KK5:
Şu anda çok mutluyum, çok huzurluyum, kızlarımla kendi hayatımızı ve düzenimizi kurduk. Bundan sonra tek dileğim kızlarımın psikolojisi iyi olsun, Allah'ım karşılarına hep iyi insanlar çıkarsın.

Aslında bu işlere bayanlar olarak başlangıçta biz evli degil miyiz, artık aileyiz,biriz ne olcak eşimde dursun diyerek başlıyoruz..Gel görki zamanla olmayacak şeyler olabiliyor.O yüzden bi kenarda her bayann kendi hesabı ve birikimi olmaasndan yanayım.Kimse boşanmak için evlenmiyor bayanlar..Boşananlarında pembe hayalleri vardı..Çok gerçekçiym galiba :KK14:

Slm arkadaşlar size bir derdimi açacağım. Ben çalışan bir bayanım. Eşimde çalışıyor ama benden fazla maaş alıyor. 1.5 yıllık evliyiz ve bir bebeğimiz var. Evlendiğimiz zaman ne onun ailesi ne de benim ailem ne düğüne ne eşyalara hiçbirşeye 5 kuruş faydaları olmadı biz kendimiz yaptık ve halen borç ödüyoruz. Eşimin bana taktığı takıları (kredi çekerek aldığı ve borcunu hala ödediğimiz) bankada kasaya koymuştuk ortak hesap açacaktık ama bankada işlem uzun sürdüğünden bizimde vaktimiz kısıtlı olduğundan sadece kendisinin adına açtık. Şimdi altınları bozdurduk ve kendı maaş hesabında .Dün akşam da ortak hesap açalım orda bırıkım yapalım dediğimde kesinlikle kabul etmedi. Kılıbık değilmiş ortak hesap açamazmış.Para kendisinde dururmus evin reisi oymuş vs konustu ve kabul etmiyor ne yapmam lazım ? Bu arada benım param senın paran yoktu zaten borc ödüyorduk. Sonuçta beni kapıya koymayacağının bir garantisi yok napabilirim tıkandım

belki eşinizin zamanla düşüncesi değişir. benim de eşim ben çalışırken benden fazla maaş alırdı ortak hesaba koyduk. birikimi orada yaptık. bi durum oldu hesapla ilgili ya kendi üzerine olan bir hesaba aktaracaktı ya da böyle kalacaktı. bende kabul etmedim 3 kuruş eksik faiz alırız ortakta durur dedim. baştan biraz kızdı ama sonra kendi de kabul etti. güvensizlik değil bu bi yerde ortak olması gerekli. düşünsene bi hal oldu ve eşin bankaya gidemedi. senin gidip para çekmen gerekiyor ne yapacaksın o zaman....ayrıca boşanma halinde evlilkten sonra alınan mal ve banka hesaplarındaki paralar 2 ye bölünmüyor mu? allah göstermesin de.

Kızlar eşimle konuştum az önce.Başka bankaya yatıracagımız zaman ortak hesap açmaya ikna ettim.Şimdilik kalsın bakalım :/ Zaten başka bankaya geçirmeyi düşünüyorduk ben eşimden gizli biriktirmeye karar verdim Az çok atacağım arkaya bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Slm arkadaşlar size bir derdimi açacağım. Ben çalışan bir bayanım. Eşimde çalışıyor ama benden fazla maaş alıyor. 1.5 yıllık evliyiz ve bir bebeğimiz var. Evlendiğimiz zaman ne onun ailesi ne de benim ailem ne düğüne ne eşyalara hiçbirşeye 5 kuruş faydaları olmadı biz kendimiz yaptık ve halen borç ödüyoruz. Eşimin bana taktığı takıları (kredi çekerek aldığı ve borcunu hala ödediğimiz) bankada kasaya koymuştuk ortak hesap açacaktık ama bankada işlem uzun sürdüğünden bizimde vaktimiz kısıtlı olduğundan sadece kendisinin adına açtık. Şimdi altınları bozdurduk ve kendı maaş hesabında .Dün akşam da ortak hesap açalım orda bırıkım yapalım dediğimde kesinlikle kabul etmedi. Kılıbık değilmiş ortak hesap açamazmış.Para kendisinde dururmus evin reisi oymuş vs konustu ve kabul etmiyor ne yapmam lazım ? Bu arada benım param senın paran yoktu zaten borc ödüyorduk. Sonuçta beni kapıya koymayacağının bir garantisi yok napabilirim tıkandım

Altınlarınızı geri isteyin takmak istiyorum evde dursun deyin. Bu durumu kabullenmeyin sakın. Onlar sizin hakkınız dokunamaz. Belki de bilmediğiniz şeyler var. Kılıbık değilim ayağına yatıp suç bastırıyor belki de.
Tavrınızı koyun çok net, madem evin geçimi oymuş madem kılıbık değilmiş siz kendi paranızdan bir kuruş bile harcamayın kenarda dursun biriksin.Evinizin bebeğinizin sizin tüm ihtiyaçlarınızı ev hanımıymışsınız gibi o karşılasın...Evin reisi ise bunları da yapabiliyor olması lazım tek maaş sizi geçindirsin.

Kızlar eşimle konuştum az önce.Başka bankaya yatıracagımız zaman ortak hesap açmaya ikna ettim.Şimdilik kalsın bakalım :/ Zaten başka bankaya geçirmeyi düşünüyorduk ben eşimden gizli biriktirmeye karar verdim Az çok atacağım arkaya bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Tabi ki de biriktir ben öyle yapıyorum eşim ne altınlarıma ne parama dokunmadı ama o da aynı şekilde ailesinden pek bir yardım görmedi, borçla yapıldı bir sürü şey. Haliyle de bana karşı mahcup. O yüzden benm maaşımın hesabını sormaz hiç ama yine de dünyanın bin türlü hali var bir kadın birikim yapmalı kesinlikle erkeklerin eli para tutmuyor ailesine ona buna vermekten...

Tabi ki de biriktir ben öyle yapıyorum eşim ne altınlarıma ne parama dokunmadı ama o da aynı şekilde ailesinden pek bir yardım görmedi, borçla yapıldı bir sürü şey. Haliyle de bana karşı mahcup. O yüzden benm maaşımın hesabını sormaz hiç ama yine de dünyanın bin türlü hali var bir kadın birikim yapmalı kesinlikle erkeklerin eli para tutmuyor ailesine ona buna vermekten...
YaAaaaa sana nasil katiliyorum son cumlenle bilemezsin canim. Ama yine de dedigimin arkasindayim esimle ayrilacak noktaya gelmeme daha cok uzulurum. Zaten o da adamsa oyle bir.durumda hakkimi verir. Kadin biriktirmese erkek popisine silmeye kagit bulamaz :KK70: bana da esim dedi ki kosulsuz sartsiz esyalarimi yikarkn ceplerimde bulduklarin senindir al harca ama tabi bulabilirsen ben asla cebimde para birakmam dedi gecen hafta sol arka cebinden 215tl para cikti lololo:KK70: done done ariyor parayi noldu dedim parayi evdemi unuttum acaba dedi ahahahah yok say sen onu dedim ve indirdim suan hazmedemiyor kendine yediremiyor aksam gelmis bana askim sen ver bana ben sana sonra verrim diyor megersem aylik butceden kendime ve ona harclik ayiriyorum o paradan 85tl harcamis ongunde gerisinide ben aldim ay sonuna kadar parasiz kartlarda bende lololo:KK70: ezmeden once dusunecekti huhuuuuuu

Açık açık söyle,böyle bir durumda bir ayrılık olduğunda para sana kalacak benimde emegim var o parada,o para ortak hesapta duracak de,gerekirse aileni devreye sok.

Spiker Seda Akgül'ün bir sözü çok hoşuma gitmişti.
Erkekler 20 yaş vücudunda 40 yaş kafasında kadın aradıkları için
Kadınlar da ben çalışıyorum benim param benim param dedikleri için yanlız kalıyorlar demişti .

Çok doğru bir tespit .

Bildiğim kadarıyla evlilikte edinilen mallar ortak olduğu için ister kendi adına olsun o hesaptaki parayı boşanma durumunda yarısını alırsınız diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Tabiki parayı o süreçte çekip saklamaması lazım.

Ama burda garip olan eşinizin ısrarla açmaması. Çok mantıksız yani onun yaptığı. Sizde üstelemeyin para da gözünüz var gibi olucak. Hassas bir konu yani.

bence sizin aranızda güven problemi var. ilk önce onu çözmelisiniz. sonuçta para sende de dursa kocanda da dursa aklnda " beni kapıya koymayacağının garantisi yok" diye bir düşünce varsa ; ilişkinizde bir sorun vardır.

ortada buyuk bır güven problemı var bence yoksa paranın kımde durduğunun ne onemı var ben memurum 1 yıllık ewlıyım düğünde gelen takılarıda bozdurup esımın hesabı vardı hıc tereddüt etmeden bıle esımın hesabına yatırdım halada orda anlamıyorum ne onemı var kımın uzerınde olduğundan

KESİNLİKLE SEN ONUN HESABINA PARA KOYMA SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜT Bİ HESAP AÇ GEREKİRSE KENDİ BİRKİMİİNİ YAP AMA ONUN HESABINA KOYMA

Altınlar gelinin diye birşey mi var yahu? Altın yeni evlilere yardımdır sonuçta. Seni beni mi var?
Eşinizin harcamalarına güveniyorsanız sorun yok ayrı hesabın. ama savurgan biriyse diretin ve ikna edin eşinizi.
ikna olursa da muhakkak müşterek hesap açtırın. iki tür ortak hesap vardır: müşterek ve münferit. Müşterek hesapta parayı ancak birlikte çekebilirsiniz.

Altinlari bozdur ev al krediyi sen cek krediyi sen cekersen ev senin uzerine olur hem kendini garanti altina almis olursun:KK66:

Mdem evin reisi o klibik degilmis ozman herseyi o odesin sizde maasinizin sefasini surun. Hani o evin reisi ya hersey ona duser. Ben olsam boyle bir adama maasimdam 5 kurus vermem!

X