Cildim karma acaba olurmu kii ?Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadarGeçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim
Yosun sabunu + Lavanta Suyu
Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlaryarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.
Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
DİPNOT:Cildim yağlı. Kuru ciltli kişilere tavsiye etmiyorum.
Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım
EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
Not: Ben denemedim.
Canım bence tedavinin dışında bişey kullanmameraba bu dedıklerını bende kullanmak ıstıyorum aynı dedıgın gıbı ergenlıkten bu yana sıvılcelerle basım dertte sorum su ben suanda tedavı goruyorum sabah aksam olmak uzare ıkı tane kremım var ve sebamed sabunla yuzumu yıkıyorum. Sabunumda bıttı. Acaba yosun sabunu ıle lavantayıda eklesem bısey olurmuu
Lavanta tohumu ve yosun sabununu aktardan alıyoruz :)bunları nerden alıyoruz aktardanmı?
Evet yüzümüze sürüyoruz pamuk yardımıyla tonik gibi :) papatyalı karışımda aynı şekilde :) Tüylenme yapmıyor :)lavanta suyunu kaynaktıktan sonra süzüyoruz dime? bir de sivilce lekeleri için de papatya suyu yapıyoruz ya o da süzülüyor dime? bir şey daha sorucam:) yosun sabunu ya da lavanta suyu tüylenme yapıyor mu? bi cevap bayanlar:)
Cildim karma acaba olurmu kii ?
Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadarGeçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim
Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlaryarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.
Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım
EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
Valla benim cildim çok yağlı. Ama yosun sabunu bende kurutma yapmadı :) Lekelerede etkili sanırsam çünkü bembeyaz oldu yüzüm
Şuan kış mevsimine geçiş başladığı için daha hafif bir jel temizliyiciye geçtim ama yosun sabununu kullandığım dönemde her yıkamadan sonra tonik olarak kullandım lavanta sabununu..bende 25 yaşındayım sivilcelerimden ve izlerinden şikayetçiyim naptıysam geçiremedim yosun sabunuyla yüzünü hergün yıkadıktan sonra lavantu suyunu sürüyormusun hergün
dead sea nın çamur kalıbını dr onerdı 2 yıldır kullanıyrm. en doğal temızlyecı.. onun maskesı de var kil maskesı gb cok ıyı kurutuyor. ama ıkısıde pütürlere cok faydalı olmadı:/
Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadarGeçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
Merhaba,
Yosun sabununu nerden alıyorsunuz acaba?Aktarlarda falanmı yoksa eczanedenmi?Özellikle kullandığınız bir marka varsa öğrenebilirmiyim?
Teşekkürler,