Sivilceli Ciltler Cildim Pürüzsüz Oldu !

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Bryce

Zilli
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
392
2
Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadar Geçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim

Yosun sabunu + Lavanta Suyu

Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlar yarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.

Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
DİPNOT:Cildim yağlı. Kuru ciltli kişilere tavsiye etmiyorum.

Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım

EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
Not: Ben denemedim.

Son düzenleme:
Hı bu arada bugüne kadar kullanıp memnun kalmadığım ürünleride yazayım belki bir fikir olur :)
Vichy normaderm( yarım saat geçmeden cildim yağdan parlamaya başlıyor yeterince temizlemedi. 3 etlikili kremin yanında almıştım ben bunu kremde berbat etti yüzümü. ama kokusu çok güzeldi :) )
Kükürt sabunu( cildimi kurutup soymaktan başka hiç bir işe yaramamıştı sivilceler olduğu gibi kaldı)
Gül suyu( ilk sürdüğümde yumöuşacık oldu bebek gibi koktum. Tam mutlu oldum derken daha çok sivilce yaptı yüzümde. Yanı onuna faydasını göremedim.)
Maya maskesi( çok büyük umutlarla denedim ama malesef istediğim sonucu alamadım. Bir iki gün düzelen cildim geri aynı haline döndü, bir kaç defa iki haftada bir denemiştim uzun vadede çözüm olamadı.)
Dove sabun( genel olarak yağlandığında çok kurutmadan temizlemek için kullanıyordum ama yarım saat geçmeden eski yağlı halinbe dönüyor)
Sivex( bu jelden memnunum aslında ama yüzüme sürekli bi lacı sürmek istemedim zararlı olabilir diye..)

lavanta suyunu kullanıyorum ama yosun sabunu alsammı diye düşünüyorum bende sivilceler var ama daha çok sivilcelerin lekeleri var acaba onlardada etkili mi? cildim kuru-yağlı karma yani garip biraz

benimde cildim yağlı ve şimdiye kadar kullandıklarım yarım saatlik etki etti
yazdıklarından sivex dışında hepsini bende kullandım aynı etkileri gördüm özellikle kükürt sabunu yüzümde pullanma yaptı

birde yosun sabunu ve lavantayı deneyeceğim
yüzümde sivilce yok burun ve çevresinde siyah noktalar var yoğun şekilde
cep telefonuyla konuştuktan sonra telefonun ekranı yağlı yağlı oluyor çok utanıyorum ortamda

Son düzenleme:
lavanta suyunu kullanıyorum ama yosun sabunu alsammı diye düşünüyorum bende sivilceler var ama daha çok sivilcelerin lekeleri var acaba onlardada etkili mi? cildim kuru-yağlı karma yani garip biraz

Valla benim cildim çok yağlı. Ama yosun sabunu bende kurutma yapmadı :) Lekelerede etkili sanırsam çünkü bembeyaz oldu yüzüm

o kullanıp memnun kalmadıgın ürünler konusunda ben de hem fikirim. sırf sikilce lekelerim icin deneyecegim bunu. lekerim sırtımda ve hafif alnımda var

Sivex losyonu tavsiye ederim ben adet döneminde filan çıkan sivilcelere sürüyorum sabaha kadar kurutuyor :) ama hastalıklı gibi elimde ilaçla dolanmak istemiyorum. Aynı şey bendede oluyor bu arada hemen dizime sürtü veriyorum kimse görmeden

o kullanıp memnun kalmadıgın ürünler konusunda ben de hem fikirim. sırf sikilce lekelerim icin deneyecegim bunu. lekerim sırtımda ve hafif alnımda var

Ben sırtımda oluşan lekelerim için expigment diye bir ilaç kullanmıştım zamanında ama bronz tene sürmemek lazım ben kışın kullanmıştım :)

Valla benim cildim çok yağlı. Ama yosun sabunu bende kurutma yapmadı :) Lekelerede etkili sanırsam çünkü bembeyaz oldu yüzüm

ayy şu yaz sivilceleri bennmde sorunum . dönem dönem çıkan sivilcelrmde artış oldu çok değğil ama normalnde ürünlerimi düzgün kullandığım zaman hiç bir sorun çıkartmazdı. bende deniyeceğim şu lavanta suyunu . evde lavatam da var hem lavanta sivilcelere iyi geliyor .
" lavanta çiçeğinin suyu aknelere karşı antiseptik etkili hücre yenilenmesini hızlandırır.Ergenlik sivilceleri için yüz lavanta suyu ile yıkanarak durulanır."

ibrahim saraçoğlunun da lavanta kürü var 21 günlük bi kür bu uygulanabilr aslında bitek sivilce için değil sağlığmz için de iyi :)
vee yosun sabununu berraklaştırıcı durulayıcı etkisi var :)
"YOSUN Sabunu
Yosun sabunu selülit için birebirdir. Mineral açısından çok zengindir Cilde duruluk ve ferahlık verir.,denizden aldığı mineraller deriyi dinlendirir ve parlaklık kazandırır, yosun sabunu ile banyo yapıldığında ölü deriyi yok eder.Yosunlar yüksek miktarda protein,mineral ve vitamin ihtiva ederler,kalsiyum,fosfor ve iyot açısından zengindirler. Yosunlar A.C.B1.B2.B6.B12.E gibi vitaminleri bünyesinde bulundurur. cildin dengelenmesinde tenin parlamasında çok etkilidir ve cildin yaşlanmasını önler.Deniz yosunlu sabunlarla yıkanılan ciltlerdeki değişimi bir süre sonra farkedeceksiniz. Denizden aldığı mineraller deriyi dinlendirir ve parlaklık kazandırır. İçindeki yoğun A, B , C ve E vitaminleri kolajen ve ilastin liflerinin oluşumunda etkili olur. E vitamini ise cildin yaşlanmasını önler.Yosun tuz içerdiğinden antiseptik özellik taşır,bakterilere karşı koruyucudur."

canım çok saol hatırlattğın için :)))

Bilgilendirme için teşekkürederim canımmm :) ben bir sürü sabun araştırdım okudum yosun sabununda karar kıldım iyikide kullanmışım yüzümü kurutmadan temizledi ilk defa bir sabun umarım sanada faydası olurr

canım benim var ama öyle arada aklıma gelirse kullanıyorum o da 15 günde 1 filan sabun kullanmıyorum ben genelde ama bi denesem mi diye düşünüyorm ama yeni temzlyci aldım bi onla lavanta suyunu deniyeyim de olmadı sabuna denerm :)))

bu formülü en kısa sürede bende denicem çöüzm bitkisel ilaçlar olunca kullanmak hiç sakınca olmuyor bu en iyi tarafıda bu..

öyle deme canım bitkileride kararında ve ihtiyacına uygun bitkiyi kullanmak gerekir yoksa onlarda zarar verebilir

Benimde yağlı ya. Nefret ediyorum parlayıp duruyor. Çok iğrenç. Denesem mi.. :26:

yosun sabunu aldım, yüzümü yıkadım gittim annemin yanına oturdum bana tuhaf tuhaf baktı yüzün peynir gibi olmuş dedi, bizim oralarda güzel pırıl pırıl cilde öyle diyorlar :)
anladım ki doğru ürünü buldum kendim için, yüzümü yıkayalı 4 saat oldu hala yağlanmadı hala yüzümde duru bir görüntü var

lavantayıda aldım ama hala uygulamadım bakalım sonuç ne olacak onda

Yosun sabunu gerçekten mucize gibi, selülit içinde kullanılıyormuş bir çok forumda okudum kabak lifiyle ovulan cilde yosun sabunu sürüp temizliyormuşsun.
Bende tam yüzümdeki gelişmeleri aktarmak için girmiştim foruma İlk sayfadaki yazıma ek yapıcam okursunuz canlarım

sevindim sizin adınıza memnun eden bir şey çıkmış.benim cildim de t bölgesi hafif yağlı ama diğer yerler kuru hatta hangi kozmetikçiye gitsem cildin susuz kalmış diyo .nemlendirmem gerekiyomuş. el sabunları yüzümü iyice kurutup pul pul ediyordu.eczaneci arkadaşım SEBAMED yeşil kalıbı önerdi.o günden sonra cildim hiç pullanmadı.hatta ilk yaptığım sıralar gözeneklerimi temizlemiş olmalı ki minik minik deliklerim çıktı ortaya.ama leke sorunu olduğundan delik melik şuan umrumda değil.yosun sabununu ben de merak ettim.bu yosun sabunu nerden ve kaç paraya aldınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…