Ayyy nasıl makbule geçtiÇok geçmiş olsun canım
Hemen yolluyorum
Teşekkür ederim Name, enerji kalori ne ararsan varEllerine sağlık ,tam enerji deposu olmuş :)
Yarışmada başarılar
Teşekkür ederim Sabahvesen ciğim, aynen bende sade hamurla düşünmüştüm, ama görüntü anlamında farkı sadece hamurunda kakao olduğundan, orjinal tarife bağlı olsun dedimellerine sağlık :) çok güzel görünüyoraslında sade olsa hamur daha mı çok gösterir çikolatayı diye düşündm bir an :)
Teşekkür ederim RosebadyEllerinize sağlık değişik bir tarif olmuş görüntü çok güzel
Çok teşekkür ederim ZelifmeciğimEnfes lezziz nefis ellerine sağlık hamarat hatun
Ne yaptın senÇikolatalı baklava
Merhaba hanımlarSize çok pratik bir baklava tarifi veriyorum, çünkü bu tatlı ölçüsü küçük tepsiye göre.. Ayrıca hem çikolatacıyım hemde şerbetli tatlı seviyorum diyorsanız, buyurun
*1 Çay bardağı zeytin yağı
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*15 kaşık un
*2x25 gr lık kakao
*Açmak için buğday nişastası(kakaolardan biri nişastaya karıştırılacak)
*Arasına iri çekilmiş ceviz ve
*3-4 Kaşık Nestle chokella Veya sevdiğiniz başka bir krem çikolata
*Ayrıca istenirse 1 çay bardağı damla çikolata (şart değil)
*üzerine 150-200 gr tereyağı
Şerbet:
*3,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Eki Görüntüle 1806956
İlk önce şerbet yapılır, şeker ve su kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatılır ve indirmeden önce limon suyu dökülüp, 1-2 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılr.
Eki Görüntüle 1806943
Zetinyağ, süt, yoğurt, yumurta,sirke, 1 pkt 25 gr lık kakao, kabartma tozu,karıştırılır ve un kaşıkla dikkatlice dökülerek hamur haline getirilir. Yapılan hamur bezelere bölünüp 15-20 dk dinlendirilir, (Ben 32 beze yaptım.. ) Açtığım bezeler toplam 8 kat olacak şekilde açtım. Bezeleri küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına kakao ve nişastayı birbirine karıştırıp, bu karışım ile üst üste 4 erli guruplar 8 tane tabak büyüklüğünde açılır. (Bolca sürülür kakaolu nişastalı karışım)
Eki Görüntüle 1806944
Eki Görüntüle 1806948
Eki Görüntüle 1806957
Eki Görüntüle 1806949
Eki Görüntüle 1806951
Eki Görüntüle 1806954
1. ci 4 lü gurup ile, açabildiğimiz kadar büyük yufka açıyoruz, yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştiriyoruz, üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüp, ceviz döküyoruz, 2.ci ve 3. cü 4lü gurubu da aynı şekilde açıp aralarına ceviz döküp, diğerinin üzerine yerleştirip tekrar fırça yardımı ile yağlayıp, 4. katın da az yağlayıp, benmari usulü eritilmiş çikolatayı hamura sürüyoruz. (Çikolatayı isterseniz mikrodalga fırında 1veya 1,5 dk buz çözdürme ayarında eritebilirsiniz) Çikolatanın üzerine ceviz ve damla çikolata serpip, Geri kalan katlardada aynı ilk 4 kattaki işlem yapılır. Sadece ortada çikolata kullanılır. Baklava dilimlenip, üzerine yap dökülür. 200 derece fırında 30-35 dakika kontrol edilerek pişirilir. Soğuyan şerbet üzerine dökülür..
Not: Benim baklavayı yaptığım tepsi 26x35 ebatlarında, yani büyük dikdörtgen borcam ebatı civarı..
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1806964
Eki Görüntüle 1806982
Eki Görüntüle 1806965
Eki Görüntüle 1806967 Eki Görüntüle 1806969
Eki Görüntüle 1806987 Eki Görüntüle 1806987
Eki Görüntüle 1806983
Eki Görüntüle 1807067
Çikolatalı baklava
Merhaba hanımlarSize çok pratik bir baklava tarifi veriyorum, çünkü bu tatlı ölçüsü küçük tepsiye göre.. Ayrıca hem çikolatacıyım hemde şerbetli tatlı seviyorum diyorsanız, buyurun
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*15 kaşık un
*2x25 gr lık kakao
Şerbet:
*3,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
Yapılışı:
Eki Görüntüle 1806956
İlk önce şerbet yapılır, şeker ve su kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatılır ve indirmeden önce limon suyu dökülüp, 1-2 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılr.
Eki Görüntüle 1806943
Zetinyağ, süt, yoğurt, yumurta,sirke, 1 pkt 25 gr lık kakao, kabartma tozu,karıştırılır ve un kaşıkla dikkatlice dökülerek hamur haline getirilir. Yapılan hamur bezelere bölünüp 15-20 dk dinlendirilir, (Ben 32 beze yaptım.. ) Açtığım bezeler toplam 8 kat olacak şekilde açtım. Bezeleri küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına kakao ve nişastayı birbirine karıştırıp, bu karışım ile üst üste 4 erli guruplar 8 tane tabak büyüklüğünde açılır. (Bolca sürülür kakaolu nişastalı karışım)
Eki Görüntüle 1806944
Eki Görüntüle 1806948
Eki Görüntüle 1806957
Eki Görüntüle 1806949
Eki Görüntüle 1806951
Eki Görüntüle 1806954
1. ci 4 lü gurup ile, açabildiğimiz kadar büyük yufka açıyoruz, yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştir
Çikolatalı baklava
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*15 kaşık un
*2x25 gr lık kakao
Şerbet:
*3,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
Yapılışı:
Eki Görüntüle 1806956
Eki Görüntüle 1806943
Eki Görüntüle 1806944
Eki Görüntüle 1806948
Eki Görüntüle 1806957
Eki Görüntüle 1806949
Eki Görüntüle 1806951
Eki Görüntüle 1806954
1. ci 4 lü gurup ile, açabildiğimiz kadar büyük yufka açıyoruz, yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştiriyoruz, üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüp, ceviz döküyoruz, 2.ci ve 3. cü 4lü gurubu da aynı şekilde açıp aralarına ceviz döküp, diğerinin üzerine yerleştirip tekrar fırça yardımı ile yağlayıp, 4. katın da az yağlayıp, benmari usulü eritilmiş çikolatayı hamura sürüyoruz. (Çikolatayı isterseniz mikrodalga fırında 1veya 1,5 dk buz çözdürme ayarında eritebilirsiniz) Çikolatanın üzerine ceviz ve damla çikolata serpip, Geri kalan katlardada aynı ilk 4 kattaki işlem yapılır. Sadece ortada çikolata kullanılır. Baklava dilimlenip, üzerine yap dökülür. 200 derece fırında 30-35 dakika kontrol edilerek pişirilir. Soğuyan şerbet üzerine dökülür..
Not: Benim baklavayı yaptığım tepsi 26x35 ebatlarında, yani büyük dikdörtgen borcam ebatı civarı..
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1806964
Eki Görüntüle 1806982
Eki Görüntüle 1806965
Eki Görüntüle 1806967 Eki Görüntüle 1806969
Eki Görüntüle 1806987 Eki Görüntüle 1806987
Eki Görüntüle 1806983
Eki Görüntüle 1807067
Teşekkür ederim kakaocuğum,Ne yaptın sen
Allahım cidden birr baklava buuu hemde cikolatalı hemde sen açtın,,, vayyyy beyaa biliyormusun kuru baklava gönderimi oluyor.. Başarılar
Çok güzel olmuş .bayıldım. Baklavanın yeri ayrıdır elbet o serbetlilerin KRALIDIRTeşekkür ederim kakaocuğum,
Aslında hazır yufkadan yapacaktım, ama bu zor gözükmedi..
Ben hala ısrarlıyım, baklava şerbetliler arasında ayrı kategoridir diye, sadece bak bak, kendi açamıyorda böyle konuşuyor demesinler diye açtım
Birde girişinde pratik baklava dememiş mi,şaka gibi.Ne yaptın sen
Allahım cidden birr baklava buuu hemde cikolatalı hemde sen açtın,,, vayyyy beyaa biliyormusun kuru baklava gönderimi oluyor.. Başarılar
Yaaaa prensesim ne ELLER varmış kiskandim.Ayyy bu neeeeHem baklava,hem çikolatalı,hemde cevizli,triplex enerji bombası Keşkeee beniimmm olsaaaaa
Maşaallah bilinmeyenciğim bu nasıl bir el hüneri,harikasın,nefis görünüyor,bana yarısını yollasana
Cidden şu baklava büyük marifet ister,ellerine bir kez daha sağlık canım,yarışmada başarılar dilerim.
Canım normalde baklava 10 arlı açılıp, 8-10 kat açılır, benimki 4li 8 katBirde girişinde pratik baklava dememiş mi,şaka gibi.Pratiği böyle olursa zorunu düşünemiyorum.
Öylemi demiş,mütevazi davranmış,bence hemen silsin onu,elleriyle açmış ya bravo valla,evet evet unutmadım saygıyla eğiliyorumBirde girişinde pratik baklava dememiş mi,şaka gibi.Pratiği böyle olursa zorunu düşünemiyorum.
Teşekkür ederim YamukprensesciğimAyyy bu neeeeHem baklava,hem çikolatalı,hemde cevizli,triplex enerji bombası Keşkeee beniimmm olsaaaaa
Maşaallah bilinmeyenciğim bu nasıl bir el hüneri,harikasın,nefis görünüyor,bana yarısını yollasana
Cidden şu baklava büyük marifet ister,ellerine bir kez daha sağlık canım,yarışmada başarılar dilerim.
Şaştım kaldım açmış resimlemiş ,atmış,buraya yahu gecenin 2sinde ütü yapan bir hatundan bahsediyoruz deynebimBirde girişinde pratik baklava dememiş mi,şaka gibi.Pratiği böyle olursa zorunu düşünemiyorum.
Valla öyle ya,şaştım kaldım,cidden koltukta gömüldüm şuan.Yaaaa prensesim ne ELLER varmış kiskandim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?