Çıkmazın ortasında, en dibindeyim.

Senin kocan var ya temiz bir sopa istiyor. Ama ona bu yüzü veren sensin. Tokat yiyip aynı evde durmaya devam edersen, koynuna almaya devam edersen adamı melekmis gibi boşanalimi da o der.

Ben olsam yarını beklemem o dk çeker giderim. Hadi açsın dava görelim.

Senin ayrılmak istemediğini bildiği için böyle rahat. Gidecegini gerçekten bilse ayar verirdi kendine gerizekalı.

Anladigim kadariyla esin seni hep bosanmakla tehdit ediyor evlendikten 15 gun sonra bosanalim dedi diyorsun. Adam siddet uygulamis, ailesinin senden onemli oldugunu her firsatta gosteriyor sende kalkmis hala nasil yuvami kurtarayim sayin kk uyeleri diyorsun. Kac kardesim kurtar kendini bu adamdanda ailesindende. Ne yaparsan yap istedigin kadar msj yaz karsindaki odun anlamak istemiyorsa sana empati duymuyorsa derdini anlatamazsin. Bu kadar deger veriyorsun evliligine karsiliginda ne aliyorsun? Anca kendi degerini kaybediyorsun fiziksel/psikolojik hasarlarda cabasi

şiddette mi var? bence şiddetin olduğu yerde sevgi olmaz sadece olduğunu sanıyorsunuz.saygı zaten tümden gitmiş.keşke bunlar hiç yaşanmasaydı ama yaşandı.bunları dürüstçe kendinizle konuşun ona göre karar verin

Ailem birinci kademe ne ya. Size hic deger vermiyor bu adam mesajla falan duzelecek bir sey degil. Ailesi varsa solda sifirsiniz anlayin artik.

Nedense evkendikten sonra bu erkeklerin aileleri de pek bi kiymetli oluyo. Eslerine de sürekli bunu empoze etmeye calisiyolar anlamadim gitti. Neyse bu bi yana da herkesin içinde sana tokat atmasi yenilir yutulur değil, nasıl affettin anlamadim. Bence sizin evliliginiz zaten bitmis, uzatmalardasiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Bu kadar kavga gurultuye iyi dayaniyorsunuz. Ailesini evliligine karistirmayacak yoksa bu isin sonu yok. Onun ailesi, esin ve sen bir yumak olmussunuz debelenip duruyorsunuz. Bu is cok zor. Eninde sonunda biter. Ya biat edeceksin onun ailesine ya o ailesini karistirmayacak. Hangisi daha olasi ?

Boşanmak istemeyen ve yapışık kadınların en büyük argümanı "babam kalp hastası,annem şeker hastası"
Ben ömrü hayatımda kızı boşandı diye kalp krizi geçirip ölen baba görmedim. Şekeri yükselip ölen anne de görmedim.
Ama cinnet getirip karısını,kayınvalidesini ve kayınbabasını kurşunlayıp öldüreni çok gördüm.

ailemde ailem diyen bir adam..
ve ailesiyle kişilik çatışması yaşıyorsun.
o yüzden hep başa dönülüyor..
artık o boşanalım lafını uygulamaya geçirin..
çok yüz göz olunmş.ve her seferinde eşin resti çekiyor..
işin en kötü kısmıda hiç değişmiyor...

İnanın ne dediyseniz haklısınız. Yarin konuşmak istiyormuş..

Bana şöyle en okkalısından cümleler kurabilirmisiniz.? Ne desem ne konuşsam yarin?

Ailesi için apaçık senden değerli demiş. Peki sen nesin onun için aile deilde sığıntı mısın??

Tatlım inan stresin yazılarına bile yansıyor, cok üzüldüm ama eşin değişmez, adam ailesinden vazgeçmesin eyvallah ama aradaki dengeyi kuramıyor, böyle ne kadar devam edebilirsin ki?

Merhaba Kızlar..

Ömrüm biter dertlerim bitmez, bitemez, bitmeyecek..

Sorunumuz; Aile. Eşimin Ailesi..

Bir hafta önce yaşadığımız olay yüzünden eşimin ailesiyle konuşmama kararı aldım (belirli bir süreliğine) ve eşim de bir sene sürmesin.. Bir seneden az sürsün dedi. Öyle böyle kapandı konu ve konuşmuyorum ailesiyle. Kendisine "ailendir, istediğin süre gidip gelirsin" demiştim, orası da tamam..

Gel gelelim eşim ailesiyle bu bir hafta süre içinde bir çok kez ailesine gidip gelmekteydi.. Açık söylemek gerekirse ve konumu ilk okuyanlara özellikle söylüyorum. Eşimin babası geri kafalıdır "kadın haklarına tamamen karşı oğluna kılıbık diyen sırf beni dinliyor diye bir babadır".

Yok babama gidicem babamla gidiyoruz şöyle böyle ister istemez benim yüzüm asılıyor yaşadıklarımız az buz değil.. Bunu da kendisi fark ediyor, yüz ifadelerimden. Herneyse, dün eğer karışmıyorsam gidip gelmelerine bu demek değildir ki hergün görüş.. Elbette eşin evdeyken eşinle ilgilenmelisin gibi sözler sarfettim, ahkam kesti sonra kabullendi.. Annesi bir gün önce ağzına geleni sayıp ertesi gün yolladığı yeneklerin hepsini çöpe attığımı gördü ve onada sinirlendi. Bende daha bide yememi düşünüyordun dedim? Sende yemedin bende attım dedim. Ona da bi celallendi.. Ve en son damla da bugün alışverişteyken.. Şakasına kolunu sıktım (hep yapardım birşey demezdi öyle abartılı birşey değil) bu sefer kendisi daha ağrılısını daha sinirlisini bana yaptı, birçok kez.. Noluyoruz? Abartma canımı acıtıyorsun dediğimde sende benimkini acıttın oldu.. Bende o canımın acımasıyla "zaten bir kaç gündür tuhafsın.. Kılıbık lafına gelip erkekliğini gösterme çabalarındasın" dedim.. O an da eve gelene kadar kavga..

Eve çıktım sessizce.. Arkamdan geldi konuşalım artık olmuyor böyle dedi.. Konuşalım dedim. Aileme karşı ne bu tavırların? Benim için ailem melek. Ailemi geçemezsin onlar en üst kademe.. Boşanalımmı? Dedi.. Bende tamam dedim boşanalım, ruh hastası ailenle uğraşamıyorum. Herşeye rağmen burdaysam senin için burdayım.. Ama sende böyle diyorsan aç şu davayı bana bir seneden beri boşanalım diyorsun boşaaaan! Diye bağırdım artık dayanamadım.

Konu ailesinin hakkındada olmasa ailesine tepkim de olmasa o ân. Tavırlı olmuş oluyorum.. Yok suratım asılmış oluyor.. İyice şizofrene bağladı. Bağrıştık çağrıştık, git aç dedim. Açacam zaten yeter ne sen yıpran nede beni yıprat dedi.. Aldı yastığını, yarin sakin kafayla yine düşünelim nolacaksa olsun dedi ve oturma odasına yatmaya gitti. Son sözlerimizi paylaşalım dedi en sonundada..

Kızlar sizce iyice içimi döken, yanlışıyla doğrusuyla mesaj mı atsam? Yoksa hiç birşey yazmayıp yarin olacağına mı bıraksam? Tavır alsam da sinirinden diyip, geçiştirmesi lazım değil mi? Kim haksız napmalıyım???

Siz olsaydınız napardınız?

Teşekkürler şimdiden
Esiniz size kayinpederiniz in ailesinin önünde tokat atmisti affettiniz bunlarin olacagini bile bile. Siz iflah olmazsiniz.
Her seferinde yorum bekliyorsunuz bizlerden.

Ama hic uyguladiliginiz gorulmedi. Dayak yemeye kucumsenmeye devam edin ne diyeyim. MUTLULUKLAR

sizin okkalı diyecek bir lafınız etki etmez artık o adama yeterince şans verip yüz göz olmuşsunuz.adam kafasında sürekli boşanmayı kuruyor ,siz kendi kendinize evliliğinizi kurtarma peşindesiniz.size boşanalım diyen o düşünmek isteyen o.bırakın konuşsun bakalım ne diyecek.boşanmayı istiyorsa da tamam deyip yolunuza gidin ,çok sevdiği ailesine koşsun bakalım.

Onceki konuyu omumadim saniyordum..ve uzuuun bir mesaj yazdim.. baya bambaska bir mesajdi.. ama okumusum megerse.. ve ne yorum yapmali bilemiyorum.. tuhaf bir sekilde esinizin iyi bir adam oldugu hissindeyim.. ilginc ama oyle.. yani doldurusa vs geliyor olabilir tabi.. Allah kolaylik versin ne diyim ki baska..

Bence uğraşma sürekli aynı durum varsa tabii ayrılmadan önce ara vermeyi deneyeblrsn

bence bi önceki başlığını yapmalısın
eve gelmiş bi bakmış sen yokmuşsun !

boşanmak hala istemiyorsun düzelsin istiyorsun eminim ...
ah ben bu adamların ailelerine s...çm yaa tövbe tövbe
ailende kalma şansın yokmu bi süre ?
eve geldiğinde bi not bırak şimdi istediğin kadar düşünebilirsin de
gitsin ailesine doysun bakalım yokluğunu ne zaman hissedicek .
barışmak istemezse zaten biter ..
hani siz terk için değilde kafa dinleyip düşünmek için gidiyormuş olun .
en azından da gidebilceğinizi görsün .
Rabbim doğru yolu göstersin .

Siz olsaydınız ne yaparsınız kısmına sadece cevap veriyorum...
Ben olsaydım şu an bu olay yaşanmazdı çünkü bana ilk şiddet uyguladığında zaten boşanmıştım!!! Cidden sizi anlamıyorum anlayamıyorum. Bu adam sizi dövdü, hakaret etti daha hala siz olsanız diyebiliyorsunuz, dayak yemek bu kada rmı sıradan sizin için?

Kusura bakmayın ama kocanızla da ailesiyle de artık yüz göz olmuşsunuz. Şiddete uğramayı zaten önemli görmediğinizden adam da yalama olmuş. İtiş kakış sıfır saygı devam ediyorsunuz.
Ben zaten bu mantığı hiç anlamıyorum. Bir arkadaşım da aynı sizin gibi cafelerde itişir kakışırlar, evlerinde neler oluyor kim bilir. Bize tuhaf geldiğinde "şiddetli yoğun aşk" diyor. Filmlerdeki deli aşk sanıyor yaşadığı şeyi. Sizin de o hesap sanırım.

Fakat cidden merak ettiğim bir şey var.
Normalde aşırı kindarsınız aslında, şu meşhur kına tepsisi gibi aşırı önemsiz konularda yıllarca kin güdebiliyor işi büyütebiliyorsunuz. Peki nasıl oluyor da yediğini dayakları unutuyorsunuz, eşinize kin gütmüyorsunuz? Bunu cidden merak ediyorum. Yerinizde olsam ben işte o gurur kırıcı tokatlar, dayakları unutamam. Şiddet en ağırı, en gurur kırıcısı... Hiç mi o anı, o hislerinizi, o can acınızı, o gurur kırılığınızı hatırlamıyorsunuz? Hiç mi aklınıza gelmiyor da hala bu adamı sevebiliyorsunuz?
Ben olsam çoktan boşanmıştım. Boşanın artık. Normal bir evlilik yaşamıyorsunuz, tahammül edilmez bir adamla evlisiniz. Artık boşanın, kendinize yapacağınız en büyük iyilik bu kendinize

X