Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

Aynen 750 tl içinmi bu gerginlik
Hem bebeğimden yana aklım kalmaz,şartları düşününce üzülmem!
Hem annemin paragözlülüğü beni üzmez!
Hem eşimi annem için konuşturmam!
Hem tüm bu olanlara üzülmem!
Tüm bu stres 750 tl için mi?
Sadece ay sonunu nasıl getireceğim derdine düşerim yeter....
Bu kadar matematik olsun artık yahu.....

Öncelikle daha zam istememiş.Belkide zam istemek gibi bir düşüncesi yoktur.Annenizin ihtiyacı olmadığını belirtmişsiniz acaba altınları sizin için mi biriktiriyor?

Gelen gideni aratır canım. Bakıcı tutsan bile onun sorunları izni cartı curtu bitmez. Zaman gelir 100 tl fazla verseydimde annem baksaydı dersin. İnan kimse senin gibi bakmaz herkes oturup çocuk kenarda oynasın parasını alıp gitmeye bakıyor.yinede annenin bakması daha iyi sen başka bakıcı denememişsin o yüzden bilmiyorsun diğerlerinide. Dışardan davulun sesi hoş gelir.sakın işten çıkma kendinide üzme bir zammı al bakalım annen ne diyecek sen annene durumunu tatlı dille anlat hiç olmazsa o zammı annene verirsin en son yapacak bişey olmazsa. Boş yere kendinizde üzmeyin annenizde kocana karşı kötü etme. Ne kadar kötü düşüncesin vs de olabilir ama elden daha iyidir.

Valla giden geleni artırmıştır bilmem cok güzel bakanlar var tv karşısında ve tüm gün evde bump aratiyor

Kızlar tv çok zararlı bunu yaşadım benim kızdan etmeyin bu kötülüğü cocuga

Eşin zaten cikmani, idare edebileceginizi soyluyormus. 2300 lira ile gecinmek çok zor olur kirada ama öncesinde bi sekilde 1600 lira ile gecinmissiniz zaten.
Annen cocuguna bakmiyor, basinda bekliyor sadece.
Adamakilli ilgilenirsin yavrunla. Tum gün tv karsisinda olmaz ki cocuk, cok zararli

Yanlış anlamayın lütfen ama maaşınız zaten çok düşük 750 tl de elinize kalan para olmayıversin. Bence evinizde kendiniz büyütün kreş yaşına gelince siz bir iş bulup girersiniz evladınızda kreşe gider. Benim fikrim bu kendi adıma. İş elbet denk gelir üç aşağı ücreti kabul edince. Maaşı şartları çok güzel bir işim var bu yıl bebek düşünüyorum. Nasip olurda olursa 2 yaşa kadar kendim sonra kendi okulumda kreşe götürmeyi planlıyorum belki de 3 yaşa kadar. İşten ayrılcam olunca.Benim fikrim kendiniz büyütün. Bu fikir direkt elediğiniz bir fikirdi ama söylemeden geçemedim.

Anneniz çok mu iyi bakıyor da başka bakıcıya veremiyorsunuz ?

Bugün 2300 yeter ama yarın çocuk okula başlayacak gittikçe masraflar artacak. Hatta büyüdükçe masraflar katlanacak.

Zam vermeyin zaten çocuğunuza bakmıyor sadece aynı evde oturuyolar.

Başka bir bakıcı şart!

Anladığım kadarıyla annen daha önce iki çocuğa bakarken 650 tl alıyormuş senin bir evladın da aynı miktarı talep etmiş. Bu ne aç gözlülük ? Parasızlık insanı ne durumlara sokuyor bende iyi bilirim. Benim ablamla eniştemde ikisi birlikte çalışıyor ve 2.500 civarı toplam maaşları, ablam yarım gün çalışıyor çünkü. 18 aylıkta bir çocukları var. Geçiniyorlar geçinmek zorundalar. Bilmem anlatabildim mi.. Annenize minnet etmeyin, o birikimi size değil elin adamına yapıyor. Kendinizden uzaklaştırın. İşten çıkın hepi topu bir buçuk yıl dişinizi sıkarsınız, bir çocuğa en iyi annesi bakar lütfen bunu unutmayın. Bu arada benim yeğenime ananesi bakıyor, hemde hiç para ummadan, üstünü kıyafetini herşeyini babamla annem alır annemlerin evinde yeğenimin bezine kadar vardır herşeyini düşünürler, annem kışın fazla kombi yakmaz yeğenim gelince son ayar açar, annesi yelek giydirmez annem hemen örgü yeleği geçirir üstüne yeter ki onun o gül yüzünü görsünler. Sevgi gerek..

Son düzenleme:
Gelirinizin tamamı çocuğun bakımına gitse size 5 kuruş kalmasa bile isten çıkmayın.
En azından sigortanız işlesin.
Anneniz madem zam istiyor siz de bakıcı olarak görüp gerektiği gibi ilgilenmesini ısteyin. Civi çiviyi söker.

Sok oldum nasil anneler var cok uzuldum oncelikle allah sabir versin. Bence asla isten ayrilma sonucta calisman ekstra eve giren 650 lira demek eger zam isterse sen de o zaman ya daha iyi bakmasini soyle ya da ben de altin alicam onla anne de. Hem sen rahat rahat kendi torununa bakiyosun hem ceyregini kenara koyuyosun bizim durumumuz da belli de. Hersyei soyle bence. Hem de 1 cocuga bakiyo ayni paraya onu hatirlat. Resmen sasirip kaldim.

Ayrica zam %8 yapilir ortalama. Yani 50 lira ekstra versen yeter. 100 ne demek ya. Madem resmi kurum gibi isliyor annende isler sen de oyle islet o zaman

Belki 1000. kere size annenize baktırmayın, vicdanlı bir bakıcı bulun, daha iyi gelir çocuğunuza dedik.
Sanırım 2000 kere daha annenizle ve çocuğunuzun bakımıyla ilgili konu açmak istiyorsunuz.

Bu da bir bağımlılık demek ki...

Özet olarak diyeceğim ki; çocuğunuza en büyük zararı anneannesine baktırmakla yapıyorsunuz. Sokaktaki en vicdansız kadına da verseniz o da TV karşısında oturtur, onunla oyun oynamaz, bir şey öğretmeye kalkmaz, bir de yanında sigara içer. Bundan daha kötü bakıcı bulabilir misiniz ki? Sanmam...

Eviniz kira olmasa yeterdi de. Keşke başka bir bakıcı ile anlaşsaydınız zorunuza gitmezdi. Çoğu insan araştırıp çocuğunu bakıcıya emanet ediyor. Zaten yazdığınız kadarı ile anneniz de pek iyi bakmıyormuş. Yemeğini vermekle bakılıyorsa onu herkes yapar zaten. Bizim sitede bir bakıcı var kadın o kadar mükemmel ilgileniyor ki çocukla. Baksanıza başkalarını örnek gösteriyormuş ne kadar çok veriyor diye. Ona baksın bakalım 5 dakika boş durabilecekmi her işi yapınca.

Eviniz kira olmasa yeterdi de. Keşke başka bir bakıcı ile anlaşsaydınız zorunuza gitmezdi. Çoğu insan araştırıp çocuğunu bakıcıya emanet ediyor. Zaten yazdığınız kadarı ile anneniz de pek iyi bakmıyormuş. Yemeğini vermekle bakılıyorsa onu herkes yapar zaten. Bizim sitede bir bakıcı var kadın o kadar mükemmel ilgileniyor ki çocukla. Baksanıza başkalarını örnek gösteriyormuş ne kadar çok veriyor diye. Ona baksın bakalım 5 dakika boş durabilecek mi her işi yapınca.

Bence annene söyle açıkça herşeyi anlat

annen diğer hemşirenin çocuğuna bakarsa hem seni maddi açıdan rahat bırakır hem de ilgilenmek zorunda kalır madem bir çıkış yolu yok aklıma bu geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…