Çıkmazdayım, burada her günüm ölüm gibi.

Teşekkür ederim beni anladınız, çok iyi geldiniz hep mutlu olun.

Onu aklından bile geçirme.
Diline bile getirme.
Sakın...

Bu arada vakıf burs başvurularında ailenin durumu iyiyse çıkmama ihtimali var. Not kısmıma yaşadığın zorlukları bu sebeple ailenin destek olmadığı belirt. Ortalaman da iyiyse en azından mülakata çağırırlar orada derdini anlatırsın iyice.

Benim ailemin yatları katları olup bana bir faydası olmadığı için mülakatlarda her şeyi kabaca anlattım. Bu sebeple bursa ihtiyacım olduğuna ikna ettim.

O halde bak sana denemek için tavsiye. Bu yaz bir işe gir market vs bakalım babanın yaklaşımı nasıl olacak. Çünkü senin anlatımından ben ailenin erkek evlat düşkünü olup kızına da namus bekçiliği yaptığını hissettim. Eğer ben haklı çıkarsam (*inşallah çıkmam ) markette çalışmana bile izin vermeyecek baban oku bitir avukatlık yap diyecek sana

O yüzden hukuk bürosunda iş bak diyorum sana kendi mesleğimi öğreniyorum dersin o zaman laf edemez. Çalışsın zaten ilerde bu işi yapacak der.

İnsan psikolojisi çok farklıdır. Ben sana dezavantajlarını avantaja dönüştür demek istiyorum. Okul bitene kadar tamamen evden ayrılma evdeki nimetleri kullan (bedava yeme içme barınma) o arada da hukuk bürosunda yeni insanlar tanı arkadaş edin mutlu ol. Bu daha kolay değil mi ?

"Bu kız". Kötü cümleler kuruyorsunuz hanımefendi bir delilik yapacagimi hangi cumlemden anladiniz? Namusumla şerefimle okumak istiyorum sadece. Çevremden görüp kötülüklere kayacak birisi olsaydim simdiye coktan yapmistim. Zira yasadiklarimi hayvan baglasaniz cekmez. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Teşekkür ederim beni anladınız, çok iyi geldiniz hep mutlu olun.
Rica ederim. Kendim gibi birini görünce çok duygulanıyorum lütfen özgüveninizi kaybetmeyin. Bunları başardıktan sonra zaten karada bana ölüm yok diyeceksiniz. Ben şimdi dönüp bakıyorum da yanımda kimse kalmasa ben yine ayakta kalırım bir şekilde. Bu güveni hissetmek müthiş bir şey. Kimse size zarar veremez o noktadan sonra.

Ama onlarla beraber yaşayınca her şeyime karışıyorlar. Okuldan sonra orda calisirsam eve gelme saatime karisirlar. Yazin okul olmadigi icin gunduz calisirim. Ki hep calissam onlarla yasarken parami elimden alirlar zaten. Evde yeme içme barınma kolay ama bahsettigim şey şiddet hakaret küfür aşağılama. Aklımı yiyecek seviyeye geldim.

Canım bak bizde çok farklı şeyler yaşamadık ben daha sorunu yaşadım inan ki. Seni anlıyorum ama en azından barındığın bir ev var. Benim o da yoktu. Kanser hastası annemle kaldım ortada. Bunları anlatmak istemiyorum hem çalıştım hem okudum hemde cenazemi kaldırdım ben. Hayat çok zor. Biraz sakin ol. Kaçış yolları bul ama elindeki lerden olmadan. Daha ne diyeyim ben sana... Bekle birazcık geçecek hepsi

O zaman şansını dene ama ben şans göremiyorum. Seni evden işe göndermeyen baba başka şehirde okuyacağım dediğinde seni evden bile çıkaracağını sanmıyorum. Korkum böyle evden ayrılacağım derken elindeki okuldan da olma

Başınız sağ olsun, anladığım kadarıyla anneniz size destekçiymiş. Benim annemin nasıl birisi olduğunu görmek istiyorsanız rica ederim ilk konumu okuyun. Üzüldüm size ama başarmışsınız mutluluklar dilerim :)

19 yaşındasın 15 yaşında bir erkek için ailenin yaptığı ayrımcılığı görmezden geleceksin yapacak başka hiçbir şeyin yok. Ayrıca o yaştaki bir çocuğun da seni savunmasını beklemen de saçma daha karakteri oturmamış bir çocuk. Büyük ihtimal de şımartılmış. Ben de ataerkil bir ailede büyüdüm ve neyse ki senin babanın kopyası olan bir abin yok şükret ben bir de abiyle uğraştım. Şükür edebiyatını pek sevmem ben ama eğitim hayatımı hep böyle geçirdim. Okula giderim yol parasının kuruşlarını böyle önüme tek tek atardı. Sayarak. Daha fazlasını hak etmiyorsun derdi. Ve bunu hergün yapardı. Hala masaya bozuk para değdi mi içim cız eder o ses aklıma gelir. O zamanlar da çocuktum ve yol parası bile olmadan okula yürüyerek gelen arkadaşlarım var derdim. Şükrederdim. Sen de öyle yap. 3 yıl beş yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Çalışmak istiyorsan çalış kafanı dağıtacak bir şeyler bul. Bir küfür nedir ki Allah aşkına? Babası tarafından istismar edilen çocuklar var bu dünyada. Ablanı dinle evinde kal. Bu günleri ilerde hatırlayıp hüzünlenirsin. Ama tek başına başka bir şehirde bir kadın olarak maaşsız yaşamaktan iyidir. Sana vereceğim başka tavsiyem yok. 19 yaşındasın daha olgun karara verecek yaşta değilsin. Biri sana ergen diyince o kadar içerlenmen de bu yüzden. Zaman geçiyor her şey unutuluyor. Önemli olan sağlığını korumak. Kendine çok dikkat et. Umarım bir hata yapmazsın.

Erkek kardeşime her şey serbest ama beni okula bile mi göndermeyecek. Ben sesimi cikarmazsam dediginizi yapabilir haklisiniz ama artık susmamayi düşünüyorum, hasta ruhlu adama bana ettiği her küfürden sonra cevap vericem isterse dövsün umrumda değil eskisi kadar ezilen birisi olmak istemiyorum.

Annemin maddi gücü yoktu ağır hastaydı. Sen hala en kötü hayat benim sanıyorsun yaşadığın bunalımla. Biraz sakinleş emin ol senin ki en kötüsü değil. Benim ki de değil....

Çok daha beterleri var inan. O yüzden mantıklı düşün. Evinden hiç ayrılmamış bir insan için herşeyi yakıp yıkmak kolay değil.

Yazları çalışırsan kışın da kredinle geçinip üstüne biriktirdiklerinden koyarsan olur tabi. Ama planda hiç birşey ters gitmemeli. Devlet yurdu çıkmalı ve her yaz az buçuk iş bulup kenara atmalısın. O yüzden iyice düşünüp tartman lazım.

Ama evden çıkıp gitmesen bile okul açılana kadar çalışmak seni rahatlatır. Hem maddi hem de zihinsel olarak biraz kendine gelirsin. Önceki konunu biliyorum. Yaşadıkların çok çok zor. Sadece fevri karar verme. Ama yapmak istediğin şey çok da imkansız bir hayal değil. Ailesinden hiç destek almadan örgün eğitimi tamamlayıp bitiren binlerce öğrenci vardır memlekette. Sadece dediğim gibi çıkan en küçük bir pürüzle yalnız başedebilmelisin.

Teşekkür ederim inşallah yapmam. Olay bir küfür hakaret siddetten ibaret degil, ben olaylari basit anlattım sanırım benim hatam ama babam hasta ruhlu bir adam.

Anlıyorum. Ama ayağını yere sağlam basmalısın. Dışardakı hayat bildiğin gibi değil. Birikim yapmadan, arkana birkaç kişi almadan öyle pat diye çıkarsan evden sıkıntı yaşarsın. Yalnız bir genç kızın kokusunu alır aç köpekler. Bir cevabında gördüm baban çalışmana izin verirmiş. Sağlam temiz bir iş bulabiliyorsan bul. Ama aldığın ücretin tamamını sakın kimseye söyleme. At bankaya hatta altın hesabı aç biriksin. O kadar sıkmışsın az daha sık dişini. Kendini geliştirip işini garanti eder hale gelince birikimlerinle rahat rahat ayrılırsın evden. Sadece para değil insan da biriktir. Bunu yaparken de asla herkesi kendin gibi bilme. Bak kendi anne baban neler yapıyo oradan pay biç.

Hem elin para görmeye başladığı andan itibaren o baban melek olacak melek. Para her ayıbı örter her kapıyı açar maalesef.

Sana özel mesaj atamıyorum, bana özelden ulaşır mısın?

Teşekkür ederim inşallah yapmam. Olay bir küfür hakaret siddetten ibaret degil, ben olaylari basit anlattım sanırım benim hatam ama babam hasta ruhlu bir adam.
Sadece küfür şiddet bile olsa basit değil canım zaten. Çocuğunu istismar eden babalar var ve seninki etmiyor diye bir karşılaştırmamı olur allah aşkına boşver. Bu karşılaştırmayı yapanlar evlenip dayak yiyenlere de kocan eve para getiriyor, aldatmıyor ne boşanması ne yaparsın kadın başına diye akıl veriyor. Kadın başına her şeyi de bal gibi başarırsın. Küfür hakaret içerisinde ruh sağlığını kaybetmekten iyidir.

Yazları devlet yurtları kapalı olur o dönem nerede kalmayı düşünüyosunuz.
Avukatlık bürosunda çalış denmiş ama, ablam avukatlık stajı yaparken maaş almak bir kenara yemek ücretini bile kendi ödüyordu. Okul bittikten sonra da iş öğretiyorum zaten diyip beş kuruş paraya çalıştırırlar. Yani kolay değil o iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…