Çıkmazdayım, burada her günüm ölüm gibi.

hassas_kalpliyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2020
60
103
3
Merhabalar, zaman zaman bahsettiğim üzere sağlıklı bir aile yapısı içinde büyümüyorum. 19 yaşındayım, hukuk okuyorum ailemin olduğu şehirde, tercih yapılırken ösym şifremi bile bilmiyordum, babam bana hiçbir şey sormadan tek tercih yaparak bulunduğumuz şehri (doğudayız) yazdı. Hayatım hakkında hiçbir söz hakkım olmadı. Annemle babam her gün kavga kıyamet yaşıyorlar. Babam çok küfürbaz ve dediği şeyleri asla kimse çekemez emin olun. Aklınızın alamayacağı şeyleri evde bağırarak söylüyor. En büyük çocuğum, annem çalışmıyor evde bir söz hakkı yok babamın bu baskılarına karşı sinirini benden çıkarıyor. Yani evde benden güçsüz kim varsa onu ezerim mantığı hakim.

Küçük kardeşlerim var, kalabalık bir aileyiz annem de babam da artık küçük çocuk sesini kaldıramıyorlar, dün akşam 7 yaşındaki kardeşim balkona çıktığı için babam onu dövdü Evde en iyi ihtimalle hepimize gerizekalı, senin aklın yok, deli, Allah canını alsın şekilde bağırıyor evet küçük çocuklara dahil. Kaçta uyuyup uyanacağınıza, ne zaman yiyeceğimize her şeye karışan ebeveynler. Hayatımdaki hiçbir şeyde benim söz hakkım yok. Asalak gibi yaşıyorum şu an. Evde uğradığım baskıya artık o kadar katlanmıyorum ki stresten saçlarım döküldü sonra her üzüldüğümde şiddetli mide ağrılarım başladı şimdi de son 1 aydır ellerimde vitiligoya benzeyen beyazlaşmalar başladı, gittikçe büyüyorlar her şey yetmezmiş gibi bir de bu başladı Burası bir cehennem. Geçen yaz biraz başımı kaldırıp isteklerimi söylediğimde annem sinir krizi geçirip üstüme atladı tırnaklarıyla kollarımı çizdi ( o zaman fotoğrafını çekmiştim hala duruyorlar). Uğradığım psikolojik şiddet artık çok fazla. Her gün üzüntüden kendimi yiyip bitiriyorum. Ortalama bir üniversite sınav puanım var ayni bölümü birçok şehirde kazanabiliyorum. Bu yüzden sınav puanımla merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum. Bu sene kyk kredisi aldım şu anda hesabımda 550 tl var, güz dönemi üniversite başlayana kadar hiç harcamasam 2500 tl birikir. Şu anda bana sokağa çıkma yasağı var ama yasak kalkınca hazirandan sonra çalışıp para biriktirmek istiyorum. Kaçıp kurtulmak istiyorum burdan, daha fazla sabredemiyorum kendime zarar vermekten korkuyorum

Nerde çalışabilirim? Nerde iş bulabilirim? Ne kadar para biriktirebilirim ve bu bana yeter mi? Onlar izin vermeyeceği için destek olmayacaklar tamamen kendi kazanacağım parayla baş başa kalacağım yani, biriktirdiğim parayla gittiğim şehirde yurda yerleşmem ve gelecek yaza kadar beni kyk kredimle beraber idare etmesi lazım gerçi okurkende çalışabilirim bilmiyorum şu an tek dileğim burdan gidebilmek. Hayatımda hiç çalışmadım bir deneyimim yok yani, nereye başvurabilirim ne yapabilirim? Lütfen kendimi iyi ve güçlü hissedecek cümlelere ihtiyacım var, bu dört duvar arasında her gün ağlayarak öleceğimi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

9 yıldır senin yaşındakilerle çalışıyorum. öğretmenim YKS hazırlık kursunda. (özelden mesaj atabilirsin)
hayran kaldım düşüncelerine.
öncelikle mutsuzluğu aklından çıkarmalısın.
saçların dökülmesin, ellerin beyazlamasın, kendini iyi hissetmeye başla.
çünkü kendini iyi hissedince asıl cesaret gelecek.
bu başlangıcın olacak. onun dışında her şey olur zaten. net olarak şunu kazanmalısın, bunu yapmalısın diyemeyiz. koşullar zamana ve mekana göre değişkenlik gösterebiliyor çünkü.

Gerçekçi olursak istediğini yapamazsın. Neden biliyor musun ? Yurtlar yazın kapanır yazın nereye gideceksin ? Ben kykda kalırken bir de kira ödüyordum yazın gideceğim evim için. Çünkü yurtlar belirli dönemlerde açık. Durumunu o kadar iyi anlıyorum ki bilemezsin

Bak sana bir abla tavsiyesi vereyim. Kendine bitecek az kaldı de. Bitecek buna kendini inandır yoksay görme duyma. Okulun biter bitmez staj bahanesiyle başka bir şehirde bir hukuk bürosunda iş bul. Başka türlü ailen seni göndermez. Senin ösym şifrene bile hakim olan baba seni başka bir şehirde öğrenciyken rahat bırakmaz.

Garsonluk yapabilirsin, marketlerde günübirlik stand görevlisi olarak çalışabilirsin. Üniversitenin kütüphanesinde çalışabilirsin okul döneminde . Kırtasiyede bile çalışabilirsin, fotokopici olur. Virüs durumlarından sonra detaylı araştırırsın.İhtimal çok , biraz şans meselesi inşallah şansın açık olur ve dilediğin gibi bir iş bulup ayrılırsın o evden

Kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama okul bitene kadar dayanma şansın var mı? Söylemesi kolay diyeceksin ama ezberden konuşmuyorum üniversiteyi ben de seninle aynı durumda okudum. Okul bitince uzak bir yerde iş bulur hayatını kurarsın ama biliyorsun okulun zor, derslerin ağır. Hem okuyup hem çalışman zor olabilir diye düşünüyorum.

Sana en kısa yoldan tavsiyem bulunduğun şehirde hukuk bürolarını Gez çok düşük ücrete asistanlık yapabilirim de. Hem iş öğrenirsin hem kafan dağılır. Dersinin olmadığı zamanlar kendini hukuk bürosuna atarsın hem yeni insanlarda tanırsın ufkun gelişir

Zincir mağazalar, kafeler, marketler öğrencileri part veya full time alıyorlar. Kalabalık bir yurtta kalıyorsan katalog kozmetik satışı yapabilirsin. Bol satış yaparsan geliri güzel oluyor. Özel ders falan da verebilirsin mesela sayısal derslerin iyiyse. Animasyon/ organizasyon firmalarına iletişim bilgilerini bırakıp özel günlerde, açılışlarda çalışabilisin günü birlik. Bir şekilde geçinilir merak etme.

Allah yolunu açık etsin.

Canım eski konunu da okumuştum.O an bu dediklerini yapabilir misin bilemediğimden yorum yapmamıştım.Süpersin,bu düşüncede yola çıktın mı hiçbir şey seni durduramaz.

Öncelikle hukuk açısından iyi bi okula geçmeye bak.Okulun adı olsun yani.Sırf evden uzaklaşcam die daha kötü bir okula gitme.

Kampüs civarları mekan yönünden zengin oluyor.Öğrenci bol olduğundan kafesi,restoranı da bol oluyor. Benim arkadaşlarım kampüs yakınında fırında,restoranda,marketlerde vs. çalışmışlardı..Rektörlüğe bağlı restoran da öğrenci alımı yaptığından orda çalışan da çoktu. Ayrıca sen hukuk okuduğundan belki bir avukat yanında çalışma şansın da olabilir gibime geldi.Allah yolunu açık etsin ablacım, her şey hallolur merak etme,bol şans.

Hukuk okurken çalışırsan o okul bitmez bebeğim. Açıköğretim okuyorsan o başka hukuk okurken kitaplarla yatarsın güzelim yatmıyorsan okul uzar

Madem hukukçu olacaksın biraz mantığını çalıştır sen o evde güvendesin okulun bitene kadar o evde kal sonra hukuk mezunu olarak iş ararsın o zaman uçarsın evinden...

Neymiş küfür ediliyormuş, iş arayan kadınlara ilişki teklif eden işverenler var bu memlekette haberin var mı.

Bana çok "ergen" geldiniz, senin yaşındakilerin çoğu ailesi de problem yaşıyor. Evden mi kaçsınlar. Bu yaşlarda yapılan hataların geri dönüşü olmaz

Belli ki ailedekilerin ruh sağlığı yerinde değil belki de böyle görmüşler sevgi dolu ailelerde büyümememişler. Ama sen o evde güvendesin, derslerine çalış okulunu uzatmadan bitir.

Yazın eve gelicem, yatay geçişimi yaptıktan sonra mecbur okumak zorundayım, sırf şehir dışında okumaya gittim diye bana rest çekerseler de yaptığımdan hiç pişman olmam çünkü zaten hiç aile olamamışız demektir. Yok sayamıyorum maalesef bu yapılanlar size de yapılsa sizde yok sayamazdınız burda yazdiklarim buz dağının sadece bir noktası.

19 senedir ne yaşadığımı bilmeden bana ergen diyemezsiniz hanımefendi. Burada sadece minicik bir özet geçtim, aile kurumundan hiçbir haberi olmayan berbat iki ebeveyne sahibim, eğer daha açıkça yazmam gerekirse babanız her Allah ın günü size annenize ve kardeşlerinize o***pu gibi laflar kullansa, psikolojik aşağılanmanın dibini görseniz, iki kuruş paraya muhtaç etmeye çalışsa oturup kendinize ergen mi dersiniz?

Öyle bir şey imkansız gibi, stajyer avukatlar daha çalışacak staj yapacak büro bulamıyor ben henüz 1.sınıfım kim öyle bir şey yapar bana

Işi bulursam verirler, babamın iki lira parası cebinden çıkmasın diye yapmayacağı şey yok, para kazanıcam hiç yok derler mi
Bak hayatın çok zor gerçekten. Kaçıp gitme istegini anlıyorum. Ancak bir evin sorumlulugunu almak zordur. Maddi açıdan destek olmayacaklarsa başka bir şehirde hem çalışıp hem okumak seni yıpratır. Belki başarısız olursun. Okuduğun bölüm ağır. Hani işletme filan olsa neyse.

Atıyorum biri ile ev arkadaşı oldun. O kişi yazın memleketine gidip ev kirası vermek istemezse tüm yuk sende olacak.

Zor is. Aile desteği olmadan yapamazsın gibi.

Ama ben eve çıkmak istemiyorum ki devlet yurdunda kalmak istiyorum oranın aylık ücreti de 250 -300 tl arası değişiyor şu an, ben çalışmak derkende ekim ayına okul başlayana kadar çalışmaktan bahsettim. Yazın çalışırım parayi biriktiririm kredimle beraber diğer yaza kadra idare ederim diye düşündüm, zaten zorunlu harcamalar dışında bir harcamam yok, olmaz mı?

Çok haklısın düşüncelerinde ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma.türkiyede hem okuyup hem çalışmak zor.ücretler çok düşük şartlar çok ağır.hem geçinecek kadar para kazanamazsın hem okulundan olursun.
şimdi ailenle geçinemiyorsun haklı sebeplerin var değil mi dediklerini yaptın diyelim patronu çekiceksin,müşteri çekeceksin,iş ortamı,ev arkadaşı,yurt arkadaşı çekeceksin..kimlerle uğraşacaksın akla hayale gelmeyen.
evet gaz verilir hem okuyup hem çalışma üzerine ama maalesef gerçek hayat öyle olmuyor.okulun bitene kadar ailenle kal.diplomanı al ondan sonra hayatını kurmaya bak.

Sakin kal, ailenle ilgili bir cok sorunun olabilir, ancak en azindan okula gitmene izin veriyorlar.
Ailenin yaninda güvendesin.Disarida ki hayatta özellikle yanliz oldugun farkedildiginde sorun yasayabilirsin.
Bölümün zor bölüm hem calisip, hem okumak okulu uzatmak olabilir.
Mümkün oldugunca odanda kal ders calis, notlarini yükselt.

Aklıma lise mezunları için kpss ye girebileceğin geldi . Şu an üniversite okudugun için lise mezunu kpss sine girebiliyorsun . Sınav 22 kasımda şu an tarih türkçe matematik bilgilerin de tazedir o evde hukuk fakültesi kazanan kpss den çok rahat 85 üstü alır.
Bence kapan odana sık dışını 22 kasima kadar. Puanını aldiktan sonra istediğin şehri yazar oraya atanirsin o ilin hukuk fakültesine yatay geçiş talebinde bulunursun . Bu şekilde yapanlar oldu .alacagin maaş sana fazlasiyla yeter . En onemlisi de kafan rahat olur . Mezun olduktan sonra da çalıştığın kurumun hukuk birimine geçersin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…