- 2 Mayıs 2020
- 60
- 103
- 3
- Konu Sahibi hassas_kalpliyim
-
Yazın eve gelicem, yatay geçişimi yaptıktan sonra mecbur okumak zorundayım, sırf şehir dışında okumaya gittim diye bana rest çekerseler de yaptığımdan hiç pişman olmam çünkü zaten hiç aile olamamışız demektir. Yok sayamıyorum maalesef bu yapılanlar size de yapılsa sizde yok sayamazdınız burda yazdiklarim buz dağının sadece bir noktası.Gerçekçi olursak istediğini yapamazsın. Neden biliyor musun ? Yurtlar yazın kapanır yazın nereye gideceksin ? Ben kykda kalırken bir de kira ödüyordum yazın gideceğim evim için. Çünkü yurtlar belirli dönemlerde açık. Durumunu o kadar iyi anlıyorum ki bilemezsin
Bak sana bir abla tavsiyesi vereyim. Kendine bitecek az kaldı de. Bitecek buna kendini inandır yoksay görme duyma. Okulun biter bitmez staj bahanesiyle başka bir şehirde bir hukuk bürosunda iş bul. Başka türlü ailen seni göndermez. Senin ösym şifrene bile hakim olan baba seni başka bir şehirde öğrenciyken rahat bırakmaz.
19 senedir ne yaşadığımı bilmeden bana ergen diyemezsiniz hanımefendi. Burada sadece minicik bir özet geçtim, aile kurumundan hiçbir haberi olmayan berbat iki ebeveyne sahibim, eğer daha açıkça yazmam gerekirse babanız her Allah ın günü size annenize ve kardeşlerinize o***pu gibi laflar kullansa, psikolojik aşağılanmanın dibini görseniz, iki kuruş paraya muhtaç etmeye çalışsa oturup kendinize ergen mi dersiniz?Hukuk okurken çalışırsan o okul bitmez bebeğim. Açıköğretim okuyorsan o başka hukuk okurken kitaplarla yatarsın güzelim yatmıyorsan okul uzar
Madem hukukçu olacaksın biraz mantığını çalıştır sen o evde güvendesin okulun bitene kadar o evde kal sonra hukuk mezunu olarak iş ararsın o zaman uçarsın evinden...
Neymiş küfür ediliyormuş, iş arayan kadınlara ilişki teklif eden işverenler var bu memlekette haberin var mı.
Bana çok "ergen" geldiniz, senin yaşındakilerin çoğu ailesi de problem yaşıyor. Evden mi kaçsınlar. Bu yaşlarda yapılan hataların geri dönüşü olmaz
Belli ki ailedekilerin ruh sağlığı yerinde değil belki de böyle görmüşler sevgi dolu ailelerde büyümememişler. Ama sen o evde güvendesin, derslerine çalış okulunu uzatmadan bitir.
Öyle bir şey imkansız gibi, stajyer avukatlar daha çalışacak staj yapacak büro bulamıyor ben henüz 1.sınıfım kim öyle bir şey yapar banaSana en kısa yoldan tavsiyem bulunduğun şehirde hukuk bürolarını Gez çok düşük ücrete asistanlık yapabilirim de. Hem iş öğrenirsin hem kafan dağılır. Dersinin olmadığı zamanlar kendini hukuk bürosuna atarsın hem yeni insanlarda tanırsın ufkun gelişir
Işi bulursam verirler, babamın iki lira parası cebinden çıkmasın diye yapmayacağı şey yok, para kazanıcam hiç yok derler miÇalışmana izin verecekler mi?
Bak hayatın çok zor gerçekten. Kaçıp gitme istegini anlıyorum. Ancak bir evin sorumlulugunu almak zordur. Maddi açıdan destek olmayacaklarsa başka bir şehirde hem çalışıp hem okumak seni yıpratır. Belki başarısız olursun. Okuduğun bölüm ağır. Hani işletme filan olsa neyse.Işi bulursam verirler, babamın iki lira parası cebinden çıkmasın diye yapmayacağı şey yok, para kazanıcam hiç yok derler mi
Ama ben eve çıkmak istemiyorum ki devlet yurdunda kalmak istiyorum oranın aylık ücreti de 250 -300 tl arası değişiyor şu an, ben çalışmak derkende ekim ayına okul başlayana kadar çalışmaktan bahsettim. Yazın çalışırım parayi biriktiririm kredimle beraber diğer yaza kadra idare ederim diye düşündüm, zaten zorunlu harcamalar dışında bir harcamam yok, olmaz mı?Bak hayatın çok zor gerçekten. Kaçıp gitme istegini anlıyorum. Ancak bir evin sorumlulugunu almak zordur. Maddi açıdan destek olmayacaklarsa başka bir şehirde hem çalışıp hem okumak seni yıpratır. Belki başarısız olursun. Okuduğun bölüm ağır. Hani işletme filan olsa neyse.
Atıyorum biri ile ev arkadaşı oldun. O kişi yazın memleketine gidip ev kirası vermek istemezse tüm yuk sende olacak.
Zor is. Aile desteği olmadan yapamazsın gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?