• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayım, burada her günüm ölüm gibi.

Bir şeyler açıklamak istiyorum. Yaşadıklarıma sinirlenmemi ergence görebilirsiniz bir sey diyemem fikrinize saygı duyarım ama benim yaşadıklarım hiç kolay şeyler degiller. Çok detay vermedim diye ciddiye almayıp beni vazgecirmeye calisiyorsunuz belli ki ama bir babanin sizin yüzünüze karşı senin ananı s**m demesi karşısında ne hissettigimi anlayamazsiniz. Hemde her gün şu mübarek ramazan ayında bile. Maddi gücü olmadığı icin bunlara katlanmak zorunda kalan annem var. Her gün anneme hakaret eder kadinligina bile. Bir evlat olarak bunları duymanın acısını anlayamazsiniz. Bahsettiğiniz ergenler kadar da keyfe çıkaracak kavgalarim olmadı benim lisede pybs bursu aldim 3 ayda 300 tl idi babamdan hic para almadan gecindim ben. Oyle yanlis yapmak isteseydim çoktan yapardim. Şu an erkek kardeşimin cebine bir gece icin 50 tl sıkıştırılıyor. Annem geri kafali bir insan. Her şey icin baskı yapar, evlendirmek istiyor başımı örtmemi istiyor. başı açık kadınlar şöyledir böyledir gibi laflari vardir. Annem hayati boyunca eziyet gordu babamdan kendisine bunlar o kadar olağan geliyor ki benimde çekmeme karsi hicbir sey diyemiyor. Anneme kalsa beni evlendirmisti bile. Ama ben okulumu bitirip maddi gücümü elime alıcam. Bir hata yapmak istesem zaten onlarin yaninda da düşerim merak etmeyin. Zira ailesi tarafindan bu kadar baskı goren bir insanin etrafta kolay yem olacagini biliyorum. Ama hayatımı kurtmak icin cabaliyorum anladiniz mi? Bir hayatim olsun istiyorum ben. Zannediyorsunuz ki okul bitince meslege gecince ailem beni özgür bırakır. Hayır. Paramı alıp yine besleme gibi evde yaşamama musaade ederler ancak. Yasamayana bilmeyene konusmak ne kadar kolay, benim de hayatim kolay olsun isterdim ama burda savaşmak zorundayim.

O halde bak sana denemek için tavsiye. Bu yaz bir işe gir market vs bakalım babanın yaklaşımı nasıl olacak. Çünkü senin anlatımından ben ailenin erkek evlat düşkünü olup kızına da namus bekçiliği yaptığını hissettim. Eğer ben haklı çıkarsam (*inşallah çıkmam ) markette çalışmana bile izin vermeyecek baban oku bitir avukatlık yap diyecek sana

O yüzden hukuk bürosunda iş bak diyorum sana kendi mesleğimi öğreniyorum dersin o zaman laf edemez. Çalışsın zaten ilerde bu işi yapacak der.

İnsan psikolojisi çok farklıdır. Ben sana dezavantajlarını avantaja dönüştür demek istiyorum. Okul bitene kadar tamamen evden ayrılma evdeki nimetleri kullan (bedava yeme içme barınma) o arada da hukuk bürosunda yeni insanlar tanı arkadaş edin mutlu ol. Bu daha kolay değil mi ?
Yok beeee, iş kadını çalıştırıp parasını yemeye gelince herkeslerden daha modern oluyorlar bakma sen. Üç kuruşu görünce muma döner o namus abideleri.

Niye sizi eksilemişler anlamadım. Ben şey düşündüm, bu arkadaşın babası okutmak istemese bir ÖSYM hesabının olmasına bile izin vermez. Dışarısı gerçekten çok kötü, bir delilik eder de bu haliyle evden kaçarsa o deli babasını bile arar hale gelir bu kız. Neler görüyorum çevremde.
Eksilemişler mi görmedim:))
Ben konu sahibinin diğer konusunu da okudum. Anne baba ikisi de hasta ve kızcağızı da hasta etmişler.Diğer konuda konu sahibine medikoda bir psikiyatrist bul ve okulunu bitirmeye odaklan demiştim.Ama artık durum fiziksel olarak da arkadaşımızı etkilemeye başlamış.Yazık değil mi bu kıza?? Hem ruhen hem fiziken hasta ettiler kızı.Ve daha 1. Sınıf. Hani son sınıf falan olsa sıksın dişini dicem. Toksik bir evde yaşıyor.Zaten burs alıyormuş,bi de part time iş bulursa en azından uzakta kafası rahat okur.Ama bu onun kararı olmalı ki beraberinde getirdiği zorluklara da katlanabilsin. Konu sahibi de buna dair konu açıp fikir sormuş ben de sadece sorusuna cevap verdim,o kadar.

Bir şeyler açıklamak istiyorum. Yaşadıklarıma sinirlenmemi ergence görebilirsiniz bir sey diyemem fikrinize saygı duyarım ama benim yaşadıklarım hiç kolay şeyler degiller. Çok detay vermedim diye ciddiye almayıp beni vazgecirmeye calisiyorsunuz belli ki ama bir babanin sizin yüzünüze karşı senin ananı s**m demesi karşısında ne hissettigimi anlayamazsiniz. Hemde her gün şu mübarek ramazan ayında bile. Maddi gücü olmadığı icin bunlara katlanmak zorunda kalan annem var. Her gün anneme hakaret eder kadinligina bile. Bir evlat olarak bunları duymanın acısını anlayamazsiniz. Bahsettiğiniz ergenler kadar da keyfe çıkaracak kavgalarim olmadı benim lisede pybs bursu aldim 3 ayda 300 tl idi babamdan hic para almadan gecindim ben. Oyle yanlis yapmak isteseydim çoktan yapardim. Şu an erkek kardeşimin cebine bir gece icin 50 tl sıkıştırılıyor. Annem geri kafali bir insan. Her şey icin baskı yapar, evlendirmek istiyor başımı örtmemi istiyor. başı açık kadınlar şöyledir böyledir gibi laflari vardir. Annem hayati boyunca eziyet gordu babamdan kendisine bunlar o kadar olağan geliyor ki benimde çekmeme karsi hicbir sey diyemiyor. Anneme kalsa beni evlendirmisti bile. Ama ben okulumu bitirip maddi gücümü elime alıcam. Bir hata yapmak istesem zaten onlarin yaninda da düşerim merak etmeyin. Zira ailesi tarafindan bu kadar baskı goren bir insanin etrafta kolay yem olacagini biliyorum. Ama hayatımı kurtmak icin cabaliyorum anladiniz mi? Bir hayatim olsun istiyorum ben. Zannediyorsunuz ki okul bitince meslege gecince ailem beni özgür bırakır. Hayır. Paramı alıp yine besleme gibi evde yaşamama musaade ederler ancak. Yasamayana bilmeyene konusmak ne kadar kolay, benim de hayatim kolay olsun isterdim ama burda savaşmak zorundayim.
Senin yaşadıklarını yaşayan bu forumda o kadar çok kadın var ki. Hatta fazlasını da yaşayan var. Şu en kötüsü ben yaşıyorum modundan çıkın.

Birşeyleri söylemek herkes için kolay. Burda yapmak istediğin birşey için kimse sana engel olamaz. Ama bu kadar insan sana birşey anlatmaya çalışıyorsa onların da bir tecrübesi var. Benim bildiğim doğru en kötüsü benim başımda demek hayatını sadece zorlaştırır.

Şimdi yapmak istediğini yap... Sonuçlarını da bizimle paylaş. O zaman belki sana ne demek istediklerini anlarsın.
İyi forumlar

Konu sahibinin diğer konusunu da okuyun öyle yorum yapın arkadaşlar.Ergenlik yaptığı falan yok.Aksine o evdeki tek olgun kişi.
Konu kişinin olgun olması değil. Şartlarının olgun olmaması. Allah korusun başka bir şehre gitse babası ona neler yapabilir ? Bunları da düşünelim. En iyisi hadi okuldan alsın ama namus adı altında kızını öldüren baba dolu. Öyle lafla çık git demekle olmuyor maalesef. En azından okula göndermişler bir umudu var. Ne zeki kızlarımız var okula bile gidemeyen .

Konu kişinin olgun olması değil. Şartlarının olgun olmaması. Allah korusun başka bir şehre gitse babası ona neler yapabilir ? Bunları da düşünelim. En iyisi hadi okuldan alsın ama namus adı altında kızını öldüren baba dolu. Öyle lafla çık git demekle olmuyor maalesef. En azından okula göndermişler bir umudu var. Ne zeki kızlarımız var okula bile gidemeyen .

Bu kız evden kaçıp gitmeyecek herhalde.Okullar arası geçiş yapacak.Zaten yazın da eve gelip 3 ay evde kalcam yazmış yorumunda. Yani babası öldürür die bi korkusu yok.Sadece gidersem maddi yardımı keser geri geleyim diye diyor.Maddi sorun yaşamamak adına da fikir soruyor.Çok mu abes?? Zaten öğrenci kredisi varmış, part time da çalışabilir. Öğrencilerin çoğu bu şekilde okuyor zaten.Çok ekstrem bi durumdan bahsetmiyoruz burda.

19 senedir ne yaşadığımı bilmeden bana ergen diyemezsiniz hanımefendi. Burada sadece minicik bir özet geçtim, aile kurumundan hiçbir haberi olmayan berbat iki ebeveyne sahibim, eğer daha açıkça yazmam gerekirse babanız her Allah ın günü size annenize ve kardeşlerinize o***pu gibi laflar kullansa, psikolojik aşağılanmanın dibini görseniz, iki kuruş paraya muhtaç etmeye çalışsa oturup kendinize ergen mi dersiniz?

Bu söylediğin bana artık o kadar sıradan geliyor ki:)) yaşadığımız toplumun sosyolojisi tv dizilerinde gösterildiği gibi değil. Birbirinizin boğazına bıçak dayıyor musunuz kavga ederken, yemek yerken zehirli olabilir mi diye korkuyor musun, erkek kardeşin annene... neyse.

Benim anladığım ailendekiler birbirini sevdiği için bir arada olan insanlar değil, normalde birbiri ile anlaşabilecek birbirine saygı duyan insanlar da değiller. Düzelmeyecek bu durum. Senin ağlamanla, onların ahh tüh demesiyle düzelecek bir durum değil. belli ki sığınacak yer olarak orayı bulmuşlar, başka bir yere gidemiyorlar. Sen de kal orada okulunu bitir yapabiliyorsan diyorum.

Ben hayatını mahvetmeni istemiyorum. Sonra ailene dönüp "keşke biz de normal olsaydık da ben böyle olmasaydım" diyeceksin ama kayan senin hayatın olacak. Onlar yine aynı devam edecek. (Bu cümleyi iyi belle, aynen bunu diyeceksin)

Evet o ortamda yaşayan sensin katlandığın şeyler hiç kolay değil ama inan dışarıda kimse seni kucaklamak için beklemiyor.

Kendi yaşadığın şehirde iş bulmaya çalış bakalım fotokopiciymiş, garsonmuş.. Sanıyor musun bu adamlar giriyor oraya yıllarca çalışıyor, hayır tabiki. Stajer avukatlar bile bir yer bulamıyor tecrübe kazanayım yeterli dedikleri halde bir yer bulamıyor. Ya hu üniversite mezunu öğretmenler polis oluyor bu memlekette yeter ki bi işim olsun diye.

Lütfen hayal kurma bu konuda, okulunu bitirmeyi düşün. Ama yine tabi Senin hayatın, senin kararın.

Eksilemişler mi görmedim:))
Ben konu sahibinin diğer konusunu da okudum. Anne baba ikisi de hasta ve kızcağızı da hasta etmişler.Diğer konuda konu sahibine medikoda bir psikiyatrist bul ve okulunu bitirmeye odaklan demiştim.Ama artık durum fiziksel olarak da arkadaşımızı etkilemeye başlamış.Yazık değil mi bu kıza?? Hem ruhen hem fiziken hasta ettiler kızı.Ve daha 1. Sınıf. Hani son sınıf falan olsa sıksın dişini dicem. Toksik bir evde yaşıyor.Zaten burs alıyormuş,bi de part time iş bulursa en azından uzakta kafası rahat okur.Ama bu onun kararı olmalı ki beraberinde getirdiği zorluklara da katlanabilsin. Konu sahibi de buna dair konu açıp fikir sormuş ben de sadece sorusuna cevap verdim,o kadar.
Ben başkasının cevabını alıntılamıştım burda. Doğruları konuşmuştu ama üslup kötü olduğu için beğenmemişler galiba.

Bu kız evden kaçıp gitmeyecek herhalde.Okullar arası geçiş yapacak.Zaten yazın da eve gelip 3 ay evde kalcam yazmış yorumunda. Yani babası öldürür die bi korkusu yok.Sadece gidersem maddi yardımı keser geri geleyim diye diyor.Maddi sorun yaşamamak adına da fikir soruyor.Çok mu abes?? Zaten öğrenci kredisi varmış, part time da çalışabilir. Öğrencilerin çoğu bu şekilde okuyor zaten.Çok ekstrem bi durumdan bahsetmiyoruz burda.
Annesi başı açık kadına namuzssuz gözüyle bakan babası kızının okul tercihini sadece kendi memeleketlerine yapan, yazın işe girse eve gitme çıkma saatlerini sorun eden oğlunu kral görüp kızını hiçe sayan bir adam. (Bunlar konu sahibinin belirttikleri )
Sizce sadece para yardımını mı keser başka şehre gidince. O kadar ılımlı olsa zaten baştan gönderirdi kızını.

Ama bunların hepsi ihtimal konu sahibi kendi karar verip bir risk alacak. Umalım da sonucu güzel olsun. Kimse onun kötülüğünü istemiyor burda

Arkadaşım, Ankara Hukuk'a geçiş yapabileceksen bana özelden yaz. Sana birkaç imkandan bahsedeyim.

Bu arada yapılan yorumlar da üzdü beni. Ya sizin evden daha kötü evler var minvali şeyler yazılmış. Benim evim bana en kötüsü gibi geliyor, ben kaldıramıyorum belki? Belki siz mücadele edersiniz, ben edemem?

Stajyer avukatlar nerede iş bulamıyorlarmış ayrıca, Ankara'da tüm arkadaşlarım iki üç büro değiştirecek kadar iş buldular. Evet alınan ücret yetersiz, 600-1200 arasında üstad avukatın insafına bağlı, ama onu da arkadaş zamanı gelince düşünür. Şimdi öğrenci zaten.

Ailenin tepkisini ölçmeye çalış, babanın özellikle. Bela olmayacak gibiyse devam et maksimum üç yıl daha zorluk çekersin, burada ima edildiği gibi de kötü ellere düşmezsin sen kendini bilirsen.

Burada hiç kimseye kırıcı kötü bir cümle kullanmadım, ben kavga etmekten de kalp kırmaktan da hiç hoşlanmam. Elbette burada herkes benden büyük, tecrübe kazanmak da yaşla oluyor. Ama ne yaşadığımı bilmeden birinin bana gelip sen ergensin demesi zoruma gidiyor. Yazık ki herkes eşit şartlarda büyümüyor. Ailesinden "insan" muamelesi görmüş kişiler gelip beni eleştirmesin lütfen rica ediyorum. Burada evli bir kadın kocam beni dövüyor her gün bana hakaret ediyor küfür ediyor insan yerine koyulmuyorum deseydi herkes boşan derdi. Bunu bana yapanlar annem babam olunca, "sen o evde güvendesin" "ergen" gibi şeyler söyleniyor. Hayatın hiç adil olmaması çok zoruma gidiyor.

Seni üzdüğüm için gerçekten çok üzgünüm. Özür dilerim. Ben mantığıyla karar veren bir insanım, sen gerçekten hassas kalpli birisin. bana öyle göründü yazdıkların,düşündüğüm neyse onu söyledim. Herkesi çok mutlu görüyorsun ya bunu yapma.

İlk sayfaya yorum yazınca böyle oluyor demek ki, gerçekten seni üzdüğüm için çok üzgünüm.

Arkadaşım, Ankara Hukuk'a geçiş yapabileceksen bana özelden yaz. Sana birkaç imkandan bahsedeyim.

Bu arada yapılan yorumlar da üzdü beni. Ya sizin evden daha kötü evler var minvali şeyler yazılmış. Benim evim bana en kötüsü gibi geliyor, ben kaldıramıyorum belki? Belki siz mücadele edersiniz, ben edemem?

Stajyer avukatlar nerede iş bulamıyorlarmış ayrıca, Ankara'da tüm arkadaşlarım iki üç büro değiştirecek kadar iş buldular. Evet alınan ücret yetersiz, 600-1200 arasında üstad avukatın insafına bağlı, ama onu da arkadaş zamanı gelince düşünür. Şimdi öğrenci zaten.

Ailenin tepkisini ölçmeye çalış, babanın özellikle. Bela olmayacak gibiyse devam et maksimum üç yıl daha zorluk çekersin, burada ima edildiği gibi de kötü ellere düşmezsin sen kendini bilirsen.
Ankara hukuk'a geçiş yapamıyorum maalesef, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kendim için en hayırlısı neyse onu yapmaya çalışacağım.

Senin yaşadıklarını yaşayan bu forumda o kadar çok kadın var ki. Hatta fazlasını da yaşayan var. Şu en kötüsü ben yaşıyorum modundan çıkın.

Birşeyleri söylemek herkes için kolay. Burda yapmak istediğin birşey için kimse sana engel olamaz. Ama bu kadar insan sana birşey anlatmaya çalışıyorsa onların da bir tecrübesi var. Benim bildiğim doğru en kötüsü benim başımda demek hayatını sadece zorlaştırır.

Şimdi yapmak istediğini yap... Sonuçlarını da bizimle paylaş. O zaman belki sana ne demek istediklerini anlarsın.
İyi forumlar
Son paragrafinizda resmen ileride zor duruma düşeyim istemişsiniz, baaaak benim dediğim çıktı egosunu yaşamak için. Ne diyebilirim ki, kötü kalbiniz sizinle kalsın. Hayatımı hiçbir kötü yola sapmadan şerefli bir şekilde yaşamak için çabalayacağım. En kötüsünü ben yaşıyorum moduna hiçbir zaman girmedim çünkü kimsenin ne yaşadığını bilmem ve bu konuda ego kasıp laflar dizmem. Yine de yorumlarınız için teşekkür ederim. Iyi forumlar.

Son paragrafinizda resmen ileride zor duruma düşeyim istemişsiniz, baaaak benim dediğim çıktı egosunu yaşamak için. Ne diyebilirim ki, kötü kalbiniz sizinle kalsın. Hayatımı hiçbir kötü yola sapmadan şerefli bir şekilde yaşamak için çabalayacağım. En kötüsünü ben yaşıyorum moduna hiçbir zaman girmedim çünkü kimsenin ne yaşadığını bilmem ve bu konuda ego kasıp laflar dizmem. Yine de yorumlarınız için teşekkür ederim. Iyi forumlar.
Yok artık ya yazdığından bunu mu anladın pess.. diyecek sözüm yok. Sabahtan beri senin iyiliğin için birşeyler yazıyoruz herkesin doğrusu farklı ama daha evinden hiç çıkmamış hayatı tanımaysn bir kıza yol göstermek istedik hepimiz. İşine geleninin yorumu iyi işine gelmeyenin ki kötü..

Hiç bir yorumumda sokağa düşersin , namuzssuz olursun demedim aklıma bile gelmedi bu . Sana hayatın zor olduğunu gördüğün gibi olmadığını söylemek istedim.

Sana burda git çalış diyenlerin çoğu ömründe markette çalışmış mı bir sor bakalım. Herşey çok kolay sanıyorsunuz. Hadi o zaman akıl sorma kimseye madem işine gelmiyor. Çık babanın karşısına onunla konuş...
. Senin şerefinden bana ne şerefsizliğinden bana ne...

Genç arkadaşımız bi çıkar yol bulmaya çalışıyor ve buradan yardım istemiş. Neden sanki evden kaçıp okulu bırakmak istiyormuş gibi yorumlar var anlayamadım.
hassas_kalpliyim hassas_kalpliyim sana yardımcı olmayı çok isterdim ama elimden bişey gelmiyor. Yaşadıkların çok ağır Allah yardımcın olsun inşAllah istediğin mesleğe kavuşup hayallerini gerçekleştirirsin.

Merhaba. Zincir mağazalardab birinde yöneticiyim. Senin gibi ailesinden para gelmeyip geçinen çok insan var. Haftada 2 gün çalışıyorlar ve 600 700 tl maaş e bide kyk kredisi ile geçiniyorlar. Sende yapabilirsin. Bahsettiğim şehir istanbul. Hangi şehre gitmeyi düşünüyorsun ?

Yok artık ya yazdığından bunu mu anladın pess.. diyecek sözüm yok. Sabahtan beri senin iyiliğin için birşeyler yazıyoruz herkesin doğrusu farklı ama daha evinden hiç çıkmamış hayatı tanımaysn bir kıza yol göstermek istedik hepimiz. İşine geleninin yorumu iyi işine gelmeyenin ki kötü..

Hiç bir yorumumda sokağa düşersin , namuzssuz olursun demedim aklıma bile gelmedi bu . Sana hayatın zor olduğunu gördüğün gibi olmadığını söylemek istedim.

Sana burda git çalış diyenlerin çoğu ömründe markette çalışmış mı bir sor bakalım. Herşey çok kolay sanıyorsunuz. Hadi o zaman akıl sorma kimseye madem işine gelmiyor. Çık babanın karşısına onunla konuş...
. Senin şerefinden bana ne şerefsizliğinden bana ne...
Üslubunuz o kadar kötü ki dilimi ısırdım. Ben hiçbir yazımda siz bana sokağa düşersin tarzında bir şey dediniz demedim, neden böyle bir şey varmış gibi celallendiniz anlam veremedim. Kendi idealimden bahsettim. Evet çalışmak kolay bir sey olmayabilir ama maddi bağımsızlık için kimseye muhtaç olmamak için çalışmalıyız.
Akıl sorup fikir almak istiyorum hanimefendi, kullandığınız kelimeler çok çirkin, hadi bakiyim tarzında yazdığınız şeyler çok yanlış, rica ederim konuma yazmayın.

Back