- 20 Eylül 2009
- 577
- 1.086
-
- Konu Sahibi sadecebirumuttu
Eşimin ailesinden gelen olmaz malesef hatta çocukları istediler ama ben vermek istemedim suan onlarda yanımda olmasa evde kesin kafayı yerimYanlış anlamayın ama ailenizden kimse yok mu sizinle beraber kalsın? Sizin durumunuz zor evde iki küçük çocuk var. Bu çocukların ikisinin bakımı zor sonuçta.
Sizin aileniz ya da eşinizin ailesinden biri gelip sizle kalamaz mı?
Enişteyi hiç ilgilendirmez sizin ne alacağınız ablayı da kocası doldurmuş belli ki sonuna kadar haklısınız değnekle yürümekle arabayla rahat etmek bir değil ki para sizin olduktan sonra kim karışır siz onların parasını istemiyorsunuz sonuçta kendi paranızı istiyorsunuz hiç üzülmeyin bu konuda vicdan azabı çekmeyin ama bana soracak olursanız ablanızla bir kere daha konuşmayı deneyin abla Küçük çocuğum var akülü araba bana şart değnekle manuelle olacak gibi değil yoksa ben de seni sıkıştırmak istemezdim ama kendim şu an çok sıkışığım gibi derdinizi anlatın içinize atmayinHaklısınız inşallah çok teşekkür ederm öncelik. Ben belki yine bir müddet istemezdim ama sonrasında benim paramı ödemeyip modeli yükselip onların borcunu ödeyince sinir oldum benim arabamın bari taksini versin diye. Hani herkesin borcu borç ama benimki değil mi diye düşündümbide eniştem şey dedi deynekle yürümeye başladın zaten akülü arabaya ne gerek var ki şuan dedi. Ama benim bebeğim henüz küçük dışarıda kucağıma alıp gezdirmek için almıştım. Normal tekerlekli sandalyemde var ama ellerimle sürüyorum ozamana bebegımı tasıyamam ki bebeğim yürüyor ama aklı ermıyor henüz. manuel sandalye de kendime guvenemedim bu yüzden
Çok teşekkür ediyorum güzel dualarınıza kattığınız içinCanım benim çok geçmiş olsun. Ablan çok büyük ayıp etmiş. Sen de bundan sonra daha temkinli davranırsın. Et tırnaktan ayrılmaz. Kimsem yok diye düşünme lütfen.
Eski konunu okumuştum ve bir kadın olarak gurur duydum seninle. Sen çok güçlü bir kadınsın. Unutma bu günlerde geçecek. Bu bir süreç ve sen şu anda en zor olanı atlattın say. Bunların da üstesinden gelirsin emin ol.
Dualarım seninle
Çok teşekkür ederimEnişteyi hiç ilgilendirmez sizin ne alacağınız ablayı da kocası doldurmuş belli ki sonuna kadar haklısınız değnekle yürümekle arabayla rahat etmek bir değil ki para sizin olduktan sonra kim karışır siz onların parasını istemiyorsunuz sonuçta kendi paranızı istiyorsunuz hiç üzülmeyin bu konuda vicdan azabı çekmeyin ama bana soracak olursanız ablanızla bir kere daha konuşmayı deneyin abla Küçük çocuğum var akülü araba bana şart değnekle manuelle olacak gibi değil yoksa ben de seni sıkıştırmak istemezdim ama kendim şu an çok sıkışığım gibi derdinizi anlatın içinize atmayin
Eşimin ailesinden gelen olmaz malesef hatta çocukları istediler ama ben vermek istemedim suan onlarda yanımda olmasa evde kesin kafayı yerimannem gelip gidiyor yemek yapıyor temizlik yapıyor elinden geldıgınce o konularda yardımcım. benimle temelli kalma durumu suan için yok malesef. Bende çocuklarla onlara gidip rahat edemem çocuklarım adına malesef.
Çok teşekkür ederimarabayı aldım şükür olsun benim engelli maaşım var şükür ki onunla ödeyecegım yine taksit. Babama şey demiş ödemeyecegım demedim ödeyecegım ama borcum varken istemesine kızdım gibicesinden laf etmiş.
Babamda bana dedi ki durumu olsa öder.
Benimde üzüldüğüm sizin dediğiniz gibi ben kendi paramı istedim. Ondan borç istemedim ki. Eniştemin babasından aldıkları parayı ödüyor hemen aynı ay başlamışlar ödemeye ama benimkine 1 sene oldu oyuzden istemiştim
Bunca sorununuz varken bir de haklı olduğunuz konuda vicdan azabı çekmeyin anlıyorum yaşadığınızı haksızlığa uğradınız ama Allah sizin yanınızda olacaktır dualarım seninle umarım artık hayatında her şey yoluna girer ablanın da kısa zamanda pişman olacağını düşünüyorum kimsenin yaptığı da yanına kalmaz zatenÇok teşekkür ederimarabayı aldım şükür olsun benim engelli maaşım var şükür ki onunla ödeyecegım yine taksit. Babama şey demiş ödemeyecegım demedim ödeyecegım ama borcum varken istemesine kızdım gibicesinden laf etmiş.
Benimde üzüldüğüm sizin dediğiniz gibi ben kendi paramı istedim. Ondan borç istemedim ki. Eniştemin babasından aldıkları parayı ödüyor hemen aynı ay başlamışlar ödemeye ama benimkine 1 sene oldu oyuzden istemiştim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ablanız çok terbiyesiz bir insanmış eniştenizin babası borçları varken neden istiyor parasını o zaman. Birde altın çok yükseldi ne demek altın alırken altının yükseldiğinden haberi yok muydu. Paranızı bırakmayın madem sizinle konuşmuyor ne yüzle sizin paranızı tutuyor yanında, prim vermeyin babanızla annenizle tekrar konuşun gerekirse, ben ona güvendim paramı bir yıl içinde verecekti bu şekilde dolandırıcı gibi davrandı dava edip herkese anlatacağım şeklinde tehdit edin gerekirse bizzat ablanıza söyleyin ödemeye niyeti yok altında her gün yükseliyor ne hakkı var siz zaten mağdurdan daha mağdur etmeye vicdansız.Çok teşekkür ederimarabayı aldım şükür olsun benim engelli maaşım var şükür ki onunla ödeyecegım yine taksit. Babama şey demiş ödemeyecegım demedim ödeyecegım ama borcum varken istemesine kızdım gibicesinden laf etmiş.
Çok teşekkür ederim Begül hanım. Bunu ablama mı desem acaba diye düşündüm açıkçası ama henüz güzellikle demişken benim arabamın taksitini yatır dediğim halde kötü oldum. Babam konuşmuş ödeyeceğim ödemeyeceğim demedim demiş.İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Babanıza durumu anlatın, bu para sizin ve çocuklarınızın hakkı. Babanız hem ablayla hem enişteyle konuşsun.
Sizin yerinizde başkası olsa eniştenin anne babasını arar, "oğlunuz engelli bir annenin çocuklarının parasını yiyor" gibi şeyler derdi. Siz çok iyi niyetli davranıyorsunuz ama böyle olmaz.
Çok teşekkür ederim Begül hanım. Bunu ablama mı desem acaba diye düşündüm açıkçası ama henüz güzellikle demişken benim arabamın taksitini yatır dediğim halde kötü oldum. Babam konuşmuş ödeyeceğim ödemeyeceğim demedim demiş.
Ama neden bana küstü ben bunu anlamadım inanınçok zoruma gitti. Hepsini ver demedim ki. 1 senedir de istememiştim ama tekrardan eniştemin babasından para alıp onu hemen ödemeye başladıkları için sinir olduğum için istedim suçlu ben oldum ama kötü birşeyde demedim isterken abla durumumu biliyorsun ne zamandır akülü araba almak istiyorum taksitle aldım taksitlerini öde dedim onunda eniştemin babasına borcu varken benim istememi beklemiyormuş bide öyle demiş babama.
Borç dediği de eniştemin babasından aldığı borç. Ama onun borçu yeni ve hemen ödemeye başlamışlar. Benim ki 1 sene olduÖncelikle çok geçmiş olsun. Ablanız çok terbiyesiz bir insanmış eniştenizin babası borçları varken neden istiyor parasını o zaman. Birde altın çok yükseldi ne demek altın alırken altının yükseldiğinden haberi yok muydu. Paranızı bırakmayın madem sizinle konuşmuyor ne yüzle sizin paranızı tutuyor yanında, prim vermeyin babanızla annenizle tekrar konuşun gerekirse, ben ona güvendim paramı bir yıl içinde verecekti bu şekilde dolandırıcı gibi davrandı dava edip herkese anlatacağım şeklinde tehdit edin gerekirse bizzat ablanıza söyleyin ödemeye niyeti yok altında her gün yükseliyor ne hakkı var siz zaten mağdurdan daha mağdur etmeye vicdansız.
Çok teşekkür ederim bende ona çok üzüldüm neden beni suçladılar küstüler anlamadımAblanızın yaptığı terbiyesizlik. Siz böyle engelli halde çocuklarla yalnız yaşıyorsunuz. 100 bin liralık altın az para değil. Kimse kusura bakmasın. O para da sizin de çocukların da hakkı var. Belki araba alırdınız belki eve bakıcı/yardımcı gelirdi. Ne hakla sizin ve çocuklarınızın hakkını yiyorlar, bunlar resmen sizin imkanlarınızı elinizden almışlar.
Çok ayıp çok saygısızca bir şey bu. Kabul edilir değil. Birde sizi suçlamışlar yüzsüzce. Siz öyle hakkını arayan çirkef biri olsanız hemen öderdi parasını.
Yani gerekirse bu enişteyle ablanın fotoğraflarını alın twitterda paylaşın, benim engelli halimle paramı aldılar geri vermiyorlar diye rezil edin tüm çevrelerine. O ahlaksız enişteye de yazıklar olsun.
Çok teşekkür ediyorum güzel dualarınıza kattığınız içinBunca sorununuz varken bir de haklı olduğunuz konuda vicdan azabı çekmeyin anlıyorum yaşadığınızı haksızlığa uğradınız ama Allah sizin yanınızda olacaktır dualarım seninle umarım artık hayatında her şey yoluna girer ablanın da kısa zamanda pişman olacağını düşünüyorum kimsenin yaptığı da yanına kalmaz zaten
Çok teşekkür ederim bende ona çok üzüldüm neden beni suçladılar küstüler anlamadıminanın kendi paramı isterken bile utana sıkıla istedim evet geçen sene 100 bindi şimdi arttığı için daha fazla oldu yükseldiya ona kızıyor ablam. Evet dediğiniz gibi en azından bi güvence olurdu pısman oldum verdıgıme ama öyle birşey ki ablamdan başka kimsem yoktu böylesine destek olan. Ablamdan da öte görmüştüm onu. Benim yanlışım oldu malesef vermeseydim diyorum ama isteyince bide 1 sene de ödeyeceğim diyince güvendim. Aslında yaşadığım kazadan ve boşanmadan sonra psıkolıjık olarak ablama istemsiz bağlandım elimde olmadan bi can yoldaşı dediğim o vardı
Siz yanlış bir şey yapmamışsınız yanlış yapan onlar. İyilik yap kötülük bul dedikleri bu işte. Bence ablanıza mesaj olarak yazın açıkça altının artması sizin değil onun sorunu bunu ona söyleyin siz ona borç olarak vermeseydiniz de aynı miktarda altınınız yükselmiş olarak duracaktı. Bir an önce borcunu ödemeni bekliyorum, bana olan borcunu ödemeden yeni borç alıp onu ödemeye başladığın için sen kendini sorgula iyiliğe böylemi karşılık veriyorsunuz ailece demek lazım. Böyle miktar bir borç unutulacak bir borç değil hiç kusura bakmasın, birde küsüyor üstüne bu hangi boyut yüzsüzlük.Borç dediği de eniştemin babasından aldığı borç. Ama onun borçu yeni ve hemen ödemeye başlamışlar. Benim ki 1 sene oldubende buyuzden istedim benimkini ödemeden neden baska bir borç alıyorlar ki diye
Haklısınız o çok zoruma gitti zaten daha önce de altın yükseliyor falan demişti nasıl ödeyeceğim bilemiyorum demişti. Bende ozamanlar gerçekten durumu yok galiba diye seslenmemiştim. Ama arabayı yükseltmek için kocasının babasından da para alıp hemende onu ödemeye başladıkları zaman sinir oldum. Acaba yanlış mı yaptım dıyordum ama halen istemesem de benim parayı unuttumudur nedir yada ödeyecekmiş ama kim bilir ne zamanhemde hepsini ver bile demedim. Benim ödeyeceğim taksiti sen öde dedim. Oda 1500 tl bide küstü çok zoruma gitti beni hiç aramıyor bile o günden sonra bende aramayacağım
Sanırım 10-15 bin istesem beni kardeslıkten reddeder100 bin liralık altın şuan 200 bin oldu. Öyle keyfi araba yükselten biri için 200 bin ödenebilir bir para. Aylık taksitle bile ödeyebilirler. İlk başta 10-15 bin öder, parça parça iyi kötü ödenir. Ama ne gerek var sizi zor duruma düşürmesine? Kardeşsiniz. Ömür boyu yüz yüze bakacaksınız.
Artık hiç konuşmuyor musunuz abla ile? Babanızla konuşun önümüzdeki iki ay içinde 25 bini ödesinler avans hesaplardan para çekip. Bence biraz babanızı ve eniştenin ailesiyle görüşün. Vicdanları varsa yardımcı olurlar.
Sanırım 10-15 bin istesem beni kardeslıkten reddederben 1.500 tl istedim diye küstü beni istediğim günden beri aramadı hiç normalde hergun mutlaka arardı konuşurduk bende aramadım yaptığı şey zoruma gittiği için babama söyledim ama durumu. Oda durumu olsa öder dedi bana. Bide açıkçası verdiğim için bana kızdı sanırım babam vermeseydin gibicesinden ama isteyince birsey de diyemedim ki. Öder sandım okadar iyiydi ki aramız kardeşten öteydik ama meğer sadece benim için öyleymiş demek sanırım tek suçum bulunduğum durumun içine düşünce o boşlukta ablama fazla bağlanmam oldu oyuzden birşey diyemedim verdim
Hakkınızı helal edin sizde lütfen derdime ortak oldunuzAllah gönlünüze göre versin çok sağolun inşallah binlerce teşekkürler
Noktasına kadar katılıyorum size. Dediğiniz gibi yaptığım iyiliğin karşılığı gördüğüm nankörlük resmenSiz yanlış bir şey yapmamışsınız yanlış yapan onlar. İyilik yap kötülük bul dedikleri bu işte. Bence ablanıza mesaj olarak yazın açıkça altının artması sizin değil onun sorunu bunu ona söyleyin siz ona borç olarak vermeseydiniz de aynı miktarda altınınız yükselmiş olarak duracaktı. Bir an önce borcunu ödemeni bekliyorum, bana olan borcunu ödemeden yeni borç alıp onu ödemeye başladığın için sen kendini sorgula iyiliğe böylemi karşılık veriyorsunuz ailece demek lazım. Böyle miktar bir borç unutulacak bir borç değil hiç kusura bakmasın, birde küsüyor üstüne bu hangi boyut yüzsüzlük.
Evet haklısınız bende ablamdır kanımdır canımdır dedim güvendim. İnşallah verir. Küserse küssün dedim kendi kendime bide ama yaptığı şey zoruma çok gitti. Para yüzünden bana sırt döndüHelal olsun tabiki. Yani hem size hem çocuklara çok üzüldüm. Siz bu kazayı geçirmeseniz bile 100 bin 200 bin gerçekten az para değil. Çocuklar küçük. Keyfi bile böyle çocuklara oyuncak, tablet alırdınız rahatça.
Ablanız çok gaddar birisi. İnsan böyle durumda elbette en yakınından destek bekler sizinki köstek olmuş. Ablanıza güvenip para vermeniz normal geldi bana, kardeş sonuçta. Siz çirkeflik yapmazsanız bu parayı hiç alamasınız.enişte de yüzsüz o da parayı ödemez.