Çıkmazdayım artık:( evlatlarım için yardım fikir istiyorum lütfen

Yaziklar olsun ablaniza. Altinin bu kadar yukselmesi sizin probleminiz degil, altin borcu almadan dusunecekti. Ama bence alirken de zaten babam verdi kardesime parayi diye geri odemeyi hic dusunmedigine eminim.

Kardesinin akulu arabaya ihtiyaci varken araba modeli yukselten ablanin vicdani yoktur. Size tavsiyem lutfen araba ihtiyacinizi ertelemeyin, Muge Anli'dan rica edin, gonderirler. Ablaniza da borc verdiginize dair bir dekont vs varsa yasal islem baslatin. Olmaz olsun boyle abla zaten. Bari paranizi kurtarin.
Çok teşekkür ediyorum. Engelli maaşım var inşallah onunla ödeyecegım aldım hani arabayı sadece taksıtını bari ödesin. ödemeye niyeti yok diye düşünmüştüm ama beklemiyordu sanırım paramı istemek :KK43: malesef bize geldiğinde altınları elden vermiştim :KK43: bende sildim ablamı bu bile zoruma gidiyor biliyormusunuz :KK43: para için değermiydi :KK43: ablam kıymetli para batsın demiştim zamanında kendi kendime ama beni kullandığını fark ettim geç olsada :KK43: sanırım kimsem yok ya tek dayanağım ablam olduğu için kendim gibi gördüm :KK43:

Ablanız ve eşi çok terbiyesiz, kötü kalpli insanlar. Elinizde kanıt varsa gidin dava edin, alın hakkınızı. Anne babanız ablanızın bu yaptığı hırsızlığa ne diyorlar? Bu hem sizin hem çocuklarınızın hakkını çalmak.
Elden vermiştim bize geldiği zaman hiç aklımın ucundan dahi geçmezdi benimle küseceği :KK43: babamla konuşmuşlar şey demiş ödeyecegım ama hepsını veremem ben ona ödemeyeceğim demedim ama borcum varken benden parasını istedi ben ona güvenmiştim demiş. Hayır ben toplu istemedim ki hepsini Verde demedim 1 senedir ama bana ödeme yapmadı. Altun yükseldi falan demişti eskiden de şimdide dedi :KK43: iyi ama ben verirken altın olarak verdim dursaydı şimdiye yine ben harcamazdım ki çocuklarım için saklayacaktım :KK43:

Insan borcu varken ödemeden nasil model yükseltme işine yeni borç ile girer aklım almıyor.
Bunlar gibiler cok yasayacak cok.
Bizim gibi saflar da erkenden ölüp gidecek kahirdan.

Elden gelene el iste diyorsun da kardeşin yaptığı daha çok zoruna gider insanın.
Cok üzüldüm.
Umarim tez vakitte hatasını anlar da alır gönlünüzü.
Bazı dertlerin dermanı aynı kişide oluyor ne yazık ki..
Çok haklısınız düşüncelerime tercüman oldunuz. Bende onu anlamlandıramadım :KK43: herkesin borcu borç benim ki değil mı :KK43: evet parayı da gectım suan para yüzünden beni sildi:KK43: degermiydi :KK43: hak etmedim diye düşünüyorum :KK43: ben onu can bildim yoldaş bildim ondan başka dertlestıgım kimsem de yoktu :KK43: ama o bana küstü :KK43:

Çok geçmiş olsun. Ablanız hakkında şikayetçi olsanız? Bir avukata danışın derim nasıl kanıtlarsınız nasıl dava edebilirsiniz diye. En olmadı TV programlarına çıkın rezil olsun 🤦🏻‍♀️ ablanızı Allah ıslah etsin 🤲

En büyük hatayı yapmışsınız. Heleki altın yapmışsınız
Altınları bozamam diyebilirdiniz.

Yahu bu insanlar birinde para olduğunu görsün 2 gün sonra borç istiyor .
Heleki aile içinde borç veriyorsan
Ya paranı
Ya aileni unutacaksın derler. Tamam her aile için geçerli değil
Ama nankör insanlığın belirli yüzdesi böyle.
Rezil ablanız hiç utanmadı mi insanın yüzü kızarır?

Altın artık böyle dibe vuracak hali yok.ne sanıyor acaba ?
Bir de zamanında altın alıp
Altın uçtu nasıl ödeyelim diyen mallar var .Ulan alirken alıyorsun da verirken niye sorun çıkarıyorsun? Altın bu yerinde sayacak hali yok. Bozdurmasaydim zaten o kadar param olacaktı.

Kardeş kardeşi bıçaklamis geri dönmüş sarılmış demişler . Eminim yakında pişman olacaktır zaten vicdanen de rahat değildir bence aileniz konuşsa ablayla ve kocasıyla
Ne güzel söylemişsiniz bende o potansiyel halen var canım kanım derim yine başına bişey gelse ama ablam çok büyük bir hayal kırıklıgı yaşattı bana:KK43: şuan ödememesini de geçtim ama resmen küstü:KK43: babamlara demiş ödeyecegım ödemeyeceğim demiyorum ama borcum varken istedi falan demiş :KK43: küstü :KK43: ben mi suçluyum anlamadım ama ben hepsini de istemedim ki :KK43:

Arkadaşlar tekrardan merhaba. Daha öncede konu açmıştım güzel dualarda yorumlarda bulunmuştunuz iyi gelmiştiniz. Benim yine sıkıntılarım var. Neredeyse 1 aydır iyice çıkmazda hissediyorum kendimi çok kötüyüm :KK43:
Bilmeyen arkadaşlar için öncelik eski durumu kısaca özetleyeyim. Ikıncı doğumumdan sonrasında gecırdıgım trafık kazası yüzünden engelli kalmıştım. Sonrasında bu durumda eşimden yaşadığım şiddet yüzünden boşanmıştım.
Yaşadıklarım zamanla geçmek yerine iyice ağır gelmeye başladı artık. Herşey üst üste geliyor sanki :KK43:

Birde kendi yaşadıklarım yetmiyormuş gibi, geçen sene babam hem bana hem ablama 100 bin tl para verdi. Sonrasında ben onları bırıkım olması açısından altın aldım. Ablamla normalde yedıgımız ıctıgımız ayrı gitmez. Hayattaki tek sırdaşım can yoldaşım dedıgım insandı.
Neyse araba alacağını söyledi. Benden paramı istedi. 1 sene içinde de geri altın olarak vereceğini söylemişti.
Vermez olsaydım.
Bi laf varya baban olsa güvenme. Ne kadar doğruymuş meğer bunu ablam çok iyi yaşattı bana :KK43: 1 sene geçti vermedi. Sonrasında kocasının babasındanda borç istemişler 200 bin tl. Arabayı tekrar yükseltmışler. Ben bunu ogrenınce Tabiki sinir oldum ve bende akülü sandalye alacaktım kendime. Neyse ablamdan paramı istedim bi tanıdık bulduk. 1500 tl taksitle sandalyemi alacaktım. Sen öde taksiti dedim.
Bana mesaj atmış “benım borç ödediğimi bildiğin halde benden paranı istiyorsun. Kimseye güvenmemem gerektiğini öğrettin bana. Altın ne kadar oldu haberin var mı ”
Şok oldum :KK43: gerçekten hiç beklemezdim teşekkür edeceği yere paramı istediğim için laf duydum bide :KK43: ogünden beridir asla aramıyor. Normalde hergun mutlaka arar dertleşirdik. Bi ablam var derdim oda sırtımdan vurdu :KK43: hiçkimsem yok ne bir arkadaşım ne biri:KK43: zaten durumumdan dolayı evden de çıkamıyorum artık psıkolojım tamamen bitti :KK43: gücüm kalmadı hiçbir şeye:KK43: keşke o kazada ölseydim bile diyorum:KK43: iki güvendiğim insan ablam ve eşim böylelikle hayatımdan tamamen çıktılar:KK43: kimsem kalmadı :KK43:
Eski eşime nokta kadar içimde sevgi yok asla ama yaptıklarını halen daha hazmedemiyorum. Bende unutamayacağım bir travma yarattı yaptıklarıyla ama ona hiçbirşey olmadı. Canım çok yanıyor. Neden hep iyiler kaybediyor :KK43: ne yapabılırım bu çıkmazdan kurtulmak istiyorum artık. Evlatlarıma verimli olamıyorum. Hem bedensel olarak hemde ruhsal açıdan artık:KK43: boşluktayım resmen hayata karşı hiçbir hevesim yok. Beynim durmuş gibi. evlatlarıma çok üzülüyorum sırf onlar için iyi olmak istiyorum:KK43: ama gücüm tükendi. Aldığım darbeler çok ağır :KK43: kurban olduğum evlatlarımın başında dimdik durmak istiyorum ama herkes sırtımdan bıçaklıyor:KK43: bi dertleştiğim ablam vardı. kimsem kalmadı artık :KK43:
Daha öncesinde ilaç kullanmıştım ama verim alamadım. Varsa Ankara’da onerebılecegınız memnun kaldığınız psıkıyatrı doktoru tavsıyeside alabılırım. Dualarınıza da talıbım yine
Ya şimdi engelli olan sensin.
Araba yükseltecekmiş bilmem ne. İnsan önce kendin düşünmez mi ya. Yarın bigün ihtyacım olur diye.
Birine borç verirken kendinizi nasıl ikna ediyorsunuz blmiyorum.
Benm duam bidaha böyle bi hata yapmaman yönünde

Ya şimdi engelli olan sensin.
Araba yükseltecekmiş bilmem ne. İnsan önce kendin düşünmez mi ya. Yarın bigün ihtyacım olur diye.
Birine borç verirken kendinizi nasıl ikna ediyorsunuz blmiyorum.
Benm duam bidaha böyle bi hata yapmaman yönünde
Gerçekten en büyük hatam zaten bu oldu ablama güvenmek :KK43: hiç beklemezdim inanın 1 sene içinde zaten ödeyecekti böyle yapacağını bilsem verirmiydim hiç :KK43: şoka uğrattı benide zaten :KK43: benim kimsem yok ne arkadaşım ne dostum:KK43: o zamanlar manevi olarak ablam hep yanımdaydı destekçimdi :KK43: sanırım ablama fazla anlam yükledim fazla bağlandım :KK43:

Ayaklarımla kalmıştı en son biraz daha iyiyim değnek yardımıyla falanda yürüyebiliyorum eskisinden iyiyim ama bilmiyorum ki okadar umutsuzluğa düştü ki beynim ondan bile umudum yok biliyormusunuz:KK43: biraz burada yanlış yapıyorum sanırım kendimi veremiyorum :KK43:
Evet kendinizi bırakmayın. Değnekle yuruyorsaniz kendinizi verirseniz yürümeye başlarsınız. Çocuklarınız için çabalayin. Büyük cocugunuzun üstünden yükü almanız lazım. Az daha çaba ve sabır.

Ne güzel söylemişsiniz bende o potansiyel halen var canım kanım derim yine başına bişey gelse ama ablam çok büyük bir hayal kırıklıgı yaşattı bana:KK43: şuan ödememesini de geçtim ama resmen küstü:KK43: babamlara demiş ödeyecegım ödemeyeceğim demiyorum ama borcum varken istedi falan demiş :KK43: küstü :KK43: ben mi suçluyum anlamadım ama ben hepsini de istemedim ki :KK43:
Sanırım onunda sinirli veya gergin anına denk geldi paranın lafını yapıyor diye düşündü bide onu dinlemek lazım tabi verir biraz eli rahatlasın da önemli olan maneviyat ve mutluluk aile bağları umarım herşey yoluna girer kardeşim ♥️

En büyük hatayı yapmışsınız. Heleki altın yapmışsınız
Altınları bozamam diyebilirdiniz.

Yahu bu insanlar birinde para olduğunu görsün 2 gün sonra borç istiyor .
Heleki aile içinde borç veriyorsan
Ya paranı
Ya aileni unutacaksın derler. Tamam her aile için geçerli değil
Ama nankör insanlığın belirli yüzdesi böyle.
Rezil ablanız hiç utanmadı mi insanın yüzü kızarır?

Altın artık böyle dibe vuracak hali yok.ne sanıyor acaba ?
Bir de zamanında altın alıp
Altın uçtu nasıl ödeyelim diyen mallar var .Ulan alirken alıyorsun da verirken niye sorun çıkarıyorsun? Altın bu yerinde sayacak hali yok. Bozdurmasaydim zaten o kadar param olacaktı.
Evet harfı harfine katılıyorum yazdıklarınıza çok teşekkür ederim :KK43: başkası olsa asla vermedim ama ne bileyim ablama çok güvendim :KK43: dediğiniz gibi ben onu zaten altın olarak bilerek aldım ki ileri de zarar etmeyeyim diye. Zaten o vakit almasaydı o para şuan fazlasıyla duruyor olacaktı bende :KK43: benim borcum olsa biri istese ben utanırım ama ablam bana küstü birde üstelik istedim diye beni suçladı resmen

Evet kendinizi bırakmayın. Değnekle yuruyorsaniz kendinizi verirseniz yürümeye başlarsınız. Çocuklarınız için çabalayin. Büyük cocugunuzun üstünden yükü almanız lazım. Az daha çaba ve sabır.
Artık yavaş yavaş deyneklede yürümeye başladım çok şükür evet benim de çabam büyük oğlumun üstünden yük almak elimden geldikçe küçücük çocuğum bu yaşında boyundan büyük sorumluluk aldı resmen evin içinde. Buda zoruma gittiği için çabalamaya çalışıyorum ama bazen istemsizce kendimi salıyorum :KK43: inanın elimde değil

Sanırım onunda sinirli veya gergin anına denk geldi paranın lafını yapıyor diye düşündü bide onu dinlemek lazım tabi verir biraz eli rahatlasın da önemli olan maneviyat ve mutluluk aile bağları umarım herşey yoluna girer kardeşim ♥️
Haklısınız inşallah çok teşekkür ederm öncelik. Ben belki yine bir müddet istemezdim ama sonrasında benim paramı ödemeyip modeli yükselip onların borcunu ödeyince sinir oldum benim arabamın bari taksini versin diye. Hani herkesin borcu borç ama benimki değil mi diye düşündüm :KK43: bide eniştem şey dedi deynekle yürümeye başladın zaten akülü arabaya ne gerek var ki şuan dedi. Ama benim bebeğim henüz küçük dışarıda kucağıma alıp gezdirmek için almıştım. Normal tekerlekli sandalyemde var ama ellerimle sürüyorum ozamana bebegımı tasıyamam ki bebeğim yürüyor ama aklı ermıyor henüz. manuel sandalye de kendime guvenemedim bu yüzden

Evet harfı harfine katılıyorum yazdıklarınıza çok teşekkür ederim :KK43: başkası olsa asla vermedim ama ne bileyim ablama çok güvendim :KK43: dediğiniz gibi ben onu zaten altın olarak bilerek aldım ki ileri de zarar etmeyeyim diye. Zaten o vakit almasaydı o para şuan fazlasıyla duruyor olacaktı bende :KK43: benim borcum olsa biri istese ben utanırım ama ablam bana küstü birde üstelik istedim diye beni suçladı resmen
Ablanız o parayı asla ödemeyecek
Genelde böyle kişiler ödemez

Ablanız çok çok ayıp etmiş sizi birde o yaralamış. Yaşadıklarınız çok ağır şeyler üzülmekte çok haklısınız Fakat lütfen salmayın kendinizi geçecek bu günler artık mutlu olma sırası bende deyin çocuklarınız için sarılın hayata. Tedavini için sakın umutsuzluğa kapılmayın iyileşmeye odaklanarak tüm güzel enerjilerle tedavinizi olun. Psikolojik destek size çok iyi gelir. Ankara'da oturan arkadaşlar size buradan psikolog tavsiyesi verir denersiniz en azından. Bide size tavsiyem yaşam sevincinizi tekrar kazanmak için Tuncay Yeşilpınar vidolarını izleyin çok güzel enerji çalışmaları , meditasyon çalışmaları ve dilek çalışmaları oluyor internetten vidolarına ulaşabilirsiniz. Size iyi gelir kafanız dağılır huzur bulursunuz

Artık yavaş yavaş deyneklede yürümeye başladım çok şükür evet benim de çabam büyük oğlumun üstünden yük almak elimden geldikçe küçücük çocuğum bu yaşında boyundan büyük sorumluluk aldı resmen evin içinde. Buda zoruma gittiği için çabalamaya çalışıyorum ama bazen istemsizce kendimi salıyorum :KK43: inanın elimde değil

Yanlış anlamayın ama ailenizden kimse yok mu sizinle beraber kalsın? Sizin durumunuz zor evde iki küçük çocuk var. Bu çocukların ikisinin bakımı zor sonuçta.

Sizin aileniz ya da eşinizin ailesinden biri gelip sizle kalamaz mı?

Ablanız çok çok ayıp etmiş sizi birde o yaralamış. Yaşadıklarınız çok ağır şeyler üzülmekte çok haklısınız Fakat lütfen salmayın kendinizi geçecek bu günler artık mutlu olma sırası bende deyin çocuklarınız için sarılın hayata. Tedavini için sakın umutsuzluğa kapılmayın iyileşmeye odaklanarak tüm güzel enerjilerle tedavinizi olun. Psikolojik destek size çok iyi gelir. Ankara'da oturan arkadaşlar size buradan psikolog tavsiyesi verir denersiniz en azından. Bide size tavsiyem yaşam sevincinizi tekrar kazanmak için Tuncay Yeşilpınar vidolarını izleyin çok güzel enerji çalışmaları , meditasyon çalışmaları ve dilek çalışmaları oluyor internetten vidolarına ulaşabilirsiniz. Size iyi gelir kafanız dağılır huzur bulursunuz
Çok teşekkür ediyorum evet ablamın yaptığı küsmesi beni çok yaraladı :KK43: güzellikle söyleyebilirdi bana veremeyeceğim kayınbabamın parasını ödedikten sonra öderim falan dese ben yine beklerdim ama küsmesi beni çok üzdü :KK43: iyice kimsesiz bırakti beni :KK43:

Destegınız için çok teşekkür ediyorum az önce mesaj yarım gitti kusura bakmayın. Mutlaka izleyeceğim. Evet benim suan tekrardan motıvazyona desteğe ıhtıyacım var sadece. İnşallah psikolojik olarak özellikle iyi olurum ki herseyın başında o geliyor çünkü :KK43:

X