"Param seni vereyimde mi rezil olayim, vermeyim de mi rezil olayim" demis buyukler.
Esimin aile büyüklerinden birine yukluce miktar borc verdim, hemen odeyecekti. Tamamen keyfi
estetik birsey icin almisti. Yani derdi tasasi yoktu, sadece doktorun onerdigi rakami para yok diye kacirmak istememisti. Islemlerini hallettikten sonra parasini bozdurup verecekti. Ayni estetik banada yapilacakti, yaptiramamistik paramiz yok diye ahahshsh
Ustunden seneler gecti...
Ne laflar yedim o para yuzunden... 1 kez dahi geri istemedigim ve sonucta alamadigim paranin dilencisi ettiler.
Para isi, borc isi akrabayla yapilmaz, dostla yapilmaz.
Bana 2 estetik parasina mal oldu bu ders.
Bir daha ölüyorum deseler, çölde su yok akrabaya ahahahah
Borc isini, senetle sepetle sozlesmeyle hacizle tehdit edebileceğin kisilerle yapacaksin ya da kimseye borc vermeyeceksin.
Ha sizin durumunuz apayri, calismayan engelli yeni bosanmis, iki cocuklu kadindan para isteyen acik ve net karaktersizdir. Bak odememek kismi baska, o direkt namussuzluk zaten.
Babaniza, annenize soyleyin.
Eger banka havalesi seklinde kanitli delilli bir para verme mevcutsa icra baslatin.
Boyle birsey mevcut degilse, ornegin ablaniz normalde o parayi edinebilecek rakamlarda maas almıyorsa, avukat arkadaslar daha iyi bilir tabi ama haksiz / sebepsiz zenginlesme tarzi davalar var diye biliyorum.
Parayi size veren babanizin sahitligi ise yararsa buradan da yuruyebilirsiniz. Ama hukuki surec uzun olacagi icin "akraba ici rezil etme" islemi daha hizli sonuc verecektir diye dusunuyorum.
Size bunu yapana aman akrabadir diye acimanin anlami kalmamis sonucta.
Cok gecmis olsun, evlatlarinizin sizin ne kadar guclu bir kadin oldugunuzu buyuduklerinden anlayacaklarina eminim, kendinizi koyvermeyin.