Tam da Ege istiyorum ben deHayvancılıkla uğraşmıyorum ama yaklaşık 1 sene önce istifayı basıp kediyi köpeği toplayıp Ege'ye göçtüm :)
Mutlu muyum mutluyum. Gökyüzünü görüyorum, ayağım toprağa değiyor, denizin dibindeyim. İstanbul'un o koşturmasından hengamesinden kurtuldum.
Öyle köyde falan yaşamıyorum ama bu yetiyor bana. Köyümsü bir yer denedim ama o kadar sakinliğe hazır değilim daha
İşte en korktuğum yani bu ölü yılanın 10 metre ötesinden bile geçemediği mı biliyorum canlisinij var olduğunu bilmek demek beni deli ederbu arada kahveye gidenlere salak derken Köy kahvesinden çıkmıyorum gündüzleri : )
Köyde sosyalleşmek istiyorsanız kadınlar börek günü yapmalı erkeklerde kahveye gitmeli....
Bu gün kahvede oyunun gözüne vururken bir telefon geldi, çamaşırhanede yılan varmış.
lanet olsun diyip her şeyi bırakıp eve döndük. Bize yılanın boyutu 1 metre olarka tarif edildi...
Önce kedimizi çamaşırhaneye atıp kapıyı kapadım 5 dakika sonra cama yapışıp çıkartın beni diyince iş başa düştü...
girdik içeri orayı ara yok burayı ara yok....
tabi ben 1 metrelik bir kobra arıyorum....
eşyaları çıkarmaya başadık sonra pencere ile duvar arasında 30 cm lik yılanı buldum....
güzelce arazi dışına çıkartıp saldık.....
işin en kötü tarafı korkarım ki artık çamaşır işi bana kaldı bundan sonra...
Bayıldım Kazen'in kümesine. Kendisi bu kümes saraya bir oda daha ilave ederse, ben tavuk çobanı olarak hemen işe başlayabilirim:))
Yanlız bir şey diyeyim mi; Kazen'in kümesi tam bir şehir kökenlinin kümesi olmuş. Benim şu an yaşadığım bölgede böyle taş kaplamalı, pencereli odaları, yabancı turistlere kiralıyorlar. Ben yaşadığım yerde hiç böyle kümes görmemiştim.
Ben de farklı değilim aslında 20den fazla saksı çiçeğim varHayir bence bu resmen çılgınlık delilik. Yerinizde olsam hic istemezdim. Çok zor çok kötü olmali. Ben 17 senedir hayvan besleyen birisiyim ama evcil besliyorum,onun harici apartman dairesinde ördek besledigim de oldu,ama onu bir köye gönderdim tabi ki. Camur istermiş su istermiş ördeklercahillik iste benimki pit pit yürüyordu tuvaletini yapiodu arkasindan temizliyordum.
Bilmiyorum bence cok zor mesaketli pis kokular falan bence hayır.
Ayni zamanda cicek besliyorum,yani besliyordum 19 tane saksı çiçeğim vardi, 2 tane de sus biberi fidem. Onlarla bile bas etmek o kadar zor ki. Sula,buda,dus aldır,golge sever kimisi kimisi güneş,kimisi de mutfak mesela menekşeler mutfağı sever ortancalar da gölgeyive ben ilk evlendigimde dag basi gibi bi yerde yasiyordum manzarali,orda cicekler cok mutluydu, sehre uzak ama marketi kasabi bilmemnesi herseyi vardi uzak dedigimde arabayla 10 -12 dakika tabiki ama cok zorlanmistim. Kuafor,avm,magaza,veteriner islerim için vs.
Sonra carsiya tasindim ne mi oldu ciceklerim öldü sevmediler buranin havasını ve yerleride degistigi için
Düşünün siz cilek ektiniz domates ektiniz hepsinin ihtiyaci farkli ve masraflı isler bunlar. Bir de hayvan olsa inek keci falan hayir cok zor yahuu ben istemezdim kopek gunde 3.kez gezmek istiyor mama istiyor ilgi istiyor oyun istiyor inek koyun vs bunlardan 4 5 tane olsa cok zor olmaz mi ben kopegime bakarken bazen zorlanıyorum ama sevgi iste. Sevmeyen alışık olmayan insan için cok meşakatli isler bunlar.
Güvercinler ne cins abi ?Bu arada gerçekten çok özel tavuklar yetiştireceğim şu anda araştırma aşamasındayım. Mesela Sussex, Plymount ve Ligorin listemde olan cinsler
Zaman zaman biz de böyle düşünüyoruz hayallerimiz de var ama birikim lazım uzun vadede bence çok riskli herşeyin ilmi var öyle kafadan yapacak işler değil yada bilgili insanlar dan yardım almak lazımKızlar selamlar,
İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.
İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
Güvercinler ne cins abi ?
Güvercin işinde iyi para var abi yapabileneSayınpawlover
Belki okumuşsunuzdur biz her şeyi bırakıp, eşimle Asos tarafında bir köye yerleştik. Ancak bu kış evimize geçebildik öncesinde 3 sene kadar karavanda yaşadık. Şaka değil gerçek : )
Şimdi evdeyiz bahçeyi ekip biçiyoruz (ben daha elimi sürmedim her şeyi eşim yapıyor). Peki siz ne yapıyorsanız derseniz ben hayvanlara sardım. Bir tavuk kümesi yaptırıyorum şimdi benim evden güzel oldu. Etrafını taş kaplattım (hatta biraz sonra fotoğraf yollarım kümesin) sadece tavuk ve güvercinlerle uğraşacağım.
Bahçede neler yaptınız derseniz şu anda inanılmaz bir bakla topluyor eşim.
ama bunlar hobimsi hayat ! hayatınızı böyle geçindirebilir misiniz ? işte bu zor
hastalığı
üretimin çok olması vs vs vs vs fiyatları
mesela köyde tavuklara bir hastalık geldi köyde 1 tane tavuk kalmadı.
bir de şöyle tipler var emekli olup sahil kasabasına yerleşeceğim. Emekli olduğunda esas şehirde yaşa hastaneler yakın olsun : )
kişisel fikrim gözünüzü karartın ve sevdiğiniz işi yapın ....
Güvercin işinde iyi para var abi yapabilene
Aslında gözüm alıyo, hatt daha dinç olcağımı falan düşünüyorumAcikcasi cok utopik bir hayal. Davulun sesi uzaktan hos geliyor ama, inanin bahsi gecen isler hic te kolay degil.
Bence alternatifleri degerlendirin. Mesleginiz nedir? Online calisabileceginiz isler olabilir, freelance isler olabilir.
Kucuk bir arsa alip profabrik yaptirip bir iki tavuk ile orda yasayabilir freelance calisip kazanabilirsiniz.
Ancak yine de saglam bir birikim yoksa kalkismayin derim.
Herseyi gectim yaz var kis var, akliniz bir dugmeyle isinmak rahatligi varken soba kulu kurum pisligi buz gibi akan musluklar kapisi kapali soguk odalari gozunuz aliyor mu?
Geçen bir kuş kaçmış bulduk hayatında İlk defa gördüm balon güvercin mis baktık ki birinin kafesini patlatmislar bu da uçup kaçmış çocuklar kedi önünden almışlar sahibine verdik çocuklar çok pahalı bişey olduğunu söyledilerona da karar vermedim eşi besleyip yollayan olursa açığı mtekliflere
ama taklacıdan çok görsele önem veriyorum
Ever feslegen de vardi bende. Ama yiyeceklere kullanmadim hic hos kokusu balkona yayılıyordu. Bence davulun sesi uzaktan hos geliyor hatta eminim diyebilirimBen de farklı değilim aslında 20den fazla saksı çiçeğim varbiber, domates, fesleğen, reyhan, maydonoz, dereotu balkonumda kendim ekiyorum bilmiyorum bana içinden çıkmak istemezmişim gibi geliyo ama, acaba davulun sesi uzaktan mı hoş diye de bi tereddütüm var tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?