Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Tam da Ege istiyorum ben de hani böyle çok sevdiğiniz anların her saniyesini hatırlarsınız ya, marmariste geçirdiğim vakitlerdeki suyun hareket ediş şeklini, yaprağın savruluşunu bile hatırlıyorum. Sankş doğaya aitmişim de bu betonlara hapsolmuşum gibi

İşte en korktuğum yani bu ölü yılanın 10 metre ötesinden bile geçemediği mı biliyorum canlisinij var olduğunu bilmek demek beni deli eder

Üzüm kesmeye gitmiştim yaprak kipirdadikca ben hopluyorim korkudan ...

Hayvan sevgisi olamasi gerekiyor ve korkusuz olmak lazım ://

köylüler de soruyor senin tavukların özelliği ne burada millet eve taş kaplatırken düşünüyor diye... bende benimkiler altın yumurtlayacak diyorum.....

bu arada buraya gelen o zavallı istanbullular (bence ben artık değilim zira muhtar seçiminde oy kullandım) aaaa çok otantik, hayranım hayatınıza diyip o yumurtaların tanesine 1.5 Tl veriyorlar : )))

köylülerde uyanmış 60 krş yumurta alıp boka bulayıp köy yumurtası diye 1.5 tan öpüyorlar istanbulluları

yazın öyle bir düşüncem var bahçemiz var evimiz var ama internetsizlik, sağlık sıkıntısı korkutuyor aniden başımıza birşey gelse arabayı yaşlı annemmi sürecek? ambulans arasan yürü git kardeşim der herhalde

geçtiğimiz yaz köyümde iki yılanın birbirlerine sarılıp dakikalarca dans ettiğini gördüm. evine yakın bi komşu öldürmeye kalktı. kaçtılar az sonra yine piyasaya çıkıp sarmaş dolaş oldular dans ettiler vay be dedim :) sanırım çiftleşiyorlardı :) köy hayatı böyle bir şeydir.

Ben de farklı değilim aslında 20den fazla saksı çiçeğim var biber, domates, fesleğen, reyhan, maydonoz, dereotu balkonumda kendim ekiyorum bilmiyorum bana içinden çıkmak istemezmişim gibi geliyo ama, acaba davulun sesi uzaktan mı hoş diye de bi tereddütüm var tabi

Bu arada gerçekten çok özel tavuklar yetiştireceğim şu anda araştırma aşamasındayım. Mesela Sussex, Plymount ve Ligorin listemde olan cinsler

Acikcasi cok utopik bir hayal. Davulun sesi uzaktan hos geliyor ama, inanin bahsi gecen isler hic te kolay degil.

Bence alternatifleri degerlendirin. Mesleginiz nedir? Online calisabileceginiz isler olabilir, freelance isler olabilir.

Kucuk bir arsa alip profabrik yaptirip bir iki tavuk ile orda yasayabilir freelance calisip kazanabilirsiniz.

Ancak yine de saglam bir birikim yoksa kalkismayin derim.

Herseyi gectim yaz var kis var, akliniz bir dugmeyle isinmak rahatligi varken soba kulu kurum pisligi buz gibi akan musluklar kapisi kapali soguk odalari gozunuz aliyor mu?

Zaman zaman biz de böyle düşünüyoruz hayallerimiz de var ama birikim lazım uzun vadede bence çok riskli herşeyin ilmi var öyle kafadan yapacak işler değil yada bilgili insanlar dan yardım almak lazım

Biz kucukken hayvancilik yapardik onla gecim yapiyorduk geliri iyi sut satmak daha karli bizde erkek olmadigi icin sut tasiyamiyorduk peynir verirdik yada gelip alan olursa aliyordu araba olsaydinsut goturseydik daha karli olurdu ama suan hayvan yemi fiyatlari cok yuksek kendiniz ekip bicerseniz daha karli olabilirsiniz

Güvercin işinde iyi para var abi yapabilene

kulağa hoş geliyor ama teknik sorunlar zor olmalı..
uzaktan göründüğü gibi değildir bence..
mutlaka sağlam bir gelir kaynağınız olmalı, hobi olarak uğraşabilirsiniz belki

Aslında gözüm alıyo, hatt daha dinç olcağımı falan düşünüyorum birikimimiz var çok şükür de işte ne kadar arsa yeter, neyle başlanmalı falan onu bilemiyorum

ona da karar vermedim eşi besleyip yollayan olursa açığı mtekliflere

ama taklacıdan çok görsele önem veriyorum
Geçen bir kuş kaçmış bulduk hayatında İlk defa gördüm balon güvercin mis baktık ki birinin kafesini patlatmislar bu da uçup kaçmış çocuklar kedi önünden almışlar sahibine verdik çocuklar çok pahalı bişey olduğunu söylediler

Ever feslegen de vardi bende. Ama yiyeceklere kullanmadim hic hos kokusu balkona yayılıyordu. Bence davulun sesi uzaktan hos geliyor hatta eminim diyebilirim siz bahceli mustakil bir ev alsanız ya da kiralasaniz yine bu arzularinizi gerceklestirirsiniz hatta 2 tavuk ya da horoz alip besleyebilirsiniz. Bir arkadaşım yine sehir merkezinden uzak 3 katli bir evleri var horozu var hatta köpeğimle oynatmıştık onlarda biseler ekiyorlar koskoca bahceye . Gerci istanbulda nerede oyle bir ortam olur bilemedim

Masal17, şöyle bir şey yapabilirsiniz: bir köye yerleşip mümkünse yazılım işinizi evinizden yürütebilirsiniz. hobi olarak da hayvancılık, organik hayat vs. küçük çaplı uğraşabilirsiniz.yavaş yavaş kendinizi dener alışırsınız ondan sonra gerekirse büyütürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…