Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Ama sehir hayatindan da memnun degilim cocuklar icin de bizler icin de hic guven vermiyor tedirgin ediyor.

Hayvancılıkta pek para yok güneydoğuyu biliyorum diğer yerleri bilemem.Yemler çok pahalı öyle ahım şahim bi para kazanılmıyor. Başka bi gelir yoksa hayvancılıkla geçim sağlanamaz

İstanbulda doğdum büyüdüm. Evlendikten 1 yıl sonra iş için şehir değiştirdik. Eşimin köyünden nefret ederdim. Ama bağ bahçe ve hayvan işlerini anneannemden dolayı bilirdik az çok. Şimdi o sevmediğim köye ev yaptırdım merkezdeki evime girmek istemiyorum. Tavukluk bende yaptıracağım hatta 2 de kuzu istiyorum bu iş biraz hobi gibi yani seviyosanız yaparsınız ben keyif alıyorum bahçede organik organik çocuklarım yesinler diye.

Pis bir hayat değil sana göre öyle bna göre de senin deyiminle senin yaşantın pis

Çok zorlanirsiniz.Maddi külfeti de çok hayvancılığın tarlanin.Ilk zamanlar hoşunuza gitse bile bir süre sonra emin olun zor gelir erkenden kalkmak bedenin sürekli yorulması.Hakkinizda hayırlısı olsun.

Köy hayatını seviyorum ama hayvan kısmı çok zor hele hele hiç bir geçmiş yoksa bu konuyla alakalı daha zor oluyor yani ben sadece ekip bicmeyi ttoprakla oynamayı seviyorum

Ama iki mühendis arkadaşım tam da bahsettiğin şekilde bir yaşam sürüyor memnunlar .İlk zamanlar herşeyi kendileri yapıyordu şimdilerde yardımcılari var yine yorulsalar da memnunlar :)

Hayvancılıkla uğraşmıyorum ama yaklaşık 1 sene önce istifayı basıp kediyi köpeği toplayıp Ege'ye göçtüm :)

Mutlu muyum mutluyum. Gökyüzünü görüyorum, ayağım toprağa değiyor, denizin dibindeyim. İstanbul'un o koşturmasından hengamesinden kurtuldum.

Öyle köyde falan yaşamıyorum ama bu yetiyor bana. Köyümsü bir yer denedim ama o kadar sakinliğe hazır değilim daha

Ahır temizlemişliğim var çok yük gibi gelmemişti bana manikür, pedikür şuanda da pek bilmediğim için onun eksikliğini hissetmem ama işte bi hafta yapmakta uzun vadeli yapmak arasındaki farkı algılamaya çalışıyorum

bu arada kahveye gidenlere salak derken Köy kahvesinden çıkmıyorum gündüzleri : )

Köyde sosyalleşmek istiyorsanız kadınlar börek günü yapmalı erkeklerde kahveye gitmeli....

Bu gün kahvede oyunun gözüne vururken bir telefon geldi, çamaşırhanede yılan varmış.

lanet olsun diyip her şeyi bırakıp eve döndük. Bize yılanın boyutu 1 metre olarka tarif edildi...

Önce kedimizi çamaşırhaneye atıp kapıyı kapadım 5 dakika sonra cama yapışıp çıkartın beni diyince iş başa düştü...

girdik içeri orayı ara yok burayı ara yok....

tabi ben 1 metrelik bir kobra arıyorum....

eşyaları çıkarmaya başadık sonra pencere ile duvar arasında 30 cm lik yılanı buldum....

güzelce arazi dışına çıkartıp saldık.....

işin en kötü tarafı korkarım ki artık çamaşır işi bana kaldı bundan sonra...

Bu ilk ve şimdilik tek aldığımız mahsül :)

Eki Görüntüle 2264711
İşin tolama kısmı en güzel olanı 20 metre kare kadar bir bahçe var çapa sulama yoruyor

Patlıcan biber ekmistik iki -3 günde bir nerdeyse 3-5 kilo alıyorduk biberi

Yemesi toplamasi çok güzel

Anlaşılan istiyorsunuz ama pek cesaretiniz yok ve burdan destek istiyorsunuz.
Daha önce hiç köyde yaşamayanlar eğer köy hayatını benimseyip severek gidiyorlarsa bir daha geri dönmek istemiyorlar genelde.

Tanıdıklarım var ve zaman zaman ünlülerin köy hayatını tercih edip gayet memnun olduklarını da okuyoruz.
Eğer birikiminiz yoksa ve tek geçim kaynağınız olacaksa bu zamanda zor bence.
Maliyetler çok yüksek ve ürettikleriniz için pazar bulmak, çevre edinmek biraz zorlar.

Ben gider miyim? Hep hayalimdir bir çiftlik bir sürü hayvanlarım olsun. Kuzularım, kedilerim, köpeklerim... ama köy hayatını hiç bilmiyorum ve beceremem de. Bazıları bilmez ama yeteneklidir bu işler konusunda ama ben yapamam diyorum.

Ya oylamaya katılmıyorum çünkü, kesinlikle giderim de demem, asla gitmem de demem. Seçenekler çok uçuk olmuş.
Ben şahsen, uyum gösterebileceğimi zannetmiyorum.
Ama tabi siz mutlu olacağınıza inandığınız şeyi yapmalısınız

Bahçeyle ve hayvanlarla ilgilenecek biri olursa neden olmasın

Şaka bir yana becerebileceğimi hiç sanmıyorum, evimin bahçesine 2-3 parça bişi eksem yetecek bana, bitmesini bekliyorum onun da.

Hayir bence bu resmen çılgınlık delilik. Yerinizde olsam hic istemezdim. Çok zor çok kötü olmali. Ben 17 senedir hayvan besleyen birisiyim ama evcil besliyorum,onun harici apartman dairesinde ördek besledigim de oldu,ama onu bir köye gönderdim tabi ki. Camur istermiş su istermiş ördekler cahillik iste benimki pit pit yürüyordu tuvaletini yapiodu arkasindan temizliyordum.
Bilmiyorum bence cok zor mesaketli pis kokular falan bence hayır.
Ayni zamanda cicek besliyorum,yani besliyordum 19 tane saksı çiçeğim vardi, 2 tane de sus biberi fidem. Onlarla bile bas etmek o kadar zor ki. Sula,buda,dus aldır,golge sever kimisi kimisi güneş,kimisi de mutfak mesela menekşeler mutfağı sever ortancalar da gölgeyi ve ben ilk evlendigimde dag basi gibi bi yerde yasiyordum manzarali,orda cicekler cok mutluydu, sehre uzak ama marketi kasabi bilmemnesi herseyi vardi uzak dedigimde arabayla 10 -12 dakika tabiki ama cok zorlanmistim. Kuafor,avm,magaza,veteriner islerim için vs.
Sonra carsiya tasindim ne mi oldu ciceklerim öldü sevmediler buranin havasını ve yerleride degistigi için
Düşünün siz cilek ektiniz domates ektiniz hepsinin ihtiyaci farkli ve masraflı isler bunlar. Bir de hayvan olsa inek keci falan hayir cok zor yahuu ben istemezdim kopek gunde 3.kez gezmek istiyor mama istiyor ilgi istiyor oyun istiyor inek koyun vs bunlardan 4 5 tane olsa cok zor olmaz mi ben kopegime bakarken bazen zorlanıyorum ama sevgi iste. Sevmeyen alışık olmayan insan için cok meşakatli isler bunlar.

o yanda ki alan ne biliyor musunuz ? oraya çıkma folluklar yapıp kümese girmeden dışarıdan bir kapağı kaldırıp yumurtaları alacağım...
Bayıldım Kazen'in kümesine. Kendisi bu kümes saraya bir oda daha ilave ederse, ben tavuk çobanı olarak hemen işe başlayabilirim:))
Yanlız bir şey diyeyim mi; Kazen'in kümesi tam bir şehir kökenlinin kümesi olmuş. Benim şu an yaşadığım bölgede böyle taş kaplamalı, pencereli odaları, yabancı turistlere kiralıyorlar. Ben yaşadığım yerde hiç böyle kümes görmemiştim.

Yalnız birşey hatırlatmak isterim eğer o tiksindiginiz köyde insanlar çalışıp buğday süt peynir yumurta üretmezlerse yiyecek ekmek bulamazsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…