• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Kızlar selamlar,

İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.

İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
Valla şaka mısın sen inek tezegi kokusu duydunmu sen leş yani kusura bakma 2 çapa salla gör o pedikurlu ellerin be olur valla bizim dedeler köydeydi benin hicccc isim olmaz allah kimseyi düşürmesin banan göre köy butik bi köy turu olur 24 saat yeter cokk bile

Sirf meraktan soruyorum disindaki taslari neden kaplattiniz. Gorsellik mi islevsellik mi?
Benimde 10 yil icinde istedigim yasam bicimi bu. Koyden ev alip yerlesmek istiyorum. Tavuk ordek ve hindi bakip 2 tane de kuzu bakip asıl inek beslemek istiyorum. Bakalim nasil olacak, zaman gösterecek.

Yaşadığım ev taş ev kaplı, müştemilat taş kaplı. Bunlar Assos taşı ile yapıldı. Zeytinliğin içini de sahile kadar bu karo taşla Arnavut kaldırımı yaptım. Benim Azeri ekip yanlış hesap yapınca elimde taşlar kaldı bende tavukların ve güvercinlerin benden neyi eksik diyip kalan taşları orada değerlendirdim.

Bu arada burada taş eşittir altın !

Herşeyini ben yapıyordum zaten😁 hayvanları çok seviyorum ama bakmak çok zor geliyordu sabah akşam öğlen yemini veriyor sürekli orayı süpürüyor günde 2 defa sağıyordum bu kadarıyla da yetinmeyip tereyağı ve peynir de yapıyordm

insanlara .ok sevimli geliyor bu işler ama hobi ise eyvallah iş olunca ben göreceğim onları.....

:KK64: Temiz ev temiz kiyafetler elini attiginda herseye ulasim rahat bi is varken bence yapamazsiniz ben koyde buyumus biri olarak soyluyorum suan hic koy yasantisina giremem kaldiramam temizlik olmuyo hayvan kokusu sinek böcek bilmem bi suru aklima gelmeyen sey bence oldugunuz durumda kalin pisman olursunuz

o yanda ki alan ne biliyor musunuz ? oraya çıkma folluklar yapıp kümese girmeden dışarıdan bir kapağı kaldırıp yumurtaları alacağım...
Acun un oy sandığı aklıma geldi :confused:

Bakın bide poz veriyor 😂
Ayyy ben bunun yanindan gecemem valla korlarim öyle havyan severim ama uzaktan köy hayatı felaket rezil bi şey bence öyle filmlerdeki gibi degil yani 3 saatte bi hayranın altını alırsın suyunu yemini verirsin hamile olur kontrol edersin geceleri doğurdumu vs diye valla bana gore pis bi hayat sisliden besiktastan allah beno ayırmasın

insanlara .ok sevimli geliyor bu işler ama hobi ise eyvallah iş olunca ben göreceğim onları.....
Evet kesinlikle kuzenim çok tatlı iş diye geldi bir hafta dayanamadı şehir hayatı dedi tutturdu ama ben çok seviyorum insanlardan daha samimiler ☺️☺️

Evet ek bir gelir kaynağım var yoksa 10 yumurta, bakla ile geçinmek çok zor. Ama imkansız değil
Ek olarak işte mesleğimin güzelliği olarak dışarıdan iş alırım diye düşünüyorum ama oldu ki o da olmazsa geçinilir mi acaba diye de bi düşüncelere kapıldım.

Çocuk olmasından kastım böyle bi riske çocuk olunca onu da düşünüp ya geçinemezsek diye girişmemem belki ama şuan bi başım bi peşim 😬 geçinemezsem tıpış tıpış dönerim modundayım birazcıkta

Basliga esim olsa hic dusunmez hemen tamam der di fakat asla koy hayati bana gore degil

Yaşadığım ev taş ev kaplı, müştemilat taş kaplı. Bunlar Assos taşı ile yapıldı. Zeytinliğin içini de sahile kadar bu karo taşla Arnavut kaldırımı yaptım. Benim Azeri ekip yanlış hesap yapınca elimde taşlar kaldı bende tavukların ve güvercinlerin benden neyi eksik diyip kalan taşları orada değerlendirdim.

Bu arada burada taş eşittir altın !
Yok ben yine de tavuklarin kumesini tasla(altinla) kaplatmazdim. Ama goze hos gorunuyor.

Hobi olarak varim. Bir karis topragim iki ordegim falan olsun,bir prefabrik ev. Mis gibi giderim gelirim.
Ama gelirim yani, sehirden tamamen oraya goc edemem, edersem ac kalirim zaten. Butun isimiz sehirde. Onca sene okumusum,ciftcilik elimden meslek olarak gelmez. Anca hobi iste.

Esimin ailesi koylu. O kadar karli bir is degil. İnsanlar rezillik icinde calisiyorlar. Tarla ekmek bicmek,mahsule gozun gibi bakmak,sonra musteri aramak bulmak,mahsulun iyi para etmesi falan. Zor isler. Hayvancilik desenizdaha zor,bebek gibi saatlik bakimi yemesi gezdirmesi var. Hic bir yere kipirdayamiyorsun cunku onlardan sorumlusun. Karsiligi ise maalesef cok ufak meblaglar.

Tarim bitti Turkiyede. Geri gelmesi icin ulke olarak cok buyuk dogal afetlerden sag olarak cikmamiz gerekiyor ki tersine goc baslasin

Back