• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
O işler öyle kolay değil hayvanların hizmetçiliğini yaparsın çok zahmetli düğüne bile rahat gidemezsin gitsende hemen dönmek istersin yem ilaç vs çok pahalı kendini korutmaz ha 3 5 tavuk alsan emekli olsan köy yerinde geçinirsin
Ama hayvancılık hem zor hem emeğini korutmaz

Kazen çok güzel olmuş gerçekten eşim gelince göstereceğim 😂😂 bu yıl biz de yıkmayı büyük kümes dusunuyoz insallah 😂😂

o yanda ki alan ne biliyor musunuz ? oraya çıkma folluklar yapıp kümese girmeden dışarıdan bir kapağı kaldırıp yumurtaları alacağım...

o yanda ki alan ne biliyor musunuz ? oraya çıkma folluklar yapıp kümese girmeden dışarıdan bir kapağı kaldırıp yumurtaları alacağım...
Çok mantıklı ve güzel olmuş durun bnde size peşimden hiç ayrılmayan kuzumu atacağım 😁😂

Burada bir arakdaşım var o da herşeyi yıkıp gelip buraya yerleşti. Eşi bu yaz emekli olacak hiç bir ek gelirleri yoktu. Biz arkadşaımla balık tutup sattık. Ama balıkta öyle süper bir iş değil tamam geliri çok güzel ama bir hava patlıyor 10 gün ayağınız suya deymiyor

Bakın bide poz veriyor 😂

Eklentiler

• PhotoGrid_1556818001115.jpg
    PhotoGrid_1556818001115.jpg
    53,3 KB · Görüntüleme: 105
Kızlar selamlar,

İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olaerak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.

İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
Şehirde doğdum şehirde büyüdüm birde güzel bi mesleğim vardi. Eşimle evlenirken kayinvalidenin evinde yaşamak zorunda kaldık. Koy evi hayvancılık ve tarım işleriyle uğraşıyorlar. Öyle zordu ki psikolojim bozuldu her gün aglıyordm o köyden kurtulmak için. Çok çok cok zor yaşanilacak gibi değildi

haaa bu arada burada ki köyün kızlarıda buradan kaçacağım diye uğraşıyor, bize salak İstanbul'lular diyorlar. Köyde kanal yok köyün erkekleri burada yaşamak isteyen gelin bulamıyor. İnanılmaz bir şehire göç var ki burası tatil beldesi.
Öyle oluyor abi isteyerek gitmek başka ama mecburiyetten orda kalınca kaçmak istiyor insan.Benim gibi 😁

bizim bi tane inek vardı sadece bir tane düşünün. yatıya hiçbir yere gidemiyorduk sabah öğle akşam yemliyorsun,suluyorsun ve 2 öğün sağıyorsun. altını temizliyorsun. girip çıkınca üstün kokuyor.ben hayvancılıkla uğraşmıyorum öğretmenim ama annem babam olmadığı zaman ben bakıyordum.ineğe çok bakmış, ahırı çok temizlemişimdir. sağmak için yanaşırken birkaç kere tekmesini de yedim.doğumlarını bile yaptırdık.ne çektim ben o inekten annem de eve mahkum oluyordu ona da üzülüyordum satalım yeter artık diye ağladım da 2 yıl kadar önce sattılar.inekten önce keçi koyun vardı bir iki tane.birini birşey soktu öldü diğeri hastalandı öldü. ölünce de üzülüyor insan.şimdi sadece tavuklar var bazen onlardan da bıkıyorum gelip balkona pisliyor gıcıklar. yani ben tecrübeli bir insan olarak diyorum ki hayır :)

Ailem hayvancılık ve çiftçilik yapıyor alt yapınız yoksa yani tarlanız traktörünüz traktörün aletleri ahırınız ineğiniz çok masrafa girersiniz ve kazanmanız çok zor olur çünkü yem fiyatları malum çok pahalı o yüzden babam hazır yeme çok para vermemek için 300 dönüm tarla ekiyor yem makinalarımız var onlarla yem yapıyor mısır ve ayçiçeği ekip sılaj yapıyor birde tarlalarımız kendimizin ineklerimizde yıllardan beri hep vardı bunlara rağmen durumumuz orta halli diyeyim

Not bir inek 10bin tl en az size 10 inek lazım doğru düzgün geçinmeniz için
Ekstra veteriner ve ilaçlarıda çok pahalı oluyor

Ayrıca annemle babam abim yada benim yanıma gelmek için mutlaka bakım için birini ayarlamaları gerekiyor oda çok zor oluyor 2 3 geceden fazla bi yere gidemiyorlar

İnşallah bu işten iyi para alırsınız rabbim emeğinizin karşılığını verir inşallah abi ☺️ bu iş hobi olarak yapılmalı aslında çok da para döndürmuyor biz yumurtalar ve ballar için bagzi bakkallarla anlaştık anca böyle biraz para kazanılıyor yoksa çok para olan bir iş değil malesef :(
Burada bir arakdaşım var o da herşeyi yıkıp gelip buraya yerleşti. Eşi bu yaz emekli olacak hiç bir ek gelirleri yoktu. Biz arkadşaımla balık tutup sattık. Ama balıkta öyle süper bir iş değil tamam geliri çok güzel ama bir hava patlıyor 10 gün ayağınız suya deymiyor

Şehirde doğdum şehirde büyüdüm birde güzel bi mesleğim vardi. Eşimle evlenirken kayinvalidenin evinde yaşamak zorunda kaldık. Koy evi hayvancılık ve tarım işleriyle uğraşıyorlar. Öyle zordu ki psikolojim bozuldu her gün aglıyordm o köyden kurtulmak için. Çok çok cok zor yaşanilacak gibi değildi
Siz sevmek istememissiniz galiba biraz ilgilemseniz onlardan kopamazsiniz

Siz sevmek istememissiniz galiba biraz ilgilemseniz onlardan kopamazsiniz
Herşeyini ben yapıyordum zaten😁 hayvanları çok seviyorum ama bakmak çok zor geliyordu sabah akşam öğlen yemini veriyor sürekli orayı süpürüyor günde 2 defa sağıyordum bu kadarıyla da yetinmeyip tereyağı ve peynir de yapıyordm

Back