• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Köy kısa zamanlı kalınacaksa iyi hoş hele telefon çekmeyen köyler favorim. Ama bir ömür yaşamak mı. İşte onu şehirde büyümüş insanlar başaramaz diye düşünüyorum

Güzel yerlerde arsalar pahalı
İki üç sene önce çok çok ucuzmuş şimdi değerlendi insanlar farketti bu güzellikleri artık ama ilk hedef arsa sonra biraz zeytin bir prefabrik sonra gerisi gelir ama biz ancak hobi gibi yaparız başka yerden kaynak olmayınca zor çoluk çocuk

Kızlar selamlar,

İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.

İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?

Biz köyde yaşıyoruz hiç bişey göründüğü gibi değil bilin istedim.

Kazen bey babamin 30 kadar tavuklu kumesi ve birde bir amcamizin tavuklu ordekli kumesi 2 taraf tel 2 taraf duvar .Boylemi olmalı pekte bilgim yok ama .
Ilkkez bu kadar mimari bir kümes görüyorum:KK48:

bitince fotoğraf koyacağım. Benim Azeri taş ustaları gelmediği için bitiremedik daha kümesi : )

Bulursun sürekli ilanlara bak
Valla eşim sürekli etkileşimde ama yok çok pahalı tam alacaktık bir tane hisseli çıktı ben istemedim ilanı geçtik artık köylülerle arazi peşinde bizimki 😀😀parası da yok ki garibimin kınık biliyor musun orası bile dehşet pahalı

Valla eşim sürekli etkileşimde ama yok çok pahalı tam alacaktık bir tane hisseli çıktı ben istemedim ilanı geçtik artık köylülerle arazi peşinde bizimki 😀😀parası da yok ki garibimin kınık biliyor musun orası bile dehşet pahalı
Poyracik nasıl ?

sizinle hemfikiriz. ben de söyledim zararı olmaz diye. ama sokar, eve girer sen bilmezsin demişti bana. bizim köyde her yaz birkaç tane yılan vakası oluyor her köyde de oluyordur.
vallahi Allah büyük bulaşırsan gelir belanı buldurur ama ben hayvanları çok severim hibir hayvan tarafından ısırılmadım ya da zehirlenmedim. Şu yaşıma kadar şükürler olsun :)

İstanbul’u çoook çoook seviyorum ama en uzun 3,5 ay kaldım yani temelli orda yaşayınca ilerde yine bu kadar sevecek miyim bilmiyorum ama Balıkesir’in köylerini gördükten sonra kendime ait tek bir göz odalı evim tavuklarım küçücük bi bostanım kedim köpeğim olsun çok isterdim 🙂

Valla şaka mısın sen inek tezegi kokusu duydunmu sen leş yani kusura bakma 2 çapa salla gör o pedikurlu ellerin be olur valla bizim dedeler köydeydi benin hicccc isim olmaz allah kimseyi düşürmesin banan göre köy butik bi köy turu olur 24 saat yeter cokk bile
O beğenmediğin hayata muhtaç kalma dua et

Ben oranın sadece adını biliyorum
Kız ben yazdan beri heryerini gezdim 😀eşim sürekli gezdiriyor şurda arsa var burda köy var diye kafayı bozdu şimdi de bir arkadaşının yerine gitti soğan ekti her işin gününde gidip seviyor soğanlarını 😀kıskanıncam nerdeyse

Valla şaka mısın sen inek tezegi kokusu duydunmu sen leş yani kusura bakma 2 çapa salla gör o pedikurlu ellerin be olur valla bizim dedeler köydeydi benin hicccc isim olmaz allah kimseyi düşürmesin banan göre köy butik bi köy turu olur 24 saat yeter cokk bile
Köylü milletin efendisidir. Köy olmasa ne yiyeceksin ne içeceksin

İki üç sene önce çok çok ucuzmuş şimdi değerlendi insanlar farketti bu güzellikleri artık ama ilk hedef arsa sonra biraz zeytin bir prefabrik sonra gerisi gelir ama biz ancak hobi gibi yaparız başka yerden kaynak olmayınca zor çoluk çocuk
Geçen bi zeytinlik bulduk fiyatı da uygundu, ağaçlarda yetişkindi ama işte ev bark bulmadan almayalım diye kaldı yine 🙈

Bu arada gerçekten çok özel tavuklar yetiştireceğim şu anda araştırma aşamasındayım. Mesela Sussex, Plymount ve Ligorin listemde olan cinsler
Arkadasim da mavi yumurtlayan tavuk var .Babamin tavuklardan biri kuluckaya oturursa yumurta biriktirecek arkadaş benim icin .
Bende mavi yumurtayı dolandırık birsey saniyordum .Gercekten varmış . :KK70:

Geçen bi zeytinlik bulduk fiyatı da uygundu, ağaçlarda yetişkindi ama işte ev bark bulmadan almayalım diye kaldı yine 🙈
Ucuza zeytinlik varsa çökün hemen 😀😀biz de bakınıyoruz çok pahalı hele de yetişkin ağaçlı zeytin sizi idare eder bir dönem yerleşim yok mu istediğiniz yerin yakınında zeytin öyle bakım isteyen birşey değil burda dağ taş zeytin

Back