• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Ever feslegen de vardi bende. Ama yiyeceklere kullanmadim hic hos kokusu balkona yayılıyordu. Bence davulun sesi uzaktan hos geliyor hatta eminim diyebilirim 🥰🥰🥰 siz bahceli mustakil bir ev alsanız ya da kiralasaniz yine bu arzularinizi gerceklestirirsiniz hatta 2 tavuk ya da horoz alip besleyebilirsiniz. Bir arkadaşım yine sehir merkezinden uzak 3 katli bir evleri var horozu var hatta köpeğimle oynamıştık 🥰🤣🤣 onlarda biseler ekiyorlar koskoca bahceye . Gerci istanbulda nerede oyle bir ortam olur bilemedim
İstanbulda öyle ortam bulunur da, el yakıyolar malesef İstanbul ☹️ Ufak sahil şehirleri biraz daha İstanbula göre altından kalkabilinir geliyo o yüzden.

Fesleğini domatesli sarımsaklı makarnada çok severim 😋

Masal17, şöyle bir şey yapabilirsiniz: bir köye yerleşip mümkünse yazılım işinizi evinizden yürütebilirsiniz. hobi olarak da hayvancılık, organik hayat vs. küçük çaplı uğraşabilirsiniz.yavaş yavaş kendinizi dener alışırsınız ondan sonra gerekirse büyütürsünüz.
Evet ilk başlarda sanırım en mantıklısı böylesi

İstanbulda öyle ortam bulunur da, el yakıyolar malesef İstanbul ☹ Ufak sahil şehirleri biraz daha İstanbula göre altından kalkabilinir geliyo o yüzden.

Fesleğini domatesli sarımsaklı makarnada çok severim 😋
Size ozelden mesaj atcam

hiç bir alacağım hayvana para vermem alırken de hediye ederken de... koyun, inek vs hariç
Bahsettiğin gibi güvercinler piyasa ama ben de istemem hiç biri alınsın satılsın doğada gezsin gönlünce ama insanlar hobi ile başlayıp müptelası oluyorlar ve paha biçilmez hayvanları var

Çok zor olur hiç tavsiye etmem. Çocuk için asla düşünmeyin derim. Şehir çocuğuyla köy çocuğu aynı eğitimde olmaz. Sosyal çevre çok şey katıyor çocuklara. Köyde hayatı öğrenemez. Ben şehirde doğdum büyüdüm köyde görev yaptım yani köylüler gibi yaşamak bir yana sadece köyde yaşamak bile hiç çekilecek dert değil. Hastane sağlık devlet işleri avm kafe sosyal hayat eş dost akraba hepsinden mahrum kalıyorsunuz.

Çok zor olur hiç tavsiye etmem. Çocuk için asla düşünmeyin derim. Şehir çocuğuyla köy çocuğu aynı eğitimde olmaz. Sosyal çevre çok şey katıyor çocuklara. Köyde hayatı öğrenemez. Ben şehirde doğdum büyüdüm köyde görev yaptım yani köylüler gibi yaşamak bir yana sadece köyde yaşamak bile hiç çekilecek dert değil. Hastane sağlık devlet işleri avm kafe sosyal hayat eş dost akraba hepsinden mahrum kalıyorsunuz.
Bana da şehir çocuklarını günümüzde kontrol etmek çok zor geliyo

Bahsettiğin gibi güvercinler piyasa ama ben de istemem hiç biri alınsın satılsın doğada gezsin gönlünce ama insanlar hobi ile başlayıp müptelası oluyorlar ve paha biçilmez hayvanları var

Evet güvercinler de ciddi bir piyasa var. Araba karşılığında güvercin satıldığını gördüm. Bana hayrına biri yumurta verse ben hallederim gerisini : )

Herşeyini ben yapıyordum zaten😁 hayvanları çok seviyorum ama bakmak çok zor geliyordu sabah akşam öğlen yemini veriyor sürekli orayı süpürüyor günde 2 defa sağıyordum bu kadarıyla da yetinmeyip tereyağı ve peynir de yapıyordm
Baya hamaratmissin masallah canım😂😁

geçtiğimiz yaz köyümde iki yılanın birbirlerine sarılıp dakikalarca dans ettiğini gördüm. evine yakın bi komşu öldürmeye kalktı. kaçtılar az sonra yine piyasaya çıkıp sarmaş dolaş oldular dans ettiler vay be dedim :) sanırım çiftleşiyorlardı :) köy hayatı böyle bir şeydir.
Yılanlardan ne istiyormuş onlarında yaşamaya hakkı var.

bu arada kahveye gidenlere salak derken Köy kahvesinden çıkmıyorum gündüzleri : )

Köyde sosyalleşmek istiyorsanız kadınlar börek günü yapmalı erkeklerde kahveye gitmeli....

Bu gün kahvede oyunun gözüne vururken bir telefon geldi, çamaşırhanede yılan varmış.

lanet olsun diyip her şeyi bırakıp eve döndük. Bize yılanın boyutu 1 metre olarka tarif edildi...

Önce kedimizi çamaşırhaneye atıp kapıyı kapadım 5 dakika sonra cama yapışıp çıkartın beni diyince iş başa düştü...

girdik içeri orayı ara yok burayı ara yok....

tabi ben 1 metrelik bir kobra arıyorum....

eşyaları çıkarmaya başadık sonra pencere ile duvar arasında 30 cm lik yılanı buldum....

güzelce arazi dışına çıkartıp saldık.....

işin en kötü tarafı korkarım ki artık çamaşır işi bana kaldı bundan sonra...

Aman Allahımmmmm 😵 Sırf bu nedenle tek başına tarlaya bahçeye çimenlerin otların arasina giremiyorum.Evde olması evi terketme sebebim olur.Allah korusunnnnnn.Eşiniz eve girebilecek mi tekrar 😨

Ben köyde yaşıyorum. Evlendiğim için şehir hayatına geçicem maalesef.
İnsanlar nasıl şehir hayatını apartmanları seviyor anlamıyorum. Bana çok sıkıcı ve iç karartıcı geliyor. Müstakil evlere bayılıyorum:KK68:Bende bahçe falan ekmek istiyorum da bizim buralarda arazi pek yok o yüzden yapamıyorum. Kendi sebzeni meyveni çiçekleri ekmek kendin yapabileceğin erzakları hazırlamak... düşüncesi bile çok güzel
Çünkü bir şeylerle uğraşmayı emek vermeyi seviyorum. Hazırı sevmiyorum:sinirli:

Bu işlerden de pek anlamam ama illa bir anda bir sürü hayvan almanıza gerek yok atıyorum bir iki inek alırsınız baktınız talep çok işi de kıvırdık, yavaş yavaş artırırsınız hayvan sayısını

Evet güvercinler de ciddi bir piyasa var. Araba karşılığında güvercin satıldığını gördüm. Bana hayrına biri yumurta verse ben hallederim gerisini : )
Olsa dükkan senin abi 😀ben de eşimin bir arkadaşından biliyorum önce ufacık bir kafesi vardı şimdi aşk yaşıyor her biriyle

Aman Allahımmmmm 😵 Sırf bu nedenle tek başına tarlaya bahçeye çimenlerin otların arasina giremiyorum.Evde olması evi terketme sebebim olur.Allah korusunnnnnn.Eşiniz eve girebilecek mi tekrar 😨

çamaşırhane evden ayrı bir yerde : ) ev küçük olunca böyle bir çözüm ürettik

2264722

Burası bizim köydeki ev arkasında büyük bir bahçesi var. Almak isteyen çok oldu 2 senedir gitmedik belki bu sene hastalanmazsam ördeklerle gideceğim :)

Back