elegant sanki biraz andırıyor gibibunların içinden birtek hard candy benziyor turk markalarında benzeri olmadıgı için eklememiştim ben
tırnak etlerine küçücük bile değirmeden nasıl sürüyorlar ya?yada değiriyorlar sonra onları temizliyorlar mı?eğer temizliyorlarsa neyle yapıyorlar bunu anlamadım.
elegant sanki biraz andırıyor gibi
canım takma tırnak kullanıyormusun biraz bilgi verirmisin :44:
bende beceremiyorum yaa onu :)
gabrini var bende yok bu daha koyu riva cok acık mavi
ben takma tırnak kullanmıyorum canım yani hiç ihtiyacımda olmadı zaten taksamda rahat edemem gibi geliyorsen ne için istiyorsun kullanmayı özel bir gun için flnmı yoksa normaldemi
ojeleri tırnak etinizden az geriden baslarsanız surmeye zamanla alısırsınız ben surdukten sonra temizlemiyorum elim alıstı cunku ama temizlerken de fırcayla asetonla temizleyebilirsiniz
Bu arada, beni çok üzen bir konu var. Yeri gelmişken buraya yazmak isterim. Zoya, China Glaze, OPI gibi gayet kaliteli oje markaları var, ojelerle ilgili herkes bilir. Ülkemizde bu öjeler 20-25 tl'ye satılıyor en az. Gittigidiyor'da gördüm. Ben uzun yıllardır her türlü ihtiyacım için Ebay kullanıyorum. Sadece oje için değil tabii, kaliteyi ucuza alabildiğim bir yer olduğu için çocuğumun pek çok ihtiyacını bile oradan alıyorum. Kendi kozmetik ürünlerimin çoğunu da...(Mesela selektif parfümler de buradan 1 tane alana kadar oradan 2-3 tane alınabiliyor.) İdare eder bir ingilizceniz (satıcı ile sorun çıktığında o sorunu yazışarak halledebilecek kadar; veya bu konuda bir yakınınızdan yardım da alabilirsiniz) ve bir kredi kartınız olması yeterli. 4-5 dolara alıyorum ben o kaliteli ojeleri. Bir defasında aynı satıcıdan 10-15 tane aldığımdan shipping de ucuza geliyor, her bir oje 10 liraya filan geliyor diyebilirim. Gittigidiyor gibi yerlerde satış yapan insanlar eğer yurt dışına gidip onca ojeyi taşıyıp buraya getirselerdi, değil 25, 35 tl'ye de satsalar helal olsun derdim ama onların da aynı alışveriş sistemini kullandıklarına eminim yani internetten sipariş veriyorlar, evlerinde otururken postacı kapılarına getiriyor. Sonra da %300 kar ile satıyorlar, bu, helal kazanç değildir. Yurt dışı alışveriş imkanı kısıtlı insanları sömürmek ve kazıklamak demektir. 8-10 liraya temin ettikleri bir ojeyi en fazla 13-14 liraya satmalılar bence, 25 değil.
Chanel gibi ojelerde ciddi fiyat farkı olmuyor, olsa da shipping'e verilen parayla hemen hemen buradan almak gibi oluyor ama diğer saydığım markaları Ebay'de araştırdığınız zaman 4-5 dolara yüzlerce çeşidini satan ve worldwide shipping imkanı sunan satıcılar bulabilirsiniz. Üstelik bu markaların kendi internet siteleri de var, çoğu yurt dışına ürün yolluyor. Ama kontrol ettiğimde Ebay'de bazı satıcıların indirim zamanı ürünleri alıp daha uygun sattıklarını görüyorum, onları bulabilirseniz (ki bulmak zor değil) kendi sitesinde 7 dolara, Gittigidiyor'da 25 liraya (16 dolar ediyor sanırım) satılan bir ojeyi 4,5 dolara alabilirsiniz.
Nfu oh için ölebilirim! :) Diğer saydığın markalarda C. Glaze, Zoya, OPI ve Orly favorilerimden, Essie de çok güzel.
Golden Rose ben de sevemedim şişelerini de sevmiyorum ama yine de görünce almadan duramıyorum bazı renkleri beğenince, yani aslında oje görünce almadan yanından geçemiyorum herhalde bir nevi hastalık. :)
evet cnm evet resmen sömürüyorlar.ben de vıctorıas secret ürünlerini çok seviyorum özellikle bikini ve bikini üstü cover-uplarını. sitesine bakıyorum uygun geliyor.ama gittigidiyorda uçuk fiyatlar. almak istiyorum bakıyorum iç çekiyorum. 200 milyona alınacak sey bana 650ye fln geliyormuş. tamam kargosu var,gittigidiyor payı var vs de. 3 katından fazla olması da normal mi?
ingilizcem var ama nedense güvenemiyorum yabancı sitelerden alışverişe.
kızlarrrr bu yabancı ojelerin çok farkı oluyor mu ben hiç deneedim, pastel güzel mesela bn onu tercih ediyorum?
Pek çok üründe böyle maalesef. Sadece internette değil, Türkiye'deki mağazalarda da pek çok ürün olması gerekenin çok üstünde satılıyor. Mesela ben kızımın pijamalarını doğduğundan beri GAP marka alırım, çok rahat ve kaliteli olduğu için. Çocuk bu malum, sık sık üstü değişir, yazın 10 takım, kışın 10 takım alırım her sene mutlaka... 14-15 dolar bir takımın fiyatı ama burada 3 misline satıyorlar. Aynı şekilde yüzlerce defa Gymboree alışverişi yaptım inanılmaz uygun şekilde... Çok özel kıyafetler de aldığım oldu kızıma, burada 300-400 liraya gördüğüm tarz doğum günü elbiselerini 30-40 dolara aldığım oldu... Böyle yüzlerce örnek verebilirim. Birkaç satıcım var 8-10 parça için sadece 9-10 dolar shipping ücreti alırlar. Yani ürün başına kargo ücreti de para değil... Neden gidip AVM'lerden alayım, mis gibi seçiyorum oturduğum yerden, postacı kapıma getiriyor, hem de kazıklanmıyorum.
kızlarrrr bu yabancı ojelerin çok farkı oluyor mu ben hiç deneedim, pastel güzel mesela bn onu tercih ediyorum?
blogunda lilalı pembeli çatlamış ojeli tırnaklarına bayıldııım nasıl yapılıyo o çatlak görünüm?
e-bay'ı mı tercih ediyorsun?güven açısından soruyorum. shıppıng dediğin kargo ücreti mi oluyor? bir de belli bi fiyatı geçince kargoya takılıyormuş? diye duydum.
çok soru sordum ama kusura bakma cnm:26::26:
gümrüğe demek istedim!
Yok canım rica ederim, çok soru sormadın. :) Ben bebekli anneler grubumla tanıştığım bir forumda Ebay üzerine sayfa bile açmak durumunda kalmıştım, ama çok da hayır duası almıştım bir dolu anne bebeğine dışarıdan kaliteyi ucuza alabilmeye başlamıştı bu sayede.
Evet Ebay'den alışveriş yapıyorum artık benim için Migros'tan alışveriş yapmak gibi bir şey oldu bu çünkü yıllardır burada bulamadığım ya da bulup pahalı olduğunu düşündüğüm herşeyi ordan alıyorum. Paketimin kaybolduğu da oldu, gümrüğe takıldığı da ama bu uzun yıllar içerisinde yüzlerce alışveriş içerisinde birkaç defa oldu. Zamanla zaten belli satıcılarınız oluyor, iyice incelemeden bir satıcıdan ürün seçip almamayı öğreniyorsunuz v.s...
Bir defada 150 doları geçmiyorum ben hatta 100 doları bile geçmemeye çalışıyorum, diyelim geçti, o zaman da satıcıdan rica ediyorum, paketin üstüne düşük ücret yazması için... Bizim gümrük kurallarını anlatıyorum filan...Yoksa paketin gümrüğe takılması ve gidip Cevizlibağ'daki şubede o paketi almaya çalışmak sahiden tam bir ızdırap. :))) Başıma geldiği için epeydir çok daha dikkatliyim. Miktarı geçmezse takılmıyor, Ebay'de çok yıldızlı çok satış yapmış güvenilirliği tescilli yüzlerce satıcı var, asla yeni satıcılardan bir şey almam mesela, bakarım kaç satış yapmış, güvenilirlik yüzdesi ne? %99 altında ise almam, birkaç bin satış yapmamışsa almam. Bunlar hep tecrübe ile zamanla edinilen bilgiler...
cnm zahmt edip bana uzun bi cevap yazmışsın teşekkür ederimmm,bn de dua edeceğim sana
chanelin yerini de diğerleri pek tutmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?