• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Chanel Ojelerinin Muadili Ojeler

ben chanelde kullanıyorum 1-2 tl lik ojelerde kullanıyorum ama herkes chanel alamıyor yada almıyor muadilin anlamını bende biliyorum ama zaten oje karsılastırmaları yaparken su fark var bu fark var diye belirtiyorum
gerçekci olduğunuz için tesekkürler :16:

Yanlış anlamayın lütfen, ben sadece bu sayfalardan feyz alarak alışveriş yapacak olan insanlara yönelik yazdım çünkü aynısı sanıp gidip önerilen ojeleri alınca aynısı olmadığını görüp hayalkırıklığına uğrayabilirler. Bu yüzden Chanel ojelerin muadilleri deği de 'taklitleri' desek, daha doğru yönlendirmiş oluruz.
Farkları gerçekten çok belirgin aslında ve bu farkları en net biçimde aslını ve taklitlerini aynı eldeki tırnaklara sırayla sürünce görebiliriz, ben 505 için bunu yapmıştım ki 505'in tırnaktaki kurumuş halinin dokusu bile başka...
Ve almak-alamamak meselesine ben pek katılamıyorum çünkü öyle saçmasapan şeylere para harcıyoruz ki, haftada birkaç defa sağlığımızı bozan fast food yiyecekleri yiyeceğimize ayda 1-2 tane Chanel oje alıp kenara koyabiliriz ya da 30 tane 1-2 liralık oje alana kadar bir tane en kalitelisinden alabiliriz. ;) Sigara içen insanlar ayda 200-300 tl sigaraya veriyor bu her ay 5-6 tane Chanel oje demektir. :)) Yani bu, alamamak değil, tercihini almamaktan yana kullanmak bence. "Ben o kadar parayı tek bir ojeye vermek istemem" diyen herkesin tercihine saygım var.

Bu arada, beni çok üzen bir konu var. Yeri gelmişken buraya yazmak isterim. Zoya, China Glaze, OPI gibi gayet kaliteli oje markaları var, ojelerle ilgili herkes bilir. Ülkemizde bu öjeler 20-25 tl'ye satılıyor en az. Gittigidiyor'da gördüm. Ben uzun yıllardır her türlü ihtiyacım için Ebay kullanıyorum. Sadece oje için değil tabii, kaliteyi ucuza alabildiğim bir yer olduğu için çocuğumun pek çok ihtiyacını bile oradan alıyorum. Kendi kozmetik ürünlerimin çoğunu da...(Mesela selektif parfümler de buradan 1 tane alana kadar oradan 2-3 tane alınabiliyor.) İdare eder bir ingilizceniz (satıcı ile sorun çıktığında o sorunu yazışarak halledebilecek kadar; veya bu konuda bir yakınınızdan yardım da alabilirsiniz) ve bir kredi kartınız olması yeterli. 4-5 dolara alıyorum ben o kaliteli ojeleri. Bir defasında aynı satıcıdan 10-15 tane aldığımdan shipping de ucuza geliyor, her bir oje 10 liraya filan geliyor diyebilirim. Gittigidiyor gibi yerlerde satış yapan insanlar eğer yurt dışına gidip onca ojeyi taşıyıp buraya getirselerdi, değil 25, 35 tl'ye de satsalar helal olsun derdim ama onların da aynı alışveriş sistemini kullandıklarına eminim yani internetten sipariş veriyorlar, evlerinde otururken postacı kapılarına getiriyor. Sonra da %300 kar ile satıyorlar, bu, helal kazanç değildir. Yurt dışı alışveriş imkanı kısıtlı insanları sömürmek ve kazıklamak demektir. 8-10 liraya temin ettikleri bir ojeyi en fazla 13-14 liraya satmalılar bence, 25 değil.
Chanel gibi ojelerde ciddi fiyat farkı olmuyor, olsa da shipping'e verilen parayla hemen hemen buradan almak gibi oluyor ama diğer saydığım markaları Ebay'de araştırdığınız zaman 4-5 dolara yüzlerce çeşidini satan ve worldwide shipping imkanı sunan satıcılar bulabilirsiniz. Üstelik bu markaların kendi internet siteleri de var, çoğu yurt dışına ürün yolluyor. Ama kontrol ettiğimde Ebay'de bazı satıcıların indirim zamanı ürünleri alıp daha uygun sattıklarını görüyorum, onları bulabilirseniz (ki bulmak zor değil) kendi sitesinde 7 dolara, Gittigidiyor'da 25 liraya (16 dolar ediyor sanırım) satılan bir ojeyi 4,5 dolara alabilirsiniz.

Son düzenleme:
gittigidiyor'da bu ojeleri satan kisiler hakkinda yorumda bulunmak isterim.
bu kisiler ojeyi siz ismarladiktan sonra kendi ellerine gelene kadar para istemiyorlar. kargo kaybolursa sorumlu degilsiniz. amerika'dan takipli kargo almanin en asagi 40 dolar oldugunu biliyorsunuz degil mi? ve bu takipli kargonun gumrukten gecebilmesi icin icinde maksimum 10-15 oje olabiliyor, fazlasi icin gumrugun ithalat muamelesi yapma riski var. bu yuzden ben 7 dolarlik zoya ojeyi 18 liraya almayi cok bulmuyorum. ebay'in nimetlerinden gercekten 2-3 dolara faydalanabilmek icin takipsiz postanizin calinmayacagi kadar sansli olmaniz gerekiyor. 2 senedir yurtdisindan oje ismarliyorum, posta asamasinda basima gelmeyen kalmadi. bu yuzden artik biraz daha fazla odeyip gittigidiyor'dan aliyorum.
15 oje icin odedigim fiyat 90 dolari buluyor. bunun yerine bu parayi, alip almayacagimin garantisi olmadigi halde istedigim ojeleri ismarlayip, eline ulasana kadar benden bir kurus on odeme almayan ve kapima kadar kargoyu karsilayarak gonderen, olasi kayip durumunda butun riski ustlenen bir saticiya vermeyi tercih ediyorum.

Son düzenleme:
bu kisiler ojeyi siz ismarladiktan sonra kendi ellerine gelene kadar para istemiyorlar. kargo kaybolursa sorumlu degilsiniz. amerika'dan takipli kargo almanin en asagi 40 dolar oldugunu biliyorsunuz degil mi? ve bu takipli kargonun gumrukten gecebilmesi icin icinde maksimum 10-15 oje olabiliyor, fazlasi icin gumrugun ithalat muamelesi yapma riski var. bu yuzden ben 7 dolarlik zoya ojeyi 18 liraya almayi cok bulmuyorum. ebay'in nimetlerinden gercekten 2-3 dolara faydalanabilmek icin takipsiz postanizin calinmayacagi kadar sansli olmaniz gerekiyor. 2 senedir yurtdisindan oje ismarliyorum, posta asamasinda basima gelmeyen kalmadi. bu yuzden artik biraz daha fazla odeyip gittigidiyor'dan aliyorum.
15 oje icin odedigim fiyat 90 dolari buluyor. bunun yerine bu parayi, alip almayacagimin garantisi olmadigi halde istedigim ojeleri ismarlayip, eline ulasana kadar benden bir kurus on odeme almayan ve kapima kadar kargoyu karsilayarak gonderen, olasi kayip durumunda butun riski ustlenen bir saticiya vermeyi tercih ediyorum.

:29::29::29::29::29::65:

Aynen öyle... Hiçbir Chanel ojenin muadili yoktur, sadece benzerlerini yapabiliyorlar. Muadil, eşit olanı, aynısı demektir. Yani tamamen aynısını yapabilirlerse ancak o, muadili olur.
Evet belki biraz pahalı Chanel ojeler ama neredeyse evladiyelikler. :) Tabii ki 1-2 tl. değerinde bir oje ne kalite ne de renk olarak Chanel ojelerin aynısı olamaz.
Böyle yazdığım için Chanel'den başka oje kullanmıyorum sanılmasın. :)) Ama gerçekçi olmak lazım.

bu konuda size katilmiyorum... chanel renk konusunda adeta bir trendsetter oldugu halde, kalite konusunda sinifta kaliyor... kivamindaki tutarsizlik, cabuk soyulmasi, fiyat performans olayinin dusuk olmasi gibi...

Son 8 sene içerisinde Ebay'den abartısız yüzlerce sipariş verdim. İçeriklerini tek tek yazmama gerek yok, çok az bir kısmı oje diyebilirim, bugüne dek sadece 2 defa paketim kayboldu, 2 defa da gümrüğe takılınca 10-15 tl gibi bir fark ödemek durumunda kaldım. Yıllardır aktif Ebay kullanıcısıyım, bugüne dek anlattığınız kadar kötü bir tabloyla karşılaşmadım. Söylediğim bu iki durum haricinde tüm siparişlerim zamanında kapıma geldi. Ve çoğu zaman siparişlerimin yanında türlü hediyeler de yollarlar özellikle kızıma aldığım kıyafetlerin yanında mutlaka hediyeler geliyor. :)
Ebay'de olumsuz bir şey yaşamamanın şansla değil doğru satıcı seçimiyle yani tecrübeyle ilgili olduğunu düşünüyorum zira Ebay'de doğru satıcıyı seçmenin çeşitli yolları var. Bir de ben burada hiçbir şekilde bulamadığım ürünleri de oradan aldım hep. Bugüne dek 15 oje için 30 dolar shipping de ödemedim. İlk oje için 2.99, ikinci üründen itibaren her oje için sadece 1 dolar alan ve güvenilirliği ispatlanmış satıcılar da var. Velhasıl benim için her konuda Ebay çok daha avantajlı. Ben hiçbir zaman 4'lü bir Chanel far için yüzlerce lira vermedim mesela, verdiğim en fazla 20-25 dolardır. ;) Tabii dediğim gibi her tür satıcı var, orada da fırsatçısı var, hakkaniyetlisi var, arayıp bulmak lazım.

Son düzenleme:
bu konuda size katilmiyorum... chanel renk konusunda adeta bir trendsetter oldugu halde, kalite konusunda sinifta kaliyor... kivamindaki tutarsizlik, cabuk soyulmasi, fiyat performans olayinin dusuk olmasi gibi...

:) 35 yaşımdayım, yıllardır Chanel oje kullanıyorum size yemin ederim bu söylediklerinizin hiçbirini yaşamadım. Hâlâ en sevdiğim birkaç oje markasından biridir. Kıvamı ve fırçasını mükemmel buluyorum, 2 gündür tırnağımda olan oje Chanel (tamamen tesadüf, çünkü çok sık oje değiştiririm :) ) ve bilgisayarda deli gibi yazı yazdım 2 gündür ama hiçbir şekilde soyulma olmadı, zaman olarak verebileceğim -en yakın- örnek budur. Üstelik yıllar sonra bile ojenin ne kıvamında ne de kokusunda değişim olmuyor. Tabii belki taklitleri üretiliyordur bilemiyorum. Tazeliği ve orjinalliği garanti eden, aksi halde para iadesi yapan satıcılardan aldım ben hep.

Yalnız tek bir konuda sıkıntı yaşıyorum, uygun fiyata boş oje şişesi satan satıcı bulamadım. :( Bir tanesi 12 tane şişeyi 7 dolara filan satıyordu gayet uygundu ama shipping için 40 dolar filan istiyordu. Astarı yüzünden pahalıya gelecek tabii, 12 boş şişe için de 47 dolar verilmez tabii. Ben yaptığım franken ojelerin hepsinin aynı tip şişede durmasını istiyorum öyle daha güzel olacak, özellikle Alix Avien'inki gibi şişeler istiyorum ama yurt dışında bulamadım. Acaba buradaki kuaförlere filan sorsam, malzemecilerinde var mıdır? Oje firmaları boş şişeleri nerden alıyorlar acaba? Aynı dertten muzdarip olup da boş şişe temin edebilen bana da bilgi verirse çok sevinirim. :)

ben takipsiz kargoya asla guvenmiyorum cunku su ana kadar hicbiri elime ulasmadi. ebay'den aldigim hicbir paket de eger priority mail medium box degilse ulasmadi cunku takipsiz posta bir sekilde caliniyor, ic ediliyor. en son paketim gumruge takildiginda 56 lira ucret odedim ve o gun artik o kadar masrafimin uzerine boyle bir fiyat cekilince isyan ettim.
ebay'de bir suru dogru duzgun satici var. ama benim paketlerim takipsizse bana ulasmiyor, 7-8 tecrubeden sonra bundan kesin olarak eminim.
tabi ki bulabiliyorsaniz, elinize ulasiyorsa ebay'den alin. keske ben de alabilsem. ama gittigidiyor saticilarinin, ozellikle bahsettigimiz saticinin urunleri fahis fiyata satacak karakterde bir satici olmadigini biliyorum. gittigidiyor'a odedikleri dukkan parasi, takipli koli parasi, gumruk masrafi, oje parasi, komisyon vs dusuldugunde ellerine kalan fiyat belli, kaldi ki kendileriyle gittigidiyor disinda irtibat kurdugunuzda fiyati 15 liraya kadar cekebiliyorlar.
chanel ojelere gelirsek, kalitesizler demiyorum, ama o fiyati hakettiklerine inanmiyorum. her gun oje degistirdigim icin kaliciligi onemli degil ama opakligi, her birinin farkli yapida olmasi ve asiri fiyati bire bir taklitlerini tercih etmemi sagliyor =) su ana kadar cikardiklari tum ojelerin eslerini bulmayi basardim, zaten bulamasaydim da alirdim. dedigim gibi benim icin kalicilik ya da yapi degil sadece renk onemli, ojeyi adam etme konusunda tecrubeliyim ama hani "chanel surdugunuz anda diger ojelerden farkini goruyorsunuz" dusuncesine katilmiyorum. bir flormar supermatte gibi muhtesem kivamda degil, ya da bir china glaze renk skalasina, bir zoya sparkle muhtesemligine sahip degil, tabiri caizse biraz "overrated" buluyorum =) ben de oje tecrubelerime dayanarak konustum umarim ukalalik gibi anlamazsiniz =)

bu arada sevgili flamenca, blogun var mi? frankenlerini ve oje paylasimlarini gormek isterim =)

Ben de paylaşmayı çok isterim ama blog yapmadım kendime. Aslında yazılarımı yazdığım bir siteden başka bir yazar arkadaşım bu konuda çok ısrarcı, eğer blog işine girebilirsem bir de oje bloğu yaparım kendime, kimbilir? :)

Franken olayına bayılıyorum ama dediğim gibi şişe sıkıntısı var. Flormar'ın şişelerinde filan karıştırıyorum istediğim gibi olmuyor. Pigmentler kullanarak yapmak istiyorum elimde de epeyce pigment ve sim var değerlendirmem gereken, şişe olayını çözebilirsem isteyen olursa yapıp dağıtabilirim bile. :)

Bu arada söylediklerini asla ukalalık olarak değerlendirmedim herkes sonuçta tecrübelerini aktarıyor. Chanel oje için de, bazı özel renkler için bence değiyor ama mesela ben çok açık renk oje fazla sevmiyorum çok açık renk bir oje eğer simli, holo filan değilse hiçbir zaman çok para vermem. Yani bunlar hep tercihlerle ilgili şeyler...

Son düzenleme:
Yerli ojeler içinde sadece Alix Avien'i seviyorum, fiyatına göre çok iyi ve ama Flormar ile hiçbir zaman aram iyi olmadı, fırçasından nefret ediyorum. Supermatte yeni aldım, geçen gün kızımla Flormar standı önünden geçerken dayanamayıp aldık hepsinden. :) Az önce oje değiştirdim, yarın akşam Supershine ya da Supermatte ojelerden birini deneyip bakayım...

flormar normal serisini ben de sevmiyorum. alix avien jel olusuyla, supermatte cok kremsi ve opak oldugu icin, pastel ise her zaman iyi ojeler yaptigi icin benim en sevdigim turk ojeleri. golden rose ile aram pek iyi degil pek tercih etmiyorum
yabanci markalarda ise favorilerim zoya, china glaze (ozellikle hololar), opi (bazi ojeleri), essie, p2, catrice, orly (ozellikle cosmic), nfu-oh hololar =)

flormar normal serisini ben de sevmiyorum. alix avien jel olusuyla, supermatte cok kremsi ve opak oldugu icin, pastel ise her zaman iyi ojeler yaptigi icin benim en sevdigim turk ojeleri. golden rose ile aram pek iyi degil pek tercih etmiyorum
yabanci markalarda ise favorilerim zoya, china glaze (ozellikle hololar), opi (bazi ojeleri), essie, p2, catrice, orly (ozellikle cosmic), nfu-oh hololar =)

Nfu oh için ölebilirim! :) Diğer saydığın markalarda C. Glaze, Zoya, OPI ve Orly favorilerimden, Essie de çok güzel.
Golden Rose ben de sevemedim şişelerini de sevmiyorum ama yine de görünce almadan duramıyorum bazı renkleri beğenince, yani aslında oje görünce almadan yanından geçemiyorum herhalde bir nevi hastalık. :)

Son düzenleme:
İlk oje bir türlü aynısı yapılamadı denilen Paradoxal.Birebir aynısı yapılamasa bile çok çok yakınını Pastel yaptı.Tek fark Paradoxaldaki mor ışıltı Pastele göre biraz daha az.

bu Chanel

Chanel-Paradoxal.jpg

Bu da Pastel 69

100_0852.jpg

dün aldım cidden güzel

chanel riva
riva.png

claire's 38
SANY9228.JPG

hard candy-sky
Hard_Candy_Sky1.JPG

flormar 304
flormar-304.jpg

elegant 353
gabrni_mavi.jpg

alıntıdır.

tırnak etlerine küçücük bile değirmeden nasıl sürüyorlar ya?yada değiriyorlar sonra onları temizliyorlar mı?eğer temizliyorlarsa neyle yapıyorlar bunu anlamadım.:53:

Back