CEYIZI OLMAYAN GELIN

Ayni annem gibi konustun.) ben bu psikolojiyi yeni yeni atlatiyorum evlenirken hani gelin arabasinda fotografciya giderken esinizle mutluluk selfiesi cekersiniz ya ben onu bile yapamadim ulan. herif o gun 180 c dondu. insan cevresinde geleneklerine cok onem veren insanlari gore gore kendini sudan cikmis balik gibi hissediyo yeminlen

2 bucuk yil flortle esimin ailesi carsaflitdi ben aciktim o zamanlar

Ayni annem gibi konustun.) ben bu psikolojiyi yeni yeni atlatiyorum evlenirken hani gelin arabasinda fotografciya giderken esinizle mutluluk selfiesi cekersiniz ya ben onu bile yapamadim ulan. herif o gun 180 c dondu. insan cevresinde geleneklerine cok onem veren insanlari gore gore kendini sudan cikmis balik gibi hissediyo yeminlen
Geleneklerine çok önem veren geleneklerine çok önem vereni bulsaymış. Seninle evlendiğine göre böyle dertleri pek yok eşinin. Belki de sen büyütüyorsun biraz. Ağır ve mesafeli ol, seninle saçma sapan konuşmalarına müsade etme.

Anlatamadim yani evlenirken maddi yukumlulugu hep karsi taraf aldi onu diyorum sorumsuz baba ve anne diyorum siz onami taktiniz hemen acik ariyorsu uz bdv degil mi bura derdimi paylasiyorum biriktim onceki konumda fikirlerle catismayla alakaliydi ben burda uzuntumudile getirmistim yani hic olmadi mi sizin ruhsal cokuntunuz ne anadan fayda oldu ne babadan o yani olay
Açgözlü cahille uğraşmak kadar zoru yoktur herhalde.Ben olsam fena laf koyardım.Daha elindeki kına çıkmadan ,kınada takılan altını alan kadına mı ezdiriyorsun kendini? Eşinin yanında , annesine tatlı dilli güler yüzlü ol,asla annesini kötüleme ,eşin yokken sok lafın âlâsını.azıcık politik ol.iki gün sonra kolumdan zorla alıp götüreceği altını annem de takardı da annem bu kadar uyanık değil , bizimkilere az biraz arsızlığı öğret canım annecim de gül.eşine anlatırsa da inkar et.annem sizin kadar akıllı bir kadın değil dedim diye kıvır.iki damla göz yaşı ile süsle.yüzleştirirse de git yüzüne pişkin pişkin inkar et.

Açgözlü cahille uğraşmak kadar zoru yoktur herhalde.Ben olsam fena laf koyardım.Daha elindeki kına çıkmadan ,kınada takılan altını alan kadına mı ezdiriyorsun kendini? Eşinin yanında , annesine tatlı dilli güler yüzlü ol,asla annesini kötüleme ,eşin yokken sok lafın âlâsını.azıcık politik ol.iki gün sonra kolumdan zorla alıp götüreceği altını annem de takardı da annem bu kadar uyanık değil , bizimkilere az biraz arsızlığı öğret canım annecim de gül.eşine anlatırsa da inkar et.annem sizin kadar akıllı bir kadın değil dedim diye kıvır.iki damla göz yaşı ile süsle.yüzleştirirse de git yüzüne pişkin pişkin inkar et.
Oo cok Allahcidir namas niyas ben kilmiyorum diye ne laflar oooo

Bak ben de evlendim. Ne ceyizim vardi ne bisey. Zaten artik dantelin falan modasi kalmadi. Ceyiz ne yahu. En guzel ceyiz sensin. Sen kendini getirmissin. Deger katmissin geldigin yere. Ay kendine deger vetsene sen biraaz. Yok kimse ceyrek takmamis. Yok kanavicesi eksikmis. Seni begenen seven boyle sevsin.
Hicbirseyin yokmuydu catal kasik picak .) tencere tava utu hani kiztarafi alir ya bunlari ceyiz detken bunlari kastetmistim

Muhtemelen ben de evlenmeye yakın alabileceğim, yok benim de, bir iki örtü lif falan var, annem alalım edelim diyor da biraz maddiyat sıkıntılı işte.. Şuan çok da takmıyorum aslında illa o geleneği yapmak zorunda değilim ama insanların söylediklerini önemseyen canımı sıkan biriyim ben de ne yazık ki.
Kendi yuvanızda mutlu olmaya bakın bence takılmamaya çalışın olabildiğince kvye.

ya kaynanalar böyle napıcaksın . Teyzemden biliyorum iki oğlu dolayısıyla iki gelini var biri görücü usulü biri severek ama ikisinede çektiriyor çok ciddiyim çektiriyor yani . teyzem canım kanım bir tane aşkım ama yeptığı şeylerede göz yumamam . Şimdi görücü usulü olan gelini çatal tabak vs dışında bir şey getirmedi zaten kurulu eve gelin geldi . Diğer gelini severek olan buz dolabı hariç neredeyse her şeyini kendi getirmişti. Şimdi teyzem ikisine de kulp buldu . kv de olmak demek kulp takmak demek . Has gelini var mı kv denin

Aunen oyle 3 geliniz 3umuzde 5 para etmeyiz

Takı hediyedir kimin gönlünden ne kopuyosa onu takar.. siz ne diye milletin takmadığı şey için ezilip büzülüyosunuz.. kv niz de tam bir gerzekmiş.. çula çaputa kıymet veren hele ki bunun lafını yapan insanlara ACIYORUM!! nefret de ediyorum.. eşim tarafı da gösteriş meraklısı ve ne zaman ağızlarını açsalar bozuyorum. 10 yıl olmuş kızı evleneli hala yaptığı çeyizi anlatır durur milletinkine de çeyiz mi bu der.. boş kadın boş kafa.. hayatı da bomboş yaşıyo zaten.. o yüzden cahil deyip geçmek lazım

Bende evlenmeyi dusunuyorum, hic birseyim yok.. cunku eski cehizlerim komple hic kullanilmamis hepsi eski es eski kvnin evinde kaldi.. benim sorunum maddi degil aslinda, manevide degil.. ama annemin yaptiklarini hic kullanamadim bile... Bunada sukur diyorum, yavas yavas alirim tekrardan, ki cehiz artik eskisi gibi degil.. cehiz olayida adetten ibaret, adetlere fazla kafa yormam ben.. sadece kullanisli, ve kullanacagim seyleri alacagim.. fazlasina gerek yok.. israf
Cehiz derken

Takı hediyedir kimin gönlünden ne kopuyosa onu takar.. siz ne diye milletin takmadığı şey için ezilip büzülüyosunuz.. kv niz de tam bir gerzekmiş.. çula çaputa kıymet veren hele ki bunun lafını yapan insanlara ACIYORUM!! nefret de ediyorum.. eşim tarafı da gösteriş meraklısı ve ne zaman ağızlarını açsalar bozuyorum. 10 yıl olmuş kızı evleneli hala yaptığı çeyizi anlatır durur milletinkine de çeyiz mi bu der.. boş kadın boş kafa.. hayatı da bomboş yaşıyo zaten.. o yüzden cahil deyip geçmek lazım
Kvnizmi oyle sizin? Ha ne guzel konustun sinirine saglik bende burda vesvese vesvese ustune kafayi yicem mutfaktayim yeni toparliyorum daha mutfagi sinirden oluyodum kv bugun gerizekali dedigi icin. Bide ayni benim kvyi tarif etmissin bu kadar olmaz pesss :KK9:

Back
X