• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize ne zaman başlanır?

bengxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
95
0
86
Kütahya
Kızlar ben 2010 yılında evlenmeyi umud ediyorum ki en erken 2010. Peki ceyize ne zaman başlaşam. Çalışıorum, para biriktiyorum ama diyorlar ki çeyizini almaya başla sonra yetiştiremezsin eksiklerin çıkar, başkaları da para biriktir o zaman alırsın sizce ne yapayım? Karar veremedim :uhm: fisfisfis

valla benim annem sandık çeyizime benim bebekliğimde başlamış..
bende 2002 yılından beri ha gayret aldım..
2006da da evlendim..
ama hereşeyimi kendi paramla tırnağımla yaptım..

cnm benım aılem destek olmadığı için (babama anca yetıyo emeklı maası)ben sımdıden alıyorum ınan yetıstıremezsın
ben beyaz esyalarımı aldım en son camasr mak ve bulasık mak suan mağazada ve ıstedım zmn alıp ozmn baslıycak garantısı ve yenı model cııkınca değişme ımkanım var
yemek takımı catal kasık tencere setı gıbı kampanyalar var alıp takst yaparsan hem yavs yavas odersın hemde en az 10 ay takst olur zorlanmazsın

valla ciddi bir beraberliğin varsa hemen başla.. 2010 hemen geliverir.. biz nişanlandık 4 ay sonra düğün ama hiç bişiy almadım henüz.. herşeyi apar topar alıcaz.. düğün masrafı artı ev eşyaları masrafı işimiz çokk...:)

elişi tarzı şeyleri annem zaten çocukluğumdan beri yapmıştı...ama diğer gereçleri söz olduktan sonra almaya başladık ...düğün olana kadar 1 sene içinde tamamladık...bence şimdiden alıp kalabalık ediceğine ki kalabalığı küçümseme annenlerin evinde koyacak yer yoksa halılar tencereler tabaklar gerçekten büyük sorun oluyo...paranı biriktir düğüne 8-9 ay kala almaya başlarsın..

cnm bende sözlendıkten sonra almaya basladım..dantellerımı zaten annem yapmıs onlar vardı dıgerlerını almaya calıstım suan 8 ay var evlenmeme ve cogu gıttı azı kaldı gıbı bısey bence suan para bırıktır sözlendıkten sonrada yavas yavas alırsın bı senede bıter hem gereklı seylerı alırsın mesela modası gecen cok sey olmasın dıe yatak örtunu salon takımını vss sonraya bırak ama dıger tencere tabak sımdıden al derım onların modası asla gecmez...yada dantellerını sardır sımdıden..mutfak takımları vss yaptır..
supurge alabılırsın halı yıkamaydı ıvırdı zıvırdı cok sey var bı yerden basla..ama bu arada bankayada para koy dıger eksıklerını sonra al derım..ama yınede sen bılırsın

bence de başla almaya parası azar azar çıktı mı anlaşılmıyo hepsini birden almaya kalkarsan bayaa zorlanırsın evlenmene yakın zaman da bulaşık makinesi buzdolabı vs. alırsın

bence para bırıktr nısandan sonra alırsın yenı yenı seyler cıkıyor :)

benim annem daha ben bebekken başlamış çeyizlere bir sürü şeyler yapmış ama şuan hepsi sandıkda çoğunu kullanmıyorum bile bence sende biran evvel başla ufak defek eksiklerini almaya ben öle yapmıştın ince ayrıntılarıda evlenmeme yakın halletmiştim

Ben geçen sene başladım (tencere-çatal kaşık, yemek takımı, kahvaltı) çok fazla yüklenmeden ama bazen düşünüyorumda o kadar çok alacak şeyler varki...
ığnesinden ipliğine:1shok:
Sende başlamalısın bence:1closedeyes:

Son düzenleme:
Ben 2006 da başladım çeyiz almaya 2007 de nişanlandım o gün bugün çeyiz alıyorum daha da eksiklerim var hiç bitmiyor valla alınacaklar ve sana bir tavsiye canım sakın etrafın para biriktir evleneceğinde herşeyin en yeni modelini alırsın lafına aldırış etme çünkü biriktirdiğin para bir şekilde harcanıyor malum insanız hastalık,düğün,doğum günü,tatil,kıyafet tak takıştır puuff uçup bitiyor ve o zamana kadar biriktirdiğin bir kısım parayla da zaten anca yeni model bir yemek takımı ve tencere seti falan alabilirsin anlayacağın sen yavaş yavaş beğendiğin eşyalardan almaya çalış eğer gerçekten beğenerek aldıysan da zaten hiç modası geçmez senin gözünde mutluluklar canıma.s.a.s.

of ne zor iş bu ya. ben bir yandan almak istiyorum bir yandan sınava gireceğim hiçbir planım belli değil ne yapayım tabağı çanağı diyorum.

Bizde 2010da düşünüyoruz.. ben henüz başlamadım.. annem el işi tarzı ve mutfak gereçlerini almaya başladı, bi çoğu mevcut.. ama kendimiz el atmalıyız.. şimdilik fiyatları araştırmakla yetiniyorum.. yavaş yavaş başla sende..

arkadaşım almaya başlasan iyi olur.annem ne bulduysa almış mutfak eşyası onları taşı taşı bitmedi eve çıkarken en çok mutfak eşyası tutuyo .ben 2oo8 eylülde evlendim.o zamanki kaba bir hesapla sırf 5 milyarı mutfak eşyasıydı.dahada alsan alıncak.
kendine bir liste çıkar çatal kaşık takımı tencere takımı falan koymaya başla sonra ıncık cıncık bir sürü şey çıkıyo bulaşık makinamla çamaşır makinam 7 senelikti çeyiz servis yinede 3 yıl garanti verdi.daha tost makinası rondosu mikseri varda var sana kolay gelsin

sen sadece para biriktir bence para hazır olduktan sonra herşey 1-2 ayda olur yani.zaten durmadan yeni bişeyler çıkıyo alıp koyma sonra beğenmezsin.ben pişman oldum çünkü öyle yapınca

ütü, mikser gibi elekrtonik şeyleri alma,yenisi çıkar. nevresim tk, uyku seti, çatal tk. gibi şeyleri al. ama bunları da söz-nişan gibi somut bişeyler varsa al. ciddi bişeyler yoksa onları bile alma, boşuna yer kaplamasın.

hatta küçük mutfak eşyaları falanda alma kahve fincanı küçük kaseler borcam oval tabaklar falan nasılsa hediye geliyor. bide zaten alsan nereye konulacak oda var en güzeli biriktir bankaya düğünden 3-4 ay önce satın alırsın. yine dolaşır az çok kafanda karar verirsin ne alacağınayerimseniben

Valla benim evlenmeme daha var hiç olmadı 2011 gibi ben almaya başladım.
Zaten bi çatal kaşık almaya kalkıyorsun 1500 liradan başlıyor. Hangi arada alacaksın sonraya kalırsa daha yatak odası salon takımı mutfak elektronik bilmem ne ohoo herşey anında olmuyor. O zaman borca girip sıkıntı çekmektense bekarken alırım sonra kafam rahat olur

canım bence yavaş yavaş başla bende muhtemelen 2010 gibi evlenicem allah nasip ederse,ben şimdiden yemek takımı çatal bıçak setleri ,tencere setleri gibi şeylleri aldım ödüyorum zaten eksik hiç bitmez derler :)
zaten çok zevkli bişey kendi evin için bişeyler beğenip almak tadını çıkar şimdiden başlazemuszemus

Back
X