Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
lahana canım ben de ataköyde 4. Kısım sonunda çalışıyorum mahşer yeri gibiydi burası, sen ne taraftasın kaydirigubbakcemile2
karalahana yazdigini okudugum, göz yaslarimi tutamadim =(
dedeciginin mekani cennet olsun....
:
bergama canım.
izmire baya uzak kuzum ya ama bende çiğlideyim izmire geldiğinde çiğli duymuşsundur belki
Nazarrrr değiyoo bende dün çok kötüydümm şimdi iyi çok şükürr :Saruboceq:
canım sodanın içine limon tuz eklesen içsen benim mide bulantıma bi o iyi geliyor...
bide kas gevşetici bulundur yanındaa :sinifsinif:
Totonu kaşıı pıtırr kaydirigubbakcemile3
Tamam unutmadım yapıcaazz sözz :lepi:
bende size bir nostalji yapayım...
7 aralık cuma dedeciğim ölüm günüydü.bu aralık iki sene ldu...
yokluğu her daim içimde,kalbimde.
onu kaybettiğimde bir yazı yazmıştım paylamak istedim.
vaktinize,gözlerinize kıyıp okursanız sevinirim...
BİR CUMA VAKTİ…
Rahman’ın huzuruna durmak için, geçen haftadan beklenen bir Cuma vakti. Gusullenmiş bir beden, günler önceden dolapta yerini almış bir takım elbise, boyanmış ayakkabılar, yatıştırmak için limon sürülmüş parlak saçlar ve hiçbir zaman çıkarmadığın kravatın. Hazırsın işte. Hiçbir eksik yok mahallelinin ‘bakın ya yine damat gibi geliyor’ sözlerini söylemesi için.
Herkes sana selamda şimdi.
Beş vakit arşınladığın cami yolunun müdavimi kediler, seher vakti avluda gelmeni bekleyen semtimizin kuşları, top oynarken yiyecekleri azardan korunmak için senden önce davranıp halini hatırını soran mahalle çocukları. Herkes orada.
/Sen nerdesin/…
Şimdi saklambaç oynuyoruz. Ben ebe oluyorum, sen saklanan. Yumuyorum gözlerimi.
Yokluğuna, gitmelerine, tek başınalığıma kapadığımı bilmeden gözlerimi ebe oluyorum. Kandırmayacaksın beni. Nerde olursan ol hayatta hiç yalnız bırakmadığın, sana sırtlarını dayamasına her zaman izin verdiğin güllerini soldurmayacaksın. Boğazlarına kocaman bir düğüm koymayacaksın mesela. Yine bıktıracaksın öpmelerinden, yalnız bırakmamalarından. Ama çıkacaksın saklandığın yerden. Buradayım şaka yaptım deyip biraz kızgın boynuna sarılmama keyifleneceksin. Gitmem bir daha diyeceksin.
/Ama gideceksin/…
Günlerden Cuma, vakitlerden akşam ezanı vakti.
Sen rahmana yürürken habersizim her şeyden. Yine aynı kavgalar, yine aynı telâşeler, yine aynı iç sıkıntısı.
Çalma tonu acı haykıran beklenen telefonlar, sana aslında ’o artık yok ‘diyen gözlerine inat, ’sadece biraz ağırmış’ diyen ağızlar ve ertelenemeyen, gittikçe daha da uzayan yolar.
Hep bilirim on beş dakika sürerdi iş yerinden evin yolu. Neden bu sefer bu kadar çekilmez oldu. Neden kimse konuşmuyor. Neden bakmıyorlar yüzüme. Neden içime yine o ölüm ağırlığı oturdu.
Neden…
Şimdi her şey silik hafızamda ya oradasın ya da yoksun.
Ya bizi bırakıp gittin, ya da bütün zorluklarına rağmen devam dedin.
İki şık var önümde, iki yol.
Önceden belirli kaderimizde.
Ve evin kapısındayım.
Kapının önü bir hayli kalabalık. Yabancı değilim gördüğüm sahneye. En bilindik hali bu bir hastalığın, bir kavganın ya da bir düğünün. Yani o telâşe her bir ayakkabıda. Başınız sağ olsun bizde buradayız, yanınızda sıkıntısı.
Aralıyorum kapıyı. Sessiz herkes. Herkes, bir köşeye serilmiş sessizce gözyaşı döküyor. Herkes, biraz daha erken duymanın verdiği alışıklık dudaklarını kemiriyor. Ben senin olduğun odaya süzülüyorum. Her zaman üzerinde oturduğun koltuk bomboş bu sefer. Sen aksine onun ayakucuna serilmiş yatıyorsun. Bembeyaz paklamışlar her yanını. Bembeyaz süslemişler. Babaannemin ölümünden sonra hiç çıkmadığın caminden yana çevirmişler yüzünü. Emeklerinin geçtiği caminden yana.
Ben geldim bak diyorum, yanına geldim. Örtünü kaldır da göreyim gül çehreni diyorum. Hiç korkmuyorum. Akşam yanımda nefes alıp yaşadığını bildiğim insandan korkulur mu diyorum annemim sabır kızım sözlerine. Alnından öpüyorum seni. Daha soğumamış tenin içimi ısıtıyor. Bıraksalar günlerce kalabilirim yanında. Bıraksalar bende gelirim bizi bırakıp gittiğin yere.’hakkını helal et dede’ diyorum, bize hakkını helal et. Biliyorum duyuyorsun bizi. Biliyorum ki her zaman bizi arayan gözlerin yine bir yerlerden izliyor bizi. Biliyorum…
Şimdi gidiyorsun…
Adının kocamanlığı yakıyor içimizi. Bir daha soluğunu duyamamak, camdan bakışını görememek, hayırlı geceler dualarında yumamamak gözlerimizi. Annemin sözleri inliyor kulaklarımda.
’evimizin balkonu çöktü ‘ diyor.
Sapasağlam tutunduğumuz ipimiz avuçlarımızdan kayıp gitti.
Son nefesinde bile hala umudunuzu yitirmeyin, ben her zaman yanınızda olacağım diye güç veren soluk kesildi.
Ölüm aniden geldi dede.
Hiç haber vermeden geldi.
Bir Cuma günü geldi hem de.
Aldı ve gitti…
(merhum ve merhume sıfatına yakışmayan her ruh adına…
afferinn sanaa Şenizesmanın hakkını yemiim die şey ettim:)
hiçte bile kıskanmadımm hııııhhh :dilcikar:burcu hayatıma yazmış
mandilinde lahnaya kıskandım bende ıstedım sımdıde sen beni kıskandınhıhııhıhıhı
Nisanyağmuru canım ben kutlamadım senin doğum gününü dimi :sinifsinif:kızlar dün annemin aldğı pijamam.cep tlfdan çektiğim için görüntü kötü olmuş.
fot.mak.sını kardşm götürdüğü için bisüre cepten idare edicem artık.
Kizlarrrrrrrr ucmama tam bir hafta kaldiiiii
Toprağım sen çiğlinin neresinde oturuyosunn :uhm:bergama canım.
izmire baya uzak kuzum ya ama bende çiğlideyim izmire geldiğinde çiğli duymuşsundur belki
Waşşş :lepi:kitaptan bir "derkenar" paylaşıyım sizlerle müsadenizle..
Leyla'ya sordular:
"sen mi kays'ı (mecnun) daha çok sevdin;yoksa o mu seni?"
Kara gözlü,kara saçlı,kara benli Leyla iç geçirdi,üzüldü:
"Dostlar,bu nasıl bir soru,bana böyle bir soruyu nasıl sorarsınız ki?..Elbette ben onu daha çok sevdim,onun beni sediğinden..."
"iyi ama Leyla, o senin için deliye döndü, çöllere düştü, adı Mecnun'a çıktı
ve kurtlarla,kuşlarla konuşur oldu.."
"işte bakın, o gitti, bana olan aşkını ona buna anlattı, ben ise aha şuracığımda,
kalbimin içinde onun aşkını saklayıp durdum, hiç kimse ile ne paylaştım, ne kimseye dert yandım.
şimdi siz karar verin, o mu beni daha çok sevmiş; ben mi onu?!.."
kitabın içinde ara ara yazan kişinin yan notları yani derkenar ları war
ve leylayla mecnuna çok yer wermiş bu derkenarlarda..
ben iş yerinde dolabımda hep soda blundururdum mide ağrıma çok iyi gelirdi..canım ya şimdi soda bulmam zor; öğleden once gormedim yazını gorseydim marketten alırdım; tuz ve limonu yemekhaneden alırımda soda şimdi zor:1no2:
sagol canım bu aklımda olsun cunku sık sık basım agrır benim tekrar tesekkur ederim a.s.
Allah rahmet eylesinn,mekanları cennet olsunn :Saruboceq:mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben Allah rahmet eylesın benımde dedem yok
1 tanesı 28 yıl önce 1 tanesıde 13 yıl önce vefat ettımafoldumbenmafoldumben
beta baktım cıcılerıne
cok becerıklısın masallah
tek bılmedığım sey örgu sanırım ama zevklıdır evde vakıtte gecer
ellerıne sağlık
yok kalabalıktı ama yüzlerini görmedim
oyyy böcüğüüüm :):)
gayyet iyi şekerim. Şeniz
ben seni alcam kız abime :jeyyar:
mandilin bak bizim bi kızımız var bjkli delikanlı kızdır.yapalımmı bunların arasını:jeyyar:
yaa kızlar ben kına yapmayı düşünmüyorum çok mu garip :uhm:
hiç içimden gelmiyor annemde bana bıraktı.
çünkü uzun yıllar başka şehrde yaşadık bbamın işi nedeniyle burda arkadaşlarım yok.sadece 2 taneler. yaparsak resmen biz bize aile içinde yapar gibi olcak çünkü aşkımında ailesi burda değil. zaten kızkardeşi falanda yok kayınvalide de yok...
nasıl olurki yaparsam da bir akıl verin hele:1rolleyes:
kızlar c.tesi annemel teyzem gelecek bana caya
ne yapayım bnlar cokmu
muhallabili kadayıf
yine muhallebili kurabiye
patatesi börek ve kek
cokmu aksam cay için 3 kısı ıcın?
ama teyzem almanydan geldı ve herkez dıyorkı dun mesela amcabile esma artık kapmış bu ısı dıyınce
ınanamıyor haliyle
demıstımkı esmada yaparsa sacımı basımı yolcam demsıtım dıyor
benmde yoldurmam lazım ehehekaydirigubbakcemile3
esma muhallebili börek yap bide
şaka şaka
ay ben sevgilime geldiğinde yemek yapıcam
inanmıo eşşek benim yemek yapabilceme
pırasa yapıcam
benım o mutlu gunlerı görmem sanırım cok uzak
uzak olmasınıda ben ıstıyorum hala kötu şey yaşıycak gıbı düşünüyoum hata yapmaktan cok korkuyorum
hatta nişanlım dediki bi bakmışsın karnın büyüyor:)) dur dedim durr sindire sindire yaşayalım:))
kızlar ve sinaycım buda benim salon aksesuarımdan vazom diğerleride aynı şekilde mozaik camdan masa için büyük kase kolsol için bu vazo ve biraz daha küçüğü bide çerçevesi bide kare tabağı var
gamze canım çok güzelmiş seneler sonra sana bu vazoyu sorduğumda bizim haylaz çocuk kırdı dicen gibime gelio kaydirigubbakcemile3
kızlar dün 2 gün okumadığım sayfaları okudum. notlarımı yazdım. aldıklarımın resmini koydum. sayfa küt diye bi kapandı, şoka girdim.:1shok:
ve artık hepsini okumakla hayatta bitiremem. o yüzden herkesin aldıkları hayırlı olsun. güle güle kullanın inşallah. umarım arada kaçırdığım önemli bişey olmamaşıtır.
şimdi yeni cicişlerimi ekliyorum.
bu seccade, takke ve tespih hacdan gelmiş, kayınvalidem verdi.
bu da 3lü çelik tencere setim, kayınvalidem almış...
bu banyo setim. tam zevkimi bilmiş de almış sanki. mor ve kelebek:hihoyyyt yine kayınvalidem almış. ama hepsini kutusundan çıkaramadım kusura bakmayın.
bu naçizane benim ördüğüm battaniye. ikiya katlanmış şekilde duruyo burda. hani tv serederken dizlere örtmeye yarayan bişi.
bu terlikleri Evdi'den aldım. tanesi 5 TL.
bu çiğköfte tepsim... sanki yoğurabilecem gibi aldım ama denicemnaniknanik
bu havluyu da annem pazardan almış, fiyatını bilmiyorum. yuvarlak şekli, üstünde ahçı amca yemek yapıyor. duvardaki halini de çektim görün deyüşakkıdı
kızlar dün annemin aldğı pijamam.cep tlfdan çektiğim için görüntü kötü olmuş.
fot.mak.sını kardşm götürdüğü için bisüre cepten idare edicem artık.
[/url][/IMG]
bu pastam
[/url][/IMG]
Kizlarrrrrrrr ucmama tam bir hafta kaldiiiii
:dance::dance:
:dance::dance::dance:
kitaptan bir "derkenar" paylaşıyım sizlerle müsadenizle..
Leyla'ya sordular:
"sen mi kays'ı (mecnun) daha çok sevdin;yoksa o mu seni?"
Kara gözlü,kara saçlı,kara benli Leyla iç geçirdi,üzüldü:
"Dostlar,bu nasıl bir soru,bana böyle bir soruyu nasıl sorarsınız ki?..Elbette ben onu daha çok sevdim,onun beni sediğinden..."
"iyi ama Leyla, o senin için deliye döndü, çöllere düştü, adı Mecnun'a çıktı
ve kurtlarla,kuşlarla konuşur oldu.."
"işte bakın, o gitti, bana olan aşkını ona buna anlattı, ben ise aha şuracığımda,
kalbimin içinde onun aşkını saklayıp durdum, hiç kimse ile ne paylaştım, ne kimseye dert yandım.
şimdi siz karar verin, o mu beni daha çok sevmiş; ben mi onu?!.."
kitabın içinde ara ara yazan kişinin yan notları yani derkenar ları war
ve leylayla mecnuna çok yer wermiş bu derkenarlarda..