Diyete başlamadan önce yaniiii yaklaşık 65 gün önce tam 75 kiloydum. Vermem gereken 15 kilo vardı ve gözümde büyüyordu. Hayatımda daha önce hiç zayıf olmadım hep balık etli ile normal arasında gidip gelmiştim. Fakat bu kış resmen şişman olmuştum. Yaşadığım talihsiz olaylar, üniversite sınavına hazırlanıyor olmam, sağlık sıkıntılarım, okulumda öğle araları yediğim tostlar vs geçen yaz olduğum 67den taaa 75 e kadar gelmiştim. Önceden hiç büyük kilolar vermediğim için gerçekten yapamayacağımı düşünüyordum. Yapamamam için bir neden yoktu aslında.
60 küsur gün önce okula gitmeyi bıraktım devamsızlığımı kullanmak için. Ve diyete başladım. Diyet değil aslında gerçekten NORMAL bir insan gibi yemeye başladım. Evet anormal yiyordum bunu kabul ediyorum. Bazı insanlar morali buzulunca yemekten kesilir ya bende tam tersi oluyordu. Genelde sabah bir poaça ve hazır meyve suyu, öğlen yarım ekmek tost, akşam evde yemek(ki şimdiki öğle yemeklerimden bile fazla yemek), gün içinde 2-3 çikolata bazen cips bazen dondurma... Şimdi kendime kötülük yaptığımın farkına varıyorum. Her neyse diyete başladım, bir kaç gün sonra yürüyüşlerime başladım. 1 saat yürüyüş hem stresimi aldı, migrenim artık nerdeyse hiç tutmuyor, hem reflümü düzeltti, psikolojim düzeldi daha ne olsun.
15 kilo imkansız geliyordu, bugün itibariyle 8 kilosunu verdim. Kilo vermede bana göre yemekten kesmenin payı %40 ise, sporun payı %60 tır. Kilo verirken sarkmamak gerekir sıkı olmak gerekir. Kendimi seviyorum, annemi seviyorum, hedeflerim var bunları seviyorum. Kararlılığımı seviyorum. Her gün yürüyüşe gitmek bana ölüm gibi gelse de tartıya çıktığımda gördüğüm manzarayı spora da borçlu olduğumu biliyorum. Elimde sıcak limonlu suyum bunları yazıyorum ☺️
Bunu da buraya koyayım da belki birileri okuyup yarın yeni hayatının ilk adımını atar. Ilk sağlıklı kahvaltısını yapıp sabah sporuna çıkar. Hatta belki ilk 100 gramını verir.
Buyrun bu da resmimiz ☺️ hepinizi seviyorum desteğinizle sağolun varolun.
Eki Görüntüle 1202344 Mustafa Kemal'in askeri.