Cetvelciler hizaya girdi, iş başındalar;)))

canım çok az kalmış seninde hayırlı olsun, sepet de çok cici olmuş gben e katılıyorum sepetler her işe yarıyor

Tesekkur ederim evet cok mantikli isime yarar tekrar bir a101 ziyareti yapalim o zaman :)

Yemek diyince bu yemek konusunda en mustaribiniz benim galiba benim evde hergün mutlaka 3 çeşit yemek pişer çorba olmasa eşim hemen çorba yokmu der muhakkak çorba olur sulu yemekmi yaptim yada neblim köfte felan hemen yanına pilav makarna türün bşey ister ilk zamanlar kına gelmisti ama alıştım artık bekarlikdan gelen alışkanlığı gerçi hamileliklerimden buyana bazen 2 cesit yapiyorum anliyo ses etmiyo bi zahmetde etmesin bazen çok yorgunum diorum ya dsardan soyluyo yada kendi hazirliyo yoksa hergün 3 çeşit yemek bikiyorum yazın derin dondurucuya domates sosu,melemen,fasulye,bezelye,karniyarik, vişne felan atiyorum kışın kurtaricim oluyorlar valla yoksa napardim kimbilir

canım çok az kalmış seninde hayırlı olsun, sepet de çok cici olmuş gben e katılıyorum sepetler her işe yarıyor
İki saattir ay nerden de anladı Baronesss diyorum meğer altında ayı haftası falan yazıyormuş

Tesekkur ederim evet cok mantikli isime yarar tekrar bir a101 ziyareti yapalim o zaman :)
Canım rabbim sağlıkla kucağına versin bebeğini
Yardımcı olmak için burdayız esencan cetvelcilere hoşgeldiiin
İştee benim eşim de böyleydi ilk başta yaptım saçım başım dağılıyor mutfaktan 5saatte anca çıkıyorum. Bakıyorum eee? en son bir "eline sağlık çok güzel olmuş" Düşündüm kızım dedim gben, beş kelime için beş saat, çekilecek dert değil. Yapmadım dışardan yedik, yapmadım kahvaltı yaptık. Artıık tek çeşit yapsam bile herkes mutlu Üç yaptığımda benden mükemmeli yok Arada bir beş bile yapıyorum laf etmesin diye ama her gün ezbere üç çeşitten kurtuldum
Yagmuluk benlacivert yazın sizlerle çok çalışacağım kış için her yaptığınızı buraya yazacaksınız tamam mı? Vallahi hiç karışmam kavga çıkar

evet lütfen bu yemek konusu es geçilmesin daha çok konuşalım, hergün 3 çeşit ne buluyorsunuz yapacak ben yemek yapmaktan çok ne pişiricem diye bütün gün düşünmekten şikayetçiyimüstelik tek çeşit pişiririm arada bir ikinci çeşit olarak çorba, salata desen kırk yılın başı onları doğramak yıkamak apayrı bir dert

Bak salata için alışveriş yaptığın gün güzelce bir leğene sirkeli su yap, içine marulun yaprakları tek tek bırak, maydonozu dere otunu hepsini koy. Yarım saat sonra hepsini çıkart yıka kurusunlar. Sonra hepsini birden doğrayıp tuppera koy. Her gün yapacağında şaak çıkartıp bir avuç tabağa koy üstüne de ne istersen doğra. İyi kurutmazsan biraz turunculaşıyor sadece
Yoksa evde olmama rağmen her gün ayrı ayrı uğraşamıyorum ben çok bunaltıcı
Ya da havuçlu yapıyorsan rendele limonla kaldır, üç beş gün duruyor havuç öyle.

bizim de ilk hamileliğimden önce böyle bir düzenimiz vardı.
çay da içerdik mutlaka.
hamileliğim çok kötü geçti bulantı açısından.
sonrasında o eski 3 çeşit yemekli menülerimiz tarih oldu.
genelde 2 çeşit.ya da tek de olabiliyor.
bazen 3-4 de.

doğrayinca turunculaşıyo canım ya bende yıkayıp kurutup kaldırıyorum öyle dolapta duruyo ama 7 de evde oluyorum aç düşüyorum eve öyle zor geliyoki bana, hoş seninki gibi önceden doğrasam bile onun üstüne domates salatalık da doğramak lazım tembel olduğumu söylemiştim dimi bak bu tupperlarada onca para dökdük daha memnun olduğum bir ürünü çıkmadı aldıklarımdan

Valla bazen bende çok düsünüyorum canım olmadı derin dondurucuyu açıp ordan bseyler yapiyorum hemen

Tamam canım nedemek yazmazmiyiz senn iste yetrki

hanımlar özellikle erkek bebişi olacak esencan kba ya da oğlu olanlar , anneler yapıyor oğullarını böyle çeşit çeşit alıştırıyolar evde sonra gelin çekiyor dertlerini geleceğin kaynanaları yapmayın alıştırmayın koyun önlerine tek çeşit bir de masadan herkesin yemeği bitmeden kalkılmaması gerektiğiyle eline sağlık demesini öğretin lütfen
aha ha ha ne doluymuş içim

Bnimde ilk 3 ayim oyledi canım ozamn hiç yapamadim genelde annem geldi yaptı oda 1 2 cesit simdide yoruldumu anladı için ses etmiyor buda azda olsa işime geliyor valla yoksa 2 saatim mutfakda geciyor

Oğluma şimdiden temizlik bile yaptiriyorum ben yerleri silerken oda hemen getiriyo viledasini kovasini ütü yapiyorum onunda ütüsü var hemen alıp geliyor oda yapiyor simdi ben aspirotrü sildim baktım eline sünger almış masanin altını sıliyor ben gibi egiliyo bide

Ayy öyleeeee okuyordum bir tembellik var üstümde yazmaya üşeniyordum ama bu tupper meselesini görünce bir yazayım dedim.Şimdi ben de yeşillik sebze saklamak için olan büyük mavi kapaklı küp şeklinde olanın orta boyu var gbencim.Kaç kez denediysem doğrayıp koyunca da bozuldu yikayip bütün koyuncada bozuldu.sadece kuru kuru yıkamadan koyunca bozulmadi kıvırcik felan .Ağzını çok iyi kapatıyorum ama cıkss geçinemedik tupper la vesselam . mor lahanayı doğrayıp kavanoza koyun kızlar yarısindan fazlasına kadar su doldurun üstünüde sirkeyle tamamlayin birazda tuz ekleyin atın dolaba .Bir ay kullaniyorum ben salatalara gayet güzel oluyor.Yemek konusu bizde de sorun benim oglum ergen artık ,herşeyi yemiyo kavga edip duruyoruz şaştım ne pişireceğimi valla.

takdir ettim seni canım bugün yaptığı sanaysa yarın öğrendiği geline

BENİMKİ BABASINA ÇEKERSE GELİN HANIM YAŞADI DERİM SEN DERT ETME :)

aynı valla yukarıda da yazdım bende hiç memnun kalmadım bildiğin saklama kabı işte, bende mini şef le rendesi de var öylece duruyor hele meşhur şişesi allahım nasıl koku yapıyor

canım sende mi hamilesin yoksa
Naayııır.Var bende iki tane yetiyor

sağol canım,inşaALLAH.
şu an o konuyu düşünemiyorum bile.
antibiyotik uyşturdu sanki.
Geçmiş olsun canım
Bende yaz gelsede dondurucuyu doldursam diye bekliyorum .koca dondurucu yetmiyo bide konserve yapıyorum .
Bildin kız iki oğlan var bende.Amaaan evlenselerde kurtulsam laf ettirmem gelinlerime .Bulduğunu yesinler.

Bide tupper mupper (okunuşu mapır onuda ingilizce gibi yazmışım .çok entelim )hikaye.Engüzeli maydonoz ,dereotu koy cam kavanoza kapat 3 hafta sararmaz.
Bu arada uyku sebebi anlaşıldı regl oldum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…