Çeşit Çeşit Giyinebilen Var mı ?

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
33
Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim

Giysilerin gayet minimal yaşam boyutunda canım

Emin ol o kadar çok kıyafet olunca daginikligi da çok oluyor.

Kendne uyan tarz şeyler al ve uzun süreli kullan.

Onceden bende çok çok alırdım ama gerek yok

Hepsi yıpranıyor sonuçta.

Çeşit çok olsa bile insan hep benzer kombinelere gidiyor

Valla bir kaç ay öncesine kadar ben de giyinirdim. Yalan yok pazardan da alırım, mağazalardan da. Ama hamile kaldım kalalı alışverişi bırakmıştım. Şimdi ateş pahası olmuş. 4-5 ayda... Ama uygun bütçeyle de güzel giyinebilirsiniz. Asıl önemli olan giydiklerinize iyi bakıp, vücut ölçülerini korumak. Benim 10 yıl öncesinden kalma çantalarım,buluzlarım vardır.

ben bekarım. pek de masrafım olmadığı için giyime çok para harcadım şimdiye kadar. ayakkabı hariç çok büyük bütçr ayırmam. indirim vs takip etmem ama zaten uygun fiyatlı yerlerden giyinirim.
takı konusunda da kolye kullanırım genelde ama öyle 5-10 liraya alınan şeyler. değerli takı değil.

yani benim dolap dolu. taşıyor hatta sığmıyorum. ayakkabılarımdan bıktı annem.

evli çocuklu olsam ben de bu kadar bütçe ayırmazdım ama.

aylık 1-2 bişey alıyorsanız zaten sizin de birikmiştir baya.

Ben varim. Hergun farkli giyiniyorum. Ama kiyafete cok para vermem. 35 yasindayim, vucudum degismedigi icin universitede aldigim kiyafetlerim dahi oluyor birde moda olan seyleri sevmiyorum her zaman giyebilecegim seyler alirim modasi gecmez haliyle. Cok kiyafet olup seyrek giyince de eskimiyorlar. Bazi kiyafetlerime sira dahi gelmiyor. Birde takisiz aksesuarsiz cikmam ve duz bir kiyafet dahi ben de cok farkli duruyor.

Giysilerin gayet minimal yaşam boyutunda canım

Emin ol o kadar çok kıyafet olunca daginikligi da çok oluyor.

Kendne uyan tarz şeyler al ve uzun süreli kullan.

Onceden bende çok çok alırdım ama gerek yok

Hepsi yıpranıyor sonuçta.

Çeşit çok olsa bile insan hep benzer kombinelere gidiyor
bilemiyorum aslnda birazda üzülüyorum böyle yanmda çalışan bayanlar şık giyinince.. zaten evin ihtiyaçları cocuk derken hayat o kadar pahalı ki
mesela yavruma gecen yazlık aldım geçen senekiler olmuyor tabiki 2 yaşında olduğu için
baya alınıyor 350 tl tuttu ve daha var ihtiyaçları onuda önümzdeki ay alacağım. böyle böyle kendime para kalırsa alabiliyorum ancak

Valla bir kaç ay öncesine kadar ben de giyinirdim. Yalan yok pazardan da alırım, mağazalardan da. Ama hamile kaldım kalalı alışverişi bırakmıştım. Şimdi ateş pahası olmuş. 4-5 ayda... Ama uygun bütçeyle de güzel giyinebilirsiniz. Asıl önemli olan giydiklerinize iyi bakıp, vücut ölçülerini korumak. Benim 10 yıl öncesinden kalma çantalarım,buluzlarım vardır.
benim de vardır.. bekarken olan bluzlarımı halen giyerim çok şık duruyorlar
genelde modası geçmeyen şeyler alırım .
pazardan bile alırım
15 tl çok güzel bluz alıyorum mesela..
25 tl çok güzel pantolon almıştım geçenlerde ama ne bileyim kendimi çok eksik gördüm geçim geçindirmek kolay değil yeri geliyor eline 1 tl bile kalmıyor durum böyle iken 2 bayana imrenmemek elde değil inanın

Kapsül gardrop oluşturabilirsiniz bence.
İnternette ve youtubeda "her kadında olması gereken 10 parça" gibi listeler oluyor ya; onlardan vücut tipinize uyan, çok pahalı olmayan ama kaliteli duran parçalardan yavaş yavaş tamamlayabilrsiniz. sade bir tarz oluşturup, çok renkli giyinmeyerek (daha çok siyah-beyaz-gri gibi hepsi birbirine uyacak şeyler alarak), altın olmayan takı ve şallarla değişiklik yapıp aynı kıyafeti farklı aksesuarlarla giyebilirsiniz.
Düz beyaz ve siyah t-shirt, 1 kot pantolon, 1 siyah kumaş pantolon, 1 etek, 1 stiletto, 1 sandalet, 1-2 gömlekle epey çeşit yapılıyor aslında.

Çok renkli desenli şeyler alınca, 2 kez üst üste giyince aynı şeyi giydiğiniz çok belli oluyor :KK66:

ben bekarım. pek de masrafım olmadığı için giyime çok para harcadım şimdiye kadar. ayakkabı hariç çok büyük bütçr ayırmam. indirim vs takip etmem ama zaten uygun fiyatlı yerlerden giyinirim.
takı konusunda da kolye kullanırım genelde ama öyle 5-10 liraya alınan şeyler. değerli takı değil.

yani benim dolap dolu. taşıyor hatta sığmıyorum. ayakkabılarımdan bıktı annem.

evli çocuklu olsam ben de bu kadar bütçe ayırmazdım ama.

aylık 1-2 bişey alıyorsanız zaten sizin de birikmiştir baya.
evet az cok birikti hani bana yetecek kadar
dedğim gibi 3 tane sandaletimin olmasını ben kendime yeterli görüyorum
birisi kot renginde birisi beyaz birisi siyah bana yeterli geliyor mesela ama işte ne bileyim iş arkadaşlarım olan 2 bayan öyle giyinince çok imreniyorum ama para kalmadıgı için pek alamıyorum

Takma kafana. Bizim de okulda çeşit çeşit giyinen arkadaşlar var. Onlar avm’lerden hiç çıkmıyorlar. Çok param olsa bile sıkılırdım o kadar alışveriş yapmaktan. Sürekli giysi denemek bayar beni. Ben de şık giyinmeye dikkat ederim. Çeşit çeşit giysim var ama son zamanlarda bunu çok gereksiz bulmaya başladım. Keşke diyorum öğretmenlere forma zorunluluğu gelse de her gün ne giyeceğim diye düşünmesem. Öyle ki bir gün önceden hazırlıyorum ben ertesi günün giysilerini, çünkü sabah çok vakit kaybı oluyor. Rahat edeceğiniz giysiler olmasına özen gösterin yeter. Fazlası insanın zihnini yoruyor.

benim de vardır.. bekarken olan bluzlarımı halen giyerim çok şık duruyorlar
genelde modası geçmeyen şeyler alırım .
pazardan bile alırım
15 tl çok güzel bluz alıyorum mesela..
25 tl çok güzel pantolon almıştım geçenlerde ama ne bileyim kendimi çok eksik gördüm geçim geçindirmek kolay değil yeri geliyor eline 1 tl bile kalmıyor durum böyle iken 2 bayana imrenmemek elde değil inanın
Eşleri iyi kazanıyordur belki?

çeşitten kastınız nedir?
kot tişört demişsiniz genel olarak. bir gün bir kot bir tişörtü ertesi gün diğer kot tişörtle değiştirince çeşit oluyor işte.
anlamadım galiba ben:KK53:
yani şöyle demek istedim mesela bir giydiklerini bir daha giymeleri nerdeyse 1 ayı buluyor nasıl bu kadar çeşit giyebiliyorlar =)

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
Canim ben yeni hamileyim ama ust bas konusunda esimde bende cok takintiliyiz en fazla ayakkabimiz vardir ucuzundan tut markasina kadar ayakkabilarim hep spor tarzdir esimde bir şirkette calistigi icin hep klasik rahat modeller tercih eder tabi bizim giyim alisverisimiz en az 2000 tl ben yonetici olarak calisiyordum maasim gayet dolgundu suan isi biraktim hamilelikten dolayi ust basa verilen paraya suan acimaya basladim marrkaymis hic onemli degil gecen bi sosyete pazarina gittim bn marka diye aldigim 400 tl verip spor ayakkabinin aynisi 50 60 tl cok uzuldum o parayi verdigime taki falan takan bi insan degilim haftaya tatile cikacagim ve hic birsey almayacagim cnku giyemeyecegim yazik bosver kim ne giyerse giysin elbiseye kıyafete verilen paraya yazik gunah sen kendini begeniyorsan yakistiriyorsan oh daha ne ben bir aldigimi bir daha giyemiyorum ya boyum uzardı ya zayiflardir simdi hic bsy almiyorum kim ne dusunurse dusunsun bosver

İyi de o daha çocuk. Neden 3 ay sonra üzerine olmayacak kıyafetler için bu kadar yatırım yapıyosunuz. Sonuçta onların kıyafetleri çabuk büyüdükleri için anında küçülüyor. Sürekli ona kıyafet almak mantıksız.

Tamam yavrunuz özeniyor olabilirsiniz ama harcamalarınızı kısabilirsiniz de.

Anne olmak fedakarlıktır ama anne olunca kadın, insan vs. olmaktan çıkmıyorsunuz. Bu kadar özeniyorsanız diğer kadınlara bence biraz da kendinizi mutlu edin.

Kredi kartı :KK14:
Belki eşleri daha fazla kazanıyordur.

Ben de kendim için makul harcama yaparım ama bakıyorum da almak isteyen bir şekilde alıyor.

Ben de genelde senin gibi dar pantolon tshirt bluz giyerim. Ama bu sene günlük efil efil elbiselere merak sardım. Bakınıyorum sürekli ama ucuz elbise yokmuş onu anladım..

İyi de o daha çocuk. Neden 3 ay sonra üzerine olmayacak kıyafetler için bu kadar yatırım yapıyosunuz. Sonuçta onların kıyafetleri çabuk büyüdükleri için anında küçülüyor. Sürekli ona kıyafet almak mantıksız.

Tamam yavrunuz özeniyor olabilirsiniz ama harcamalarınızı kısabilirsiniz de.

Anne olmak fedakarlıktır ama anne olunca kadın, insan vs. olmaktan çıkmıyorsunuz. Bu kadar özeniyorsanız diğer kadınlara bence biraz da kendinizi mutlu edin.
sürekli almıyorum.. ama yazlıgı hiç yoktu
ayakkabı aldım yazlık zıbınlarını aldım yazlık şapkasını aldım bir kaç pijama aldım
dışarısı için birşeyler içerisi için birşeyler çorap vs derken bu miktar yeterli bile gelmedi sizin cocugunuz var mı ?
zaten kesinlikle fazla yahut fuzuli almam ama 3 5 takım bir cocuk için yetmez yeri geliyor günde 2 kez kıyafet değiştiriyor.

X