-
- Konu Sahibi kerem34gul
- #2.921
Ovulasyon testinde net koyu renk olarak ikinci çizgiyi görene kadar çatlamamış oluyor aslında, silik çizgi çıkmaya başladığı andan itibaren ilişki sıklaşsa yine denk gelme ihtimali var bence. Ama işte o pik yaptığı anı yakalama garantisi de olmayınca, testler biraz yanıltıcı olabiliyorBenim de anlamadan aylarım geçti. Direkt yumurta takibi yapmak lazım galiba. En doğrusu o şekilde olur.
İğme günü hariç 11.gündü ilk test yaptığımda. Benim doktorum 10gün sürer derdi iğnenin etkisi için. Bir de iğnenin etkisi olsa ertesi gün koyulaşmazdı, yok olurdu... 12.günü 21,5çıkmıştı kanda. Çok erkendi yani daha ama elhamdulillah pozitifti.Amin inşallah.
Evet en doğrusu o ama ben hiçbir ay onu yapamadım. Sadece ilk ay oldu o şekilde onda da kimyasal gebelik olmuştu:)
13.güne kadar iğne etkisi olur diyorlar, iğnenin etkisi olduğunu düşünmediniz mi? Kac cikmisti kan testi. Iğne günüyle birlikte mi 11.gün saydınız.
İğme günü hariç 11.gündü ilk test yaptığımda. Benim doktorum 10gün sürer derdi iğnenin etkisi için. Bir de iğnenin etkisi olsa ertesi gün koyulaşmazdı, yok olurdu... 12.günü 21,5çıkmıştı kanda. Çok erkendi yani daha ama elhamdulillah pozitifti.
Dediğim gibi denersen şansın daha yüksek olabilir. Biz de hep yaşayarak öğrendik, ben de deneyimlerimi de paylaşmaya çalışıyorum şimdi. İki yıl fellik fellik bilgi arıyordum internette :) hatta iğneden sonra sıralı test çok aradım, kendi testlerimi karşılaştırmak için. Kendi testlerimi de pozitif görünce onun için sakladım, öyle sıralı fotoğrafını çektim. İstersen onu da paylaşırım :)
İğne yumurtayı çatlatırken ağrı sancı yapıyor. Onlar iyiye işaret aslında. Ben yüksek dozda progestan kullandığım için belirti takip edemedim, devamlı uyutuyordu ilaç :) fotoğrafı da ekledim :)Valla çok iyi olur bende aradım bulamadım. Teşekkür ederim bilgiler için. Bende bugün iğnenin 11.günündeyim. Belirtileriniz varmıydı peki. Kaşık karin ağrısı hep iğne etkisi diyorlar. Bu belirtilere de.
İğne yumurtayı çatlatırken ağrı sancı yapıyor. Onlar iyiye işaret aslında. Ben yüksek dozda progestan kullandığım için belirti takip edemedim, devamlı uyutuyordu ilaç :) fotoğrafı da ekledim :)
Evet ya, hatta 11.gün burada çok uğraştık çizgi görünüyor mu görünmüyor mu diye şaşı olacaktıkTeşekkür ederim. 11.gün nerdeyse belli olmuyor ben göremedim. Yakından belli oluyordur. 15.güne kadar silik bayağı. Progestani tedbir Amaçlı mi verdi doktorunuz.
Evet ya, hatta 11.gün burada çok uğraştık çizgi görünüyor mu görünmüyor mu diye şaşı olacaktık
Bende rahim duvarı inceliği vardı. Onu kalınlaştırmak için de baya tedavi uyguladık. Progestanı da o yüzden kullanıyordum her ay, şimdi hala kullanıyorum.
Anlaşılan bir şey tabi. Bende de öyle anlaşıldı zaten... Siz kaç aydır tedavi görüyorsunuz?Rahim duvarı inceliğini nasıl tespit ettiler. Bende tutunmuyor mu diye hep tereddüt ediyorum. Vajinal ultrasonda anlaşılan bişey mi?
Anlaşılan bir şey tabi. Bende de öyle anlaşıldı zaten... Siz kaç aydır tedavi görüyorsunuz?
Allah kavuştursun sizi de inşallah muradınıza... Hsg çektirmeden, sperm testi yaptırmadan yumurta geliştirmeyi ben doğru bulmuyorum ama. Senin tüpün kapalıysa ya da eşinin sperm kalitesi düşükse yumurta geliştirmenin bir anlamı yok çünkü... Doktoruna sordun mu peki bu testleri?Ben 7 aylık evliyim. Ilk ay hamile kaldım kimyasal gebelik oldu. Sonraki ay kendi kendime takildim 3.ay doktora gittim hormon tahlilleri yapildi Tsh yuksek cikti o ay tsh ilaclari kullandım. Klomen verdi o ay adetim gecikti bir parça düşürdüm bana göre o da kimyasaldı. Sonra bir kere daha klomen kullandım sonuç alamadım. Bu ayda menagon +catlatma tedavisi oldu.
Allah kavuştursun sizi de inşallah muradınıza... Hsg çektirmeden, sperm testi yaptırmadan yumurta geliştirmeyi ben doğru bulmuyorum ama. Senin tüpün kapalıysa ya da eşinin sperm kalitesi düşükse yumurta geliştirmenin bir anlamı yok çünkü... Doktoruna sordun mu peki bu testleri?
Kimyasal geçirenlerden de istiyorlar hsg diye biliyordum ben ama doktorun ihtiyaç yok dediyse o senin tablonu daha iyi bilir tabi, diyorum ya ben sadece yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum.Sperm testi yaptırdık onlar iyi çıktı. Tedaviden önce hsgden bahsetmedi tam iğneler bitince yarın gel çektirelim dedi. Fiyat olarak 700 lira dedi. Bende istemedim alelacele film istedi diye, bu ay ilk ayim bu doktorda.
Klomen veren film istemedi hiç, hamile kalabiliyorsun demekki dedi kimyasal olduğu için.
Cnm o kişiden kişiye göre değişiyor ama test yapsan varsa artık büyük ihtimalle çıkar :)Kızlar günaydın bugün iğneden sonraki 14. Günüm test yapmadım bugün mü adet olmam gerekiyor
Cnm yerleşme kanamasıdır belki değil ise birçok sebebi olabilir test yapıp önce gebelik varmi yokmu onu öğren sonucuna göre hareket etKızlar cuma günü koyu kahve lekem geldi kaç gündür kanama başlamadı çatlama ignesinden olabilir mi 2 gün oldu reglim geçeli
Cnm yerleşme kanamasıdır belki değil ise birçok sebebi olabilir test yapıp önce gebelik varmi yokmu onu öğren sonucuna göre hareket et
Geçen ay birkaç gün adetim geçmişti o yüzden birkaç gün beklemek istiyorum test için canım teşekkürlerCnm o kişiden kişiye göre değişiyor ama test yapsan varsa artık büyük ihtimalle çıkar :)