Gebeliğe Hazırlık Çatlatma iğnesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de anlamadan aylarım geçti. Direkt yumurta takibi yapmak lazım galiba. En doğrusu o şekilde olur.
Ovulasyon testinde net koyu renk olarak ikinci çizgiyi görene kadar çatlamamış oluyor aslında, silik çizgi çıkmaya başladığı andan itibaren ilişki sıklaşsa yine denk gelme ihtimali var bence. Ama işte o pik yaptığı anı yakalama garantisi de olmayınca, testler biraz yanıltıcı olabiliyor

İğme günü hariç 11.gündü ilk test yaptığımda. Benim doktorum 10gün sürer derdi iğnenin etkisi için. Bir de iğnenin etkisi olsa ertesi gün koyulaşmazdı, yok olurdu... 12.günü 21,5çıkmıştı kanda. Çok erkendi yani daha ama elhamdulillah pozitifti.

Dediğim gibi denersen şansın daha yüksek olabilir. Biz de hep yaşayarak öğrendik, ben de deneyimlerimi de paylaşmaya çalışıyorum şimdi. İki yıl fellik fellik bilgi arıyordum internette :) hatta iğneden sonra sıralı test çok aradım, kendi testlerimi karşılaştırmak için. Kendi testlerimi de pozitif görünce onun için sakladım, öyle sıralı fotoğrafını çektim. İstersen onu da paylaşırım :)

Valla çok iyi olur bende aradım bulamadım. Teşekkür ederim bilgiler için. Bende bugün iğnenin 11.günündeyim. Belirtileriniz varmıydı peki. Kaşık karin ağrısı hep iğne etkisi diyorlar. Bu belirtilere de.

İğne yumurtayı çatlatırken ağrı sancı yapıyor. Onlar iyiye işaret aslında. Ben yüksek dozda progestan kullandığım için belirti takip edemedim, devamlı uyutuyordu ilaç :) fotoğrafı da ekledim :)

Eklentiler

• PhotoGrid_1522913576000.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 27
Kızlar çatlatma iğnesinden sonra yumurtalık kisti oluşanlar var mı neyle uğraşacağımızı şaşırdık bu ne yaaaa

Teşekkür ederim. 11.gün nerdeyse belli olmuyor ben göremedim. Yakından belli oluyordur. 15.güne kadar silik bayağı. Progestani tedbir Amaçlı mi verdi doktorunuz.

Teşekkür ederim. 11.gün nerdeyse belli olmuyor ben göremedim. Yakından belli oluyordur. 15.güne kadar silik bayağı. Progestani tedbir Amaçlı mi verdi doktorunuz.
Evet ya, hatta 11.gün burada çok uğraştık çizgi görünüyor mu görünmüyor mu diye şaşı olacaktık

Bende rahim duvarı inceliği vardı. Onu kalınlaştırmak için de baya tedavi uyguladık. Progestanı da o yüzden kullanıyordum her ay, şimdi hala kullanıyorum.

Rahim duvarı inceliğini nasıl tespit ettiler. Bende tutunmuyor mu diye hep tereddüt ediyorum. Vajinal ultrasonda anlaşılan bişey mi?

Anlaşılan bir şey tabi. Bende de öyle anlaşıldı zaten... Siz kaç aydır tedavi görüyorsunuz?

Ben 7 aylık evliyim. Ilk ay hamile kaldım kimyasal gebelik oldu. Sonraki ay kendi kendime takildim 3.ay doktora gittim hormon tahlilleri yapildi Tsh yuksek cikti o ay tsh ilaclari kullandım. Klomen verdi o ay adetim gecikti bir parça düşürdüm bana göre o da kimyasaldı. Sonra bir kere daha klomen kullandım sonuç alamadım. Bu ayda menagon +catlatma tedavisi oldu.

Allah kavuştursun sizi de inşallah muradınıza... Hsg çektirmeden, sperm testi yaptırmadan yumurta geliştirmeyi ben doğru bulmuyorum ama. Senin tüpün kapalıysa ya da eşinin sperm kalitesi düşükse yumurta geliştirmenin bir anlamı yok çünkü... Doktoruna sordun mu peki bu testleri?

Sperm testi yaptırdık onlar iyi çıktı. Tedaviden önce hsgden bahsetmedi tam iğneler bitince yarın gel çektirelim dedi. Fiyat olarak 700 lira dedi. Bende istemedim alelacele film istedi diye, bu ay ilk ayim bu doktorda.

Klomen veren film istemedi hiç, hamile kalabiliyorsun demekki dedi kimyasal olduğu için.

Kimyasal geçirenlerden de istiyorlar hsg diye biliyordum ben ama doktorun ihtiyaç yok dediyse o senin tablonu daha iyi bilir tabi, diyorum ya ben sadece yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum.

Eşinin de testleri iyiymiş. Zaten çok yeni evliymişsiniz de. Stres yapmadan, üzülmeden bekleyeceksiniz artık miniğinizin size gelmesini... En önemli faktörlerden biri de stres çünkü...

Kızlar cuma günü koyu kahve lekem geldi kaç gündür kanama başlamadı çatlama ignesinden olabilir mi 2 gün oldu reglim geçeli

Sanmıyorum canım regl sancim şişkinlik ağrı herşey regl belirtisi kanamam gelmiyor iğneden olabilir mi.bugün 2 gün olmazsam doktora ne zaman gitmeliyim
Cnm yerleşme kanamasıdır belki değil ise birçok sebebi olabilir test yapıp önce gebelik varmi yokmu onu öğren sonucuna göre hareket et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…