- 10 Eylül 2017
- 3.029
- 3.343
-
- Konu Sahibi kerem34gul
- #2.661
Geri kalmış derken canım?Cnm senin gebelik takvimin neden geri kalmış
14.gun insallah bakalim kismet artik nartik neyse bulanti goguslerde falan bisey yok ara ara sizliyo sadece ama akinti adina yogun degil fazla belkide adet olcammi.bilmiyorumİnşallah canım.. Kaçıncı günün çarşamba?
İgnenin 14.gunuİnşallah canım.. Kaçıncı günün çarşamba?
Hiç korkma canım, çok inatçı bir pkom var benim. Ona rağmen gebe kaldım elhamdulillah. Hafif bir pko var diye seni korkutması çok yanlış doktorun... Pko yumurta gelişimi olmamasına sebep verir, seninse iki yumurtan oluşmuş bile. Benim de hamile kaldığım ay iki yumurtam oluşmuştu ilk defa..Doktordan geldim şimdi bugün adetimin 10. Günü 16 ve 14 m olmak üzere 2tane yumurtan var dedi bunlar çok ufak dedi yarın gidicem yine büyüdüyse iğne yapacak ama pko görünümü var nasıl olcak bilmiyorum diye umutsuz konuştu. Ve moralim gerçekten çok bozuldu. Pko sendromu değilmiş daha hafif bi durummuş. Var mı böyle benim durumumda olan
Belirtileri çok kafana takma ama umudunu da hiç kaybetme canım. Bulantı hemen başlamaz zaten, merak etme. Kırmızıları görene kadar da devam eder şansın zaten. Evde hiç idrar testi yapmadın mı? Bugün idrar testi yapsan küçük bir ihtimal çıkabilir.14.gun insallah bakalim kismet artik nartik neyse bulanti goguslerde falan bisey yok ara ara sizliyo sadece ama akinti adina yogun degil fazla belkide adet olcammi.bilmiyorum
Bugun deneyim.dedim ama bakalim olmazsa bugun alayim yarin sabah bi ddeneyiBelirtileri çok kafana takma ama umudunu da hiç kaybetme canım. Bulantı hemen başlamaz zaten, merak etme. Kırmızıları görene kadar da devam eder şansın zaten. Evde hiç idrar testi yapmadın mı? Bugün idrar testi yapsan küçük bir ihtimal çıkabilir.
Bu
Bugun deneyim.dedim ama bakalim olmazsa bugun alayim yarin sabah bi ddeneyi
Benimde araştırdığım kadarıyla bu zamanlarda yumurta büyüklüğüm normal seviyede aslında ama işte sağlıklı olup olmaması önemli olan. Adetlerim çok düzenli zaten bu şartlarda 14 yada 15. Günde çatlar diye biliyorum. Daha önce ovulasyon testiyle çift çizgiyi yakaladım yumurtlama akıntım da oldu. Bilmiyorum canım kafam çok karıştı. Doktorda direk kısırlığın en önemli 3 sebeplerinden biri var sende dedi. Son çaremiz tüp bebek dedi. Halbuki ilk defa doktora gidiyorum ilk tedavim. Resmen umutsuzluğa düşürdü beniHiç korkma canım, çok inatçı bir pkom var benim. Ona rağmen gebe kaldım elhamdulillah. Hafif bir pko var diye seni korkutması çok yanlış doktorun... Pko yumurta gelişimi olmamasına sebep verir, seninse iki yumurtan oluşmuş bile. Benim de hamile kaldığım ay iki yumurtam oluşmuştu ilk defa..
Doktorun çok erken çağırmış seni yumurta takibi için. Her gün yumurta bir mm büyür diye hesaplarlar. Yani yarın 17ve 15mm olur ve hala çok küçük olur. 19-20-21filan olmasını bekler doktorlar iğne için. Erken yapılan iğnenin de bir faydası yok çünkü... Başka bir doktora daha gitmeni tavsiye ederim, çok erken yaptırma iğneni canım. Her yumurta çok kıymetli...
Doktorun kim bilmiyorum canım ama doğru doktora denk gelmek çok önemli. Sanki tüp bebek yapmak istiyor da size ondan böyle kötü kötü konuşmuş.Benimde araştırdığım kadarıyla bu zamanlarda yumurta büyüklüğüm normal seviyede aslında ama işte sağlıklı olup olmaması önemli olan. Adetlerim çok düzenli zaten bu şartlarda 14 yada 15. Günde çatlar diye biliyorum. Daha önce ovulasyon testiyle çift çizgiyi yakaladım yumurtlama akıntım da oldu. Bilmiyorum canım kafam çok karıştı. Doktorda direk kısırlığın en önemli 3 sebeplerinden biri var sende dedi. Son çaremiz tüp bebek dedi. Halbuki ilk defa doktora gidiyorum ilk tedavim. Resmen umutsuzluğa düşürdü beni
Nasıl rahat edeceksen öyle yap canım. Ben kan vermeden önce mutlaka test yapıyordum. En azından olumsuzsa da kendimi hazırlayayım diye düşünüyordum.Bu
Bugun deneyim.dedim ama bakalim olmazsa bugun alayim yarin sabah bi ddeneyi
Peki cikarmi idridrarda 12.gün igneninNasıl rahat edeceksen öyle yap canım. Ben kan vermeden önce mutlaka test yapıyordum. En azından olumsuzsa da kendimi hazırlayayım diye düşünüyordum.
İğne günü hariç, iğneden sonraki 11.gün çok aşırı silik gördüm ben canım, 12.gün birazcık koyulaşır gibi olunca hemen kan verdik, 21,5 çıktı kanda.. Öyle öğrendik canım. Testlerimin resmini sakladım, atayım oradan da istersen.Peki cikarmi idridrarda 12.gün ignenin
Folik asit içmeye başladım 10gündür. Moral gerçekten çok önemli yüksek tutmaya çalışıyordum ama ta ki bugüne kadar. Yinede çok düşürmek istemiyorum moralimi. Allahın işidir kimse karışamaz. Klomen bittkten beri sağ ve sol kasığımda sancılar oluyor bunun da büyüme belirtisi olduğunu düşünüyorum. Büyümüyor olsa sanırım hissetmezdim ağrıları. Bu ay gebelik olmazsa gidicem başka doktora belki psikolojik olarak daha iyi gelir.Doktorun kim bilmiyorum canım ama doğru doktora denk gelmek çok önemli. Sanki tüp bebek yapmak istiyor da size ondan böyle kötü kötü konuşmuş.
Bizde hem bende hem eşimde sıkıntılar olmasına rağmen doktorum asla ümitsiz konuşmadı. Üç kısırlık sebebinden biri ne demek ya, kısırlık kelimesini asla kullanmıyor artık doktorlar... Tedavi gören bir insanın moralinin hep yüksek tutulması lazım, üstelik iki tane yumurtan gelişmiş. Benim tedaviye, kaç tane ilaca rağmen hiç yumurtam olmadığı ay oldu canım ya. Bak buna rağmen doktorum hep olacak olacak dedi...
Senin adetlerin de düzenliymiş. Ben ilaçsız adet bile olmuyordum. Gebelikten önceki ay bir kere oldum adet, kendi kendime, onda da doktorla sarıldık resmen, gelişme var diye...
Bence başka doktora daha görün, bak son ayımda bir hafta geç yaptık biz iğneyi, yumurta doğru boya gelene kadar bir gün arayla kontrola gittim, doğru boya gelince hemen iğnemi oldum. Sakın erken yaptırma, çöpe gider iğnen de iki tane büyümüş yumurtan da. Ayrıca yumurta kalitesini ultrasonda göremez doktor. Tabi ki sperm de yumurta da kaliteli olmalı ama onun için çiğ badem, ceviz, fındık yiyebilirsin günde bir avuç ve folik asit içeceksin. Başka bir şey yapamazsın zaten.
İğne günü hariç, iğneden sonraki 11.gün çok aşırı silik gördüm ben canım, 12.gün birazcık koyulaşır gibi olunca hemen kan verdik, 21,5 çıktı kanda.. Öyle öğrendik canım. Testlerimin resmini sakladım, atayım oradan da istersen.
Çok haklısın, ağrılar çok iyi canım, olumlu belirtiler hep. Bıçak gibi girer hatta, canın yanar. Hepsi sağlıklı gelişmelerin habercisi. Moralini bozma, folik asiti de sakın ihmal etme. Hayırlı güzel haberlerini bekliyoruzFolik asit içmeye başladım 10gündür. Moral gerçekten çok önemli yüksek tutmaya çalışıyordum ama ta ki bugüne kadar. Yinede çok düşürmek istemiyorum moralimi. Allahın işidir kimse karışamaz. Klomen bittkten beri sağ ve sol kasığımda sancılar oluyor bunun da büyüme belirtisi olduğunu düşünüyorum. Büyümüyor olsa sanırım hissetmezdim ağrıları. Bu ay gebelik olmazsa gidicem başka doktora belki psikolojik olarak daha iyi gelir.
Ne güzel insallah benddde oyle olur ben 25 nisan catlatma.ignesi oldum 1 yumurta gelisti sagda cuma gitmistim kontrole catlamis gorunmuyo dedi ogunde iliaki olmustu iinsallah kismetse olur takdir Allahin hayirlisi neyse o olsun sende ne belirtiler vardiİğne günü hariç, iğneden sonraki 11.gün çok aşırı silik gördüm ben canım, 12.gün birazcık koyulaşır gibi olunca hemen kan verdik, 21,5 çıktı kanda.. Öyle öğrendik canım. Testlerimin resmini sakladım, atayım oradan da istersen.
İnşallah canım. Ben neredeyse son bir buçuk yıldır her ay böyle test yaptım. İnternetten topluca alıyordum testleri, çok uyguna geliyor fiyatı böyle. Tanesi bir lira bile değilAyyyyy ne guzel insallah binsallah nimde oyle olurrr
İnşallah canım umarım güzel şeyler olur. Desteğin için çok sağol:)Çok haklısın, ağrılar çok iyi canım, olumlu belirtiler hep. Bıçak gibi girer hatta, canın yanar. Hepsi sağlıklı gelişmelerin habercisi. Moralini bozma, folik asiti de sakın ihmal etme. Hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz
Ben çok yüksek dozda progestan kullanıyordum canım, o yüzden belirti takip edemedim. Sadece iğneden sonraki 11.günün akşamı evde tektim ve yemek yiyememiştim, istifra etmiştim. Sonra eşim gelince kendime geldim, geri uyudum. Adet öncesi de bende hep olurdu ama midem çok hassastır. Ertesi gün de kanda öğrendik işteNe güzel insallah benddde oyle olur ben 25 nisan catlatma.ignesi oldum 1 yumurta gelisti sagda cuma gitmistim kontrole catlamis gorunmuyo dedi ogunde iliaki olmustu iinsallah kismetse olur takdir Allahin hayirlisi neyse o olsun sende ne belirtiler vardi