Bizde hem bende pko var, hem de eşimde ileri hareket ve morfoloji sıkıntısı var canım (normal hücre %0çıktı hep). Kilom da var. Hatta son tedaviden önce 72kiloydum, gebelikten sonra doktor tarttı 82çıktım. Bir ayda tam 10kilo almışım ilaçlar yüzünden.
Ama hiçbiri engel değilmiş, elhamdulillah sağlıklı gelişiyor bebeğimiz şimdi. Stres ve üzüntü tek engel, eminim artık. Gerçekten dedikleri doğruymuş, zihinsel olarak tamamen bırakmıştım bu ay. Doktorum demişti eğer bu son denemelerde işe yaramazsa tek çareniz tüp bebek olacak diye. Biz de tüp bebek için erken diye düşündüğümüzden ben öğretmenliğe dönecektim, görüşmeye gittim bir kolejle, anlaştık filan. Sonrasında pat diye, hiç umudum yokken pozitifi gördük. Tabi doktorumuz da bizim için çok çaba sarf etti.
Belki siz de sizin için iyi olacak doktora denk gelmediniz. Doktor da çok önemli, sizi yönlendirmemiş bile. Yapışıklık, iltihap vs varsa yumurta çatlatma geliştirme ne işe yarar sonuçta, rahim filmi çok önemli bu yüzden. Aynı şekilde spermiyogramda da olumsuzluklar varsa destekleyici vitamin vs veriliyor, sağlıklı sperm olmadan nasıl bebek olabilir, çok mantıksız 3ay klomenden sonra yaptırması doktorun.. Zaten bu ilaçları 6ay kullanma hakkımız varmış yoksa tüp bebek istediğimiz zaman cevap alamamız zorlaşırmış. 3ayını direkt çöpe attıracak yani doktor...