• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlaklar Çatlak da Neymiş Torunum?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
ben balmumu diye biseyi ilk defa duydum nerden bulcaz ki?
kremden katiysa sürdükten sonra icine cekiyo mu ten yoksa maske gibi mi kaliyo?
bide kokusu kötüyse ben sürerim yarim saat bekletir sonra yikarim vücudumu öyle olur mu? :60:

canım sen almanyadasın aslında düşündüm nerden bulabilirsin diye, ben aktardan almıştım ama sen nerden alabilirsin inan hiç bilmiyorum. yok canım ten emiyor ama katı oluyor biraz, sürmeside daha zor.ama iyice yedirince emer cilt sen merak etme. katılığıda balmumundan. çok katı birşey, yumuşatmak için zeytinyağıyla karıştırıyoruz. zeytinyağıda saf olmalı bu arada.. canım olur ama bence akşam sür yat bir pijamayı feda et artık :D sabahta duş jeliyle yıka. kokusu normal yağlara oranla ağır ve kolay kolay çıkmıyor. hatta rengi pijamaya da geçiyor ama çatlaklar için katlanıcaz ;)

canım sen almanyadasın aslında düşündüm nerden bulabilirsin diye, ben aktardan almıştım ama sen nerden alabilirsin inan hiç bilmiyorum. yok canım ten emiyor ama katı oluyor biraz, sürmeside daha zor.ama iyice yedirince emer cilt sen merak etme. katılığıda balmumundan. çok katı birşey, yumuşatmak için zeytinyağıyla karıştırıyoruz. zeytinyağıda saf olmalı bu arada.. canım olur ama bence akşam sür yat bir pijamayı feda et artık :D sabahta duş jeliyle yıka. kokusu normal yağlara oranla ağır ve kolay kolay çıkmıyor. hatta rengi pijamaya da geçiyor ama çatlaklar için katlanıcaz ;)

burdada vardir kesin ama almancasini ne acaba bi bulmaya calisim ben tsk ederim cnm :)

yaa çok sevindim çokkk...bende düzensiz kilo alıp vermekten çatlak sahibi oldum ve çok takıyodum bu konuya.hatta burada okuduğum acneliyse kremi deniyodum.ama çok kaşındırıyodu o da...anneannem ankarya gelse de sorsam diyodum çünkü hakkaten ne varsa onlarda var.annem saolsun hiç anlamaz :19: neyse çok sevindim konuyu açan arkadaşa ve balmumunu öneren arkadaşa teşekkürler...

yaa çok sevindim çokkk...bende düzensiz kilo alıp vermekten çatlak sahibi oldum ve çok takıyodum bu konuya.hatta burada okuduğum acneliyse kremi deniyodum.ama çok kaşındırıyodu o da...anneannem ankarya gelse de sorsam diyodum çünkü hakkaten ne varsa onlarda var.annem saolsun hiç anlamaz :19: neyse çok sevindim konuyu açan arkadaşa ve balmumunu öneren arkadaşa teşekkürler...

sanırım başlayacaksın canım, gelişmeleri yazarsan sevinirim. balmumu içinse hiç önemli değil tatlım, kurtulalım çatlaklarımızdan ;)

bugün yatmadan başlıcam hadi bakalım düzelir inş.çatlakları çekmeye çalışcam ama net olur mu olmaz mı bilmiyorum.ve sonuca ulaşırsam koyucam önce sonra diye :34:

cok tesekkürler ya benımde kilo alıp vermekten kırmızı tonlarında catlaklar olustu basen bölgemde..cok canımı sıkıyodu..doktora gıttım özel bı ılac verdı 80 tl o da geccekmı bellı deıl:20:
yarın bende baslıyorum umarım guzel sonuclar alırımmmm..yazcam buraya sonucları:32:
cok saol arkadasm :71:

bugün yatmadan başlıcam hadi bakalım düzelir inş.çatlakları çekmeye çalışcam ama net olur mu olmaz mı bilmiyorum.ve sonuca ulaşırsam koyucam önce sonra diye :34:

fotoğraf koyabilirsen çok iyi olur canım, daha belirgin görürüz iyileşme sürecini. geçecek tatlım benimkiler kapanmak üzere çok şükür :) :) :)

cok tesekkürler ya benımde kilo alıp vermekten kırmızı tonlarında catlaklar olustu basen bölgemde..cok canımı sıkıyodu..doktora gıttım özel bı ılac verdı 80 tl o da geccekmı bellı deıl:20:
yarın bende baslıyorum umarım guzel sonuclar alırımmmm..yazcam buraya sonucları:32:
cok saol arkadasm :71:

canım ben de doktora sormuştum 1 yıl önce falan bana da krem söylemişti pahalı gelmişti almamıştım ama sen aldıysan hem kahve limonu hem de o kremi kullan etkisi olur canım. bir de kırmızıysa daha çabuk sonuç alırsın.. mutlaka yaz ;)

Merhaba arkadaslar tekrardan ve uzun bir aradan sonra

Ben bu karisimi verdigimde tavsiyem cildi yormacak sekilde; cildin kendisini toparlamasina izin verecek sekilde bir uygulama yapilmasi yönündeydi.

Yani aslinda ben distan biraz etki yaparak; icten catlaklarin kendi kendine düzelmesini saglayacaktik olayin temeli budur yani.

Ben yeni baslayanlara; uygulama sonrasinda sadece basit bir nemlendirici tavsiye ederim o da limon teni biraz rahatsiz ettigi icin.. Tabi bu uygulamayi 2-3 aydir yapan arkadaslara ayni tavsiye gecerli degil onlar kendi ciltlerini taniyip baska cözümlerde bulmus olabilirler.

Ben bu uygulamayi ara ara yapan biriyim; yani düzenli yapmiyorm her ne kadar topigi acmis olsamda.
Ama benim cildimde bu uygulamanin etkisi artik pul pul soyulmaya döndü; simdi bu halde ben yogun bazli bir krem ya da yag kullanirsam üzerinde ki ölü deriyi cok iyi atamam. Bilakis cildim nemlendigi icin üstte ki ölü deri canlanir ve yerinde kalir; bu haldede catlaklarda daha az bir iyilesme olur.

Ama her zaman dedigim gibi; bu uygulama her ciltte ayni etkiyi, ayni reaksiyonu ya da ayni semptonlari vermiyor. Cildini taniyanlar, daha iyi bilirler kendileri icin neyin iyi gelecegini?

Merhaba arkadaslar tekrardan ve uzun bir aradan sonra

Ben bu karisimi verdigimde tavsiyem cildi yormacak sekilde; cildin kendisini toparlamasina izin verecek sekilde bir uygulama yapilmasi yönündeydi.

Yani aslinda ben distan biraz etki yaparak; icten catlaklarin kendi kendine düzelmesini saglayacaktik olayin temeli budur yani.

Ben yeni baslayanlara; uygulama sonrasinda sadece basit bir nemlendirici tavsiye ederim o da limon teni biraz rahatsiz ettigi icin.. Tabi bu uygulamayi 2-3 aydir yapan arkadaslara ayni tavsiye gecerli degil onlar kendi ciltlerini taniyip baska cözümlerde bulmus olabilirler.

Ben bu uygulamayi ara ara yapan biriyim; yani düzenli yapmiyorm her ne kadar topigi acmis olsamda.
Ama benim cildimde bu uygulamanin etkisi artik pul pul soyulmaya döndü; simdi bu halde ben yogun bazli bir krem ya da yag kullanirsam üzerinde ki ölü deriyi cok iyi atamam. Bilakis cildim nemlendigi icin üstte ki ölü deri canlanir ve yerinde kalir; bu haldede catlaklarda daha az bir iyilesme olur.

Ama her zaman dedigim gibi; bu uygulama her ciltte ayni etkiyi, ayni reaksiyonu ya da ayni semptonlari vermiyor. Cildini taniyanlar, daha iyi bilirler kendileri icin neyin iyi gelecegini?

ya lolifer artık uzun ara verme :( ben senin yazdıklarını okumuştum o yüzden çatlaklara iyi gelen bir yağı tercih etmiştim ve düzenli bir şekilde 1.5 ay kullandım. ara verip tekrar başladığımda da o yağlarımı kullanıyordum. ama 1 haftayı aşkındır balmumu kullandım ve memnunum. balmumunun çatlakları geçirdiğini duymuştum o yüzden devam ettim ona. hatta arkadaşımka konuştuk çok yoğun bir karışım yıkayınca bile etkisi kalıyor acaba kahve limonun etkisi olmaz mı diye. sen de böyle yazınca kafam karıştı. ama ciddi bir düzelmeyi gözlemledim.. ne yapayım sence lolifer?

ben 2 gündür kahve limonu yaptım ara sayfalardaki öneriler nedir hiç okumadım temizlendikten sonra da doktorumun kuru cildim için verdiği yağı sürüyorum 2 gün önce kalçamda mor rengi olan çatlaklarım bugün beyaza dönmüştü şimdi konu sahibinin son mesajını da görünce kafam karıştı :) işe yaramıyo mu acaba diye düşünmeye başladım

Sevgitubacim sen uzun süredir bu uygulamayi yaptigin icin; kendi kontrolünü daha iyi yaparsin
Benim tavsiyem bir kac hafta balmumunu birakma, yapmaya devam et
sonrasinda kendini tekrar kontrol edersin, ise yariyorsa sonrasinda ben derim ki kahve-limonu birakip balmumuyla devam et.
sonra 3 denemeni karsilastirirsin.

Mesela: ilk dönemde sadece kahve limon; catlaklarinda iyilesme gördün

ikinci dönem: kahve-limon ve üstüne balmumu; catlaklarm bla bla bla

ücüncü dönemde: sadece balmumu; catlaklarim bla bla bla

ayrica balmumu nedir ya da nasil bir kimyaya sahiptir bilmiyorum ben o yüzden ne desem yalan olur.

Sevgitubacim sen uzun süredir bu uygulamayi yaptigin icin; kendi kontrolünü daha iyi yaparsin
Benim tavsiyem bir kac hafta balmumunu birakma, yapmaya devam et
sonrasinda kendini tekrar kontrol edersin, ise yariyorsa sonrasinda ben derim ki kahve-limonu birakip balmumuyla devam et.
sonra 3 denemeni karsilastirirsin.

Mesela: ilk dönemde sadece kahve limon; catlaklarinda iyilesme gördün

ikinci dönem: kahve-limon ve üstüne balmumu; catlaklarm bla bla bla

ücüncü dönemde: sadece balmumu; catlaklarim bla bla bla

ayrica balmumu nedir ya da nasil bir kimyaya sahiptir bilmiyorum ben o yüzden ne desem yalan olur.

anladım canım, çok teşekkür ediyorum.. çok mantıklı gerçekten, başlamışken devam edeyim.. gelişmeleri yazarım.. tekrar teşekkür ediyorum canım :)

Geçenlerde ananemin yanında soyunuyordum, vücudumda ki çatlakları görünce şok oldu büyükannem. Kızım sen genç kız olucaksın biraz bak kendine bunlar ne dedi.:1no2: Güldüm tabi büyükanne dedim onlar geçmiyor ki, sende yok mu dedim. O da 4 çocuk doğurmuş bir kadın olarak bana karnını gösterdi bak bakalım görebilecek misn dedi.kaydirigubbakcemileHiç bir şey yoktu. Çok şaşırdım dedim nasıl yani senin vücudun hiç mi çatlamadı dedim. o da ohooo harita gibiydi vessalam dedi. e dedim peki nasıl geçirdin.Yaptığı tek şey limonla kahve karışımını vücuduna masaj yaparak yedirmekmiş. tabi yaşıyla beraber görünümünün de kaybolduğunu düşünsem de en azından ince çizikler olması gerekir diye düşünüyordum ama onlar bile yoktu. şok şaşırdım aslında biraz da inanmadım hatta buraya da yazdım deneyen var mı boşuna uğraşmayayım diye. 2 haftadır yapıyorum ve sonuç inanılmaz:)

göğüsümde ve kalçalarımda derin olan çatlaklar incelmeye başladılar bile. delikafadulden
diz kapağımda ki ince çatlaklarsa bakın %100 diyorum tamamen yok oldular, yook oldular
:lepi:

:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:

kıs dogru dirsinizzzzz yaşasın hemen deneyecegim:46::46::46::46::46:

kızlar ben bu kahve limonu yaptım we sadee bikere yapmama rağmen bacağımın üst kısmında küçük kırmızı lekeler oldu böyle kan toplamış gibi olur ya.hemen bıraktm ama neden olablr acaba kahve limondan sonra bacağımı keselemiştim ama ondan olablrrr:18:

kızlar ben bu kahve limonu yaptım we sadee bikere yapmama rağmen bacağımın üst kısmında küçük kırmızı lekeler oldu böyle kan toplamış gibi olur ya.hemen bıraktm ama neden olablr acaba kahve limondan sonra bacağımı keselemiştim ama ondan olablrrr:18:

bir ara bende de olmuştu canım alerji gibiydi çok bastırarak lifle masaj yapmıştım ondan sonra oluşmuştu, birkaç günde geçti benimki.. çok hırpaladıysan ondan olmuş olabilir. bu arada hala devam ediyorum ama 3 seferdir balmumu süremeiyorum, bitti yapamadım bir türlü.. kalçamın altında çok yoğun ve uzun zamandır olan çatlaklarım ciddi anlamda düzelmiş.. bazı küçük çatlaklarım da kaybolmuş. alt bacağın arka kısmında da çatlaklarım vardı onların şuan renkleri açılıyor, belimde olan çatlağımında rengi açılıyor. ama daha fazla bir toparlanma gözlemledim kızlar çatlaklarımda :emir_bebek: :66:

bir ara bende de olmuştu canım alerji gibiydi çok bastırarak lifle masaj yapmıştım ondan sonra oluşmuştu, birkaç günde geçti benimki.. çok hırpaladıysan ondan olmuş olabilir. bu arada hala devam ediyorum ama 3 seferdir balmumu süremeiyorum, bitti yapamadım bir türlü.. kalçamın altında çok yoğun ve uzun zamandır olan çatlaklarım ciddi anlamda düzelmiş.. bazı küçük çatlaklarım da kaybolmuş. alt bacağın arka kısmında da çatlaklarım vardı onların şuan renkleri açılıyor, belimde olan çatlağımında rengi açılıyor. ama daha fazla bir toparlanma gözlemledim kızlar çatlaklarımda :emir_bebek: :66:
ya böyle söylüyorusnz çok ümitleniyormmm yaşama sevinci geliyo :32: hırpalamak ne kelime canım elimde olsa bıçakla kazıycm çok bastırrk keseldm :1: ondan oldu sanırım ama toparlanma war dediğin için buakşam tekrr dewam edicem,hatta çok yumuşak yapıyo ya yüzümede yapasım geldi üşenmesem heryerime sürecem:66:

Back