• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları cas testi

neden linç yiyeceksiniz....
bana da öyle geliyor fakat baskın biri suçlusun suçlusun der ya bende kendimden ve oğlumdan yana şüpheye düştüm acaba mı dedim...
14 aralık nasıl gelir bilemiyorum fakat testi alıp elime öğretmene karşı dik durmak istiyorum
Durumu neden kişiselleştiriyorsunuz..Ögretmen bir sıkınti olmadiğinda daha da mutlu olacaktır.

En azında o da yaşadığı durumlara farklı yöntemlerle yaklaşır yine faydayı gören oğlunuz olur.
Burdan galeyana gelip öğretmeninize karşı yanlış tutumlar sergilemeyin.

Ben de öğretmenim çocuklarımın faydası için elinden geleni yaparım.
Örneğin bir öğrencimin %70 duymadığını benim çabalarımla velisi öğrendi tedavisini yaptırdı.

Dürtü bozukluğu olduğunu düşündüğüm diğer bir öğrencim veliyi ikna etmemle ama çok zor ikna etmiştim.
Gittiği profesörden %50 zekâ geriliği raporunu aldı.. Ve o çocuğum, eğitim hayatında hala sıkıntılar yaşıyor.

Ve daha nicesini yaşadık ve hala da yaşıyoruz..

rehberlik benimle irtibata geçmedi öğretmen söyledi rehberlik uzman bir doktor görsün diye
ben doktoru buldum bursada tanınmış biri sonra öğretmene söyledim oda rehberlikçiye söylemiş çok iyi bir dr demiş piskiyatrist için...
Öğretmenler çevresinde ki çocuk pedegoglarına vakıf olabilirler.Bu konuda referans önemlidir ..

Durumu neden kişiselleştiriyorsunuz..Ögretmen bir sıkınti olmadiğida daha da mutlu olacaktır.

En azında o da yaşadığı durumlara farklı yöntemlerle yaklaşır yine faydayı gören oğlunuz olur.
Burdan galeyana gelip öğretmeninize karşı yanlış tutumlar sergilemeyin.

Ben de öğretmenim çocuklarımın faydası için elinden geleni yaparım.
Örneğin bir öğrencimin %70 duymadığını benim çabalarımla velisi öğrendi tedavisini yaptırdı.

Dürtü bozukluğu olduğunu düşündüğüm diğer bir öğrencim veliyi ikna etmemle ama çok zor ikna etmiştim.
Gittiği profesörden %50 zekâ geriliği raporunu aldı.. Ve o çocuğum, eğitim hayatında hala sıkıntılar yaşıyor.

Ve daha nicesini yaşadık ve hala da yaşıyoruz..
benim ablamda öğretmen fen bilgisi öğretmeni...
ayrıca öğretmene karşı asla saygısızca birşey demedim tabiki ne zaman derseniz maddi manevi oğlumun arkasındayım dedim.
fakat birebir görüşmemizde oğlunuz anadolu lisesini kazanamaz ama turizm otelcilik okuyp çok güzel garsonluk yapabilir demesi takdir edersiniz ki hoş değil hocam çünkü 5 yaşında henüz..

yanlış anlamayın profosör yada mühendis olması değil amacım (her anne akademik başarısı olsun ister o başka bir konu ) daha da önemlisi saygı duyulan fikirlerine önem verilen bir birey olsun istiyorum mutlu olabileceği mesleği seçsin istiyorum...

sakın yanlış anlamayın beni ama öğretmenlik çok çok kutsal heleki anaokul öğretmenliği

kaldıki bir defasında oğlumun yanında konuşur oldu konuyu ben kapattım
umarım hayatımız boyunca sizin gibi özverileri öğretmenler olur hayatımızda

Bence bu konuda çocuğunuzu tanımadan pozitif yorum yapan arkadaşlara değil çocuğunuzla fazlaca vakit geçiren öğretmeninizi referans alın. Belki bir sorun yoktur yapısı böyledir ama yine de sorunların üstüne gitmek de fayda var. Ona göre aksiyon alırsınız acaba demek yerine. Canınızı sıkmayın Allah sağlık sıhhat versin gerisi hallolur inanın.

Bence bu konuda çocuğunuzu tanımadan pozitif yorum yapan arkadaşlara değil çocuğunuzla fazlaca vakit geçiren öğretmeninizi referans alın. Belki bir sorun yoktur yapısı böyledir ama yine de sorunların üstüne gitmek de fayda var. Ona göre aksiyon alırsınız acaba demek yerine. Canınızı sıkmayın Allah sağlık sıhhat versin gerisi hallolur inanın.

içim huzursuz oldu zaten öğretmenim
Geçtiğimiz cumartesi uzmana gittik bize cass testi önerdi randevuyu ayarladık 2 hafta sonrasına
İnternette araştırdığım kadarıyla cass testi hakkında bilimsel kaynaklardan başka birşey bulamadım
Merakım bu testi yaptıranlardan fikir almak süreç nasıldı neden gidildi sonuç ne oldu
Siz eminim ki iyi bir eğitimcisiniz tartışılmaz
Fakat geçen haftalarda tv de otizmli öğrencileri velilere yuhalatan bir takım eğitimci müsveddeleri de vardı
Ben her ne kadar öğretmenin dediklerini ciddiye alıyorsam siz de körü körüne bu kadar destek olmayın
Öğretmen 3 aydır gözlemliyor ve doktorun dediği öğretmenler öngörüde bulunabilir fakat bu tarz yaklaşımda bulunması yanlış

ayrıca öğretmene karşı asla saygısızca birşey demedim tabiki ne zaman derseniz maddi manevi oğlumun arkasındayım dedim.
fakat birebir görüşmemizde oğlunuz anadolu lisesini kazanamaz ama turizm otelcilik okuyp çok güzel garsonluk yapabilir demesi takdir edersiniz ki hoş değil hocam çünkü 5 yaşında henüz..

yanlış anlamayın profosör yada mühendis olması değil amacım (her anne akademik başarısı olsun ister o başka bir konu ) daha da önemlisi saygı duyulan fikirlerine önem verilen bir birey olsun istiyorum mutlu olabileceği mesleği seçsin istiyorum...

sakın yanlış anlamayın beni ama öğretmenlik çok çok kutsal heleki anaokul öğretmenliği

Bakin 25 yıllık öğretmen demişsiniz Meslektaşlarımızın için de ne yıllanmışlar var ama maalesef ki kendilerine bir şey katmamışlar..Bu gözler neler gördü senelerce.Ama öğretmeninizi tanimiyorum o yüzden bilemiyorum.

Ayrıca ben de veliyim sizi çok iyi anlıyorum.

Anladığım kadarıyla çocuğunuz hemen hemen 3 senedir kreş ve okul öncesi eğitimi alıyor.

Bakin artık çocuğunuz aynı şeyleri görmekten sıkılıyor da olabilir..

Bunun yanında 5-6 yaş grubuna günler ,aylar yavaş yavaş verilebilir ama karistirmaması beklenemez bu bana göre de yanlış..

Ben de çocuklarıma öğretiyorum.Hemen hemen hepsi karıştırıyor ama benim icin önemli değil Hazirana kadar hepsi cok iyi öğreniyor aceleye gerek yok bence.. ayrıca sabah annesinden öğrenerek gelenler hemen parmak kaldirip cevap veriyorlar.Yani ben bunlarla tanı koymam..

Fakat madem siz böyle bir şeye başladiniz o testi de yaptirin sizin içiniz rahatlasın.
Önemli olan sizin çocuğunuz..
Ve çok canınızı sıkmayın bunlarla ben bir durum olacağını düşünmüyorum..Çünkü anlattıklarınız, eğer Öğretmeniniz başka bir şey görmediyse sıkıntılı bir durum gibi durmuyor.

Bakin 25 yıllık öğretmen demişsiniz Meslektaşlarımızın için de ne yıllanmışlar var ama maalesef ki kendilerine bir şey katmamışlar..Bu gözler neler gördü senelerce.Ama öğretmeninizi tanimiyorum o yüzden bilemiyorum.

Ayrıca ben de veliyim sizi çok iyi anlıyorum.

Anladığım kadarıyla çocuğunuz hemen hemen 3 senedir kreş ve okul öncesi eğitimi alıyor.

Bakin artık çocuğunuz aynı şeyleri görmekten sıkılıyor da olabilir..

Bunun yanında 5-6 yaş grubuna günler ,aylar yavaş yavaş verilebilir ama karistirmaması beklenemez bu bana göre de yanlış..

Ben de çocuklarıma öğretiyorum.Hemen hemen hepsi karıştırıyor ama benim icin önemli değil Hazirana kadar hepsi cok iyi öğreniyor aceleye gerek yok bence.. ayrıca sabah annesinden öğrenerek gelenler hemen parmak kaldirip cevap veriyorlar.Yani ben bunlarla tanı koymam..

Fakat madem siz böyle bir şeye başladiniz o testi de yaptirin sizin içiniz rahatlasın.
Önemli olan sizin çocuğunuz..
Ve çok canınızı sıkmayın bunlarla ben bir durum olacağını düşünmüyorum..Çünkü anlattıklarınız, eğer Öğretmeniniz başka bir şey görmediyse sıkıntılı bir durum gibi durmuyor.

teşekkür ederim anlayışınız için çok sağolun

Özellikle eklemek istiyorum..Öğretmenin çocuğun okuyacağı Liseyi, edineceği mesleği şimdiden öngörmesi facia..Orda büyük yanlışı var

Ummadığım taşlar az başımı yarmadı..İşin espirisi tabi ..Gerçekten beklemediğim çocuklardan harika performanslar aldım.

Özellikle eklemek istiyorum..Öğretmenin çocuğun okuyacağı Liseyi, edineceği mesleği şimdiden öngörmesi facia..Orda büyük yanlışı var

Ummadığım taşlar az başımı yarmadı..İşin espirisi tabi ..Gerçekten beklemediğim çocuklardan harika performanslar aldım.

işin kabullenme kısmı zordu aslında benim için..
şimdi öğretmenin dediklerine inanmak ve tanı konulabilmesi öncelikli hedefim ...
birde zaman çabuk geçse keşke ama beklemekten başka şansımız yok tabiki
kendi kendimi telkin ediyorum rızkını allah vericek o konudada inancım tam..

birde en azından uzmanın söylediği zeka ile ilgili bir gerilik yok ama öğrenmede ufak sıkıntı olabilir aslında yetti bana..
bundan sonra daha çok yorulacağım belki ama gardımı ona göre alacağım

işin kabullenme kısmı zordu aslında benim için..
şimdi öğretmenin dediklerine inanmak ve tanı konulabilmesi öncelikli hedefim ...
birde zaman çabuk geçse keşke ama beklemekten başka şansımız yok tabiki
kendi kendimi telkin ediyorum rızkını allah vericek o konudada inancım tam..
İçinizi ferah tutun ben olumlu düşünüyorum...Aksi bir durum olsa bile artık çaresi var ;)

27 yasindayim bu zamana kadar ilgimi cekmeyen biseyle ugrasmam kaldiki 5 yasinda bir cocuktan bahsediyoruz.
Gunleri aylari karistirmasi normal daha ufak akli karisiyordur yada o an sizin sorulariniza cevap vermek istemiyodur cocuk olabilir ama neticede oda bir birey bir karakteri var sonucta herkes ayni olacak diye bisey yok ogretmende sorun var elinizde imkan varsa kresini degistirin bence

Testi hiç bilmiyorum da, bende ilgimi çekmeyen konularda sıkılıyorum.
Bende sorunlu olabilirim gayet 😄😄
Şaka bir yana, bence günümüzde çocuklardan yana aşırı bir beklenti var.

Orneklendirmem yanlış anlaşılmasın, oğlum gezegenlerden, ışık hızına kadar her konuda bilgi sahibidir, ezbere de sayar.
Ama birden ona kadar say deyin, saymaz.
Sayamaz demiyorum bakın, saymaz.
Çünkü umru değil.

Sizinki de öyle olabilir belki..
Herkesin ilgi alanı farklı, hepsi eni konu çocuk.
Bazen ben dahil, günümüz anne bana, yada öğretmenleri çok şey bekliyoruz çocuklarımızdan...
Tabi ki yine de gidin, içiniz rahat etsin.
Birşey varsa çözümüne bakılır, yoksa ne ala, içiniz rahat eder...

5 yaşındaki çocuğa fazla yüklenmiyorlar mı😕 biz günleri, ayları, rakamları 7 yaşından sonra öğrendik. Hatta saatleri falan baya zor öğrenmiştim. Okumayı da. Ama çok şükür Türkiye’nin en iyi okullarından birinden mezun olup mühendis oldum. Bence eğitim sisteminde bir sıkıntı var ya da öğretmeniniz iyi değil.
Şu an çocuğunuzun sadece oyun oynaması gerekmiyor mu? Çok bilmiyorum uzman değilim ama bence bir sıkıntı çıkmayacak çocuğunuzda.

Benim kızım da okulda bir sorun yok ama evde takıntılı davranıyor. Çok konuşuyor konuşmadığı Zaman’larda şarkı söylüyor. Her yemeğe oturduğumuzda bir sorun buluyor ve öfke krizi geçiriyor. Örnek bu bardağı istemem diyor. Seç istediğini diyoruz. Evde olmayan bir bardaktan bahsediyor. Bu bardağın bir boy küçüğü olmalı diyor örneğin. Kıyafet sorunu yaşıyoruz. Okula giderken tüllü ve pullu elbiseler giyiyor. Okulda da tuvalete gidemiyor oraya değer diye. titizlik de var. Var mı bunları yaşayan 😂 ben mantıksız birşey istediğinde kalkıp hiç ilgilenmiyorum. Deliriyor iyice.
Ayy cook zor değil ki ama bir süre sonra.
Gerçekten hayat tıkanıyor, bir re ağlama krizleri eşlik ediyor, dimi.
Oğlum 3,5 yaşına gelmek üzere, önceden çok çok daha fazlaydı.
Giderek azaldi şükür.
Ama hala daha mesela daha dün pazarda, üzüm istiyorum dedi, alalım dedim.
Salkım seçti, neymiş üzümler dökülüyormus, o dökülmeyen istiyormuş, diye avaz avaz ağladı 😂😂
Dökülürse nasıl yermiş sonra falan falan..
Ama bunlar artık çok az oluyor, beyin büyürken error veriyor bunlarında.
Benimki pek sağlam kalmadı sayesinde 😃😃

benım kızımda 11 yaşında ingilizce saatlari ögrendi ama

Türkçe saati söylemeye zorlanıyor , ilgisi neyse ona yöneliyorlar takılmayın bece

Benimde kizimin ögretmenleri benzer seyler söyledi kizim üzerine.

Açik söylemek gerekirse ne senin oglunda, ne benim kizimda zeka konusunda sorun oldugunu sanmiyorum.

Kizim mesela bu yasta (2.5 yasini biraz geçti) 10a kadar sayabiliyor, hatta su an 20'ye kadar saymayi ögreniyor. Tüm renkleri bilir, düzgün konusabilir,..

Sadece evet çok üzün süre dikkat etmiyor birseye, dikkati çabuk dagiliyor. Hali ile kitaptaki olaylari tam takip etmez, kitapta baska birseye takilip, hikayeyi unutur.

Tam dikkat daginikligi (ADD)mi yoksa karaktermi ancak zaman ile belli olur.

Bende ilk basta çok endise etmistim. Ne olacak felan diye. Ancak rahat olmaliyiz. Büyük saglik sorunu yada zeka sorunu yok. Baze ögretmenler tek tip standart çoçuklari sever. Yani sinifta kolay kontrole edebilcegi, onlara karsi gelmeyen,.. Özelikle daha yasli ve tecrübeli ögretmenler. Onlar biraz daha "eskiden çoçuklar böyle degildi" düsüncesinde olabiliyorlar.

Tabiki uzmandan destek alabilirsin, en azindan kafanda baze seyler elemek için.

Ama bir anne olarak benimde en çok ihtiyacim oldugum seyi söyleyim sana, iyi bir annesin, iyi bir annesin, iyi bir annesin! Endisilenme, su akar yolunu bulur. Cocugun saglikle ve mutlu ve her gün yeni seyler ögreniyor. En önemliside bu.

5 yaşındaki çocuğun hangi liseyi kazanacağını mı tahmin etmiş. Şaka gibi 😄 kendi kazanamadı diye hırs yapmış herhalde. Ben olsam çocuğumun öğretmenini kesin değiştirirdim.

Şu an değil sizin gibi döndürüldü mü Yoksa? İlk defa duydum bunu da neden öyle yapmışlar ki?
Ilkokul 1. Siniftaki öğretmenin isteğiyle olan bişey,suanda yazıyı her iki elle yazabilirim ams sağ ile yazıyorum diğer herşeyi sol ile yapiyorum. Bıçak kullanma filan sol el sağ elle tutamam bile en cok disarda yemek yerken zorlanıyorum. Bıçakla sag elle keserken ama solla rahatım . Sağim solum karışık , bana sag elini kaldir deseniz solu kaldiririm. Sag taraftan sunu ver deseniz ben 45 sn düşünüyorm bana göre mi ona gore mi diye. Benim hatlar bu konuda karışık

Son düzenleme:
Back