- 19 Aralık 2010
- 912
- 1.268
- 303
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle katılıyorum. Bazen yöntemleri de hiç işe yaramıyor. Bugün tv de zahide yetişin programına denk geldim. Hiçte izlemem ama bir psikolog genç bir çocuğa yardım etmeye gelmiş. Çocuk ağır takıntılı dışarıyı görmek bile istemiyor. Psikolog Esra ezmeci diye biri. Çocukla tanışıp evin perdelerini açtı. Çocuk sakın açma diyor ve o yine de açıyor. Bana kalırsa ilk görüşme için çok ağır bir davranıştı. İnsanın kendi kendine psikolog olmalı bana kalırsa.. çok ağır durumlar hariçBu uzmanlar sayesinde en normal haller bile arıza oldu.Sanırım bu yüzyılın hastalığı da bu...
Kesinlikle katılıyorum. Bazen yöntemleri de hiç işe yaramıyor. Bugün tv de zahide yetişin programına denk geldim. Hiçte izlemem ama bir psikolog genç bir çocuğa yardım etmeye gelmiş. Çocuk ağır takıntılı dışarıyı görmek bile istemiyor. Psikolog Esra ezmeci diye biri. Çocukla tanışıp evin perdelerini açtı. Çocuk sakın açma diyor ve o yine de açıyor. Bana kalırsa ilk görüşme için çok ağır bir davranıştı. İnsanın kendi kendine psikolog olmalı bana kalırsa.. çok ağır durumlar hariç
Bende daha çok travma yaratacağına inanıyorum. Onların sürekli birşeyler paylaşmasından biz takıntılı olduk. Hiçbirini takip etmiyorum artık. Bir ya da iki tane. Hemen dr a psikoloğa yönlendirmek nedir. İnsanı delirtmekten başka bir işe yaramaz. Biz anne baba olarak farkında olursak gereksiz çocuğu oralarda uğraştırmaktan yırtmış hissederim kendimi.Evet,kesinlikle.Uzman söylemişse on emirmiş gibi kabul etmeye başladık.Oysa her insanın hayatı,gelişimi,koşulları,verdiği tepkiler ve etkilenme düzeyi farklıdır.Uzmanlardan bilgi alınabilir ama kişi kendini ve çocuğunu onlardan daha iyi tanır.Geçen yüzyılın normalleri şimdinin anormalleri olmuş ve bu durum da insanları takıntılı yapıyor.Bu kurallara uymadan yaşayan nesiller nasıl yaşadı?Çoktan insan nesli biterdi...
Dediğiniz gibi o psikolog da ne saçma bir şey yapmış.Reyting uğruna muhtemelen.Kimi insanda adım adım ilerlemeli bu süreç..Travma bile yaşamış olabilir...
oğlum 5 yaş 8 aylık
ana okul öğrencisi
3 yaşında kreşe başladı...
bu seneki öğretmenimizin oğlumda bir problem olduğunu fakat elimle tutup şu problemi var diyemiyorum diyor..
ilgisini çeken konuları çok çabuk öğrendiği ilgisini çekmeyen konularda sıkıntı yaşadığını söylüyor.
mesela dinazorlar ı ve timsahları size çok güzel anlatabileceği gibi , günleri ayları karıştırıyor...
cumartesi günü piskiyatrise götürdüm zeka ile ilgili bir probleminin olmadığını fakat öğrenmede sıkıntı olabileceğini
bu sıkıntıyıda 20 dk lık oyun seansında keşfetmenin mümkün olmadığını söyledi
bize cas testini önerdi. bu test kesin sonuç veriyor dedi ve 14 aralığa randevu ayarladık...
merak ettiğim bu testi duyan bilen evladına uygulatan var mı...
oğlum 5 yaş 8 aylık
ana okul öğrencisi
bu seneki öğretmenimizin oğlumda bir problem olduğunu fakat elimle tutup şu problemi var diyemiyorum diyor..
ilgisini çeken konuları çok çabuk öğrendiği ilgisini çekmeyen konularda sıkıntı yaşadığını söylüyor.
mesela dinazorlar ı ve timsahları size çok güzel anlatabileceği gibi , günleri ayları karıştırıyor...
cumartesi günü piskiyatrise götürdüm zeka ile ilgili bir probleminin olmadığını fakat öğrenmede sıkıntı olabileceğini
bize cas testini önerdi. bu test kesin sonuç veriyor dedi ve 14 aralığa randevu ayarladık...
Bursada yaşıyoruz biz testi 600 tl ye yaptırdıkMerhaba
Cas testini bende yaptiracagim.Arastirma safhasindayim.14 Aralik sonrasi tecrube ve sonucu paylasmanizi bekliyorum.Herseyin guzel olacagini umuyorum.Siz testi nerde yaptiracaksiniz ogrenebilir miyim lutfen.Birde fiyatini ogrenebilir miyim sakincasi yoksa.Cok tesekkurler
Umarim guzel sonuclar alirsiniz.Sonucu merakla bekliyorum.SevgilerBursada yaşıyoruz biz testi 600 tl ye yaptırdık
1 saat 40 dk sürdü 5-10 dk arası mola verdiler.
Pazartesi sonuç için görüşeceğiz akşam 18:00 de
Piskoloğun söylediği 1 saatten sonra sıkıldı fakat desteklememle devam etti
Yaşı gereği sıkılması çok normal dedi
Sonucu hakkında benimde bir fikrim yok yorumlaması çok değişik dedi
Yarın tekrar gelişmeleri burdan yazacağım
Teşekkür ederim bende merak ediyorum sonucu.Umarim guzel sonuclar alirsiniz.Sonucu merakla bekliyorum.Sevgiler
7 yasinda.konusmada artikulasyon sorunumiz var aslinda bebekce devam eden bir konusma.Ayrica cocugun doktoru raporuna hiperaktivite ve ogrenme güçlüğü yazmis(okula 1 sene gec baslatmak icin konusmayi yazacakti, isimiz kolaylassin diye birde hangi akla hizmet bunlari yazmis.)hem ram daki bu teshisleri kaldirtmak istiyorum hem de konusma sorunu altinda yatan baska bir neden varsa onu ogrenebiliriz belkiTeşekkür ederim bende merak ediyorum sonucu.
siz neden yaptırmayı düşünüyorsunuz bu testi ve çocuğunuz kaç yaşında??
7 yasinda.konusmada artikulasyon sorunumiz var aslinda bebekce devam eden bir konusma.Ayrica cocugun doktoru raporuna hiperaktivite ve ogrenme güçlüğü yazmis(okula 1 sene gec baslatmak icin konusmayi yazacakti, isimiz kolaylassin diye birde hangi akla hizmet bunlari yazmis.)hem ram daki bu teshisleri kaldirtmak istiyorum hem de konusma sorunu altinda yatan baska bir neden varsa onu ogrenebiliriz belki
anladım canım malesef tam tanı koymadan rapor yazıyorlar...
öğretmenimiz özellikle rapor almamız gerektiğini söyledi
bu rapor %90 net sonuç veriyormuş
allah sağlık versin evlatlarımıza
[/QUOTE
Cas tam olarak acikliyor mu herseyi
Detayli bir rapor veriyorlar mi durumu aciklayici
Amin Allah yavrularimiza saglik uzun omur versin
merhaba brnim oglumla aynı nıtelıkte seyler gördüm okul psikologumuz bize durtu kontrol bozuklugu oldugunu psikiyatrıden sıra alıp degerlendirmemizi ilac tedavisi ile kolayca asılabilecek birsey oldugunu söyledi sizde bir arastırın derim belki böyle birseydiroğlum 5 yaş 8 aylık
ana okul öğrencisi
kulagı sende ama gözü sagda solda degilmi..kusura bakmayın ara ara böyle paylasımlşarnıza cevap verecegım belki aynı sorundur diye okuyorum bastanbirde göz kontağı az bu yüzden sınırlı tablet kullanımını sıfırlamaya çalışıyorum
zeka testi 6 yastan önce yapılmıyorCAS TESTİ zeka ve dikkat odaklı sanırım biraz
öğrenme güçlüğü dikkat eksikliği
diskleksi uzun dikkat kısa dikkat
planlama
üstün zekası var mı
vb bulguları açıklıyor
bende net biliyorum diyemiyorum
akşam 8-9 gibi hem raporu hemde sonuçlarını açıklarım size
18 de görüşmemiz var 1 saat kadar sürecek
çok heycanlıyım