Çaresizlik

Stardustzeyno

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
2
0
1
42
merhabalar bayanlar 7 yıllık evliliğim ve 3 yaşında bir kızım var.. Eşimle severek ve birbirimizi tanıyarak (2 sene sevgiliydik) evlendik.. Genel olarak ikimizde baskın karakterler olduğumuz için tanıştığımız günden beri tartışmalarımız eksik olmadı. Kızım doğana kadar kavgalarımızda geri adım atmaz söylemem gereken herşeyi hatta fazlasını söylerdim ama kızım doğduktan sonra mümkün olduğu sürece kızım kavga ortamına şahit olmasın diye sustum yutkundum.. Evliliğimin 3. Senesinde aldatıldım ve öğrendiğimde boşanmak istediğimi söyledim hatta davamı bile açtım. Eşim çok pişman olduğunu beni kaybetmek istemediğini bir şans daha istediğini söyledi 2 ay boyunca yana yakıla.. İçime sinmese de içimde acaba bir şans daha verseydim herşey farklı olurmuydu şüphesi kalmasın diye o ikinci şansı verdim.. O da bu şansı iyi kullandı elinden geldiğince.. Zaten 1 yıl sonra kızım doğdu.. Hamileliğimde dahil olmak üzere o kadar çok kavga ettik ki artık saygımız kalmadı ne yazık ki.. Şiddet bile gördüm..Ve şu an geldiğimiz durum beni üzmekten kırmaktan asla çekinmeyen , bana kadınlığımı unutturan , bana olan sevgisini hissedemediğim, bana sürekli hakaret eden ,evde zorunda olmadıkça konuşmadığımız, haftasonları çocuğu gezdirmek dışında paylaştığımız hiçbir şeyin kalmadığı bir evlilik var avuçlarımda.. İnanılmaz mutsuzum ve böylesine sevdiğim adamla bu durumda olmaktan üzgünüm.. Kızım olmasa çoktan boşanmıştım beni şu an frenleyen cesaretimi kıran tek şey kızım ama bende çok ama çok mutsuzum. Daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Dayanmak zorundamıyım onu da bilmiyorum. Sağlıklı düşünemiyorum.

Saygı olmayan bir ilişki de bişeylerin düzgün gitmesi çok zor zaten. Eşinle ciddi ciddi bi konuş mutsuz olduğunu anlat dicemde kavga, şiddet, hakaret hepsi war diyosun. Hem aldatmışta düzelir diye şans wermişsin ama düzelmez ki unutulana kadar düzelmiş gibi yaparlar

Haklısın ama kızıma, kızımın babasına olan düşkünlüğünü görünce cesaretim kırılıyor.. Gerçekten yapılacak birşey kalmadıysa çözüm tabii ki boşanma.. Benim emin olamadığım yapılacak bir şey kaldı mı kalmadı mı? Çünkü ilerde bir gün kızım sorduğunda ben elimden gelen herşeyi yaptım demek isterim gönül rahatlığıyla

Anlıyorum cnm Allah yardımcın olsun. Sen yinede bi al karşına konuş umarım seni anlar neticede boşanmakta gayet normal sanada yazık değil mi sende mutsuzsun. Çocuklarda Mutlu bi aile ortamında yaşamayı hakediyo boşanmak demek babasından kopmak demek değil ki yarın öbür gün kızın büyüyecek we ewlenip gidecek seninde ömrün geçmiş olacak

oncelikle kendinizi hec bir seyin zorunda hiss etmeyin.aldatma ve siddet insanin icinde olan butun sevgi ve saygiyi bitirir.

ah çok zor bu işler
ben de 5 senelik evliyim,kaç kere boşanmadan geri adım attım 3 yaşında kızım var.benım kızım da babasına düşkün,ve hassas bir çocuk.acaba sen eşine senı aldattığı ıcın hala kızgın ve kırgın olup ve bu kızgınlığını farkında olmadan eşine karsı olan hareketlerine yansıtıyor olabılır mısın?

bir şey öğrendim,kadın mutluysa aıle mutlu,koca mutlu çocuk mutlu,kadın mutsuzzsa o evlılık dağılmaya mahkum.yani demem o ki,herşeyi uutup(ki zor biliyorum)kendini mutlu etmeye bakacaksın,ya da boşanacaksın

boşanınca daha mı mutlu olacaksın?
kızın boşanmazsan daha mutsuz bi anneyle mi büyümek zorunda kalacak?

bu soruların cevabını ver kendine
hakkında hayırlısı olsun

öcelikle arkadaşım. kızma ama eşinin suçu yok. neden mi?

- hatayı 1 kez yaptı, sen affettin suç onundur. ama 2. kez hata yaparsa suç senindir. çünkü affettin. ( hata dediğim aldatma ve sonrası gelen şiddet.)

- aldatılmışsın. sonra diyorsun ki 1 yıl sonra kızım doğdu. aldatıldıktan 3 ay sonra bu işe giriştiğine göre canın patlıcan çekmiş olmalı. insan bir bekler di mi? ben buna şans verdim. acaba nasıl olacak, DÜZELECEK Mİ vs diye. cinselliğin çocuğun ne acelesi vardı.

- kızımı düşünüyorum diyorsun. sence bir kız çocuğu EVDE ŞİDDET OLAN BİR EVDE NE DERECE SAĞLIKLI BÜYÜYEBİLİR ? kusura bakma ama para için fuhuş yapan kadınlara benziyorsun.. özür dilerim.. elinde dandirik bir evlilik belgesi olması, çocuğunu düşünüyor gözüküp düşünmemen, rahattan vazgeçmenin yememesi bunun aksini ıspatlamıyor.. çocuğunu sevsen ayrılırsın. illa fahişe olmak için bedenini satman gerekmiyor. sen ruhunu, onurunu, namusunu satmışsın.en önemlisi de kızının geleceğini.

- hata yaptın. yapıyorsun. devam edeceksinde. kocan seni aldattı. şiddet uyguladı. bu ilk değildi.sonda olmayacak. sorunlu bir çocuk kazandıracaksın hayata .

bunu böyle yazdım.çünkü yazmak zorundayım. birisi, belki senin durumunda olan akıllı birileri bu yazıyı görür de senin durumuna düşmez diye yazdım. kırmak istemezdim. ama düşüncemi de saklayamadım. çünkü fikrimizi sordun. fikrim bu.

ve ben olsaydım. bir kız çocuğu olarak annemin taştan suyunu çıkaran onurlu gururlu bir kadın olmasını tercih ederdim. benim için kendni feda etti değil benim için yaşadı onurundan asla taviz vermedi demek isterdim.
gelecekte arkama bakıp vay anam garip anam saçını süpürge etti benim için dünyadan zevk almadan göçtü gitti demek istemezdim.

Bence evlilik uzmanına gidin aşkla evlenmişsiniz 2 yıl birbirinizi tanıyarak birde çocuk var halen olmuyorsa ayrılırsınız

mutsuzluğunuzu eşinizle paylaşın. kendinize yeni vakit geçirebileceğiniz kurslar arkadaşlar vs edinin. çok fazla boş vakit bırakmayın. şu durumda çocuk için herşeye katlanan bir kadın tipi olarak durursanız eşiniz zaten davranışlarını değiştirmeyecek. çalışma imkanınız varsa çocuğunuzu kreşe verip işe başlarsanız hem sizin için iyi olur, hem de ayaklarınızın üzerinde durarak eşinizin bu davranışlarını sorgulamasına neden olursunuz. ayrıca hiç devam edemeyeceğinizi hissediyorsanız ayrılırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…