• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizlik... ben şimdi ne yapayım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gors
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gors

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
209
66
98
En güzel heyecanlarımı da en acılarını da buraya yazmışım... konuları okurken konu açma ihtiyacı hissettim. O kadar şiştim yani :) çok zor bir hayatım oldu. Küçük yaşta annemi kaybettim. Zor toparlandım. Büyük aşkla (gerçekten herkesin imrenerek baktığı ve takdir ettiği bir çifttik) evlendim. Evlendikten sonra sorunlar başladı. Bizden kaynaklı değil. Ailevi. 5 yıllık evliliğimizin son 2 yılında önce kayınpederimi, sonra gözümden bile sakındığım babamı, sonra işimi, sonra bebeğimi ve bebeğimi kaybettim. Bebeğimi kaybettikten birgün sonra eşim artık dayanamadığını tüm bunları kaldıramadığını söyleyerek boşanmak istedi. Karakteri tam tersine döndü. Artık sadece kendisi için yaşamak istediğini söylüyor. En büyük hatam bunu çevreme duyurmak oldu. Ne kadar duyulduysa o kadar bozuldu ilişkimiz. Dr'a gidin dediler, nazar büyü var üstünüzde dediler, depresyon dediler. Biz kendimizi kurtarmaya çalışırken etraftan duyduklarımızla şiştik patladık. Çok güçlü bir kadındım. Çok zor ağlardım. Hepsi bitti. Güçsüz tavrım ve ağlayan yanım eşimi iyice uzaklaştırdı. Yüzüme bile bakmaz oldu. İnanın bir günde değişti. Evden aşkım canım diye çıkan adam akşam boşanmak istiyorum diye döndü. Kurtarmak istiyorum evliliğimizi, inanamıyorum hala çünkü. Ama o artık devam edemediğini soğuduğunu söylüyor. Tatil vs hiç istemiyor. 8 yılda 2-3 kere kavga etmişizdir. Şimdi hergün... dualara sığınıyorum? Nasıl davranmalıyım artık ben de bilmiyorum? Uzun oldu ama yazdıklarım inanın yaşadıklarımın yüzde 1'idir...

Nasıl kendim için yaşamak istiyorum? Tamam yaşadıkları kolay değil ama siz evlenirken iyi günde kötü günde beraber yaşlanmaya söz vermediniz mi? Adam kaçıyor sözünü bozuyor. Hiç üzülme kardeşim o kaybettiyse babasını sende kaybetmişsin ikinizin bebeğiymiş Rabbim onuda cennetine almış.
Sen onunla yaşlanmak istemeye devam ederken o niye kendisi için yaşamak istiyor.
Ağlama üzülme sen Allah kocana hidayet versin.

Belki biraz ayri kalmak kafa dinlemek iyi gelir. Oturup konuşun bir sure kafa dinleyin olmadi. Evet yasadiklari zor ama ayni seyleri siz de yasadiniz. Evlilik oyle zora gelince bosanalim demekle olmaz. Ortada emek var. İnsallah duzelirsiniz tez zamanda.

Nasıl kendim için yaşamak istiyorum? Tamam yaşadıkları kolay değil ama siz evlenirken iyi günde kötü günde beraber yaşlanmaya söz vermediniz mi? Adam kaçıyor sözünü bozuyor. Hiç üzülme kardeşim o kaybettiyse babasını sende kaybetmişsin ikinizin bebeğiymiş Rabbim onuda cennetine almış.
Sen onunla yaşlanmak istemeye devam ederken o niye kendisi için yaşamak istiyor.
Ağlama üzülme sen Allah kocana hidayet versin.

Amin inşallah. O sorunları sadece evlendikten sonra üst üste yaşadı. Bense hep yaşadığım için daha çok kendi içimde hesaplaşıyordum. O bana yansıttı. Kabul de ediyor ama ne yapabiliriz artık onu bilmiyorum.

Belki biraz ayri kalmak kafa dinlemek iyi gelir. Oturup konuşun bir sure kafa dinleyin olmadi. Evet yasadiklari zor ama ayni seyleri siz de yasadiniz. Evlilik oyle zora gelince bosanalim demekle olmaz. Ortada emek var. İnsallah duzelirsiniz tez zamanda.

Açıkçası benim kalabileceğim bir yer yok. Yazın 10 gün ayrı kaldık. Döndüğümde iyiydik. Sonra yine aynı şey oldu. O gitmek istediğini söyledi. Tek şartım nerde olduğunu bileyim dedim. Tamam dedi ama gitmedi..

Evlilik terapistine gidin.

Gitmez olur muyuz? Daha kötü olduk. Ağır depresyon geçiriyor dedi dr eşim için. Eşim de böyle daha mutlu olduğunu söyledi. Dr da insanların karakteri değişebilir, ayrılık mutlu edecekse ayrılın, siz de toparlarsınız dedi. Ben şok geçirdim. Bir daha da gitmedik

Boşanmadan önce evleri bi ayırın derim ben
Herkesin travmaları karşılarken tepkisi aynı olmuyor. Peki herkesten mi uzaklaşmak istiyor eşiniz yoksa sadece sizinle olmak mı istemiyor?

Yalnız kalmaktan da biraz korkuyorum sanırım... İlk başta herkesten uzaktı. Annelerinden de uzaklaştı. Sadece bir arkadaş grubuyla görüşüyordu. Sonra tartışmalarımız kavgalarımız artınca benden daha çok uzaklaştı. Etrafına karşı eskisi kadar olmasa da daha yakınlaştı. Tepkilerimin çoğunun farkındayım, doğru da yaptım yanlışta. Ben de zorluk yaşadım ama destek göremedim malesef...

Boşanmadan önce evleri bi ayırın derim ben
Herkesin travmaları karşılarken tepkisi aynı olmuyor. Peki herkesten mi uzaklaşmak istiyor eşiniz yoksa sadece sizinle olmak mı istemiyor?
Yalnız kalmaktan da biraz korkuyorum sanırım... İlk başta herkesten uzaktı. Annelerinden de uzaklaştı. Sadece bir arkadaş grubuyla görüşüyordu. Sonra tartışmalarımız kavgalarımız artınca benden daha çok uzaklaştı. Etrafına karşı eskisi kadar olmasa da daha yakınlaştı. Tepkilerimin çoğunun farkındayım, doğru da yaptım yanlışta. Ben de zorluk yaşadım ama destek göremedim malesef...

Bir iliski heleki bir evlilik bir gunde degismez,esin belki bu zamana kadar yasanilanlari biriktiren,alttan alan tarafti artik doldu ve sizi gozden cikardi,problemleriniz tam olarak nedir biz bilemeyiz ama bir kisinin cabasiyla evlilik kurtulmaz,eger gercekten bosanmak istegi en azindan bir iki ayda olsa birbirinizden uzakta yasamanizda fayda var,problemlerinizi daha sakin kafayla birbirinizden uzakta daha iyi gozlemleyebilirsiniz belki,yada ozlersiniz birbirinizi,problemlerinizi cozecek orta yol bulabilirsiniz bence bunu esinize teklif edin bosanmadan once bir kere bunu deneyin derim ben

Bir iliski heleki bir evlilik bir gunde degismez,esin belki bu zamana kadar yasanilanlari biriktiren,alttan alan tarafti artik doldu ve sizi gozden cikardi,problemleriniz tam olarak nedir biz bilemeyiz ama bir kisinin cabasiyla evlilik kurtulmaz,eger gercekten bosanmak istegi en azindan bir iki ayda olsa birbirinizden uzakta yasamanizda fayda var,problemlerinizi daha sakin kafayla birbirinizden uzakta daha iyi gozlemleyebilirsiniz belki,yada ozlersiniz birbirinizi,problemlerinizi cozecek orta yol bulabilirsiniz bence bunu esinize teklif edin bosanmadan once bir kere bunu deneyin derim ben[/QUOTE]

Tavrı bir günde değişti. Öncesinde kavgamız vs hiçbirşeyimiz olmamıştı. Arkadaşlarıyla dışarı çıktı, eve döndü arkadaşları da aynı şekilde ayrılma kararı almışlardı. Bir tanesi toparladı. Trajikomik bir durum. Öncesiinde varsa eğer hiç anlamadım çünkü bebeğimizin olmasını da o istemişti... 2,5 aylık hamileyken düşük yaptım...

üst üste çok fazla kaybını zolmuş bu kayıplar insanı bazen fazla duygusal yapabiliyor ya da hayatın zaten kısa oldugunu anlayıp kendımıze zaman ayırmak ısteyebılıyoruz bence esınızın duurmu bu ama sız bence daha agır seyler yasamıssınız cunku canınızdan can gıtmıs... bencede bır sure ayrı kalmanız en ıyısı ama bu surec sızı ıyıce mutsuzluga ıtecekse ayrılın bırbırınızı mutsuz bır hayata mahkum etmeyın...

bu yaşadıklarınıza sizin tavrınız ne oldu?
büyükleriniz vefat etmiş ama bu evliliginizi sonuca getirecek bir durum olmamıştır.
kavgalarınızın azlıgı bir normallik degil bana göre.
eşinizin degişiminin altında olmayan degil sizin göremediginiz yada yazmayı unuttugunuz şeyler var.

üst üste çok fazla kaybını zolmuş bu kayıplar insanı bazen fazla duygusal yapabiliyor ya da hayatın zaten kısa oldugunu anlayıp kendımıze zaman ayırmak ısteyebılıyoruz bence esınızın duurmu bu ama sız bence daha agır seyler yasamıssınız cunku canınızdan can gıtmıs... bencede bır sure ayrı kalmanız en ıyısı ama bu surec sızı ıyıce mutsuzluga ıtecekse ayrılın bırbırınızı mutsuz bır hayata mahkum etmeyın...

ben öyle de böyle de mahkumum sanırım. Hayatımda ilk kez birine muhtaç gibi hissediyorum kendimi...

Taş olsa çatlarmış zaten. Eşinin mutlaka tedavi olması gerekiyor bence. Şuanda senden ayrılmak çok iyi gelecek ona. Ama bir süre sonra etrafında kalan kimse olmadığında pişman olacak. İlla boşanacağım diyorsa da yapacak bir şey yok. Bi ayrışık süresi belirleyin kararlıysa o süreden sonra boşanırsınız.

bu yaşadıklarınıza sizin tavrınız ne oldu?
büyükleriniz vefat etmiş ama bu evliliginizi sonuca getirecek bir durum olmamıştır.
kavgalarınızın azlıgı bir normallik degil bana göre.
eşinizin degişiminin altında olmayan degil sizin göremediginiz yada yazmayı unuttugunuz şeyler var.

Ben ona hep şunu dedim. Kaybım oldukça kalanlara sarıldım, sense en yakınındakini ittin. İlk senelerde kavga etmezdik, edecek çok şey yaşamadık. Tabi ki tartışmalar, tripler, ses yükselmeleri oldu. Zaten şimdiki kavgalarımız ondan yordu bizi. Hani ne bileyim salak bile demişliğimiz yoktu birbirimize... değişiminde acaba aldatıldım mı diye de düşündüm tabi. Zaten bu düşünce beni yordu. Ama aldatsam giderim zaten, aldatsam eve geç gelirim, aldatsam düzeltmek için uğraşmam, aldatsam param mı olur vs şeyler deyince inandım. Başka da birşey gelmiyor aklıma...

Taş olsa çatlarmış zaten. Eşinin mutlaka tedavi olması gerekiyor bence. Şuanda senden ayrılmak çok iyi gelecek ona. Ama bir süre sonra etrafında kalan kimse olmadığında pişman olacak. İlla boşanacağım diyorsa da yapacak bir şey yok. Bi ayrışık süresi belirleyin kararlıysa o süreden sonra boşanırsınız.

Dediğim gibi en çok üzen beni yaşadıklarımız yüzünden değil ne bileyim karakterlerimiz yüzünden soğusaydık, yada hatalarımız olsaydı... işini sevmezdi. İşine sarılır hale geldi... ayrı kalınca tek kalmaz, kalabalık ve hareketli bir iş ortamı var. en ufak bir konuşmada ayrılık lafı geçiyor ama ne o gidiyor, ne de ben git diyebiliyorum...

Dediğim gibi en çok üzen beni yaşadıklarımız yüzünden değil ne bileyim karakterlerimiz yüzünden soğusaydık, yada hatalarımız olsaydı... işini sevmezdi. İşine sarılır hale geldi... ayrı kalınca tek kalmaz, kalabalık ve hareketli bir iş ortamı var. en ufak bir konuşmada ayrılık lafı geçiyor ama ne o gidiyor, ne de ben git diyebiliyorum...
Hayal edebiliyorum hissettiklerini. Ama ikinizde yaşdıklarınıza farklı tepkiler vermişsiniz. Sen eşine sarılmışsın. Oda bunları unutmak için senden uzaklaşmış. Karakterlerinizin meyveleri bunlar. Bu kadar yükten sonra soğudum diyen adam eskiye dönemez bence.

Hayal edebiliyorum hissettiklerini. Ama ikinizde yaşdıklarınıza farklı tepkiler vermişsiniz. Sen eşine sarılmışsın. Oda bunları unutmak için senden uzaklaşmış. Karakterlerinizin meyveleri bunlar. Bu kadar yükten sonra soğudum diyen adam eskiye dönemez bence.

Toparlardık çok yanlışlıklar yaptık ikimiz de. Anlamadık hislerimizi. Doktor sorunlar bittikten sonra bazı insanlar boşluğa düşer ve sorun arar demişti. Öyle oldu da. Ben yine de düzelecek düşüncesini taşımak istiyorum :) ama nasıl davranacağımı bilmiyorum

Back