Çaresizim.... :(((

Böyle bir derdi(nesi dert ise artık kendi istemiş yapmış bayıla bayıla bir de dert diye yazıyor ) yazıp neden kötü söz işitme çabasındasınız ki.Bu tarz konu açılmıştır daha önce,onları okuyun ve oradaki kötü sözleri alın üzerinize.Boşu boşuna milleti tekrar günaha gark etmeyin,enerjilerini düşürmeyin.

Bizim toplumuzdaki her etiketin doğru olduğunu düşünmüyorum hatta çoğunun yanlış olduğunu düşünüyorum ama bu ayrı bir tartışma konusu.

Maalesef dediğinize göre çok da böyle olmasını arzulamıyormuşsunuz gibi. Ama yaptığınız bu etiketi yeniden üretmek değil mi bu toplum için?

Tarifiniz çok fedakar ve mükemmel bir anneyi simgeliyor gibi, halbuki bana göre çok üzücü. Her kadın önce birey ve kadın olmalıdır, birey ve kadın olarak hataları ayrıdır, anne olarak hataları ayrı.

Aslında bu toplumsal normları içeriyor. Tatil bölgelerine baktığımız zaman barın içinde bangır bangır müzik aile içiyor, çocuk üstünde sadece bez bebek arabasında uyumuş kalmış. Bizim Türk kadınları açısından bakarsak 50 tane kıyafet alınır, belli bir saatte uyku için eve gidilir,milyon tane uyku prosedüründen sonra yatılır hatta o yaştaki bir bebekle tatile bile gidilmez. Ya da çok sahne gördüm 3 yaşında çocuklar kolluklarıyla büyük havuzlarında ama biz çocuk havuzunda bile gölgeleri gibiyiz. Yani bir çoğumuz önce anneyiz. Ben de asla kızımı bırakıp bir gece bir yerde kalamam. Belki çalışma psikolojisinden kaynaklı ama hayatımın merkezinde o var, bir çok anne gibi.

Eşimi aldatırsam bu kızım olsa da olmasa da aynı derecede çirkin olur ama kızım varken nedense önce ona ihanet etmiş olurum. Çünkü o kadar masumlar ki. Ne paranın ne işe yaradığını, ne nasıl kazanıldığını biliyorlar, ne dedikodu, ne adam öldürme. Bir tek sevgi istiyorlar. Gece uyanınca yanıma gelip de elime sarılıp uykuya dalıyorsa ona vereceğim en güzel hediye samimi bir yuva ve sevgidir.

"İkimizinde gerçeklikleri yani çocuklarımız var bu sebeple eşlerimizden ayrılamıyoruz" yazmışsınız da siz kendinizi düşündüğünüz için ayrılamıyorsunuz adam gibi eşlerinizin karşısına çıkıp bir bir anlatsanıza neler yaşadığınızı sonra bakın neler oluyor işte siz bunlardan korktuğunuz için eşlerinizin yanındasınız.

Bir de 4 güne takılanlar var.
Konu sahibi 2+2 olmak üzere 2 defa görüştük diyor.
Birileri de tutturmuş yok 4 gün değilmiş 2 defa ayrı ayrıymış diyor.
İyi de 2+2=4 değil mi?
Ayrı ayrı olması neyi değiştiriyor çok merak ettim.

Gorucu usulu evlilikler bizim nesle uygun degil iste. Romantizm istiyoruz biz kadinlar olarak. Keske evlenmek icin evlenmeseymissiniz. Bircok kadinimizin yaptigi hata.

Bu çaresizlik değil ki, sizin seçiminiz. Çatır çatır aldatıyorsunuz kocanızı. O adam da karısını.
Buradaki sayıp sayıştıran kadınlara da namus bekçisi tabirini yapıştıranlar var ya sanıyorlarki adamın yaptığı gözardı ediliyor da kadına verip veriştirirliyor. Ben şahsen öylegörmüyorum bu olayı, namus bekçisi olduklarından değil, bunu yapan adamı öyle aşağılık bir konumda öyle şerefsiz görüyorlar ki hemcinslerini o kefeye koymak dokunuyor içlerine.
Son olarak da eden bulsun inşallah diyorum.

5 tanecik mesajla 14 sayfa yorum aldın çıkıp tek kelime demedin helal olsun:KK47:

ay nihali süpersin vallahi. pek beğendim yorumunu.
günahtır, yazıktır, ayıptır. azıcık iffet yahu!

sağol tatlım ah klüp kuralları yoksa yazacağımı biliyorum ben

hayır evliliğin yürümez vs ok normal ayrıl çiz yolunu bu şekil ne ya çocuğunun yüzüne nasıl bakar insan eşini geçtim?

Kızlar merhaba yazdıklarımı okuyunca eminim bir çoğunuz beni eleştirecek eleştirseniz de cevap yazın lütfen.
Nereden başlasam kı bu yazdıklarımı hayatımda olan kimseye anlatamıyorum hatta kendi mantığıma bile...30 yaşında evliyim ve 3 yaşında bir çocuğum var. eşimle modern görücü usulu ile evlendik yani aile dostları tanıştırdı anlaştı ve evlendik 6 yıllık evliyiz normal bir evlilğimiz var ama evliliğimizde hiç dolu dolu aşk olmadı ama alışkanlıklar fena gitmeyen bir evlilik. Ama asıl hikaye 4 ay önce başladı bir iş gezisinde bir adamla tanıştım oda evli once arkadaş gibiydik sonra ne olsuysa gece eglence ortamına gittik grup olarak ve orada bi yakınlaşma oldu. sonra o gece sadece baş başa konuştuk ve ben olmayacağını eşime ve çocuğuma yapamayacağımı söyledim öyle kaldı farklı illerdeyizz sonra mesajlaşmalara başladık yazdıkları hissettirdikleri aşık oldum oda bana eminim onun aşkındanda sonra eşlerimize bahaneler ile iki kez daha buluştuk toplam 4 gün ve gece geçirdik birlikte rüya gibiydi yan yana herşeyi unuttuk ama tabi ikimizinde gerçeklikleri yani çocuklarımız var bu sebeble eşlerimizden ayrılamıyoruz ama ayrıda yapamıyoruz bir taraftan eşime karşı vicdan azabı bir taraftan onun aşkı berbat bir haldeyim
Evlilikte dolu aşk derken,ne bekliyorsun.Herkes sonsuza kadar aşk dolu mu yaşıyor evliliğini.
Sen kendi ahlaki yapınla,zaaflarınla bir pisliğe bulaşmışsın.Ne sanıyorsun bu adamla da ömür boyu aşk dolu günler mi geçireceksin.
Allah büyük.Nasılsa kimsenin yanına kalmaz.Umarım kocan öğrenipte,sen de şiddete kurban gitme.

X