Çaresizim.... :(((

Konu sahibi takmış çocuklarının mutluluğuna.

Anlamıyorum ki evde çocuklarını bırakıp o adamla aşk gecelerine gittiği zaman mutluluklarından çalmadı mı?

Ya da eve iş gezisinden döner gibi döndüğünde nasıl yüzlerine bakabildi ki? En merak ettiğim nokta.
onun açıklamasını yaptı ya.
görücü usulü evlendirildiği için ve evliliğinde mutlu olmadığı için aşkı dışarıda aramaya hakkı var.
açıkcası aşk değil de cinsellik diyelim buna.daha dürüst olacaktır.
o şu an yasadığı yasak ve tatlı aşkından dolayı değil boşandığında çocuklar ne olacak diye endişeli.
kaldı ki bu kadın boşansa adam boşanmayacaktır.
eh bir ortaya çıkarsa aşkın acı evresine geçiş yapacak ve ağır bedeller ödeyecektir.
kendisi de sevgilisi de bu tutkulu aşktan heveslerini alınca ayrılacaklardır muhtemelen.
yaşadığı gecelere rüya gibiydi diyen bi kadına ne denebilir daha hafifinden.
önce kadın olarak haysiyetini düşünmeli insan ve kendine yakışanı yapmalı.
öyle otel odalarında buluşmalar rüyalar filan nedir ya.
geç kocanın karşına onurunla de ki şu şu sebeplerle boşanma talebim var,ayrılmak istiyorum.
böylece utanacağın işlere kalkışmadan bir kadına yaraşır şekilde evliliğini bitirir ilişkine devam edersin.
tabi karşıdaki adam da bu istekte samimiyse.

bugünkü ikinci konu eşi aldatma ile ilgili... :KK14:

boşanırsan çocukların mutsuz olacak...
onunki de öyle di mi?

şuna desene yasak aşk cazip geliyor, düzenimi de bozmak istemiyorum, takılıyoruz işte.. gittiği yere kadar...

valla dolu dolu geçirdiğin o 4 gün 4 geceden sonra eşinin ve çocuklarının yüzüne hangi yüzle bakabildiysen, bundan sonra da devam edersin gibime geliyor.

biz sana burdan yardımcı olamayız.
kimse size "yürü be devam et, namın yürüsün" diye gaz vermez, istediğin buysa.

eğer mantıklı fikirler istiyorsan da boşan.
ama o adama da güvenme yani sen boşanırsın o boşamaz karısını dımdızlak kalırsın ortada :KK69:

onun açıklamasını yaptı ya.
görücü usulü evlendirildiği için ve evliliğinde mutlu olmadığı için aşkı dışarıda aramaya hakkı var.
açıkcası aşk değil de cinsellik diyelim buna.daha dürüst olacaktır.
o şu an yasadığı yasak ve tatlı aşkından dolayı değil boşandığında çocuklar ne olacak diye endişeli.
kaldı ki bu kadın boşansa adam boşanmayacaktır.
eh bir ortaya çıkarsa aşkın acı evresine geçiş yapacak ve ağır bedeller ödeyecektir.
kendisi de sevgilisi de bu tutkulu aşktan heveslerini alınca ayrılacaklardır muhtemelen.
yaşadığı gecelere rüya gibiydi diyen bi kadına ne denebilir daha hafifinden.
önce kadın olarak haysiyetini düşünmeli insan ve kendine yakışanı yapmalı.
öyle otel odalarında buluşmalar rüyalar filan nedir ya.
geç kocanın karşına onurunla de ki şu şu sebeplerle boşanma talebim var,ayrılmak istiyorum.
böylece utanacağın işlere kalkışmadan bir kadına yaraşır şekilde evliliğini bitirir ilişkine devam edersin.
tabi karşıdaki adam da bu istekte samimiyse.

Töbe töbeeeee. Yani kim evlendiği adama ilk günkü gibi aşık kalıyor ki. Sevgi kalıyor, saygı kalıyor, sadakat kalıyor. O zaman evlilik az eskiyince herkes aldatsın birbirini.

Ben liseye giderken annemlerin Rus bir komşusu vardı. Kadın ama resmen kendi adetlerine göre yaşıyordu hayatı. Mesela beni koca erkek kardeşimin yanında pat göğsünü açıp çocuk emzirebiliyordu ya da içinde sadece iç çamaşırı varken gecelikle çamaşır serebiliyordu. Sonra değişti mi bilmiyorum da o zaman anneme şöyle bir şey demişti.

“sen kaç yıllık evli bu adamla?”

Annem :20 yıl

“20 yıldır aynı koca???? Sıkılmadın???”

Aynen bu.. bu olayın üstüne rahat 17yıl geçti. Kadın hala aynı kocada.:KK48::KK48::KK48:

Yani neye getireceğim bu konuyu o zaman sıkılan herkes, cinsel olarak daha farklı şeyler denemek isteyen herkes bir dolaşsın gelsin.

Eşlerinizi tanıştırsanız. Belki onlarda birbirlerini sizlerden daha çok beğenirler. Yeni bir aşk fikri onlara da iyi gelir.
Hem onlar sizden kurtulmuş olur, hem siz de sevgilinizle yolunuza bakarsınız. Win-win.

olmadı hep beraber takılırlar bi de bahçevan ohh mis :)

bugünkü ikinci konu eşi aldatma ile ilgili... :KK14:

boşanırsan çocukların mutsuz olacak...
onunki de öyle di mi?

şuna desene yasak aşk cazip geliyor, düzenimi de bozmak istemiyorum, takılıyoruz işte.. gittiği yere kadar...

valla dolu dolu geçirdiğin o 4 gün 4 geceden sonra eşinin ve çocuklarının yüzüne hangi yüzle bakabildiysen, bundan sonra da devam edersin gibime geliyor.

biz sana burdan yardımcı olamayız.
kimse size "yürü be devam et, namın yürüsün" diye gaz vermez, istediğin buysa.

eğer mantıklı fikirler istiyorsan da boşan.
ama o adama da güvenme yani sen boşanırsın o boşamaz karısını dımdızlak kalırsın ortada :KK69:

Aynen öyle valla.

Benim kızım gün içinde arıyor beni: anne ne zaman geleceksin eve? Kaç saat var..

Diyelim 5 saat..” ama çok var daha şimdi gel.”

Ben bunun üstüne evde o kadar çok şeyden feragat ediyorum ki yaşayanlar bilir. Yeri geliyor banyo yapmıyorum, yeri geliyor WC ye gitmiyorum. Bu duyguyu bilenler anlar beni.

Bir şey soracağım görücü usulünün modern olanı nasıl oluyor

ya bu aralar ne çoğaldı eşini aldatıp buraya günah çıkarmaya gelen. Aynı fabrika çıkışı bunlar sanırım seri sonu.

Oooo bir sürü namus bekçisi varmış süper yaa.
Bu yaşananları kimse haklı görmüyor ya da savunmuyor bilmem farkında mısınız?
Arkadaşın eşi karısını aldatsa ve Erkekler Kulübüne bunu yazsa eminim diğer erkekler "yürü beee koçummm" derlerdi hatırlatayım. Tabi söz konusu kadın olunca işin içine namus giriyor. Eleştirilerinizi biraz daha dozunda yapabilirsiniz bence.
Arkadaşım ben sana dinen ya da örfen hiç bir söyleyemem. Sana tek diyeceğim en başta kendi psikolojin için bu durumdan kurtul. İnsanın duygularıyla mantıgı arasında kalması hele hele işin içine vijdan azabının girmesi dünyanın en zor işidir. Çocugunu sevgisiz bir ailede büyütmektense boşanman daha mantıklı bence. Bunu kendi ruh sağlıgın ve her iki ailenin iyiliği için yap.

Hayır komik olan, o adam ciddi düşünmez ki seninle, kocanı aldatıyorsun sonuçta yazılmış.

Sanki adam karısını aldatmıyor.

Bu konularda konu sahibi anneyse konu tamamen anne olması üzerinden, konu baba ise erkeklerin nefsinin zayıf olması üzerinden dönüyor.

Bir de kendine muhafazakar sıfatı yakıştıran insanlar gelip böyle konularda hakaretin, küfürün dibine vuruyor.

Sosyal deney mübarek.

Evet sanki namus sadece kadınlar için var. Öyle düşünenleri boğazlamak istiyorum. Erkekler birbirlerini teşvik ediyor öyle şeylere. Ama bana göre yanlış olan onların yaptıkları. Sinir olduğum nokta namusun sadece kadınlar için olduğunun düşünülmesi:KK62:

Eski iş yerim aklıma geldi birden. O zamanlar özelde çalışıyordum ve idari bölümde tek çalışan kız bendim. İnanır mısınız hepsi karısını aldatıyordu. Ben kaç kez kulak misafiri oldum. Adamın masası eşi ve çocuklarının resmiyle dolu. Karısıyla telofonda bir konuşması var bildiğin aşk böcüğü, asla yapmaz diyebileceğin bir koca ama düzenli olarak karısını aldatıyordu. Sonra erkekler arasında bunu konuşup birbirlerine gaz veriyorlardı. Ben bile zor kurtuldum ellerinden. 8 ay zor dayandım.
Onların o iğrenç muhabbetlerini o kadar çok duydum ki erkeklerden nefret ettim valla 30 yaşımda son anda evlendim yani. Artık evlenmesem bildiğin evde kalacaktım. Son anda yırttım :p
Tabi erkeklerin aldatması ihaneti meşrulaştırmaz ama keşke toplum olarak her iki cinse de aynı tepkiyi gösterebilsek.

Aynen öyle valla.

Benim kızım gün içinde arıyor beni: anne ne zaman geleceksin eve? Kaç saat var..

Diyelim 5 saat..” ama çok var daha şimdi gel.”

Ben bunun üstüne evde o kadar çok şeyden feragat ediyorum ki yaşayanlar bilir. Yeri geliyor banyo yapmıyorum, yeri geliyor WC ye gitmiyorum. Bu duyguyu bilenler anlar beni.

tabii canım aynen.

kaldı ki çok afedersin ..çı kırık bi adamla aşk yaşıycam, ayaklarım yerden kesilecek diye 4 gün eve gelmiycem. :KK11:

Hayır komik olan, o adam ciddi düşünmez ki seninle, kocanı aldatıyorsun sonuçta yazılmış.

Bu konularda konu sahibi anneyse konu tamamen anne olması üzerinden, konu baba ise erkeklerin nefsinin zayıf olması üzerinden dönüyor.

Bir de kendine muhafazakar sıfatı yakıştıran insanlar gelip böyle konularda hakaretin, küfürün dibine vuruyor.

Sosyal deney mübarek.

Nedense bizim toplumumuzda bir kadın evli ve çocuk sahibi ise kimliklerinden önce annedir.

Maalesef Türkiye’de bu böyle. Yani yurt dışına baktığınız zaman kadın çocuğunu bırakır eşiyle birlikte tatile çıkar, kendine zaman ayırır bir şeyler yapar ama Türk kadınları için böyle değil. Onlar önce anne, sonra eş.

Bir yerde okumuştum: Superman eğer Türk olsaydı annesi giderken pelerinini bağlar, arkasından da “varınca çaldır” derdi.

Sanki çocuk olmayınca yaptığı daha az kötü olacakmış gibi ama benim için de gerçekten çocuk varsa önce anneliğinden dem vurmalı.

Eski iş yerim aklıma geldi birden. O zamanlar özelde çalışıyordum ve idari bölümde tek çalışan kız bendim. İnanır mısınız hepsi karısını aldatıyordu. Ben kaç kez kulak misafiri oldum. Adamın masası eşi ve çocuklarının resmiyle dolu. Karısıyla telofonda bir konuşması var bildiğin aşk böcüğü, asla yapmaz diyebileceğin bir koca ama düzenli olarak karısını aldatıyordu. Sonra erkekler arasında bunu konuşup birbirlerine gaz veriyorlardı. Ben bile zor kurtuldum ellerinden. 8 ay zor dayandım.
Onların o iğrenç muhabbetlerini o kadar çok duydum ki erkeklerden nefret ettim valla 30 yaşımda son anda evlendim yani. Artık evlenmesem bildiğin evde kalacaktım. Son anda yırttım :p
Tabi erkeklerin aldatması ihaneti meşrulaştırmaz ama keşke toplum olarak her iki cinse de aynı tepkiyi gösterebilsek.
haysiyetsiz namussuzlar. Elime verecekler onları bir....

Sosyal deney mübarek.

Süper bir tespit. Tebrik ediyorum sizi.
Ülkemde bu kadar gerçekci analizler yapabilen kadınların oldugunu bilmek benim açımdan umut verici.

Nedense bizim toplumumuzda bir kadın evli ve çocuk sahibi ise kimliklerinden önce annedir.

Maalesef Türkiye’de bu böyle. Yani yurt dışına baktığınız zaman kadın çocuğunu bırakır eşiyle birlikte tatile çıkar, kendine zaman ayırır bir şeyler yapar ama Türk kadınları için böyle değil. Onlar önce anne, sonra eş.

Bir yerde okumuştum: Superman eğer Türk olsaydı annesi giderken pelerinini bağlar, arkasından da “varınca çaldır” derdi.

Sanki çocuk olmayınca yaptığı daha az kötü olacakmış gibi ama benim için de gerçekten çocuk varsa önce anneliğinden dem vurmalı.

Bizim toplumuzdaki her etiketin doğru olduğunu düşünmüyorum hatta çoğunun yanlış olduğunu düşünüyorum ama bu ayrı bir tartışma konusu.

Maalesef dediğinize göre çok da böyle olmasını arzulamıyormuşsunuz gibi. Ama yaptığınız bu etiketi yeniden üretmek değil mi bu toplum için?

Tarifiniz çok fedakar ve mükemmel bir anneyi simgeliyor gibi, halbuki bana göre çok üzücü. Her kadın önce birey ve kadın olmalıdır, birey ve kadın olarak hataları ayrıdır, anne olarak hataları ayrı.

Herşeyin bir kenara, çoçuğumdan ayrı 4 gün kalamazdim sirf bi adamla gönlümü eylicem diye. Boşanın daha fazla zarar vermeden eşinize. Ona bunu yapmaya hakkınız yok

Süper bir tespit. Tebrik ediyorum sizi.
Ülkemde bu kadar gerçekci analizler yapabilen kadınların oldugunu bilmek benim açımdan umut verici.

Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Sizin yorumunuzu görünce ferahladım biraz, yoksa tablo çok ümitsizdi.

Burada ki yorumlarımı bilenler bilir, kimseyi bu konuda yargılamam, yargılayandan haz etmem. NAMUS BEKÇİSİ DEĞİLİM.
Ama dayanamadım, birşey soracağım çocuğunuzu evde bırakıp onunla 4 gün 4 gece geçirirken nasıl içiniz, vicdanınız rahat etti? Eşinize karşı olan hisleriniz ben hiç ilgilendirmiyor. Ama insan nasıl çocuğunu 4 gün görmez bir adam için?

Burada ki yorumlarımı bilenler bilir, kimseyi bu konuda yargılamam, yargılayandan haz etmem. NAMUS BEKÇİSİ DEĞİLİM.
Ama dayanamadım, birşey soracağım çocuğunuzu evde bırakıp onunla 4 gün 4 gece geçirirken nasıl içiniz, vicdanınız rahat etti? Eşinize karşı olan hisleriniz ben hiç ilgilendirmiyor. Ama insan nasıl çocuğunu 4 gün görmez bir adam için?

Yardımcı olmak istedim.

4 gün değil iki gün iki gün iki sefer görüştük zorunlu eğitimlerde aynı illeri tercih ettik o kişiyle farklı illerde aynı mesleği yapıyoruz mecburi seminerler oldu

X