gözyaşları içinde okudum yürüdüğün yolu bende 3 yıldır uğraşıyorum ve tüp bebek aşamasına gelmeden pes etmek üzereydim senin bu yazın bana umut oldu...mevlam bizi sınıyor diyorum hep asla isyan etmiyorum demek ki kaderim bu demekmiş diyorum..((
o kadar umutsuz ve çaresizim ki doktor değiştirmekten bıktım birinin neden dediği diğeri olmaz öyle dedi...hamile kalabildim bir kere ve ne acıdır ki öğrendiğim gün düşük yaptım..((
çevremde arkadaşlarım akrabalrım benden küçükler 2. çocuklarını doğurdu yaşım geçiyor vs..eşim destekcim olmazsa olur sıkma canını moral çok önemli diyor ama tam iyiyim dediğim anda biririn hamile haberini alıyorum...
sana birşey sorabilirmiyim ben çevremde her hamilelik veya doğum duyduğumda yıkılıyorum ve kendime gelemiyorum gözyaşları içinde kalıyorum bununla başedebiliyormusun eğer edebiliyorsan nasıl
ben çevremdekiler hamile kaldığında hep mutlu oldum allaha şükür onlar benim acımı çekmiyor dedim sadece 2 kız çaçuğu var gördüğümde dayanamıyorum onlar benimle birlikte hamile kalmışlardı üçümüzde 1 hafta arayla doğuracaktık ve onlarında kızı olucaktı sadece o iki kızı gördüğümde ben bebeğimi toprağa gömdüm kokusunu duymadan yaşasaydı bunlar gibi olucaktı diyorum içimdeki yangını kelimelerle anlatamam ilk zamanlar kaçıyordum onları görmekten ama minicik çocukların suçu ne diye düşünmeye başladım şimdi yine içim yanıyor ama hiç olmazsa kaçmıyorum
ayrıca kızıma hamileyken kızkardwşimde hamileydi birlikte mevlüt yapıcaktık ikiz gibi giydirecektik ama nasip olmadı
ben bebeğimi kaybettikten 2 ay sonra kız kardeşim doğum yapıcaktı orda olmalıydı ve gittim gece son hazırlıkları yapıyorduk doğum çantasını kontrol ediyorduk en zor anlar o anlardı kendi bebeğimede pembesini aldığım mavi takımı görünce hepimiz kendimizi tutamadık ağladık ama çabuk toparlandım kardeşiminde ilk bebeğiydi hakkım yoktu mutluluğunu gölgelemeye hemen toparlandım ve annemle kardeşiminde susması için dil döktüm teselliler verdim ama o an içimdeki fırtınayı tahmin bile edemezsin ertesi gün yeğenim doğdu aman allahım ne güzel bi duyguydu teyze oldum o minik bebek beni çok mutlu etti saolsun kardeşimde tüm özencimi almama fırsat verdi hatta mevlüdü için bebek şekeri yaptırmıştım daha sonra bende yapabilirim diye düşünüp araştırdım küçücük paralarla kendime iş kurdum yaşadığım yerde ve internetten satış yaptım yeğenim sayesinde kendimi oyalayacak işimde oldu :))) o benim paşam herşeyim öle çok seviyorum ki birde uzaklık gurbet olmasa ahh ahh daha güzel olurdu.
arkadaşaım sana şunu söylemeliyimki bu bizim sınavımız ve bu sınavı atlatıcaz eğer kendini çok umutsuz hissediyorsan bir uzmandan destek almanı tavsiye ederim ben uzun zaman önce 4 ay kadar uzmandan yardım almıştım şimdi tekrar almak istiyorum hamile kalırsam çünkü içimdeki vesveseleri bişi olucak gerginlini atmam gerek ben uzmanın faydasını gördüm mutlaka sende yardım al bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım seni arkadaş olarak eklicem özeldende mesajlaşır dertleşiriz 12 yılda neler yaşadım neler gördüm bir bilsen hayat acımasız insanlar daha acımasız bu derdi anca çeken biliyor be arkadaşım
gerçekten çok güçlüsün benim kız kardeşim yok ama teyzemin kızı bana kızkardeş oldu 15 gün arayala evlendik ve şimdi birbirimize çok uzağız ilk çocuğunu geçen sene mayısda doğurdu aslanlar gibi oğlumuz oldu pek dert etmedim daha yeni deniyorum nasıl olsa diye etkilenmedim...şimdi yine hamile aralıkda allah nasip ederse yine bir oğlumuz olacak ama ne o beni arayıp hamileyim dedi ne de ben onu arayıp hayırlı olsun diyebildim...etrafımdaki herkes benden ya gizliyor yada benim çocuk ateşiyle yanıp tututştuğumu unutup kalbimi kırarak bana haber veriyor..bunlar beni çok yoruyor..şimdide en yakın arkadaşım 10 gün sonra doğum yapacak ama ne gitmeye gücüm var ne de sesini duymaya..((
gerçekten hayat acımasız ve allah sevdiği kullarını denermiş demek ki allahın sevdiği kullarıymışız.
çok sevinirim konuşmaya dertleşmeye ihtiyacım var eşimin işinden dolayı evlendiğimden beri tayinimiz çıkıyor hersene başka ortam bu sene aynı yerdeyiz allahdan doktor değiştirmeme gerek kalmayacak
hikayeni okudum Mavielle.ilk sayfayı ve son sayfayı ama.benimde bir boş gebeliğim oldu.eğer doğsaydı şimdi 2.5 yaşında olacaktı.üç tüp bebek bir aşılama.ama hiç birinde bhcg değerim yüksek çıkmadıevlenmeden önce tüp bebek yapanları duyarımda hiç aklıma benimde yaptıracağım gelmezdi.birde ilk gebelikte çok kolay geldi.devamıda kolay olur sandım.ama nerdeeeee.yaşım daha ne kadar izin verecek bilmiyorrum.yaş çok önemli bir faktör.
şimdilik tedavvi düşünmüyoruz.ama benim çocuk konusu hiç aklımdan çıkmıyor.sen tedavi oluyor musun?
ben balıkesirde yaşıyorum sen hangi şehirdesin?
tüp bebek tedavisini ordamı görüyorsun?bende sana yakınım sayılır bilecik bozüyükteyim
tüp bebek tedavisini ordamı görüyorsun?
allah yardımcın olsun canım sakın pes etme mutlaka olucak önce kendin inan buna
evet şuan yeni bir tedavi sürecindeyim lenfosit aşı uygulanıyor 2.aşım haftaya olucak 1 ay sonrakindede dondurulmuş transferim için hazırlığa başlıycaz ve allaha sığınıp sonuçları bekliyeceğiz...hakkımda ve hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
yok canım tüp bebeğe başlamadık henüz dinlenmek istiyorum biraz kendimi yorgun hissediyorum...ama nereye gideceğimi nerde yapacağımı bilmiyorum
lenfosit aşısı her yerde yok sanırım.gittiğim merkezde hiç söz konusu olmadı.kan testinden mi anlaşıldı aşı olman gerektiği?bende acaba sorun nerede diye düşünüyorum.keşke düşünerek sorunları çözebilsem.belki bu aşamada farklı testler yaptırarak neden gebe kalamadığımı bulurum.cevabın için şimdiden teşekkürler....
ben 3 sene bekledim cesaret edemedim şimdi çok pişmanım koskoca 3 senemi kaybettim üstelik genç yaşımıda şimdi oldum 33 ve 35 yaşına kadar elimden geleni yapmaya kararlıyım bence sende biran önce kalkış
madem bileciktesin kendi doktorumu tavsiye ederim PEMBEMAVİ nevin hanım hastane ve tüm personel destek oluyor hele doktorum bana abla gibi artık
ben okudum okudum ağladım okudumm....
Ama sana hayran kaldım azmine gücüne sabrına helal olsun dedim sonunda..
Dilerim tez zamanda bebeğini kucağına alırsın
Hikayeni ömrüm boyunca unutmıcam
her daim takipçinim dilerim en kısa surede güsel haberlerini alırıss...
3 yıl beklemem ama geçen sene eskişehire doktora git gel iğneler haplar çok dengesizleşti hormonlarım bu ayda dinleneyim bir dahaki ay doktoruma gidip bakıcam neler yapabiliriz nasıl bir yol izlemem gerektiğini onunla konuşucam... eğer tüp bebek artık başka çaren yok derse artık o zaman bakıcaz duruma
sevgili mavielle... sen nasıl mükemmel bir insansın ki Rabbine her gün yeniden ısrarla sığınıyorsun.Allah seni öyle güzel yerlere koyacak ki her acın mutlu olacak.biliyorsun bende yeni paylaştım 6 aylık bebeğim karnımda öldü.üzgünüm ama şükrediyorum.seni görünce ve okuyunca duygulanmamak imkansız ama azmin sabrın ve inancın beni daha çok bağladı her şeye.iyi ki varsın ve bir daha ki paylaşımın mutluluğun olur canım..Allah yardımcın yardımcımız olsun...