amin...benimde hala umudum var..ama cokk yorgunum..doktor tedavi ilac cevra baskisi o kadar yorduki beni...Rabbim kimseyi evlatsizlikla sinamasin
evet canım malesef en ağırı çevre baskısı çocuğum yok dediğimizdeki o bakışların değişmesi rabbim bunlardan kurtarsın artık bizi düşmanıma bile yaşatmasın evlat hasretini
Sakın umudunuzu yitirmeyin.Çocuğun olmadığı için bakışları değişenlerede ne oluyor.Allah verirse olur,vermesse olmaz.İnşallah sizlerde anne olacaksınız hayırlısı ile.
merhaba, 2 sene önce yazdığın yazıyı az önce okudum çok etkilendim,çok üzüldüm yaşadıklarına. benimle aynı kaderi,aynı acıları paylaşan hemcinsim tanışalım mı?
4 yıllık evliyim.26 yaşındayım.evlendikten iki buçuk sene sonra hamile kalmaya karar verdim.denemeye başladığımız ilk ay iki gün üst üste ilişkiye girdik.adetim geciktiğinde hemen test yapmak istemedim 5 gün bekledim.kan testi yaptırdığımda hamileydim.ancak bir hafta sonra kanama başladı ve evde düşük yaptım.doktor kendiliğinden düşük olduğu için bir iki ay sonra tekrar deneyebilirsin dedi.biz iki ay sonra tekrar denedik.tekrar hamileydim herkese haber verdik sevincimizi paylaştılar.bu sefer her şey yolundaydı.üç hafta sonra kontrolde bebeğin kalp atışlarının durduğunu öğrendik yıkıldık.hemen kürtaja aldılar.3-6 ay korunun dediler.6 ay korunduk.ilk gebeliğimin üzerinden 1 yıl geçmişti.yine hamileydim.ancak bir sorun vardı bebeğim geç gelişiyordu,gebeliğim geriden geliyordu.iki hafta sonra evde kanamam başladı ve parça düşürdüm.o bebeğimmiş.hemen acile gittik.bebeğin düştüğünü kesenin alınması gerektiğini söylediler.yine kürtaj oldum.iki kürtajdan sonra testler testler uğraştık durduk eşimle.bir sorun yok diyorlardı tekrar deneyeceksiniz.sağlıklı bebek doğurana kadar deneyeceksiniz.3 ay korunmadan sonra ilk ay yine hamile kaldım.adet olmam gereken ilk gün bhcg yaptırdım yüksek çıktı.doktor değeri güzel buldu.iki hafta sonra ultrasona gel dedi.iki hafta mutlu mesut gezindim tabi.gün geldi doktora gittik kese var ama şekli bozuk bebek gelişmiyor dedi.kalp atışı da yok.bir hafta sonra gel tekrar bakalım yine aynıysa alıcaz dedi.yine hüsran yıkıntı.1 hafta sonra yine aynı.kan testi istedi baktırdık değer 18.000.doktor bu sefer de mol gebelik olabilir ancak kesin kararı patoloji söyleyecek dedi.bu sefer bebek genetiğe gidecek bakalım sorun neymiş dedi.geçen cuma kürtaj oldum.bakalım sonuçlar ne gelecek belki senin sorununun aynısı bende de çıkar bilmiyorum.doktor genetik bir sorunsa pgt yapılacak dedi.gelecek bana ne getirecek başıma neler gelecek bilmiyorum.şuan beklemekten başka yapılacak bir şey yok.allah hepimize şifası olmayan bir dert vermesin.sağlıcakla kalın...
Amin Canım AminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnNe kadar zor değil mi ?
bazen çevreme bakıyorum da öyle saçma sapan şeyler için üzülüyorlar , ağlıyorlar varya o anda sinirden geberiyorumyani benim yanımda bari yapmayın değil mi . herşeyiniz var , eviniz i arabanız , eşiniz , çocuğunuz sıcak yuvanız , işiniz , gücünüz , vs vs vs ...
Neymiş efendim bir şey alacakmış ta eşi izin vermemiş te . offffffffffffffffffffffffffffffffffffff
bende çoğu zaman kendimi yanlız hissettim aynı şeyleri yaşayanlar bile anlamıyor bazen etrafımda hiç hamile kalmayan arkadaşlarım var onlarda anlamıyor sen hiç olmazsa hamile kalabildin diyorlar peki ya bebeği kaybetmek onun şirin şirin hareketlerini görüp içinde hissettikten sonra toprağa gömmek üzerine yağmur yağdığında ciğerinin yanması ne demek bilemezler ama rabbim büyük bu sınavım elbet bitecek..amin...kesinlikle en agiri cevre baskisi..en yakinlarim bile anlamiyro beni...annem bile..nasil anlasinki annem anne olmus; bir suru cocugu var onlari dusunuyor..oysa ben yapayanlizim..gunlerim bir evlat kokusuna hasret kalmakla geciyor..her gece ruyamda yuregimde....dunyanin neresinde olursa olsun anne olmak isteyen tum kadinlarin insallah duasi kabul olsun
Sakın umudunuzu yitirmeyin.Çocuğun olmadığı için bakışları değişenlerede ne oluyor.Allah verirse olur,vermesse olmaz.İnşallah sizlerde anne olacaksınız hayırlısı ile.
aynen....bende sinir oluyorum sacma seyleri sorun edenleri...birde aa bu cocuk beni yordu psikolojimi bozdu diyenlere...yasamadan kim bilebilirki bir evlat kokusuna hasret olmaninne demek oldugunu
merhaba, 2 sene önce yazdığın yazıyı az önce okudum çok etkilendim,çok üzüldüm yaşadıklarına. benimle aynı kaderi,aynı acıları paylaşan hemcinsim tanışalım mı?
4 yıllık evliyim.26 yaşındayım.evlendikten iki buçuk sene sonra hamile kalmaya karar verdim.denemeye başladığımız ilk ay iki gün üst üste ilişkiye girdik.adetim geciktiğinde hemen test yapmak istemedim 5 gün bekledim.kan testi yaptırdığımda hamileydim.ancak bir hafta sonra kanama başladı ve evde düşük yaptım.doktor kendiliğinden düşük olduğu için bir iki ay sonra tekrar deneyebilirsin dedi.biz iki ay sonra tekrar denedik.tekrar hamileydim herkese haber verdik sevincimizi paylaştılar.bu sefer her şey yolundaydı.üç hafta sonra kontrolde bebeğin kalp atışlarının durduğunu öğrendik yıkıldık.hemen kürtaja aldılar.3-6 ay korunun dediler.6 ay korunduk.ilk gebeliğimin üzerinden 1 yıl geçmişti.yine hamileydim.ancak bir sorun vardı bebeğim geç gelişiyordu,gebeliğim geriden geliyordu.iki hafta sonra evde kanamam başladı ve parça düşürdüm.o bebeğimmiş.hemen acile gittik.bebeğin düştüğünü kesenin alınması gerektiğini söylediler.yine kürtaj oldum.iki kürtajdan sonra testler testler uğraştık durduk eşimle.bir sorun yok diyorlardı tekrar deneyeceksiniz.sağlıklı bebek doğurana kadar deneyeceksiniz.3 ay korunmadan sonra ilk ay yine hamile kaldım.adet olmam gereken ilk gün bhcg yaptırdım yüksek çıktı.doktor değeri güzel buldu.iki hafta sonra ultrasona gel dedi.iki hafta mutlu mesut gezindim tabi.gün geldi doktora gittik kese var ama şekli bozuk bebek gelişmiyor dedi.kalp atışı da yok.bir hafta sonra gel tekrar bakalım yine aynıysa alıcaz dedi.yine hüsran yıkıntı.1 hafta sonra yine aynı.kan testi istedi baktırdık değer 18.000.doktor bu sefer de mol gebelik olabilir ancak kesin kararı patoloji söyleyecek dedi.bu sefer bebek genetiğe gidecek bakalım sorun neymiş dedi.geçen cuma kürtaj oldum.bakalım sonuçlar ne gelecek belki senin sorununun aynısı bende de çıkar bilmiyorum.doktor genetik bir sorunsa pgt yapılacak dedi.gelecek bana ne getirecek başıma neler gelecek bilmiyorum.şuan beklemekten başka yapılacak bir şey yok.allah hepimize şifası olmayan bir dert vermesin.sağlıcakla kalın...
çok geçmiş olsun cnm allah birdaha göstermesin inşallah ...
sende ve eşinde tüm testler yapıldımı kromozomlarınıza falan bakıldımı ve şu kan pıhtılaşma meselesi bebekte gelişme geriliği ve kalp durması genelde kan pıhtılaşma sorunu olanlarda çıkıyor ..
sana arkadaşlık isteği göndericem cnm eğer kabul edersen.
off bazen birini boğazlayacam diye kendimden korkuyorum
kabul ettim canım sağol.ikimize de kromozom testi yapıldı normal çıktı.pıhtılaşma testleri de yapıldı.çok düşük oranda pıhtılaşma çıktı.iki gebeliğimde iğne kullanmama rağmen düştü.doktor sorunun pıhtılaşmayla ilgili değil zannedersem dedi.
Canım çok geçmiş olsun Rabbim sabır versin sana inşlBende yeni kürtaj oldum doktor sana ne kadar korun dedi canım . gerçi benim korunmama gerek yok zaten normal yollardan olmuyor :)
Ama sen bizden 1-0 öndesin en azından kendiliğinden hamile kalabiliyorsun canım . tüm testlerini yaptır dilerim sorun çıkmaz ve tekrar hamile kalır bebeğini kucağına alırsın .
yengeminde çok zor bebeği olmuştu 15 sene sonra tüp bebek yaptırdı o oldu . şimdi tosun gibi 4,5 yaşında bir oğlu var . ya o bile bana diyor ki çok arayacaksın bu günlerini .
Yenge dedim bari sen söyleme hadi diğerleri bilmiyor anlamıyor ama sende 15 sene aradın , neler çektin sahip olmak için . Evliliğin bile bitme derecesine gelmişti ama tam umudunun bittiği yerde bebeğin geldi sana diyorum . yok yok olunca insan değişiyor sanırım kızlar . bizde mi öyle olacaz yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . bebeğimiz olduktan sonra normal mi gelecek bize her şey
amin sağolasın hepimize inşallah.doktor 3-6 ay korunma süresi verdi.bu sürede test sonuçlarım çıkacak bir sorun varsa tedaviye başlıcaz..bakalım sorun neymiş.yapılması gerken başka test kalmadı çünkü...
çok geçmiş olsun cnm allah birdaha göstermesin inşallah ...
sende ve eşinde tüm testler yapıldımı kromozomlarınıza falan bakıldımı ve şu kan pıhtılaşma meselesi bebekte gelişme geriliği ve kalp durması genelde kan pıhtılaşma sorunu olanlarda çıkıyor ..
sana arkadaşlık isteği göndericem cnm eğer kabul edersen.
amin canım inşallah.kabul ettim tabiki de.ikimize de kromozom testi yapıldı normal çıktı.pıhtılaşma testinde çok az oranda pıhtı problemi çıktı.ama iki gebeliğimde de iğne ve hap kullanmama rağmen düşük yaptım.doktor sorunun bu olmadığını söyledi.bakalım test sonuçları ne çıkacak.yapılacak başka test kalmadı zaten
hem patalojiye hem genetiğe gitti
peki düşük sonrasında kürtaj parçalarından kromozom analizine göndermedimi doktorun belki bebekte sorun vardı ve genetik testle tüp yaptırman gerekli bunu atlamış olamaz doktorun..
tamam cnm şimdi okudum ondada sonuç ne çıkacak bakalım belki sendede bendeki sorun vardır ozaman bu aşı meselesinide konuş doktorunla bakalım o ne diyecek.
daha öncekiler gitmedi bizim bebeğin genetiğe gönderildiğinden haberimiz yoktu.doktorlar da söylemedi.sadece patolojiye gitti hep ve birşey çıkmadı.ilk defa bu doktorum genetiğe göndercez bu da sizin isteğinizle olacak dedi öyle haberimiz oldu.yani bu genetik işine eşlerin isteğiyle bakılıyormuş...
doktorum iki ihtimalden bahsetti zaten.ya genetik bir sorun var o da pgt yöntemiyle çözülecek yada vücut bebeği kabul etmiyor o yüzden aşı yöntemini denicez dedi.sen nerde yaptırdın bu işlemi
Evlat hasreti çeken her kadına Allah anne olmayı nasib etsin gerçekten çok zor,Allah çocuk isteyen herkesin dualarını kabul etsin.Sizleri çok iyi anlıyorum gerçekten hiç kimse de anlamıyor insanların gereksiz tesellileri bile insanın canını sıkıyor.Bende çok istiyorum çok çokçok çoooooooooooooook hayatıma anlam katacak bir bebek....